[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Még várjál. Alacsony az árfolyam. Ha majd garázsban tartott, vezetett szervizkönyves, tíz év körüli Mercit ajánlanak érte, max nyaralóba néha eljáró nyugdíjas tulajdonosok! Úgy januárban... ;) :D
Tiz eves Merci nem kell, az nem Merci mar. Ugy 94-ig tudtak a nemetek Mercit csinalni. Csak azokat meg egy vagyon lepapiroztatni itthonra.

Jut eszembe, van ket 100 eves camping petrolfozom is, az egyik meg mukodik is talan... :oops:

Ahogy @blogen irta, minek? Európát csak ő tudja közép távon ellátni. Egekben az ár. Az európai szövetségesei (mi és a szerbek) , már kötöttek hosszú távú gázszállítási szerződést. A hülyéket meg leszedi, plusz a politikai hasznot bezsebeli.

Ezzel szemben Kína felé milliárd rubeleket kellene gázinfrastruktúrára elégetni. Persze vmi csontot oda is dob, de stratégiailag Európa, Németo. fontosabb. Kínával amúgy is sok baja lesz. A kínai expanzió nemcsak déli, nyugati irányú. Észak felé elég meló lesz Putyinnak megállítani őket, nemhogy még segitse.
Én nem azt mondtam, hogy ilyet terveznek a ruszkik, mindössze azt ha addig feszíti a nyugat a húrt, hogy minden kötél szakad, akkor worst case scenarionak marad számukra Kína...

• Tetszik
Reactions: Pogány and SilvioD

Két orosz ejtőernyős halt meg a lengyel-fehérorosz határ közelében​

Lengyel híroldalon találtam

@boki Ez kamu?

Két orosz ejtőernyős halt meg a lengyel-fehérorosz határ közelében​

Lengyel híroldalon találtam

@boki Ez kamu?
Sajnos igaz.

Lassan ki is adhantá az illetékes német hatóság azt a ki aszott engedélyt a gázcsore, és jönne a gáz....

Hát az nem fog gyorsan menni. Az uniós bürokraták szerint a csövet meg kellene nyitni más szállítók előtt is, hátha a Gazpromon kívül valaki más is akarna az Északi Áramlat 2-n gázt szállítani, meg ilyenek.

Most hallgattam Marothot a lengyel-belorusz válságról.
Szerinte az Unió töketlenkedik, döntésképtelen, határvédelem ügyében. A lengyelek unják a banánt és a NATO segítséget kérték. Itt még vita van, mennyiben tekinthető hibrid háborúnak menekültekkel bombázni a határt.

De mindezek tükrében értem, miert jelentek meg a brittek a lengyel határon. Ez részben üzenet nemcsak Minszkbe és Miszkvába, hanem Beüsszelbe is.

Ha tippelnem kell, hamarosan magyar katonák is lehetnek jelképes erővel északon. Ugye 2015-ben a lengylek jöttek, amikor a déli határunk volt nyomás alatt. Ha kérik, illik viszonozni.

És még 1. Mindezek tükrében, ha összejön Orbán terve és jövőre Pesten V4 - Türk Tanács egyeztetés lesz, az akárhogy is nézem, de érdekes kicsengésű találkozó is lehet...