[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 857
14 852
113
Mutasd meg hol kritizáltam. Megemlítettem, hogy vele indult ez a szál.
Ja, hogy megint nem megy a magyar.

Nézd már meg azt a szájba.... videót amiről beszélünk. Ott a velcro panel a mellényen...
A) francia önkéntes, eleve rajta volt
B) utólag odarakott tépőzáras, amit a gránátot figyelmen kívül hagyva odarakhattak mert nem kell hozzá mozgatni se.
Az volt az "érv", hogy ha ott a gránát akkor nem lehet a mellényen elhelyezni. Hát de. Teljesen mindegy amúgy, kamu az egész akár az az egy szem fószer francia volt, akár nem. A lényeg az, hogy nem a Francia Idegenlégió szervezetszerű jelenléte következik ebből, mint azt próbáljátok itt megmagyarázni.


Tehát mindegy, hogy ki mit mond, a Francia Idegenlégió ott van és hullanak százszámra. Az is mindegy, hogy az oroszok is másképp gondolják.



Nem te linkeled hanem ennek a kizárólagos igazságát próbálod erőltetni.... és ismét nem megy a szövegértés.


Baszki baszki baszki... (fujj de tenyérbemászó vagy ember....)
Tudod hogy működnek ezek? Érted, hogy mit beszéltünk Ursulával? Akkor utoljára, nagyon egyszerűen: mivel egy szaros velcrora tapasztják, ezért NEM ellentmondás (ezt kifogásolta Ursula), hogy a mellényen módosított gyújtójú gránát van mert ennyit nyugodtan meg lehet csinálni, a gárnátból nem kell kihúzni a befűzött zsinórt/drótot ami a mellényhez rögzíti. A tűzszerészeknek szoktak ilyet hátrahagyni, ami nem a nyelv felcsapásával működik el, hanem a rögzítőanyag kihúzásával (teljesen kicserélik a gyújtót). Remélem tisztáztuk.
(De ez is részletkérdés, lehet semmi gond nem volt vele, lehet a felvarró is eredeti. Az a lényeg, hogy ott van-e az idegenlégió. Nincs, sok másból következően sincs. Szia.)


A háború során általában.
Jelenleg meg Csaszov Jar-ról beszéltünk, de te meg szenvedsz, izzadsz, produkálod magad mert mindenáron bele akarsz állni. Szomorú, hogy nem lehet egy jól körülhatárolt kérdésről normálisan beszélni. Részemről befejeztem.



Rendben. Olyan szinten nem értjük egymást (ezúttal sem, és most már a pár tag iránti alap emberi tiszteletem kezd fogyni), és annyi időm elment már ezzel eredménytelenül, illetve a legkisebb nézetkülönbségből is akkora szájtépés kerekedik, hogy szerintem a legjobb, ha nem veszek részt a topik működésében.
Bocsi hogy beleszólók, látom hogy egyre nagyobb a zavar az Erőben - az elmúlt pár hónap eseményeiből is következtetve.. Ennyit nem ér meg egy vita semmilyen témában, egyszerűen át kell lépni rajta, mindegyik félnek joga van a saját véleményéhez és ezt kellene tiszteletben tartani, bármekkora nemzetközileg kavart nyomás is nehezedik ránk.

Nem ér annyit az egész hogy az ember nyugtalanul aludjon ezért az éjjel, saját magába is az itt szerzett tüskéket beleképzelve..

Ezeket a történéseket próbáljuk valahogy értelmezni, viszont a dezinfó rendesen melózik mindkét oldalon.

Nincs értelme ezen rágódni főleg hogy az események folyására - mint mindíg - egy csepp ráhatásunk sincs..
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 706
8 792
113
2014 ellenére / 2022 előtt a kutyát nem érdekelte sem a híradóban, sem az internetes médiában, sem a közemberek szintjén Ukrajna, nemhogy a Krím.

A másik, a világ legfeleslegesebb dolga veled leállni beszélgetni, mert semmi tényismeret nincs nálad, csak teljesen irracionálisba átcsapott érzelemből írkálsz, kettősmércével, illetve kimerül a szókincsed az agresszió ismételgetésében, de a Miértek, Hogyanok, és az előzmények teljesen ismeretlenek számodra. Vagy ha megpróbálkozol ezzel, akkor is teljesen nonszenszeket írsz, mint amikor a Krím tulajváltását azt Csehszlovákia német megtámadásához hasonlítottad.

És havonta legalább egyszer ugyanazokat a köröket újrakezded. Nem értem, miért....

Mint az Idétlen időkigben. Itt minden nap mormota nap van.
Egy ország fegyveresei katonai erővel megszerzik egy másik ország területét. Ez agresszió és megszállás. Lehet jönni történelmi előzménnyel, de az a tatárok kiirtása...
Nem, szerintem arra utalhatott, hogy Zelenszkij elnöksége illegitim, hiszen a 2019 -es elnökválasztás folyamán nem birtokolták Krím -et illetve Donbasz -t és ezen régiókból nem szavaztak ...
Lehet nehezítette az orosz megszálás. De amúgy itt látszik hogy a putyini agresszió hova tolta Ukrajnát. Pont az orosz párti területek estek ki ami nélkül a maradék Ukrajnában már nem nagyon maradt lehetőség az orosz befolyásra.
Ha ez agresszió volna, már több mint 2 éve itt az EU-ban üldögélne a teljes ukrán lakosság - mert pld egy deka áram se lenne a drótokban.
Nagyon régóta nem volt ilyen méretű konfliktus nem csak Európában de az egész világon sem. Minek neveznéd te? Különleges hadműveletnek? XD
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 060
92 112
113

Túl kínos már az euroatlanti térségben Orbánnak az orosz-pártiság, ezért próbál finomítani az imázsán.
Vagy Zselé kereste és meghívta a békecsúcsra.
(Mondjuk elég morbid a ruszkik nélkül, de most ez ilyen..)


Hosszas és koncentrált beszélgetésem volt a magyar @PM_ViktorOrbannal, és meghívtam a Békecsúcsra. Magyarország helyzete fontos számunkra a béke közelítése és a közös regionális biztonságunk szempontjából.

Hangsúlyoztam Ukrajna érdeklődését a Magyarországgal fenntartott jószomszédi kapcsolatok, valamint a kereskedelmi, energetikai és logisztikai együttműködés fejlesztése iránt.

Összehangoltuk a következő lépéseket a kétoldalú kérdések teljes körének kölcsönösen előnyös megoldása érdekében. Beszéltünk Ukrajna EU-integrációjáról is.

Bízom benne, hogy Ukrajna gyors csatlakozása az EU-hoz mindkét államunk hasznára válik
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 500
13 475
113
Egy ország fegyveresei katonai erővel megszerzik egy másik ország területét. Ez agresszió és megszállás. Lehet jönni történelmi előzménnyel, de az a tatárok kiirtása...

Meszike.

Ha már a történelmi előzményekkel kezdesz el foglalkozni, akkor miért a tatárokat ragadod, és emeled ki, miért nem pedig Görögországnak adományoznád a területet ? ;)

Menjek végig a Krím történelmét Krisztus előttől 2014-ig ? o_O

A Krím kapcsán lenne egypár kérdésem.

  • Hogy kerültek oda a tatárok a Krímbe ?

  • És hogy kerültek oda az oroszok ?

  • Ukrajna milyen jogalapon lett tulaja a Krímnek ?

  • A tatárok elleni népirtás (1944) előtt ki volt a Krím tulaja nemzetközi értelemben ? És milyen egyéb események történtek ?

  • A tatárok elleni népirtásért kit terhel a valódi felelősség ?



Tegnap éjjel kérdezted, hogy Az oroszok milyen jogon vannak Ukrajnában? A jogosság kérdésén már rég túl vagyunk.

#210 413

Írtam rá választ. Sikerült azt elolvasnod, és értelmezned, vagy ezek ignorálásával írkálsz ? Amit most kommenteltél, az alapján nagy valószínűséggel sikeresen elkerülted.

#210 419


Te ezeket teljesen magadtól írod, vagy rásegítéssel ? o_O :confused: :eek:
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 325
4 771
113
Mutasd meg hol kritizáltam. Megemlítettem, hogy vele indult ez a szál.
Ja, hogy megint nem megy a magyar.
A szövegértést ne erőltesd, főleg ne magyarul, mert bármennyire is hajlamos vagyok szerénykedni, ilyen téren csuklóból feltörlöm veled (is) a padlót bármikor.
Nincs ellentmondás, csak nem tudod mit nézz :)

Látszik, hogy a mellény gyorsleoldóval lett lehúzva (látszik a beakadt huzal), és se tárzsebeket se semmit nem hagytak rajta aminek pedig rajta kellett lennie.
A gránát szokatlan helyen van, és oda is van rögzítve. Mivel a hullák aláaknázása, a kézigránátok egyedi módosítása (késleltetés nélküli robbanás) és az ezekkel való csapdázás nagyon gyakori, ezért ami a legkevésbé is gyanús az érintetlenül marad.

A felvarró a nevével ellentétben tépőzáras.

Asszem volt de, hogy biztosan egyről beszéljünk:

Tehát a becsapdázott hullát basztatják és a felvarró tépőzáras. Aha, mesélj még.
Nézd már meg azt a szájba.... videót amiről beszélünk. Ott a velcro panel a mellényen...
A) francia önkéntes, eleve rajta volt
B) utólag odarakott tépőzáras, amit a gránátot figyelmen kívül hagyva odarakhattak mert nem kell hozzá mozgatni se.
Az volt az "érv", hogy ha ott a gránát akkor nem lehet a mellényen elhelyezni. Hát de. Teljesen mindegy amúgy, kamu az egész akár az az egy szem fószer francia volt, akár nem. A lényeg az, hogy nem a Francia Idegenlégió szervezetszerű jelenléte következik ebből, mint azt próbáljátok itt megmagyarázni.
Magaddal vitatkozol, mert én magasról szarok (továbbra is) a légiósokra: pont ugyanúgy meg fognak dögleni, mint az ukránok, lévén itt nem papucsos tevehajcsárokkal kéne arcoskodni, ez ennél többet nem is érdemel. De gyengébbek kedvéért akkor utoljára: ha egy hullát nem érdemes/szabad b*sztatni, akkor a karjelzését SEM piszkálod. Mondjuk lehet, hogy te igen, de nyilván nem tapasztalatból beszélsz a jelek szerint. :D
Tehát mindegy, hogy ki mit mond, a Francia Idegenlégió ott van és hullanak százszámra. Az is mindegy, hogy az oroszok is másképp gondolják.
Hol és mikor írtam ilyet, agyas? Most Makronból átmentél Peszkovba? Nem vagy egy "csöppet" tudathasadásos? Döntsd már el, hogy kinek a nevében nyilatkozol (amúgy totál alaptalanul)?
Nem te linkeled hanem ennek a kizárólagos igazságát próbálod erőltetni.... és ismét nem megy a szövegértés.
Fogalmad sincs, hogy én mit akarok egyrészt, másrészt ne nyilatkozz a nevemben, hovatovább a szövegértés terén nem biztos, hogy arcoskodnod kellene az előzmények fényében.
Baszki baszki baszki... (fujj de tenyérbemászó vagy ember....)
Tudod hogy működnek ezek? Érted, hogy mit beszéltünk Ursulával? Akkor utoljára, nagyon egyszerűen: mivel egy szaros velcrora tapasztják, ezért NEM ellentmondás (ezt kifogásolta Ursula), hogy a mellényen módosított gyújtójú gránát van mert ennyit nyugodtan meg lehet csinálni, a gárnátból nem kell kihúzni a befűzött zsinórt/drótot ami a mellényhez rögzíti. A tűzszerészeknek szoktak ilyet hátrahagyni, ami nem a nyelv felcsapásával működik el, hanem a rögzítőanyag kihúzásával (teljesen kicserélik a gyújtót). Remélem tisztáztuk.
(De ez is részletkérdés, lehet semmi gond nem volt vele, lehet a felvarró is eredeti. Az a lényeg, hogy ott van-e az idegenlégió. Nincs, sok másból következően sincs. Szia.)
"Bagoly mondja verébnek: nagyfejű." :D Érted, vagy elmagyarázzam, hogy ez mit jelent? :D Nem vagyok gyógypedagógus, szóval szépen kérd.
A hozzád hasonlók első leckéje a témában, hogy KURVÁRA NE NYÚLJ HOZZÁ. Innentől kezdve magyarázhatsz bármit, az totál hiteltelen, mert ha a hülyeséged miatt nem halsz meg, akkor a társaid vernek agyon. Pontosabban agyhelyen: ők ugyanis nem akarnak meghalni azért, mert neked "nincs ki mind a négy".
A háború során általában.
Jelenleg meg Csaszov Jar-ról beszéltünk, de te meg szenvedsz, izzadsz, produkálod magad mert mindenáron bele akarsz állni. Szomorú, hogy nem lehet egy jól körülhatárolt kérdésről normálisan beszélni. Részemről befejeztem.
Normálisan beszélni VELED?! Neba...
Na végre.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 525
113
A felesége adta fel azt a férfit aki meghalt epilepsziás roham a a krivoj rogi központban.
Ha az volt a célja hogy megszabaduljon tőle hát gyorsan sikerült.


Dübörög a háborús turizmus. 250 dollár egy lebombázott város bemutatása. 20-30 év közötti pesti fiatalok vágynak extrém elmenyekre, fegyverropogas és sziréna hangjára.


Veselo - Szeverszk közt attortek az ukrán/nato vonalakon az orosz legideszantosok a hirek szerint.



Egy az oroszokhoz Zaporozsjében atszokott civil története.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 903
13 775
113
Dübörög a háborús turizmus. 250 dollár egy lebombázott város bemutatása. 20-30 év közötti pesti fiatalok vágynak extrém elmenyekre, fegyverropogas és sziréna hangjára.
Azé ez meredek...de hát hogy is nem jutott eszembe hogy vannak olyan értelmi fogyatékos, lóvés, feltünési viszketegségben szenvedő honfitársaink is, akiknek ez buli...20-30 éves fiatalok... Bp-i... :D Hogy a liberális romkocsmákban el tudjon dicsekedni a haveroknak.....
Fasza...elszedném tőlük a lóvét, azt ott hagynám őket vhol Kupianszk vagy Ugledar felé, azt sámfázzanak haza ahogy tudnak :D
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 035
66 525
113
Azé ez meredek...de hát hogy is nem jutott eszembe hogy vannak olyan értelmi fogyatékos, lóvés, feltünési viszketegségben szenvedő honfitársaink is, akiknek ez buli...20-30 éves fiatalok... Bp-i... :D Hogy a liberális romkocsmákban el tudjon dicsekedni a haveroknak.....
Fasza...elszedném tőlük a lóvét, azt ott hagynám őket vhol Kupianszk vagy Ugledar felé, azt sámfázzanak haza ahogy tudnak :D
Nekem az a horrorfilm jutott eszembe Csernobilrol. :D
Ehh aztán meg ha valami van akkor mentsen már meg a kormány mint a Guatemalaban oserdei discoban résztvevőket.


Hasonlít az abrazata a Boboera.


Krasznogorovkaban vajon ki tudnak törni az ukran/Nato seregek mielőtt bezarul a katlan?

Smighal legalább 1 milliárd dollárt kér a nyugat tol hogy az energiarendszert valamennyire rendbehozhassak.

 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 534
8 940
113
Vigyázó szemed Ferihegyre vesd! Emberszám.

Nekünk Ferihegy. Nekik Fehérgyarmat... És ugye Kína holnap elmegy, Európa viszont marad.

Vagy Zselé kereste és meghívta a békecsúcsra.
(Mondjuk elég morbid a ruszkik nélkül, de most ez ilyen..)


Hosszas és koncentrált beszélgetésem volt a magyar @PM_ViktorOrbannal, és meghívtam a Békecsúcsra. Magyarország helyzete fontos számunkra a béke közelítése és a közös regionális biztonságunk szempontjából.

Hangsúlyoztam Ukrajna érdeklődését a Magyarországgal fenntartott jószomszédi kapcsolatok, valamint a kereskedelmi, energetikai és logisztikai együttműködés fejlesztése iránt.

Összehangoltuk a következő lépéseket a kétoldalú kérdések teljes körének kölcsönösen előnyös megoldása érdekében. Beszéltünk Ukrajna EU-integrációjáról is.

Bízom benne, hogy Ukrajna gyors csatlakozása az EU-hoz mindkét államunk hasznára válik

Erről beszélek. Zelenszkij azt nézi hogy hogyan jár jobban Ukrajna. Ha veszekszik Mo-gal, mert az az ellensége oldalára ált, vagy ha ennek ellenére igyekszik jó kapcsolatot fenntartani?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 029
23 583
113
Nekünk Ferihegy. Nekik Fehérgyarmat... És ugye Kína holnap elmegy, Európa viszont marad.



Erről beszélek. Zelenszkij azt nézi hogy hogyan jár jobban Ukrajna. Ha veszekszik Mo-gal, mert az az ellensége oldalára ált, vagy ha ennek ellenére igyekszik jó kapcsolatot fenntartani?
Ha beleesel a vízbe, teljesen mindegy ki nyújtja feléd a botot nem?

Azért legyünk őszinték, és ne állítsuk már be Zselét,úgy mint egy kétségbe esett Grál lovagot, egy kisstílú köcsög fasz, aki kiszolgálja a jelenleg hatalomban lévő soviniszta ukrán rendszert, és nem azért mutatja most a szebbik arcát mert komolyan gondol bármit is, csupán azért mert szarban van!

szóval ezt így tegyük azért tisztába szerintem..

ez meg már nem neked megy mint válasz, csak ma olvastam bele a topicban és ahhoz kapcsolódik...

velcro patchos francia témához, szerintem sem a légió van bent, ez a hulla valami önkéntes lehetett inkább (persze lehet leszerelt légiós is ennyi erővel) ha tényleg a LE-van bent, nem hiszem, hogy ne a hivatalos egyenruhát hordanák, illetve azt sem hogy csak 1 ember esett volna el közülük, illetve azt sem, hogy ha úgy lenne, akkor az elesett légiósokat ne mutatták volna be az oroszok, propaganda értéke nagy lenne, illetve az ő részükről a hazai toborzás is könnyebb lenne (úgy hírlik igy sem nehéz), mert más dolog a "különleges katonai művelet", meg más dolog a honvédő háború, egyébként ezt nem értik meg itt (sem) sokan, hogy az oroszok ezt az egészet miért az utóbbi szemüvegen keresztül nézik, és ezért nem fog ebbe otthon belebukni Putyin :)

a ruszki katona idegen velcroval a zsebében mászkál, hogy azt különböző hullákra ragasztgassa hulyeseget engedjük el... ennyi erővel lehetne nála, angol, lengyel, amerikai, magyar, "Biden", "Macron", bármilyen feliratú, mintázatú .. nem ezzel fognak foglalkozni, mondtak valamit, a másik fél is mondott valamit, ennyi történt.

Azt tudjuk, hogy a nyugatiak (regulárisok) mindenféle faszom címszó alatt ott voltak már az első puskalövés leadása előtt, még mielőtt a Krím annektálva lett volna, azelőtt ott voltak,tehát mint kiképzők, tanácsadók, megfigyelők, stb.

Persze,majdnem mindegyik leszerelt, nyugdíjas, önkéntes és efféle marhaság... hát hogyne.

@Busho3301 a végén hozzád szeretnék egy kérdést intézni, neked személy szerint mi a véleményed @boki (ha jól emlékszem) 1 éves kitiltásáról, amit a leatomozásért kapott?

Mert én pl nagyon kontraproduktívnak gondolom, úgy kitenni ennyi időre a topicból*, hogy a moderáció egy másik tagja, aki nyilvánvaló szabályszegést követett el valaki le "propagandistázásával", ami szintén szankcionálással kellene hogy járjon, a szabályzat szerint semmiféle büntetést nem kapott?

szóval engem az érdekelne, hogy bár tisztában vagyok a moderátori jogkörrel, de rátok miért nem vonatkoznak az általatok felállított és mindenki mással szigorúan betartatott szabályok? Ezért írtam, hogy így ez az egész kontraproduktív..

*járt volna az atomozásért mondjuk vagy 1- 2 hét bann, ha visszaeső akkor mondjuk 1-2 hónap, de ez az 1 év rohadtul nem korrekt!!

legalább is szerintem.

várom megtisztelő válaszod (és gondolom, nem csak én)
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 857
14 852
113
Dübörög a háborús turizmus. 250 dollár egy lebombázott város bemutatása. 20-30 év közötti pesti fiatalok vágynak extrém elmenyekre, fegyverropogas és sziréna hangjára.
Lehetne a hülyeséget még tovább fokozni, az ilyen kevés ésszel megáldott, unatkozó kalandvágyó aranyifjú tömegeknek szerveznék egy valódi túlélő túrát extrával: Magyuk választhatják, hogy orosz v ukrán szinekben sorkatonaként az első vonalban harcolnak.
Természetesen ezért a valódi túlélő élményért előre (biztos ami biztos) - előre fizetnének..
Külön magas összeg helyben fizetéséért a gyengébbek bármikor kiszállhatnának ebből a "játékból". A nagy biztosítótársaságokat is bevonnám az üzletbe - az első lövések előtt életbiztosításokat lehetne kötni magas kockázati besorolással.

Mivel ez a konfliktus amúgy is jó részt az üzletről szól ebbe belevonnám mind két fél katonai parancsnokságát jutalékért, hogy gondoskodjanak az aranyifjak kellő élménnyel való ellátásáról, a két túlélőtábor egymással szembeni elhelyezéséről a front két oldalán.
Ha a front továbbra is így totyog egy helyben, mint egy tojós galamb, ezen a túlélő üzleten élelmes vállalkozók még évekig tudnak rajta profitálni. A szemben álló két ország meg legalább nem saját vért hullatna a fegyverrendszerek tesztelésénél..

A szerzői jogdíjamat kérem a kiadóba átutalni szíveskedjenek..
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 910
22 455
113
Erről beszélek. Zelenszkij azt nézi hogy hogyan jár jobban Ukrajna. Ha veszekszik Mo-gal, mert az az ellensége oldalára ált, vagy ha ennek ellenére igyekszik jó kapcsolatot fenntartani?
Szerintem meg látványosan mellélőttél a HVG-s cik értelmezésével. Ennél jobb helyről nem is jöhetett volna rá cáfolat, mint Z-től.
Szerintem (!) úgy a NATO-ban mint az EU-ban rájöttek arra, hogy a MO elleni politikai boszorkányüldözésnek az lett az eredménye, hogy a kormány politikáját és magát az országot nyilván ők maguk tolták bele olyan helyzetbe, ami már több kért okoz nekik (!) és a "terveiknek", mint Magyarországnak és kormányának.

Tudom, ez a gondolatsor szembemegy a HVG/Protfolió/444/Átlátszó stb. narrativának, amit sokan kizárólagos alapon kajálnak, az Origo mellé ezek közül is be lehetne iktatni párat itt a fórumon is a szűrt kotyvalékmédia közé.

Amit én látok, az az, hogy a sok ostorcsapás ellenére még mindig sok kérdésben megkerülhetetlen a magyar álláspont, a magyar szavazat, a magyar kormánynak semmivel sem lett kisebb a mozgástere, sőt. Úgy tűnik inkább Z most jött képbe. Eddig talán azt hitte elég a nagyhatalmak szava és igéretei, egy ország nem ország alapon,...az idő viszont nekünk dolgozott.

Csak megemliteném, hogy talán MO-nak maradtak meg a régi készletei hadfelszerelésekből, lőszerekből, nekünk vannak még bevethető orosz gyártmányú harci és szállitó helikoptereink, tüzérségi lövegeink, páncéltörő és még elpukkantható NIR-jeink, kézifegyverekről nem is beszélve, amelyek még mindig értékesek az ukrán fél szempontjából. Ennek ellenére Z nem töri magát a kisebbségi jogok visszaállitása tekintetében, ami az egész bilaterális viszony koporsószöge, szóval ha "azt nézné, hogyan jár jobban Ukrajna" akkor tollvonással megoldhatná a "magyar iszony" kérdését...

A legnagyobb hülyeség viszont, amit kiragadnék az irásodból az az, hogy "mert MO az ellenség oldalára állt".
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 777
14 931
113

Én amúgy valamennyire bírnám Kaisert, de nem tudom hogy hiheti el azokat a veszteség adatokat, amiket pl. a videóban is elmond.

Tényleg, ezzel kapcsolatban most mit lehet tudni?

A háború első évfordulója táján Vukics Ferenc mondott erről elég hihető számokat egy Demkóval közös előadásán (azóta sem láttam őket együtt),

A legutolsót Szabó Józseftől olvastam/hallottam talán a télen.

Szóval kérdezném, hogy jelen állás szerint mit lehet tudni, mennyi lehet jelenleg hozzávetőlegesen az orosz ill. ukrán oldali emberveszteség ?Halott és hadirokkant.

Orosz oldalról nekem valamiért 200-250 ezer körüli ember van meg, míg az ukrán szám ennek a 2,5x-ese lehet, tehát olyan 6-700 ezer fő.

Ez mennyire lehet valós?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 465
46 522
113
Összefoglaló 2024. május 9-én reggel

▪️Herszon irányban, jelentős változtatások nélkül, mindkét fél indít kölcsönös tüzérségi csapásokat, az ukrán fegyveres erők számos drónt használnak. Az ukrán fegyveres erők aknavetőről lőtték a Novokakhovsky kerületi Dnyeprjant .

▪️A Zaporozsjei fronton, Verbovojtól északnyugatra, az ukrán fegyveres erők kisebb rohamcsoportjai próbáltak közelebb kerülni állásainkhoz, ellentűzzel megállították. Beszámolnak az orosz fegyveres erők rabotinói sikeréről : előrenyomulás van a településtől északra.

▪️Vremevszkij irányban Staromayorsky közelében súlyos , véres csaták folytatódnak. Az orosz fegyveres erők veszteségeket szenvednek az egyhetes offenzíva során, de ezen a településen is építenek sikereikre. A terepen a katonák gyalogságunk és tüzérségünk többirányú akcióiról számolnak be, és az ellenséges tüzérségi tüzek kazettás lőszerei által okozott súlyos károkat. Ugyanakkor az orosz fegyveres erők megvetették a lábukat Urozsajnij déli peremén, és az ellenséges ellentámadások sikertelenek voltak.

▪️Dél-donyecki irányban az orosz fegyveres erők fokozzák a teknős harckocsik használatát. A Krasznogorovka központjában található téglagyártó üzem közelében harcok dúlnak .

▪️Az Avdejevkától nyugatra fekvő Pokrovszkij- irányban oldalirányú támadásokkal az orosz fegyveres erők Pervomajszkijtól délre sikereket érnek el, levágva a front dudorát. Offenzíva van Netailovóban . Bővül az Ochertinsky- párkányon lévő falvak közelében lévő ellenőrzési zóna .

▪️Súlyos csatákban az ellenőrzött terület Csaszov Yar keleti széle közelében terjeszkedik. Az orosz fegyveres erők fokozzák a nyomást az északi és a déli szárnyról.

▪️Tegnap a harkovi régióból Kupjanszkij irányában az ellenség védelmének áttöréséről számoltak be Berestovoe faluban, a harcok 2024. április 28-a óta tartanak. Korábban az orosz hadsereg megszállta Kislovkát és Kotljarovkát .

▪️Reggel Belgorodban MLRS lövöldöztek, nyolc ember megsérült: hét felnőtt és egy gyermek. Tegnap az ukrán fegyveres erők tüzérségi tüzébe került Murom falu, Sebekinsky városi kerület. A belgorodi járásbeli Rovenyok és Malinovka falvakat az ukrán fegyveres erők kamikaze drónokkal támadták meg.

▪️A Kurszk régióban, a Troicszkij Korenyevszkij körzet közelében robbanószerkezetet dobtak le az ukrán fegyveres erők drónjáról egy szántóföldön dolgozó traktorra. Egy mezőgazdasági munkát végző sofőr megsérült. Újabb ukrán drón támadott meg egy vajgyárat Szudzsában .

▪️A Brjanszki régióban éjjel két repülőgép-típusú UAV-t semmisítettek meg a csapatok a Klincovszkij körzet felett. A Sevsky kerületi Lemeshovkát napközben ágyúzták .

▪️Az ukrán fegyveres erők által a DPR polgári lakossága elleni támadások eredményeként a településen. Krasznaja Poljanában egy 1938-ban született nő életét vesztette, Gorlovkában és Vlagyimirovkában pedig négy civil megsebesült .

Az összefoglalót összeállította: Két őrnagy



Mégegyszer a tépőzáras felvarróról!


Kérdésem lenne a felvarróban jártasaktól. Én soha nem használtam ilyen felvarrót, de van olyan cipőm, ami tépőzáras. Annak az a lényege, hogy két preparált egymáshoz rögzíthető anyagot összeillesztünk, és összenyomunk. A tépőzáras felvarrót is így tudom elképzelni, hogy van egy adott ruhadarabhoz rögzített fele, amihez illesztve odanyomom a felvarrót. Vagyis a felvarrő sima szöveten nem áll meg, ahhoz kell egy rögzített rész is. Rosszul gondolom?