[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 306
84 410
113
Ha már elhangzott a kormányinfón egy szám, némi támpont a veszteségekről és annak összetételéről:
"Oroszország módszeres tankönyvi haderő-menedzsmentet hajt végre, legtapasztaltabb szerződéses hivatásos katonáit neveli, miközben a „felhasználhatóbb” erőket a veszélyes, nagyobb veszteségkockázatú támadásokban alkalmazza. Könyörtelenül hangzik ezt így kimondani, de ez háború, és az az oldal nyer, amelyik okosabban használja fel erőforrásait. Oroszország a legjobb harcosait fűszerezi, megőrzi őket, miközben hatalmas tapasztalatot halmoznak fel, amelyet a fegyveres erők teljes szerkezetében megoszthatnak és magukba foglalhatnak."

(...)

"Az Avgyejevka-támadás végén leírtam, hogyan esett el. Az 1. hadsereghadtest DPR egységei, mint például a 114., Storm-Z büntetéssel kiegészítve, vezették a nagy veszteséggel járó élcsapatokat, és csak miután az ukrán vonalak elkezdtek megszakadni, Oroszország csak azután kezdte meg a Szpecnaz elit és más megerősített egységeinek bevetését követő és áttörő erőkként, amelyek vadásztak. a visszavonuló ukránokra."

stb.

Egyébként, az írás is megerősíti, hogy - ahogy Kadirov is mondta - május 9. után valami elkezdődik. (Kadirov mondta tavaly év végén, hogy Oroszország is elkezd valami állandót és könyörtelen lesz: ezek voltak az energia szektort ért támadások!)

A végén:
"Hát nem érdekes, hogy az ukrán dandárok 5000-6000 főnél indultak, és ma már többnyire 1000-2500 fővel működnek, míg az orosz brigádok 2500-ról 11 ezerre ballonoznak? És mégis azt mondják, hogy Oroszország viseli az „elviselhetetlen veszteségeket”." :)




GNIBCNEWUAEHbqY
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 800
113
Ezt milyen 5 ismeretlenes egyenletből sikerült ilyen szépen levezetned??? Maga matematikus vagy mi?? Ne zavarjanak a tények hogy ahova az orosz tankok bemennek ott már a tüzérség és a FAB-ok pürét csináltak mindenből is....
A püré azért szépenen darálja az orosz tankokat. Műholdképen is látni hogyan fogynak a letárolt orosz tankok
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 541
113
A tüzérségi támadás.

A határmenti Volcsanszkot ropogtatjak az oroszok, Ajdaros ukránok védik, nehéz a helyzetük.

A Harkov oblasztbeli Sztrelecia nevű település orosz irányítás alá került.

50000 orosz katona van a határ mellett. Valószínű csak a biztonsági zóna kitolasa. Harkov - Volcsanszkot távolság 70km.


.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 491
18 027
113
Azt mondják, hogy kb 50 ezer (három harccsoportra osztva, a "harc csoport" parancsnoka Lapin) katonával fognak támadni az oroszok és a hadművelet célja , hogy egy kb 10 kilométeres ütköző zónát hozzanak létre, aminek következtében a tüzérségük tűz alá tudja vonni Harkov külső részeit. Elvileg ha a hadműveletük sikeres lesz utána fognak koncentráltan nagyobb erőket bevetni.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 866
9 825
113
Én úgy olvastam kb. 4-5 év alatt tudnának mindent pótolni amit eddig Ukrajnában elvesztettek. De ugye kérdés, hogy még mennyi lesz a további veszteség, mert most úgy áll a helyzet, hogy amit a felpörgetett hadi ipar legyárt azt nagyjából el is vesztik ugyanolyan ütemben.
Erre azért nem ártana valami bizonyíték is, mert a neten nem hemzsegnek a kilőtt orosz tankokról készült videók. Persze időnként az elvetemültebbek megpróbálnak elsütni egy-két 2022-es 2023-as esetet friss sikerként, de jellemzően hamar megcáfolják ezeket. A valóság az, hogy sokkal többet újítanak fel/gyártanak tankból az oroszok, mint ami az utóbbi egy évben elvész.
A püré azért szépenen darálja az orosz tankokat. Műholdképen is látni hogyan fogynak a letárolt orosz tankok
Azért fogy a letároltakból, mert újítják fel őket, de a harcokban nem látni tömegesen kilőtt orosz tankokat.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 469
46 544
113

Harkov: Az orosz hadsereg offenzívát indított a határról (MAP)​


Az orosz hadsereg offenzívát indított Harkov térségében az Orosz Föderáció határától.

Hatalmas tüzérségi bombázások és légicsapások után a Sever csoport számos irányból támadta meg az ellenséges állásokat Harkov régióban. Erről az ukrán katonai-politikai források széles körben beszámolnak.

„A rendelkezésre álló információk szerint a harcok N. Kudievka, Goptovka, Strelechya, Krasnoye, Pylnaya, Borisovka és Gatishche falvak” – írják az ellenséges elemzők.
„Az oroszok még nem vetették be fő erőiket” – jegyzik meg.

A felsorolt települések mindegyike a határ közelében található.
Источник: https://rusvesna.su/news/1715331512


Sürgősen
harkovi irányban, Lipcsiben.

Információink szerint az ellenség markáns párkányt hagyott a térképen.
Az ellenséges erőforrások már áthelyezték ezt a területet a térképen a szürke területre.

Elég nagy teljesítmény az első napra.
Strelcha, Red, Dusty, Borisovka mögöttünk Még több takarítás folyik.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 152
13 641
113
a "harc csoport" parancsnoka Lapin
Hát ezt asztán jól kikapták ... :D :oops:

---------------------------------------------------------------------------------

A mai napon oroszok támadásba kezdtek Harkiv térsége ellen az orosz oldalról, átlépve Ukrajna államhatárát. Részletes információk a régióban kialakult helyzetről:

„Kharkiv térségében megkezdődött az ellenség ellenségeskedése

A harcok a harkovi régió határ menti településeinek különböző fegyvereiből származó heves ágyúzással kezdődtek. Jelenleg az ágyúzás folytatódik, különösen Vovchansk város területén. Az EW és UAV rendszereket is aktívan használják.

Az oroszok számos határ menti településen próbálnak bejutni és megvetni a lábukat, különösen Strelecha-Krasne-Pylna-Borysivka falvakban. Gatiscse-Pletenivka településeken is oroszok próbálnak támadást indítani. A fő orosz erők jelenleg gyalogságból állnak, kis mennyiségű felszerelés támogatásával. Nem mernek túllépni a fent említett településeken, talán nagyobb erők igénybevétele várható.

A rendelkezésre álló erőforrások, amelyeket az ellenség jelenleg felhasznált, nem lesznek elegendőek a mélyreható előrenyomuláshoz. Jelenleg olyan a helyzet, hogy az oroszok destabilizálják a határ menti területeket. De nem ismert, hogy hány fő erő áll készen erre a manőverre.

Külön szeretnénk megemlíteni a Nyilas-Vörös-Pilna-Borysivka területet. Előzetesen az oroszok megpróbálták telíteni a személyzetet a falvakban, különösen Pylna faluban, amelyről külön fogunk írni. Állíthatod, hogy visszaversz minden támadást, elferdíted az információt, de a felelősök, akiknek az első percektől fogva reagálniuk kellett volna rá, most azon gondolkodnak, mit kezdjenek vele.

A médiában az ellenség akcióit várták. Még többen várták őket a honvédség olyan egységei, amelyek közvetlenül a határ menti pozíciókat töltik be. Most minden az ő kezükben van, és maximális erőfeszítéseket tesznek a következő orosz támadó akciók visszaverésére. Az egész társadalom feladata nem a pánik, hanem az, hogy segítse harcosainkat a fronton. A határ menti területek polgári lakosságát nem szabad megtéveszteni, hanem figyelniük kell a helyi hatóságok felhívásaira, különösen a kiürítéssel kapcsolatban.”


Deepstate: „Az orosz offenzív akciók egyik eredménye a harkovi régió északi határán

Morokhovets-Oliynikov településeken kívül előzetesen 3 egységnyi berendezés égett a földön. Oroszok vonultak Pylna felől.”

 

Janika22

Well-Known Member
2018. augusztus 19.
79
649
83
Hoppá! Úgy néz ki, hogy egy nagyon komoly tüzérségi előkészítés után ma hajnalban jelentős erőkkel törték át a határt Harkovtól északra az orosz csapatok. A Telegramon heves harcokról adnak jelentéseket, súlyos veszteségek vannak mindkét oldalon. Jól példázza a támadás komolyságát, hogy szinte óránként van hír egy-egy elfoglalt ukrán településről.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 814
93
Magyarország nem sokat tudna adni Ukrajnának, se fegyverbe, se más segítségben. Ezért nem a bot után nyúl Zelenszkij, hanem egyszerűen próbál jóban lenni Mo-gal, mert háborúban lévő országként ez az érdeke. Nem kell ehhez Grál-lovagnak lenni, csak józan ész kell hozzá neki.



Ez nem háborút lezáró béketárgyalás, hanem a lezáráshoz vezető út keresése. Egyébként a svájciak meg akarták hívni az oroszokat.



Mo-gal kesztyűs kézzel bánnak az EU-ban. Túlságosan is. Ha már Mo nem segít, akkor legalább ne akadályozná a folyamatokat. Ráadásul kizárólag azért hogy jóban legyen az oroszokkal.

Egyébként nem azt írtam, hogy az ellenség oldalára, hanem hogy az ellenségE oldalára.



Aki ért a gazdasági és társadalmi folyamatokhoz, az már húsz éve is megmondta, hogy amit Kína csinál, abból baja lesz neki. Hát most már van is. Súlyos demográfiai és gazdasági problémákkal néz szembe az erőltetett politikájával. Ők sem állnak jobban, mint Európa. Micimackó meg leépítette Kína egyik fontos képességét, hogy a párt irányítja az országot, nem egy személy. Lesz ennek is még böjtje.
Mindenek előtt, Magyarország ha tetszik neked, ha nem az EU és a NATO tagja! Ukrajana pedig nem az! Ennek ellenére az általad tisztelt vezetők az EU-s szerződések alapján járó pénzeket tartják vissza Magyaroszágtól, utólagos, szerződésekben nem szereplő mondva csinált ürügyekkel! És adnák oda Ukrajnának, ahol pl a fasiszta megnyilvánulások ellen sem lépnek fel! A kisebbségeket elnyomják, stb.
Ukrajnának semmi, érted semmi joga sincs kérdőre vonni egy EU/NATO tagot az EU és NATO döntéseivel kapcsolatban! Elég nevetséges, hogy pl Ukrajnában hivatalos helyeken az állami zászló mellett az EU zászlaja is ki van rakva!
Ahelyett, hogy megint Magyarország ellen beszélsz, inkább gondolkodnál! Te is oda csinálsz ahonnét eszel!
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 346
13 871
113
Erre azért nem ártana valami bizonyíték is, mert a neten nem hemzsegnek a kilőtt orosz tankokról készült videók. Persze időnként az elvetemültebbek megpróbálnak elsütni egy-két 2022-es 2023-as esetet friss sikerként, de jellemzően hamar megcáfolják ezeket. A valóság az, hogy sokkal többet újítanak fel/gyártanak tankból az oroszok, mint ami az utóbbi egy évben elvész.

Azért fogy a letároltakból, mert újítják fel őket, de a harcokban nem látni tömegesen kilőtt orosz tankokat.

Az orosz haderővel kb. a legjobb dolog ami történt, az a kényszerselejtezés, amit Ukrajnában lezavartak (a katonáknak már kevésbé...). Az egész Szovjet szarteleptől nem tudtak addig szabadulni, mert nem volt kényszer/pénz a lecserélésre.

A szárazföldi dolgokat nem igazán ismerem, a légierő fejlődése azonban ezt tökéletesen mutatja. Kihullik az összes ótvar szar, marad a Szu-30/34/35 vonal, illetve megkapta a kényszerlökést a Szu-57. Elkezdtek végre tisztességes AWACS gépet összeszögelni (valszeg kinai belsővel), nekikezdtek a tisztességes SAT lefedettség kialakitásának, megteremtették a valódi preciziós csapásmérés képességét, stb...

A VKS 5 év múlva egy nagyrészt fiatal repülőgép flottával fog rendelkezni, ahhoz háborús tapasztalatokkal kialakitott fegyverzettel és EW eszközökkel, valamint a világ legképzettebb és tapasztaltabb pilótaállományával.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 910
22 457
113

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 509
13 485
113
1. Ez nem Oroszország, hanem Putyin személyes háborúja.

Mondjuk 2012-ben vagy 2020-ban Putyin meghalt volna, akkor szerinted az orosz vezetés tehetetlenül nézte volna Ukrajna pálfordulását, és őellene való felheccelését ?

Pont azért nevezik ezt Putyin személyes háborújának, hogy egyszerű legyen a képlet, legyen 1 ember, akit lehet, és kell is utálni, főmumusként, mint Hitlert, és még csak véletlenül se kelljen elgondolkozni azon, hogy mi is vezetett a háborúhoz, az más, hogy ez nem a legszerencsésebb párhuzam. Putyint Sztálinhoz lehetne úgy-ahogy hasonlítani, csak Sztálinnak messze nincs olyan PR-ja, mint Hitlernek.

Ha Putyin 2012-ben / 2020-ban meghalt volna, akkor Medvegyev / Patrusev / Bortnyikov / Lavrov vezetné Oroszországot, és vívná a háborút Ukrajnával, és menne az üzengetés a NATO-val oda - vissza.


Ezt már 1995-ben megjósolták, megírták, és publikálták a geopolitikával foglalkozó neves elemzők, hogy Ukrajna hovatartozási, birtoklási, sőt tulajdonlási kérdése az hidegháborús szintű konfliktust fog okozni.




Szerintem a "gyomorforgató, gusztustalan cinizmus" az, hogy a Putyin által felbérelt lázadókkal kiprovokált fegyveres konfliktus áldozatának próbálja magát beállítani az orosz propaganda.

Mert talán az ukrán szélsőjobb az meg hogyan született ?

a) Önmagától sarjadt ki a földből

b) CIA / MI6 pénzelte

c) az is Putyin műve

20150226ukrajna.jpg

JtMzRYi.jpeg

y70OlRM.jpeg

Maidan_Kiev_2014-04-13_11-48.JPG



Szimpatikus fiatalemberek, és honleányok ezek az illetők ? o_O


Ezért zárt össze a világ Putyin ellen, számára is meglepő módon.

Oroszországot az EU ítéli el nagy szavakban, közben Egyiptom, Algéria, az Egyesült Arab Emirátusok, India, Brazília, és sokak számára indifferens, hogy Mi van, vagy nincs Ukrajnával.

Az EU-ban is Ausztria, Magyarország, Horvátország, Bulgária, és Görögország nem osztják a hivatalos direktívát. És a francia nép sem. A francia nép nem egyenlő Macron-nal.

De fegyverszállításilag nem segítik ki őket. Sőt ahogy elnézem, krokodilkönnyeket hullajtva nézik, ahogy az oroszok aprítják az ukrikat. Ez a háború fix ukrán katonai vereség. Vagy így néz ki az ukrán, és az euroatlanti győzelem ?



SENKI nem akar Putyin alattvaló lenni, az ukránok sem.

Az orosz - ukrán konfliktus 1903-ban ért a csúcsra, akkor meg Hol volt Putyin ? o_O

Te miért Putyint hangsúlyozod ki ?

Oroszország már akkor bevett európai ország, és nagyhatalom volt, amikor még Putyin gondolatban sem létezett, és akkor is fog létezni, amikor már Putyin lehunyta szemeit vagy 30 - 40 - 50 + éve.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 538
8 944
113
igen,nem sokat tud adni .. (szerinted :D ) itt konkrétan nem a fegyveres támogatáson van a hangsúly hanem azon amit a magyarok blokkolni tudnak !

Ezen veri a palávert konkrétan az egész hazai ellenzék,meg az EU kormányok jelentős része ,hogy Orbán miért bannolja az ukrán előterjesztéseket,meg miért fúrja meg rendre amit csak lehet az EU-n belül ..
nyílván ez a közeledés nem Magyarországnak,Orbánnak vagy az ottani magyaroknak szól .. lóf@szt !! azért van ez,mert szarban van Zselé ,és mivel elég sok dolgot blokkolt a kormány az EU-ban ,persze hogy most kényszerből barátságosabb hangot üt meg Big Zs !

La Fontaine a Róka és a Holló megvan ? most pl Zselé próbálja kiénekelni a sajtot nálunk,de tudjuk hogy mennyire gondol komolyan bármit is , anno a romulánok is beígértek fűt-fát az ott élő nemzeti kisebbségek jogaival kapcsolatban csak jussanak már be végre az EU-ba,és igaz,hogy nem a Ceausescu-féle idők járnak már ott sem,de azért a nemzetiségi jogokat páros lábbal rúgják seggbe amikor és ahol csak tehetik !

és nem azért van rossz viszony a két ország között,mert mi basztattuk az itt élő ukránokat (már ha van ilyen), mert pl a románokat sem basztatjuk,meg a szlovákokat,szerbeket,meg ugy igazából senkit nem basztatunk akik itt élnek,kapnak nemzetiségi tv műsort, kapnak nemzetiségi iskolát stb stb ,szóval nem mi álltunk bele páros lábbal az itt élő ukrán nemzeti kisebbségbe,hanem az ukránok álltak bele az ott élő magyarságba!

és azért, mert eddig a "dugjuk a fejünket a homokba" és a "jólvanazúgy" meg a "merjünk kicsik lenni" politika illetve a Jeszenszki-féle külügyminiszterek vagy Kovács Laci, illetve olyan miniszterelnökök mint a románokkal poharazgató fospisztoly Medgyessy,vagy olyan államfők mint a néhai "patkány" ( a nevét sem vagyok hajlandó leírni) voltak divatban, ez az ott rúgjunk a magyarokba ahol tudunk volt a trend !

most már hála Istennek nem ez ! Nem hibátlan ez a kormány sem,de végre eljutottunk arra a szintre hogy ha nem tetszik valami akkor azt odamondjuk,mivel nem vagyunk egy atomhatalom,így ott, és úgy csapunk oda ahol, és ahogyan tudunk,teljesen más a mozgásterünk mint egy katonai nagyhatalomnak,más eszközökkel is élünk természetesen, de azt sem kell eltürnünk,hogy rászarik a fejünkre rendszeresen valamelyik szomszéd ország és azt mosolyogva keni szét rajta két kézzel ! Ezeknek az időknek vége van,elmúlt,és bármennyire is fáj ez itthon a sok szolgalelkű nyomorúltnak ez van !! (nem rád gondolok természetesen ,ne vedd magadra)

szóval ,de,tudunk nekik adni,ráadásul elég sokat is,csak ehhez nekik is úgy kellene viselkedniük,hogy kapjanak .. eddig meg nem ez volt a részükről az ésszerű döntés ,pedig mivel vízben (szarban) vannak minden bot (segítség) jól jönne,de úgy nem lehet segítséget kérni senkitől,hogy ha valaki fuldolkik akkor ő azt mondja : " a kurv@ anyádat adjál már egy botot b+, mert ha kimegyek lerugdosom a fejed,és ők eddig így kértek !

Orbán elsősorban aszerint blokkol valamit, hogy az érdeke-e az oroszoknak vagy sem. Azért csinálja ezt, mert a saját politikai elképzelése szerint egyfajta szövetségben kell lennünk Oroszországgal. Ezen orosz érdekképviselet miatt háborog mindenki, beleértve minket magyarokat is. A kisebbségek meg rosszabb helyzetbe kerültek az ő Ukrajna-politikája miatt, mint előtte. Tehát az történt mint mindig, egy eleve rossz elképzelés + dilettantizmus miatt minden rosszabb lett annál, mintha nem csinált volna semmit. Jól kellett volna csinálnia, vagy legalább ne rosszul.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 217
4 466
113
Mindenek előtt, Magyarország ha tetszik neked, ha nem az EU és a NATO tagja! Ukrajana pedig nem az! Ennek ellenére az általad tisztelt vezetők az EU-s szerződések alapján járó pénzeket tartják vissza Magyaroszágtól, utólagos, szerződésekben nem szereplő mondva csinált ürügyekkel! És adnák oda Ukrajnának, ahol pl a fasiszta megnyilvánulások ellen sem lépnek fel! A kisebbségeket elnyomják, stb.
Ukrajnának semmi, érted semmi joga sincs kérdőre vonni egy EU/NATO tagot az EU és NATO döntéseivel kapcsolatban! Elég nevetséges, hogy pl Ukrajnában hivatalos helyeken az állami zászló mellett az EU zászlaja is ki van rakva!
Ahelyett, hogy megint Magyarország ellen beszélsz, inkább gondolkodnál! Te is oda csinálsz ahonnét eszel!
Nem, ő azt eszi amit más oda csinál....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 306
84 410
113
Hoppá! Úgy néz ki, hogy egy nagyon komoly tüzérségi előkészítés után ma hajnalban jelentős erőkkel törték át a határt Harkovtól északra az orosz csapatok. A Telegramon heves harcokról adnak jelentéseket, súlyos veszteségek vannak mindkét oldalon. Jól példázza a támadás komolyságát, hogy szinte óránként van hír egy-egy elfoglalt ukrán településről.
Olvasd el a mai Simpliciust! A lap legtetején linkeltem. Benne van minden, mi várható, mire elég a felsorakozott és ÖSSZEVONT haderő, hogy is néznek ki az orosz veszteségek, mivel állnak szemben, mi megy rájuk és milyen sorrendben, stb. Tanulságos.