[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 582
63 950
113
ha jol ertettem, tartalekos volt.

hova a tokombe viszik azokat oda? van eleg rendes katonajuk.
A rendesek szerintem keszultsegben vannak a laktanyaban. Mondjuk hmm van ugye x ezer felelmetes orosz katona a az ukran hataron... Van 14999 lengyel nem gonosz katona a belorusz hataron... Haat... csak en erzem ugy hogy ez a kommunikacio disszonans?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 2361

Guest
Az a baj nyugatra is úgy tekint sok ember mint az örökké hatalmon levő keleti diktátorokra, hogy egyféle politikát folytatnak. Ami viccesebb hogy a keleti diktátorok is ezt hiszik. Közben meg az EU nem ült fel a belorusz migránskrízisnek, hanem beállt a lengyelek mögé, sőt játékba hozta a NATO-t is.
Ugyanez megy az orosz-európai gázháborúban. Németországban illetve szerte Európában zöld kormányok szereztek befolyást a hatalomban akik hűvös nyugalommal lökik a szakadékba az egész gázüzletet.
Hogy tévedhettek ekkorát a tévedhetetlenség illúziójába belehajszolt keleti hatalmasságok? Kinek a felelőssége? Az övék, vagy a média által felnagyított rajongóiké?
most mit irjak?
tizedszere irjak le az emberek es te tovabb is a marhasagaidat nyomod?

hogy nem fogod fel hogy epp a zoldek csinaltak az energia krizist europaban? ez az egesz krizis nekik koszonheto csak.

szetkurtak az atomot, a szenet is fogjak, es kikialtottak hogy a szelkerek es a napellem megvedi europat a ruszki fuggossegtol...

persze, tel kozepen amikor nincs nap, nincs szel :D :D :D :D ...az embereknek meg kell vmit futeni.

hatalmas merkelista ongol. a ruszki meg meglatta hogy ha zsarol, megtobb penzt keres, lehet nem szep de megertheto.
es igy....ha nem lesz haboru meg nagyobb cirkusz akor az lesz hogy nagyobb a zold marhasag europara nezve mint putyin.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Ugye ezt csak viccnek szántad?

Az illegális bevándorló fogalmából próbáld meg értelmezni az illegális jelzőt!
Szerinted akik nálunk próbálkoznak a déli határon, azok vízumkérelmeket töltenek ki és vízummal jutottak el a magyar-szerb határig?
Szerinted ezek az emberek a kiindulási országban kitöltenek egy vízumkérelmet és ha nem kapják meg, akkor szomorúan tudomásul veszik és nem szállnak fel a Fehéroroszországba induló gépre? Szerinted ezek az emberek a kiindulási országba vízummal érkeztek?
Szerinted mit csinálnak a lengyel határon? Épp szorgosan vízumkérelmet töltenek ki Lengyelországba és békésen várnak az ügyintézésre?

Melyik bolygóról jöttél?

A valaki (NGO) által bérelt nem fehérorosz és nem orosz gép leszáll Minszkben és a bevándorlók tényszerűen megérkeztek. Papíroktól függetlenül. A hatóságok ezzel a ténnyel szembesülnek. Akkor, amikor a gép leszállt. Amíg le nem száll, nem is tudják hogy kik vannak a fedélzeten.

Mit kellene csinálni a fehéroroszoknak? Lelőni az összes chartergépet, mert nem kapták meg előre az utaslistát és az utasok papírjait, így nem tudják előre ellenőrizni, hogy megvannak-e minden utasnál a jogszerű beutazás feltételei? Betiltani a nemzetközi légiforgalmat? Kiköltöztetni a fehérorosz határőrséget az összes lehetséges kiindulási országba?

Mellesleg már többször felhívták a figyelmed arra, hogy Fehéroroszországba van 3 vízummentes beutazási lehetőség és egy helyi vízum átvételi lehetőség is:
  • 2021. 07. 01-től lehetőség van 5 napos vízummentes beutazásra azoknak, akik fizetős alapon (130-150 BYN) szeretnék igénybe venni a COVID oltást Belaruszban. 73 országot érint a rendelkezés, köztük Magyarországot is, előzetes regisztráció szükséges.
  • 2021. október 17-től, 30 naptári napig terjedő időszakra nem szükséges a vízum beszerzése, amennyiben az utazó légi úton (minszki, breszti, grodnói, vityebszki, gomeli, mogiljovi repülőtéren) keresztül érkezik és távozik, rendelkezik érvényes útlevéllel (+90 napig érvényes), minimum 10.000 EUR fedezetű, a Belarusz Köztársaságban is érvényes utasbiztosítással, valamint megfelelő anyagi fedezettel (napi 2 bázis – jelenleg 58 BYN vagy 30 napra 50 bázis – 1450 BYN; konvertibilis valutában). A 10 napot meghaladó tartózkodás ebben az esetben is regisztrációköteles.
  • A Minszki Nemzetközi Repülőtéren történő reptéri tranzitáláskor nincs szükség tranzitvízumra, amennyiben a nemzetközi járattal történő továbbutazás esetén az ország területén való tartózkodás nem haladja meg a 24 órát és az utas nem hagyja el a repülőtéri tranzitzónát.
  • A határon történő vízumfelvételre kizárólag a Minszki Nemzetközi Reptéren van lehetőség, speciális feltételek teljesülése esetén.
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?belarusz-koztarsasag

De ennek semmi jelentősége, mert ezeknek az illegális bevándorlóknak eszébe sem jut bármelyik országba vízumot kérni és a kiindulási országban nem vizsgálják, hogy az utasok rendelkeznek-e a beutazás feltételeivel.

A világon bárhol úgy működik, hogy személyszállítás esetén felelőssége van a légitársaságnak vagy charter esetén az üzemeltetőnek. OK, leszállsz egy reptéren. A fogadó országnak még a tranzitba sem kell kiengednie egy embert sem. Az alap, hogy amennyiben van egy refugee -zó/flüchlingéző utas, akkor az adott légitársaság vagy charter üzemeltető egyetlen gépe sem jöhet be többet az ország légterébe. Ez bizony csak ott nem működik így ahol kifejezetten akarják, hogy ilyenek jöjjenek.

Aztán minek várjanak napokat vagy akármennyit. Meg miért egyszerűbb utólag vakarózni. Amennyiben nem tetszik a banán, akkor mehet vissza ugyanazzal a géppel. Ha kell akkor addig nem száll fel. A költség meg az Ő baja. Aztán problémázik, akkor többet nem kell jönnie soha többet. Könyörgöm a saját légteredben még azt is megmondhatod, hogy az adott repülő merre meg hova mehet kifelé külföldi cél felé. Ilyenformán az, hogy valakik folyamatosan rámolnak be illegálokat az nonszensz - hacsak ...

Ezek a területek kőkeményen le vannak fedve nemzetközi jogszabályokkal - és nemigazán az embercsempészeket védik. A tengeri dolgok dettó. Az, hogy nyugaton magas ívben tojnak ezekre az nem azt jelenti, hogy ezek nem léteznének vagy adott esetben pl. Fehéroroszország ez alapján ne tudná megoldani a dolgait, ha akarná ...
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
A világ haldoklik, a zöld politika a jövő mindenhol. Mindenki így úgy megfizeti az árát az évszázados szennyezésnek. EU-nak meg kell szabadulnia a fosszilis energiától, az oroszoknak is rész kell ebben vennie, legalább úgy hogy megszüntetik ezt a szénhidrogén üzletágat.
 
K

kamm

Guest
A rendesek szerintem keszultsegben vannak a laktanyaban. Mondjuk hmm van ugye x ezer felelmetes orosz katona a az ukran hataron... Van 14999 lengyel nem gonosz katona a belorusz hataron... Haat... csak en erzem ugy hogy ez a kommunikacio disszonans?
Nem, szerintem is disszonans. A feheroroszok egy undorito elnyomo bajszos diktator senkihazi eroszakszervezete.
Tudod, mint amilyen a visszataszito komcsi rendorok meg titkosszolgak meg munkasorok stb voltak nalunk. Ugyanaz a primitiv, gatlastalan-gerinctelen eloskodo-szervilis reteg.
Hanyinger az egesz, amit a feheroroszok muvelnek - kivancsi leszek, mikor loki a busz ala Putyin, amikor uzletet kot a Nyugattal, mert mar vallalhatatlan lesz ez a primitiv, civilizalatlan bajszos majom...

 
T

Törölt tag 2361

Guest
A világ haldoklik, a zöld politika a jövő mindenhol. Mindenki így úgy megfizeti az árát az évszázados szennyezésnek. EU-nak meg kell szabadulnia a fosszilis energiától, az oroszoknak is rész kell ebben vennie, legalább úgy hogy megszüntetik ezt a szénhidrogén üzletágat.
persze, megszuntetik azt amitol egy csomo penzt keresnek.

hol elsz te ember?
a marson?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 818
31 805
113
A világ haldoklik, a zöld politika a jövő mindenhol. Mindenki így úgy megfizeti az árát az évszázados szennyezésnek. EU-nak meg kell szabadulnia a fosszilis energiától,

Nehéz lesz úgy, hogy az atomerőműveket is ellenségnek kiáltották ki, és a megváltó szuperakksi, amely sokkal olcsóbb és nagyobb kapacitású/gyorsabban tölthető lenne, valahogy nem akar megjelenni, bár időnként megjelennek hurráoptimista hírek ígéretes fejlesztésekről, de majd tekerik a dinamót.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 932
53 494
113
Egy valakinek érdeke a cirkusz, leválasztani az EU-t az Orosz energiáról, szétb szni az EU-t, tenoristákkal, zold energiával, Lmbq-val, gender ideológiával, proxi háborúval, majdannal, Belorusz puccskísérlettel, Orosz határhoz egyre közelebb araszoló Nato haderovel.
Na ki szarik be szundi közben az Izraeli pm dumáját hallgatva?
Na ki?
Na ki?
:rolleyes:
A Gazprom csillió rubelt tett a vízalatti csobe, elkészült, percre pontosan kuldte a gázt, ott van a csöben.
A német illetékes hatóság nem kedveli az izzadó germánokat, ezért vár az engedélyekkel, hadd' huljenek a kedélyek a német háztartásokban.
Kezdésnek átvilágítanám a német engedélyezo cég/hivatal alkalmazottjait, ki kapja dodóban(is) a fizuját....
Luka tartja a szavát, nem tartja fel a mikrobiológusokat.
Pont.
Aki nem érti regeljen ki.
 
K

kamm

Guest
Egy valakinek érdeke a cirkusz, leválasztani az EU-t az Orosz energiáról, szétb szni az EU-t, tenoristákkal, zold energiával, Lmbq-val, gender ideológiával, proxi háborúval, majdannal, Belorusz puccskísérlettel, Orosz határhoz egyre közelebb araszoló Nato haderovel.
Na ki szarik be szundi közben az Izraeli pm dumáját hallgatva?
Na ki?
Na ki?
:rolleyes:
A Gazprom csillió rubelt tett a vízalatti csobe, elkészült, percre pontosan kuldte a gázt, ott van a csöben.
A német illetékes hatóság nem kedveli az izzadó germánokat, ezért vár az engedélyekkel, hadd' huljenek a kedélyek a német háztartásokban.
Kezdésnek átvilágítanám a német engedélyezo cég/hivatal alkalmazottjait, ki kapja dodóban(is) a fizuját....
Luka tartja a szavát, nem tartja fel a mikrobiológusokat.
Pont.
Aki nem érti regeljen ki.
Palinka vagy bor? Mindkettotol sok hulyeseget szoktak osszebeszelni... :D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 107
45 398
113
Lengyelország nem vásárol orosz gázt.
Ok, de ha ezzel megszünteti a menekült nyomást, akkor emellett fog lobbizni.
Sztem itt picit kevered a kettőt. A balkáni utat, ha szponzorálja is Putyin, a fő ideologus Merkel volt, amikir kiküldte minden szírnek a meghívót, a transzportot meg a nyugati NGO-k szervezték. A mainstream média pedig formálta a hangulatot. Emlékszel mennyi idiota vitt a Muncheni pályaudvarra plüsbabákat a 16-20 éves szír srácoknak? Babára vágytak csak nem plüssre... Szal a multat ne írjuk át itt se.
Ezzel az erővel most már Orbán is hibáztatható, mivel a szavait már reklámozzák, hogy "Mi majd jól átengedjük őket".
Ettől nem fognak az emberek felszaladni az áramos kerítésre.
Itt mire gondolsz? A magyar aranytartalék növelése és Putyin között nehezen látok kapcsolatot.
Pedig nem túl bonyolult.
ha megnézed pár ország aranykészlet stratégiáját, akkor láthatod, hogy a mi 2018-ra történő megtízszerezésünk eléggé egyedi dolog volt. Miközben a legtöbb kormány masszívan eladásban volt - volt aki egészen 2020ig. (pl. a csehek).
Mert ilyen fasza kormányunk van és nemcsak jól látják a geopol. trendeket, hanem cselekszenek is. :cool:
Ebben persze segít, hogy párbeszédre törekszünk mkivel.

Egyébként Orbán 2019 óta nem találkozott Putyinnal...
A párbeszédet ebben az esetben elég annyira leredukálni, hogy mondjuk 2017-ben elejt egy félmondatot Putyin, hogy "kéne venni aranyat, Viktor, NEM?"
Erre mit mondjon szerencsétlen? NEM?!? (a'la Üvegtigris 2, csak ott márkával)
Azok után, hogy bejött a keritéses tipp 2015-ben?
Zavart érzek az erőben. Nem érdeke Putyinnak, hogy Lukasenko elzárja a gázcsapot mivel szerződések kötelezik.(az oroszok mindig teljesítik a szerződésben leírtakat és leszállítják a megrendelt mennyiségü gázt mindegyik megrendelőnek) Másik dolog, hogy Belarusszia területen futó Jamal gázvezeték 100%-os tulajdonosa a Gazprom és Luasenko tranzitdíjat kap az orosz gázért, tehát bevétele van. Nem olyan hülye , hogy saját magát szúrja tökön.
Jaja.
Kivéve, amikor azt mondják pingvinezve, hogy sajnos az a csúnya "csahoskutya" Lukasenka. Nem lehet rá hatni. De ha végre engedélyezitek a Nord stream beindítását, akkor már fogunk tudni szállítani.

Lukasenka meg hogyhogy nem olyan hülye? Már az Orosz föderáció egyik ékköve. Mit tehetne? Majd felkelés fog kitörni ellene? Épp most fojtott vérbe egyet. Na és kivel? Hát az orosz belügyi csapatok hathatós segítségével.

Európa rendes ellátásához kell minimum 3 vezeték. Jelenleg 1 üzemel rendesen. Egyet meg fenyeget Lukasenka. Az ukránt meg addig nem is fogják újraindítani, amíg nem lesz az is az Orosz Föderáció ékköve.
Mindenesetre egy esetleges belorusz elzárás - télvíz idején - elég kellemetlenül érintené az EU-t, nem gondolod? Semmi másról nem folyik itt a téma, mint hogy finoman rávezessék az EU-t, hogy kinél is van a budi kulcsa.


Lengyelország sosem fog az ÉÁ-2 mellett lobbizni.
Ó dehogynem.
Ha a rájönnek, hogy az egész menekültügy nyitja az Nord stream, akkor lobbizni fognak.
Nekik nem kell a hibrid háború. Ráadásul ha normalizálódik a helyzet (csak a Nord stream megnyitásával tud), akkor is szükség lesz a rajtuk átmenő Jamalra is. Tehát ha a Nord stream helyzete megoldódik, akkor azonnal meg fog a Jamalé is. Mert onnantól szépen csuroghat a lé.

Többes számot használtam-azok akik azt állítják, hogy Putyin van a migránsok mögött. Pénzügyileg az irániaktól függ a hatalma, katonailag az oroszoktól, de ez nem bizonyít semmit.
Tudod, amikor úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy is lépked, és úgy is hápog, mint egy kacsa, akkor az legtöbbször tényleg egy kacsa. :rolleyes:
De ezt te nagyon jól tudod. Csakhát a propaganda olyan, mint a parancs: nem szabad megb@szni, mert akkor szporodik...
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: yrkon and kamm
K

kamm

Guest

‘A visa and plane ticket for $4,000’: Migrants caught in EU-Belarus row

Thousands shunted towards the Polish border in recent months are pawns in a bigger game

"Those who spoke to the FT this week told similar stories of how they came to be in Belarus. A 26-year-old factory worker, also from Kurdistan, who arrived in Minsk a week ago, said Iraqis could not secure visas at home and local agents would source them at Belarusian consulates in other countries.

A Kurdish agent offering online to organise visas for migrants said he secured Belarus visas for Iraqis in Turkey. The factory worker said he flew via Istanbul.

Despite the difficulties, the route remains popular. “Facebook, social media — they were all talking about it,” the young man said. “In every family, one [person] is trying to get to Belarus.


https%3A%2F%2Fd1e00ek4ebabms.cloudfront.net%2Fproduction%2Fa6140759-5c84-4e74-a6a7-8fa90b617c01.jpg

Migrants from the Middle East and elsewhere warm up by a fire at the Belarus-Poland border near Grodno, Belarus
Thousands of migrants at the Poland / Belarus border are pawns in an escalating crisis that EU officials say has been orchestrated by the regime of Belarusian dictator Alexander Lukashenko © Leonid Shcheglov/BelTA via/AP


After arriving in Minsk he travelled to the border in taxis with a group of about 25 others, led by a people-smuggler. But in the forest the group was ambushed and robbed, so he returned to the capital to prepare for another attempt.

With just days left on his visa, he feels let down by the company he paid $3,500 to organise his trip. “They say ‘we can get you to the border and get over easily’. But when we get to Minsk it’s not like that.”

He feels duped by the Belarusian side, too. “The government uses us in the border regions as a weapon. Lukashenko uses us against the EU,” he said, speaking by phone from Minsk."
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár
Status
Not open for further replies.