[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 137
113
Európa rendes ellátásához kell minimum 3 vezeték. Jelenleg 1 üzemel rendesen. Egyet meg fenyeget Lukasenka. Az ukránt meg addig nem is fogják újraindítani, amíg nem lesz az is az Orosz Föderáció ékköve.
Pedig nagyon is aktív az ukrán tranzitútvonal. Éppen az ukrán "Operator GTSz Ukraini" adatai alapján napok óta szó szerint a jelenleg érvényes szerződés kvázi maximális kapacitásán megy az ukrajnai tranzit. A Gazprom napi szinten 109,3 millió köbméteres kapacitást köt le az ukrán vezetékrendszeren, míg a szerződés szerint a napi volumen maximuma 109,5 millió köbméter https://tass.ru/ekonomika/12891193
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Nem, szerintem is disszonans. A feheroroszok egy undorito elnyomo bajszos diktator senkihazi eroszakszervezete.
Tudod, mint amilyen a visszataszito komcsi rendorok meg titkosszolgak meg munkasorok stb voltak nalunk. Ugyanaz a primitiv, gatlastalan-gerinctelen eloskodo-szervilis reteg.
Hanyinger az egesz, amit a feheroroszok muvelnek - kivancsi leszek, mikor loki a busz ala Putyin, amikor uzletet kot a Nyugattal, mert mar vallalhatatlan lesz ez a primitiv, civilizalatlan bajszos majom...

Egy ket ev es eltunik nyugdijba. Ahogy belorusz egyesul Oroszorszaggal batya ugy lesz kistafirungolva es erdemei mellett leszerelve. Nincs mas valasztasa mert akkor nyugati kezre kerul. Putyin kijelolte nekik az utat azert cserebe hogy ne legyen Janukovics 2 belole, aki epp csak el tudott pucolni az is anno, szerencseje volt hogy befogadta a rogyina. Persze dacol meg az oreg meg reflexbol hatalmasnak erzi meg magat, de hat diktatornak tartjuk ugye, ez. megbocsajthato viselkedes. Ha nem ut kozbe semmi akkor Belorusszia es Lukasenko megussza hogy Ukrajna 2 legyenek, es attol mindenkinek, meg nekunk jobb az ha az Orosz foderacio tagja lesznek. Amugy is oroszok, meg csak annyian vannak mint mi egy kb ugyanakkora sereggel mint a mienk. Egy xar gazdasaggal, tele belso feszultsegekkel, arulokkal, nagyhatalmi jatszmak kozepette nem lehet ertelem szeruen sokaig huzni. Hogy az egyeni kepessegei vagy azok hianya mire eleg egy ilyen helyzetben egy vezetonek az ki szok derulni. Az oreg meg egy vaskalapos elo emlekmu a szovjet idokbol, szep lassan Putyin le fogja szerelni es ha ebbe Luka belement es nem baxxa el, akkor halala utan szobra es sirja lesz Minszkben. Ellenkezo esetben valahova oda kerul aho most Szaddam es Csau vannak. Ezt a felallast a nyugat is tudja, le is altak hamar a belso lazadas tovabbi lenyeges szitasarol mert igy csak gyorsitanak a ket orszag uniojat. Az ami most folyik az Luka egyeni bosszuja kicsit, talan nem is kimondottan az unio mint a lengyelek fele hiszen a lengyelek meg szitanak a tuzet az amugy emlitesre se erdemes balti orszagokkal karoltve. Csak hat Lengyelorszag nem nagyhatalom, es ezt a most oda erkezo nagyhatalmak "segelyhadai" erzekeltetik is a lengyelekkel, onnet a lengyel a sajat szakallara mar nem donthet. Az orosz is ezert van ott a belorusz oldalon.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 094
113
Az a baj nyugatra is úgy tekint sok ember mint az örökké hatalmon levő keleti diktátorokra, hogy egyféle politikát folytatnak. Ami viccesebb hogy a keleti diktátorok is ezt hiszik. Közben meg az EU nem ült fel a belorusz migránskrízisnek, hanem beállt a lengyelek mögé, sőt játékba hozta a NATO-t is.
Ugyanez megy az orosz-európai gázháborúban. Németországban illetve szerte Európában zöld kormányok szereztek befolyást a hatalomban akik hűvös nyugalommal lökik a szakadékba az egész gázüzletet.
Hogy tévedhettek ekkorát a tévedhetetlenség illúziójába belehajszolt keleti hatalmasságok? Kinek a felelőssége? Az övék, vagy a média által felnagyított rajongóiké?
Hiszen nyugaton újra meg újra felüti a fejét ez a torz, perverz buisnes ideológiai csomag, ugyanazzal a mindent lassan összemocskoló töltettel, ugyanazoktól, évezredek óta. Mégis minek tekinthetné bármely gondolkodó ember ezt a nyugatot? A tűzzel-vassal sötét faszságokat terjesztő nyugatot? Elkergették a népeket a világégések óta egyre gyorsuló ütemben a lemming léptékig, rohanva a pusztulás felé és ugyan ez senkit nem érdekelne igazán, de tömegben akarják mint a lemmingek, mialatt a hűvös nyugalom valahogy meg akarja úszni ezt. Nem nagyon, hogy a következő ciklusra legyen ebből esélye új mártíromságot faragni. De megúszni.

Szóval hűvös nyugalommal nézik, ahogy a saját elárult és mindenféle színnel és fajjal és vallással és rettegéssel felhigított népeik fázni fognak finoman fogalmazva is csak azért mert nem tetszik ezeknek a kultúrálisan érzékeny foshalmoknak az, hogy léteznek keleti kultúrák. Baromság ahogy van, és ennek a baromságnak a lelkes katonái már minden szinten a saját erőszakosságuk rabjai, mégis a keleti államfőket és uralkodókat tekintik a bajaik forrásának, még a gondolatától is megrázkódva, hogy a saját sorsuk nyomorát nem a türkmének okozták, hanem a hülyeség a saját fejeitekben.

Várom már a januári lelkes szózataidat, hogy az antifasizmus fűti a nyugati lelkeket. A lila haj megvéd a hidegtől. A nyugat örök uralkodói a zsilliárdos vagyonukból gondolnak minden európai értékre mialatt a nagymamád halálra fagy, de nem kell aggódni. Hülyeföldön ez a városi élet velejárója mint a terrorizmus.

Hűvös nyugalommal fogjuk nézni, hogy a zöldbolsevizmus hívei hogyan fognak fűteni bitcoinnal, lebegtetett valutával, értéktőzsdével, nyugati értékekkel, szolgáltatáspiaccal, sohatöbbével.

Teljes nyugalommal tennénk ezt, ha ti elmebetegek nem fenyegetnétek a mi világinkat is a torz idiotizmusotok miatt kialakult feszültséggel. De ti akkora gazemberek vagytok, hogy nem hátráltok akkor sem, ha minden is beleszakad mert a hülyeség a mindenetek. Jó lenne ha észhez térnétek, hiszen magatokért tennétek és végre nem valami ködös keleti diktátorra kellene fogni a bajaitokat, de attól tartok nem fogtok. Hát mi nem hűvös nyugalommal, hanem kaján vigyorral fogjuk nézni gonosz keleti autoriter gázt égetve, ahogy megeszitek amit főztetek.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113
Pedig nagyon is aktív az ukrán tranzitútvonal. Éppen az ukrán "Operator GTSz Ukraini" adatai alapján napok óta szó szerint a jelenleg érvényes szerződés kvázi maximális kapacitásán megy az ukrajnai tranzit. A Gazprom napi szinten 109,3 millió köbméteres kapacitást köt le az ukrán vezetékrendszeren, míg a szerződés szerint a napi volumen maximuma 109,5 millió köbméter https://tass.ru/ekonomika/12891193
ez számomra nem tranzit mert csak ukrajnába nyomják. vagyis nem hagyják őket megfagyni. az adatokból nem látszik ki a megrendelő és ki fízet.
https://tsoua.com/prozorist/operatyvni-dobovi-dani/

Belépési pontok 2021.11.12​

Tény, ezer m 3
Mindennek átvétele109570
GVS Budince (Szlovákia)0
GVS Beregdaroc (Magyarország)0
GVS Germanowicz (Lengyelország)0
GVS Sudzha (Oroszország)77175
GVS Sokhranovka (Oroszország)32395


Kilépési pontok 2021.11.12​

Tény, ezer m 3
Teljes128307
GVS Ungvár94229
GVS Beregovo9395
GVS Drozdovichi12470
GVS Orlovka0
GVS Tekovo0
Moldova (összesen)12213
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 542
113
Ugy nez ki errefele de inkabb a szlovakokhoz es rajtuk tovabb megy, meg egy kicsi moldvaba. De tobb a kilepo mint a befele.

e3907c0ac319c9f87868b7ade982265e3ff08288.jpg
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113
ez számomra nem tranzit mert csak ukrajnába nyomják. vagyis nem hagyják őket megfagyni. az adatokból nem látszik ki a megrendelő és ki fízet.
https://tsoua.com/prozorist/operatyvni-dobovi-dani/

Belépési pontok 2021.11.12​

Tény, ezer m 3
Mindennek átvétele109570
GVS Budince (Szlovákia)0
GVS Beregdaroc (Magyarország)0
GVS Germanowicz (Lengyelország)0
GVS Sudzha (Oroszország)77175
GVS Sokhranovka (Oroszország)32395


Kilépési pontok 2021.11.12​

Tény, ezer m 3
Teljes128307
GVS Ungvár94229
GVS Beregovo9395
GVS Drozdovichi12470
GVS Orlovka0
GVS Tekovo0
Moldova (összesen)12213
Capture.png

ha jobban megnézem akkor az eu-s szerződés szerint szállítanak. lengyelország felé 12470 M3. szlovákia felé 94229. felénk meg a maradék 9395 jön.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
A világon bárhol úgy működik, hogy személyszállítás esetén felelőssége van a légitársaságnak vagy charter esetén az üzemeltetőnek. OK, leszállsz egy reptéren. A fogadó országnak még a tranzitba sem kell kiengednie egy embert sem. Az alap, hogy amennyiben van egy refugee -zó/flüchlingéző utas, akkor az adott légitársaság vagy charter üzemeltető egyetlen gépe sem jöhet be többet az ország légterébe. Ez bizony csak ott nem működik így ahol kifejezetten akarják, hogy ilyenek jöjjenek.

Aztán minek várjanak napokat vagy akármennyit. Meg miért egyszerűbb utólag vakarózni. Amennyiben nem tetszik a banán, akkor mehet vissza ugyanazzal a géppel. Ha kell akkor addig nem száll fel. A költség meg az Ő baja. Aztán problémázik, akkor többet nem kell jönnie soha többet. Könyörgöm a saját légteredben még azt is megmondhatod, hogy az adott repülő merre meg hova mehet kifelé külföldi cél felé. Ilyenformán az, hogy valakik folyamatosan rámolnak be illegálokat az nonszensz - hacsak ...

Ezek a területek kőkeményen le vannak fedve nemzetközi jogszabályokkal - és nemigazán az embercsempészeket védik. A tengeri dolgok dettó. Az, hogy nyugaton magas ívben tojnak ezekre az nem azt jelenti, hogy ezek nem léteznének vagy adott esetben pl. Fehéroroszország ez alapján ne tudná megoldani a dolgait, ha akarná ...
Pontosan megfogalmaztad a dolgot:

"Ez bizony csak ott nem működik így ahol kifejezetten akarják, hogy ilyenek jöjjenek."
Repülhettek volna egyből berlinbe is (vagy a minszki járat annyival olcsóbb?), de akkor elmaradna a tömegjelenet a határon.
Leginkább azt nem értem "többezer dollárért" miért sétáltatják őket végig a balkánon, ha ennek a pénznek a töredékéért (fapadossal) kényelmesen leszálnának a repcsiről bármelyik ny európai városban.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 045
11 965
113

KLIMKIN: KÁRTÉRÍTÉST KELL KÉRNI NÉMETORSZÁGTÓL AZ ÉSZAKI ÁRAMLAT 2-ÉRT​

"... meg kell fogni a németeket a nyakuknál fogva és azt kell nekik mondani, hogy most gyertek, ez a ti felelősségetek és foglalkozzatok nálunk ti az energiahatékonysággal, a biometánnal és a hidrogénenergiával. A politikus szerint “a számlákat mindenkinek ki kell egyenlítenie”, ezzel kapcsolatban Ukrajna egyszerűen köteles “lecsapni a németekre” a vezeték miatt."

https://karpathir.com/2021/11/14/kl...kerni-nemetorszagtol-az-eszaki-aramlat-2-ert/
 
T

Törölt tag 008

Guest
ha megnézed pár ország aranykészlet stratégiáját, akkor láthatod, hogy a mi 2018-ra történő megtízszerezésünk eléggé egyedi dolog volt.
Mondjuk az a 3 tonna amit a komcsik meghagytak......ha ráteszem a raklapra a jegygyűrűm már az is kimutatható. Szóval innen a 10x emeléssel is még sehol sem vagyunk. Amúgy keleten mindenki vásárolja az aranyat, csak nyugaton adják el.
Mi meg ázsiaiak vagyunk, ezt bármelyik nyugat európa megmondja. :p
 
K

kamm

Guest

KLIMKIN: KÁRTÉRÍTÉST KELL KÉRNI NÉMETORSZÁGTÓL AZ ÉSZAKI ÁRAMLAT 2-ÉRT​

"... meg kell fogni a németeket a nyakuknál fogva és azt kell nekik mondani, hogy most gyertek, ez a ti felelősségetek és foglalkozzatok nálunk ti az energiahatékonysággal, a biometánnal és a hidrogénenergiával. A politikus szerint “a számlákat mindenkinek ki kell egyenlítenie”, ezzel kapcsolatban Ukrajna egyszerűen köteles “lecsapni a németekre” a vezeték miatt."

https://karpathir.com/2021/11/14/kl...kerni-nemetorszagtol-az-eszaki-aramlat-2-ert/
Ugyanott:
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Számít ez?
Azon elgondolkoztál már, hogy Macedonia (Most már Észak-Macedonia) miért védte a határokat a migránsok ellen, és Szerbia miért nem?
Vagy, hogy Orbán miért érezte ennyire fontosnak a kerítés megépítését?
(Putyin 2015 februárjában járt itt. A kerítésről júniusban döntöttek.)
Vagy, hogy miért kezdtünk el az oroszokkal párhuzamosan aranyat vásárolni a korábbiakhoz mérten brutális tempóban? (2017-ben 2x járt Magyarországon Putyin 2018-ra megtízszereztük, és egyben haza is hoztuk az aranyat)
Vagy miért készülünk fel mindig időben a kritikus időszakok (értsd, amikor pár hónap múlva elzárják az oroszok a gázt) gáztározók feltöltésével akár egész télre? Akár úgy is, hogy piaci, vagy gazdasági okai nem biztos, hogy vannak? Akár úgy is, hogy nem csak a saját, de részben a szerbiai igényeket is ki tudjuk elégíteni?
Ezen húzások előtt pedig rendszeresen megjelenik Budapesten vagy Lavrov, vagy akár maga Putyin is. Esetleg Orbán jár náluk családlátogatáson.
Ezt én úgy nevezem , hogy a nemzeti érdekeket szemelőt tartó nemzetközi politizálás ! Tudod én akkor is azt mondtam amikor ment a Fidesz részéről a - Tavarisu konyec- duma meg most is azt tartom , hogy egy ekkora ország mint Oroszország mellet élni úgy , hogy nem vagy velük jóban az óriási hiba ! Saját magamra tartom érvényesnek de kishazánkra is érvényes az , hogy szegény vagyok én ahhoz , hogy haragot tartsak !

Ha elfogadom azt amit írsz akkor csak még jobban megerősödik bennem , hogy Orbán nem szimpla politikus hanem igazi államférfi . Mert az ország méretéhez és befolyásához képest mindig a legjobbat hozza ki az adott deal-ből !
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 414
4 453
113
Egy ket ev es eltunik nyugdijba. Ahogy belorusz egyesul Oroszorszaggal batya ugy lesz kistafirungolva es erdemei mellett leszerelve. Nincs mas valasztasa mert akkor nyugati kezre kerul. Putyin kijelolte nekik az utat azert cserebe hogy ne legyen Janukovics 2 belole, aki epp csak el tudott pucolni az is anno, szerencseje volt hogy befogadta a rogyina. Persze dacol meg az oreg meg reflexbol hatalmasnak erzi meg magat, de hat diktatornak tartjuk ugye, ez. megbocsajthato viselkedes. Ha nem ut kozbe semmi akkor Belorusszia es Lukasenko megussza hogy Ukrajna 2 legyenek, es attol mindenkinek, meg nekunk jobb az ha az Orosz foderacio tagja lesznek. Amugy is oroszok, meg csak annyian vannak mint mi egy kb ugyanakkora sereggel mint a mienk. Egy xar gazdasaggal, tele belso feszultsegekkel, arulokkal, nagyhatalmi jatszmak kozepette nem lehet ertelem szeruen sokaig huzni. Hogy az egyeni kepessegei vagy azok hianya mire eleg egy ilyen helyzetben egy vezetonek az ki szok derulni. Az oreg meg egy vaskalapos elo emlekmu a szovjet idokbol, szep lassan Putyin le fogja szerelni es ha ebbe Luka belement es nem baxxa el, akkor halala utan szobra es sirja lesz Minszkben. Ellenkezo esetben valahova oda kerul aho most Szaddam es Csau vannak. Ezt a felallast a nyugat is tudja, le is altak hamar a belso lazadas tovabbi lenyeges szitasarol mert igy csak gyorsitanak a ket orszag uniojat. Az ami most folyik az Luka egyeni bosszuja kicsit, talan nem is kimondottan az unio mint a lengyelek fele hiszen a lengyelek meg szitanak a tuzet az amugy emlitesre se erdemes balti orszagokkal karoltve. Csak hat Lengyelorszag nem nagyhatalom, es ezt a most oda erkezo nagyhatalmak "segelyhadai" erzekeltetik is a lengyelekkel, onnet a lengyel a sajat szakallara mar nem donthet. Az orosz is ezert van ott a belorusz oldalon.
Oroszország ha elveszti a gázháborút nagyon instabil helyzetbe kerül. Nyakán a szankciókkal nem fog megkísérelni egy inváziót Belorusszia ellen.
Beloruszok újra felkelnek, nem ülnének csendben, amint Lukasenko helyzete összeomlik, kialakulna a forradalom, most már nagyobb szabású mint 2020-ban. Az EU agresszióként venné és újabb nagyszabású embargót vezetne be az oroszok ellen ha azt látnák hogy FSZB-sek verik agyon a belorusz tüntetőket.
Ahogy korábban írtam, nyugat tanult korábbi hibáiból ezért is bukja be a migráns és gázháborút Putyin.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Pedig nagyon is aktív az ukrán tranzitútvonal. Éppen az ukrán "Operator GTSz Ukraini" adatai alapján napok óta szó szerint a jelenleg érvényes szerződés kvázi maximális kapacitásán megy az ukrajnai tranzit. A Gazprom napi szinten 109,3 millió köbméteres kapacitást köt le az ukrán vezetékrendszeren, míg a szerződés szerint a napi volumen maximuma 109,5 millió köbméter https://tass.ru/ekonomika/12891193
Hiába írod le ilyen pöcshuszár -nak a tényeket, csak a saját hülyeségeit fogja tolni realis tudás és ismeretek nélkül.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 414
4 453
113
Ha Oroszországnak lenne egy normális vezetője, akkor dinamikusan állna hozzá a változó világ problémáihoz és felfejlesztene új iparágat ami vonzó a kereskedelmi partnerei szemében. Ehelyett berögzült komcsi szokások és a következő napi túlélés hajszolása megy a jelenlegi politika részéről.


A zöld forradalom folyamatosan zajlik a nyugaton, aki nem adaptálódik az új piaci igényekhez az súlyos károkat fog szenvedni egy megváltozott világban.