A jó és a rossz közötti út lerövidítése – Dűne – KULTer.hu
Timár Krisztina a Herbert-regény és a korábbi adaptációk kontextusában elemzi Denis Villeneuve Dűne-változatát.
www.kulter.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát ja, az elég ütős. De alapvetően egy-egy történet mindegyike a nagy fordulatra készít fel.Amúgy nálam a durva az, hogy végigolvastam, de az utolsó oldalán kívül nem emlékszem semmire, de arra nagyon.
Igen az Astartes az első, amit linkeltem. Tényleg hangulatos, főleg a második fele.Kösz a választ és a tippeket.
A videókat ismertem, de nem tudtam, mi a fő sztori.
Ez is jó kis videó:
Bocs, azt hittem, a link a Death of hope linkje, ezért meg sem nyitottam.Igen az Astartes az első, amit linkeltem. Tényleg hangulatos, főleg a második fele.
Azt sajnálom, hogy ez a projekt befuccsolt:Igen az Astartes az első, amit linkeltem. Tényleg hangulatos, főleg a második fele.
Load cheesy '90s intros
Az MW2 intrója örök kedvenc. Rendezésileg is nagyon ott van.
semmi köze a könyvhöz ha nem ezen a néven futna még élvezném is de így mindig viszonyítok.Az Alapítvány nekem szent, az olyan, ahogy anno elképzeltem, és kész. Biztos voltam benne, hogy meg se próbálom, de jó olvasni, hogy helyesen döntöttem.
igaz nem ismerem az alapitvány halmaz minden könyvét csak az Asimov könyveketsemmi köze a könyvhöz ha nem ezen a néven futna még élvezném is de így mindig viszonyítok.
Én is csak Asimovot olvastam, egy kapcsolódó, más által írtat sem.igaz nem ismerem az alapitvány halmaz minden könyvét csak az Asimov könyveket
Én nézem az Alapítványt, bár sokat elárul, hogy a legutóbbi részt már csak fél szemmel, zoknistoppolás közben figyeltem. Már túltettem magam rajta, hogy ez nem AZ az Alapítvány, mert végső soron sztem jó ötletek vannak belehelyezve az univerzumba, ráadásul úgy tűnhet, hogy a regényfolyam "réseibe" van beleírva a sztori. Csak hát a nevek használatából látható, hogy a szerzők nem így gondolták. Szinte látom az írószoba parafatábláján a cetliket: #tudományvallás #kereskedők #seldon-válság stb, amiket eredeti kontextusukból kiragadva be kellett illeszteni a történetbe. De hát ez ilyen, aki eredeti Alapítványt akar, annak olvasnia kell.Alapítványt nézi itt valaki?
6. résszel feladtam, őszintén mondva a 3 császár balfaxkodásán kívül semmire sem emlékszem a sztoriból, 3. rész környékén elvesztettem a fonalat, azóta se találtam meg.
1944:
Észt film a 2. világháborúról.
Meglehetősen nyers, próbálja élethűen bemutatni az akkori harcászatot, utána elkezdtem nézni egy orosz harckocsizó filmet, de nem bírtam fél óránál tovább (meg sztem ezután minden 2. világháborús filmnél eszembe fog jutni).
Először az észt SS katonáit mutatja be akiket a többi északi nép katonáival együtt hátvédeknek használnak a németek, hősiességükért cserébe pedig vmi helyi fasiszta minisztertől kapnak 1-1 dedikált Hitler fotót, amivel kapcsolatban az egyetlen megjegyzésük, hogy még seggüket se tudják kitörölni vele, mert túl vastag...
Utána mikor összefutnak a szovjetek oldalán harcoló észtekkel átvált a cselekmény rájuk (bár az első csapat egy része is visszatér mikor a németek hajón lelépnek és hátrahagyják őket megdegleni), bemutatva a háborút a dicsőséges szovjet hadsereg oldaláról...
Részemről 10/10. (btw. Oroszországban be van tiltva)
Azt sajnálom, hogy ez a projekt befuccsolt:
Számomra ilyen terepasztalos/videójáték univerzumok közül messze a Battletech jött be a legjobban, felépítésben/hangulatban szerintem az áll legközelebb a klasszikus hard sci-fikhez.
Regények minősége ott is elég hullámzó, de a klasszikus Harcos trilógia nem rossz kiindulási alapnak
Load cheesy '90s intros
Akkor a woke meg az incelt magyarázza el valaki pls, ma már kétszer olvastam, de nem merek rákeresni egyikre sem.Valami erős nő, PC, woke, nembináris propagandafilm volt?
Ha elmondjuk akkor meg majd elaludni nem mersz.Akkor a woke meg az incelt magyarázza el valaki pls, ma már kétszer olvastam, de nem merek rákeresni egyikre sem.