Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Eddig is ez volt a legesélyesebb verzió. Bár hozzáteszem, ahogy elnéztem a térképet és a rakétát indító Buk valószínű pozícióját, hááát... A szakik inkább Donyeck közelébe kellett volna, hogy telepítsék a légvédelmüket, nem? Merthogy az ukrán erők gépei onnan voltak várhatóak. Nem Oroszország felől. Igaz, akkoriban az orosz határ menti területeket az ukránok ellenőrizték, de abból az irányból ukrán légi járművek a szakik irányába nem voltak várhatóak. Ergo, leginkább az ukránoknak volt okuk, pont az esetleges és általuk várt Oroszországból történő szakik melletti légitámogatás miatt, hogy pont oda telepítsenek Buk ütegeket. Az indítás valószínű pozíciója kb. a frontvonalon volt. A maláj gép lelövése közben-után Sahktjorszkban ( https://www.google.hu/maps/place/Sh...30a40119b0d7418!8m2!3d48.0486526!4d38.4505177 ) volt nagy harc, előtt meg ukrán fennhatóság volt. Na most, én nem igazán értem, hogy miért vinnének a szakik légvédelmi cuccot oda, ahol pár ukrán egység mögött-után már nem Ukrajna, hanem Oroszország van...A most közzétett dokumentumok újabb részleteket fednek fel az ügyből többek közt azt is, hogy Hollandia kormánya az orosz szeparatistákat gyanúsítja a gép lelövésével.
Nem tudom miféle Oroszországból történő légi támogatásról beszélsz. Nem volt ilyen és nem is volt várható, az könnyen bizonyítható beavatkozás lett volna Moszkva részéről, ők inkább a szabad határszakaszon való beszivárgást alkalmazták mert az letagadható. Ellenben ukrán légi támogatás volt a lelövési zónában, egy héttel korábban lőtték le az ukrán szállítógépet ami utánpótlást dobott volna le a határon, akkor még erről büszkén be is számoltak, sőt még azt is elárulták, hogy BUK-al lőtték le. Girkin jelentésében is az állt, hogy újabb szállítógépet lőttek le, és a roncsokhoz kiérkező katonák is ezt hitték mert fegyvereket kerestek a roncsok között.Eddig is ez volt a legesélyesebb verzió. Bár hozzáteszem, ahogy elnéztem a térképet és a rakétát indító Buk valószínű pozícióját, hááát... A szakik inkább Donyeck közelébe kellett volna, hogy telepítsék a légvédelmüket, nem? Merthogy az ukrán erők gépei onnan voltak várhatóak. Nem Oroszország felől. Igaz, akkoriban az orosz határ menti területeket az ukránok ellenőrizték, de abból az irányból ukrán légi járművek a szakik irányába nem voltak várhatóak. Ergo, leginkább az ukránoknak volt okuk, pont az esetleges és általuk várt Oroszországból történő szakik melletti légitámogatás miatt, hogy pont oda telepítsenek Buk ütegeket. Az indítás valószínű pozíciója kb. a frontvonalon volt. A maláj gép lelövése közben-után Sahktjorszkban ( https://www.google.hu/maps/place/Sh...30a40119b0d7418!8m2!3d48.0486526!4d38.4505177 ) volt nagy harc, előtt meg ukrán fennhatóság volt. Na most, én nem igazán értem, hogy miért vinnének a szakik légvédelmi cuccot oda, ahol pár ukrán egység mögött-után már nem Ukrajna, hanem Oroszország van...
De most kérdem, mi van akkor, ha mégis bebizonyosodik, hogy a szakik voltak? Nem szándékos volt az adott gép lelövése részükről, ez tény. A gép egy háborús zónában repült, ez a másik tény. Szóval, ki a felelős?
Lehet vitatni az ukrán légi irányítás felelősségét, bár a 10 km-es légtérzár szabályos eljárás volt olyan ICAO ajánlás amit más konfliktus zónák felett is alkalmaznak. Az, hogy 10 km elérésére képes fejlett fegyverrendszerrel ilyen hibát vétenek, hogy utasszállítóra lőnek nem várt valószerűtlen esemény volt.
Viszont a baleset utáni hazugság hadjáratért kizárólag az orosz média a felelős, az ukránok végig az igazat mondták, az oroszok máig hazudnak és nem vállalják a felelősséget a tettükért.
Arról mondtak igazat, hogy az oroszok lőtték le a gépet, végig ezt mondták és ez igaz volt. Az oroszok meg végig azt mondták, hogy az ukránok lőtték le és ez nem volt igaz.
Arról mondtak igazat, hogy az oroszok lőtték le a gépet, végig ezt mondták és ez igaz volt. Az oroszok meg végig azt mondták, hogy az ukránok lőtték le és ez nem volt igaz.
Számomra még mind a mai napig nincs EGYÉRTELMŰEN BIZONYÍTVA (csak politikai hátsó szándékú vádaskodások vannak oda-vissza) hogy ki indította azt a rakétát, így az se biztos, hogy ki mondott igazat és ki nem. A szakadároknál is volt BUK-rendszer és az ukrán hadseregnél is volt BUK-rendszer. Nekem is van egy szerintem nagyon valószínű feltevésem, de az pont annyit ér mint az összes többi - sőt, mivel nekem nincs is politikai hátsó szándékom, lehet hogy többet! Ez is olyan mint Kassa bombázása... hány éve is történt, és még mindig csak totózni lehet!
Az ukrán légi irányítás kommunikációjának teljes anyagát megtalálod a holland jelentésben.Az igazságnak vannak szubjektív és objektív meghatározói. Érdekes módon sem az ukrán légi irányítás hangfelvételét, sem az amerikai külügyminiszter által hivatkozott műholdfelvételeket nem hozták nyilvánosságra, titkosították.Pedig higgye el, ha ez az oroszokat vagy a donbassziak műve lett volna, Amerika ezt azonnal közzé teszi. Talán nem volt közzétenni olyan, ami a szájaízük szerint volt?
Érdekes módon az eset előtt körülbelül két héttel Ukrajna (Porosenko) bejelentette, hogy a teljes orosz határt légvédelmi rendszerekkel lezárták, (mivel állításuk szerint csak az oroszok lőhették le a gépeiket) de ez eltűnt a internetről.
...
Viszont a baleset utáni hazugság hadjáratért kizárólag az orosz média a felelős, az ukránok végig az igazat mondták, az oroszok máig hazudnak és nem vállalják a felelősséget a tettükért.
Az ukrán légi irányítás kommunikációjának teljes anyagát megtalálod a holland jelentésben.
38. oldalAdna egy címet? Mert eddig a jelentésben ez elkerülte a figyelmemet....