Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 467

Guest
Amúgy nálam a durva az, hogy végigolvastam, de az utolsó oldalán kívül nem emlékszem semmire, de arra nagyon.
Hát ja, az elég ütős. De alapvetően egy-egy történet mindegyike a nagy fordulatra készít fel.
Feltöltöttem pár éve a telefonomra Asimov teljes robot-birodalom-alapítvány univerzumát, az összes kötetet, egy rtf-be kimentettem a sorrendet, és szépen sorban mindet elolvastam. Asimov egy mester. Ezzel együtt is az Alapítvány az abszolút első.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Számomra ilyen terepasztalos/videójáték univerzumok közül messze a Battletech jött be a legjobban, felépítésben/hangulatban szerintem az áll legközelebb a klasszikus hard sci-fikhez.
Regények minősége ott is elég hullámzó, de a klasszikus Harcos trilógia nem rossz kiindulási alapnak :)

Load cheesy '90s intros

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az MW2 intrója örök kedvenc. Rendezésileg is nagyon ott van.

Én kissé másabb irányból gyüttem (MWO-t toltam pár hónapig, de nem igazán jött be).

jdX8slB.jpg

m00W0FM.jpg

ldcKGn8.jpg

wTvEQR3.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Pogány

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Alapítványt nézi itt valaki?

6. résszel feladtam, őszintén mondva a 3 császár balfaxkodásán kívül semmire sem emlékszem a sztoriból, 3. rész környékén elvesztettem a fonalat, azóta se találtam meg.


1944:
Észt film a 2. világháborúról.
Meglehetősen nyers, próbálja élethűen bemutatni az akkori harcászatot, utána elkezdtem nézni egy orosz harckocsizó filmet, de nem bírtam fél óránál tovább (meg sztem ezután minden 2. világháborús filmnél eszembe fog jutni).
Először az észt SS katonáit mutatja be akiket a többi északi nép katonáival együtt hátvédeknek használnak a németek, hősiességükért cserébe pedig vmi helyi fasiszta minisztertől kapnak 1-1 dedikált Hitler fotót, amivel kapcsolatban az egyetlen megjegyzésük, hogy még seggüket se tudják kitörölni vele, mert túl vastag...
Utána mikor összefutnak a szovjetek oldalán harcoló észtekkel átvált a cselekmény rájuk (bár az első csapat egy része is visszatér mikor a németek hajón lelépnek és hátrahagyják őket megdegleni), bemutatva a háborút a dicsőséges szovjet hadsereg oldaláról...

Részemről 10/10. (btw. Oroszországban be van tiltva)
Én nézem az Alapítványt, bár sokat elárul, hogy a legutóbbi részt már csak fél szemmel, zoknistoppolás közben figyeltem. Már túltettem magam rajta, hogy ez nem AZ az Alapítvány, mert végső soron sztem jó ötletek vannak belehelyezve az univerzumba, ráadásul úgy tűnhet, hogy a regényfolyam "réseibe" van beleírva a sztori. Csak hát a nevek használatából látható, hogy a szerzők nem így gondolták. Szinte látom az írószoba parafatábláján a cetliket: #tudományvallás #kereskedők #seldon-válság stb, amiket eredeti kontextusukból kiragadva be kellett illeszteni a történetbe. De hát ez ilyen, aki eredeti Alapítványt akar, annak olvasnia kell.
 

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Azt sajnálom, hogy ez a projekt befuccsolt:

Azt már az elején sokan mondták, hogy egyetlen ember egyszerűen kevés egy ilyen projekthez, szóval annyira nem meglepő.
Én még kicsit reménykedem, hogy egyszer csak feltámad a projekt, hiszen Erasmus Brosdau terveiben szerepel, hogy saját stúdiót épít, és esetleg a Games Workshop-nek is dolgozna. Ez, főleg így az előfizetéses Warhammer+ megjelenésével ez talán nem is olyan ördögtől való lenne...
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Számomra ilyen terepasztalos/videójáték univerzumok közül messze a Battletech jött be a legjobban, felépítésben/hangulatban szerintem az áll legközelebb a klasszikus hard sci-fikhez.
Regények minősége ott is elég hullámzó, de a klasszikus Harcos trilógia nem rossz kiindulási alapnak :)

Load cheesy '90s intros


Őőőő....
Imádom a Battletech-et is (írtam róla bőven), de azért Hard Sci-finek nehezen neveznék egy olyan világot, ahol a géppuska 90 méterre lő, és a legpusztítóbb fegyverrel is alapvetően csak párszáz méteres lőtávolsággal bír... mert (dobpergés) "elveszett" a célzórendszerek technológiája. Miközben csillagközi űrugrásokat hajtunk végre, és fénynél gyorsabban sebességgel kommunikálunk.

Arról nem is szólva, hogy a harctéren humanoid robotok gyepálják egymást, miközben ugyanazokkal a fegyverekkel felszerelt harcjárművek harcértéke alacsonyabb, noha ugyebár töredék a célfelület mérete. Komoly célzóberendezések nélkül, ugye. Legalábbis a Lore szerint.

Értem én, hogy a táblás játék miért lett olyan, amilyen, de hát ezek miatt az egész egy öntökön szúrással ér fel.
Teszem hozzá, ettől függetlenül a Harcos triológia tényleg nagyon jól sikerült...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Megnéztem a Copshop-ot, egy nagy szar. Néger rendőfőnök, ott is a néger nő a legkeményebb, aki a végén túléli, a "let's talk like man to man" a szájából mindenen túltett.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: enzo and Pogány

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 864
27 413
113
Nézi valaki az FBI International-t? Magyarországon forgatják, szóval lehet figyelni a helyszíneket, ki mit ismer fel. Viszont az Elk*rtuk objektív dokumentumfilm hozzá képest.