[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 399
113
Tegyük rendbe egy kicsit ezeket a dolgokat. Európába évtizedek óta zajlik egy migráció Afrikából, Ázsiából. Ez a 2010es években felgyorsult, majd 2015-ben minden addigit felülmúló mértéket öltött.

Ennek az alapvető kiváltó oka, hogy Afrika, Ázsia szegény, túlnépesedett és mki európai szinvonalon szeretne élni. Ezt a migrációs folyamatot gyorsitotta meg az arab tavasz. Főleg a CIA, de részben francia, angok társszervei rászerveztek az arab országokban meglévő elégedetlenségre és sorban buktatták meg a helyi autoriter, sokszor totál alkalnatlan rezsimeket. Viszont elszámították magukat. Az angolszász demokrácia nem ered meg a homokon. Az országok káoszba süllyedtek és sok helyen iszlám radikálisok kerültek hatalomra. Totális öngól lett. Néhány stabil ország, akik erős hadsereggel rendelkeznek tudott csak ellenállni Algéria, Marokkó és a leggyengébbek totális káoszba süllyedtek, Líbia, Szíria.

Az oroszok Szíriában stabilizálták a korábbi rezsimet és kipucolták az iszlám radikálisokat, de az ország darabokra szakadt. Ebből a kaoszból milliók menekültek többségükben Törökországba. 4-5 millió menekült dekkol ma is Erdogan országában. Amikor Európa kioktatja Erdogant, érdemes arrogáns nyilatkozatok helyett erre is gondolni, ki tesz, kinek szívességet, amikor nem önti ránk ezt a több milliós problémát, csak csöpögteti, hogy tudjuk, hol a helyünk, ki a főnök. Amit a görögök brüsszeli kritika nélkül megtesznek, a tengerről a macedón határra transzportálják tömegesen a menekülteket, azt Erdogan is megtehetné, csak nagyobb tételben. (részben ugye megteszi, illetve eltűri, de a mennyiség nem mindegy)

A brüsszeli elit totalis alkalmatlansága ennél a problémánál is tetten érhető. Gerjesztették a willkommenskulturral a meneküptválságot, olyan NGO-kat finanszíroznak, akik a maffiával és egyéb embercsempészekkel együttműködve szervezik az illegális bevándorlást. A balkáni allamok gyengék voltak a migráció megállításához, görög módszerrel inkább segítették az illegális migránsok Nyugatra vándorlását, minden törvényt felrúgva, de erre Brüszelből csak biztatást kaptak. Ne kerteljünk a kerítés megépítéséig, mi is ezt tettük. Röszjéről a vamosszabadi, körmendi menekülttáborba vittük a migriket, hogy onnan tovább sétáljanak Ausztriába. Az osztrákok ugyanígy a német határra szállították őket. De Franciaország is ugyanezt tette, ezért vált Calaisi dzsungel élhetetlen hellyé.

Miért gerjeszti ezt a nyugati baloldali elit?? Mert a hatalmát bebetonozni a migránsoktól reméli. A migránsok 80-90%-a balra szavaz. Ez kiélezett választási helyzetekben eldönti a valasztásokat. Nyugaton Mürkül bukása után nem is kormányoz kereszténydemokrata párt. UK kivétel.

Folyt kövi
De mi a tököm van a lengyel határon??

Erre a fenti dilletáns nyugati politikára rászerveztek az oroszok. Lukasenko csak báb, nem önálló játékos a pályán. Főleg amióta legutóbb egy szines forradalom majdnem elsöpörte. Otthon minimális a támogatottsága, hatalmát csak az oroszoknak lojális hadseregének és részben rendőrségnek köszönheti. Ahogy az ukrán flotta többsége átállt az oroszokhoz anno, ne legyen kétség, hogy a Fehérorosz hadsereg is hasonlóképp cselekedne. Legalabbis a feje biztosan.

A lengyelek együttműködve az USAval puccsot szerveztek Lukasenko ellen. Lényegében akartak szerezni egy saját ütközőállamot Moszkva felé. Ez átmenetileg becsődölt, de közép távon bekövetkezik. Itt Putyin csak időt húz és reméli ha időt nyer, életet nyer.

Addig is tüskét szúrt a lengyel köröm alá, a mostani migransválsággal. Mert ne legyen kétség, az ő támogatása nélkül nem lennének ilyen hatékonyak az embercsempészek. A nyugati NGO-k a balkani, olasz, spanyol útvonalon szervezik a bevándorlást. Feheroroszorszagban csak korlátozottan működnek, nem tudnának ilyen hatékony akciót végrehajtani. Biztis együttműködnek eseti jelleggel Putyinnal, ha tudnak róla, ha nem, de alapvetően ez orosz akció. Meglévő folyamatokat kitérítetek, hogy részben destabilizálják Lengyelországot. Arra számítottak, hogy Brüsszel úgy viselkedik majd, ahogy 2015-ben velünk. Kettős prést kap a lengyel kormány. Keletről a migrik, Nyugatról a willkommen. Jogállamisági eljárást, anyagi szanciót reméltek Brüsszelből Varsó ellen. Nem alaptalanul, hisz Brüsszel már eddig is szorongatta a lengyeleket. De nem számítottak Brüsszel ekkora képmutatására és részleges, ideiglenes fordulatára migráns ügyben. Most Varsó maga mögött tudhatja ideiglenesen az USAt és a Nyugati elitet is határvédelem ügyében. Sőt ezt a válságot kihasználva akár NATO csapatok érkezhetnek a Lengyelországba.

Sztem már nem érdeke az oroszoknak további eszkaláció. Jó, érdekes próbálkozás volt, de nem jött be. A gázfegyver hatékonyabbnak tűnik. A lengyel és kelet - közép európai haderőfejlesztés kap egy újabb löketet. Ez nekünk is jó hír, lesz pénz mindenre is!!
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 469
46 374
113
De mi a tököm van a lengyel határon??

Erre a fenti dilletáns nyugati politikára rászerveztek az oroszok. Lukasenko csak báb, nem önálló játékos a pályán. Főleg amióta legutóbb egy szines forradalom majdnem elsöpörte. Otthon minimális a támogatottsága, hatalmát csak az oroszoknak lojális hadseregének és részben rendőrségnek köszönheti. Ahogy az ukrán flotta többsége átállt az oroszokhoz anno, ne legyen kétség, hogy a Fehérorosz hadsereg is hasonlóképp cselekedne. Legalabbis a feje biztosan.

A lengyelek együttműködve az USAval puccsot szerveztek Lukasenko ellen. Lényegében akartak szerezni egy saját ütközőállamot Moszkva felé. Ez átmenetileg becsődölt, de közép távon bekövetkezik. Itt Putyin csak időt húz és reméli ha időt nyer, életet nyer.

Addig is tüskét szúrt a lengyel köröm alá, a mostani migransválsággal. Mert ne legyen kétség, az ő támogatása nélkül nem lennének ilyen hatékonyak az embercsempészek. A nyugati NGO-k a balkani, olasz, spanyol útvonalon szervezik a bevándorlást. Feheroroszorszagban csak korlátozottan működnek, nem tudnának ilyen hatékony akciót végrehajtani. Biztis együttműködnek eseti jelleggel Putyinnal, ha tudnak róla, ha nem, de alapvetően ez orosz akció. Meglévő folyamatokat kitérítetek, hogy részben destabilizálják Lengyelországot. Arra számítottak, hogy Brüsszel úgy viselkedik majd, ahogy 2015-ben velünk. Kettős prést kap a lengyel kormány. Keletről a migrik, Nyugatról a willkommen. Jogállamisági eljárást, anyagi szanciót reméltek Brüsszelből Varsó ellen. Nem alaptalanul, hisz Brüsszel már eddig is szorongatta a lengyeleket. De nem számítottak Brüsszel ekkora képmutatására és részleges, ideiglenes fordulatára migráns ügyben. Most Varsó maga mögött tudhatja ideiglenesen az USAt és a Nyugati elitet is határvédelem ügyében. Sőt ezt a válságot kihasználva akár NATO csapatok érkezhetnek a Lengyelországba.

Sztem már nem érdeke az oroszoknak további eszkaláció. Jó, érdekes próbálkozás volt, de nem jött be. A gázfegyver hatékonyabbnak tűnik. A lengyel és kelet - közép európai haderőfejlesztés kap egy újabb löketet. Ez nekünk is jó hír, lesz pénz mindenre is!!
Azzal nem számolsz, hogy az oroszok jelenleg Lukasenkát használják arra, hogy egyel magasabb fokozatra emeljék a "gáz" fegyvert.
Ugyanis leállítottak az ukránokon keresztüli szállítást. Az Északi áramlat ugyebár még nem szállíthat.
Lukasenka örömmel sz0patja az EU-t és főleg a lengyeleket a hazai balhé retorziójaként, a migánsokkal.
Teljesen nyilvánvaló volt, hogy a következő lépés az EU-s szankciók erősítése lesz. Az EU-nak nincs is más eszköze.
A már szankciózott Belorusziának meg a következő fegyvere a gázcsap elzárása, amit már be is lebegtetett.
Ezt kivédeni (illetve a gázhiányt enyhíteni ) csak egyféleképpen lehet.
Mihamarabb el kell indítani az Északi áramlatot. Ez pedig gyakorlatilag a sakk-matt szituáció. Onnantól pedig, hogy ez megtörténik, már nincs akadálya, hogy megindítsák a katonai műveletet Ukrajnában.
Onnantól megvan az elkerülő út a gázszállításra. Ugyanakkor az EU pöcse szépen benne van a satuba.
Az elkerülő csővezeték biztosít annyi bevételt, ami fenntartja az orosz gazdaságot akkor is, amikor elindul a haccacáré Ukrajnában.
Az ellátott, ugyanakkor befenyített EU pedig csak immel-ámmal fog tiltakozni.
Mi addig blokkoljuk az ukrán NATO tagságot. Tehát, ha megpróbálnak az amerikaiak hathatós segítséget nyújtani, nem nagyon fogják tudni a NATO-t bevonni a buliba (ugyebár a gázszállítás folyamatosan zsarolás lesz az oroszok ingujjában). Innentől pedig Ukrajna helyzete el van döntve.
Pláne hogy mostmár nem csak keletről, de északról is - Lukasenka csapataival meverősítve - megindulhat a támadás.

Közben az egész Nyugat a belorusz erdőkben senyvedő migránsokat fogja sajnálni, miközben a lengyelek egyre elkeseredettebben fogják védeni a határaikat. El fog sülni pár fegyver is, az egyre erőszakosabb (főleg a beloruszok nyomása miatt radikalizálódó) migránsok közelében.

Igazság szerint, ha a lengyeleknek lenne egy kis esze, akkor átvennék a magyar módszert. Nem közvetlenül a határra kellene telepíteni a keritést.
Ha beljebb engednék őket egyes helyeken öböl szerűen, akkor tudnák csökkenteni a nyomást. Mi több, el is érhetnék, hogy leálljon, vagy akár vissza is forduljon az áradat.
Mivel ha a migránsok benyomulnak az országba, akkor ott már az ő területükön lennének.
Jelenleg annyit tehetnek, hogy tartják a vonalat. Ha kontrolláltan - pár száz méterre - beengednék őket, akkor akár komolyabb kényszerítő eszközöket is alkalmazhatnának.
Viszont a benyomuló tömeggel nem mehetnének a belorusz katonák.
Ezzel enyhülne a nyomás a migránsok hátában. Sokkal könnyebben tudnák
Meggyőzni őket mondjuk, akár gumilövedékkel is, hogy Európa nem olyan fasz@ hely nekik, hogy próbálkozzanak.
Ha meg a belorusz katonák megpróbálnának bemenni a lengyel területre, akkor ellenük akár éles fegyvert is használhatnának.
Még attól sem kell visszariadni, hogy esetleg egy tábort csináljanak nekik (Beloruszia felényitottan), mert az érkező kontinentális tél meg fogja őket győzni, hogy jobb nekik, ha visszaviszik öket oda, ahonnan jöttek.
A legkitartóbbakat (addigra csak fiatal férfiak maradnak ott) pedig 5-6 hónap múlva lekapva a 10 körmükről, egyszerűen erőszakkal is vissza lehet szállítani az általuk megadott országba.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Nyilván most is NGO hajók hordják a migránsokat a belorusz kikötőkbe. Hopsz! Várjál...
Várok....de mire. Az NGO látják el őket olyan üzenettel, hogy nyugaton minden ingyé van.
Ugye nem azt akarod mondani, hogy az oroszok csempészik ki ezeket az embereket Afganisztánból, hogy utána a lengyel határra vigyék őket.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Putyin azt mondja semmi közük sem a migránsválsághoz, sem a katonai megszállási tervekhez a szomszédai ellen.
Én hiszek neki feltétel nélkül.
Aki nem hiszi, annak majd jól utánajárunk ;)
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 140
113
Hogy nincs rahatasa?
A feheruszkikhoz vizum kell ha jol ertem a beszamolokat.

Nem adja a vizumot es csa.

Tudom hogy mindenert a nyugat a hibas, a komcsi peldakepeid, a kinaitol a lukasenkig meg mind a jo viselkedes peldakepe, de ez mostmar kicsit szanalmas ahogy veded oket.

Ugye ezt csak viccnek szántad?

Az illegális bevándorló fogalmából próbáld meg értelmezni az illegális jelzőt!
Szerinted akik nálunk próbálkoznak a déli határon, azok vízumkérelmeket töltenek ki és vízummal jutottak el a magyar-szerb határig?
Szerinted ezek az emberek a kiindulási országban kitöltenek egy vízumkérelmet és ha nem kapják meg, akkor szomorúan tudomásul veszik és nem szállnak fel a Fehéroroszországba induló gépre? Szerinted ezek az emberek a kiindulási országba vízummal érkeztek?
Szerinted mit csinálnak a lengyel határon? Épp szorgosan vízumkérelmet töltenek ki Lengyelországba és békésen várnak az ügyintézésre?

Melyik bolygóról jöttél?

A valaki (NGO) által bérelt nem fehérorosz és nem orosz gép leszáll Minszkben és a bevándorlók tényszerűen megérkeztek. Papíroktól függetlenül. A hatóságok ezzel a ténnyel szembesülnek. Akkor, amikor a gép leszállt. Amíg le nem száll, nem is tudják hogy kik vannak a fedélzeten.

Mit kellene csinálni a fehéroroszoknak? Lelőni az összes chartergépet, mert nem kapták meg előre az utaslistát és az utasok papírjait, így nem tudják előre ellenőrizni, hogy megvannak-e minden utasnál a jogszerű beutazás feltételei? Betiltani a nemzetközi légiforgalmat? Kiköltöztetni a fehérorosz határőrséget az összes lehetséges kiindulási országba?

Mellesleg már többször felhívták a figyelmed arra, hogy Fehéroroszországba van 3 vízummentes beutazási lehetőség és egy helyi vízum átvételi lehetőség is:
  • 2021. 07. 01-től lehetőség van 5 napos vízummentes beutazásra azoknak, akik fizetős alapon (130-150 BYN) szeretnék igénybe venni a COVID oltást Belaruszban. 73 országot érint a rendelkezés, köztük Magyarországot is, előzetes regisztráció szükséges.
  • 2021. október 17-től, 30 naptári napig terjedő időszakra nem szükséges a vízum beszerzése, amennyiben az utazó légi úton (minszki, breszti, grodnói, vityebszki, gomeli, mogiljovi repülőtéren) keresztül érkezik és távozik, rendelkezik érvényes útlevéllel (+90 napig érvényes), minimum 10.000 EUR fedezetű, a Belarusz Köztársaságban is érvényes utasbiztosítással, valamint megfelelő anyagi fedezettel (napi 2 bázis – jelenleg 58 BYN vagy 30 napra 50 bázis – 1450 BYN; konvertibilis valutában). A 10 napot meghaladó tartózkodás ebben az esetben is regisztrációköteles.
  • A Minszki Nemzetközi Repülőtéren történő reptéri tranzitáláskor nincs szükség tranzitvízumra, amennyiben a nemzetközi járattal történő továbbutazás esetén az ország területén való tartózkodás nem haladja meg a 24 órát és az utas nem hagyja el a repülőtéri tranzitzónát.
  • A határon történő vízumfelvételre kizárólag a Minszki Nemzetközi Reptéren van lehetőség, speciális feltételek teljesülése esetén.
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?belarusz-koztarsasag

De ennek semmi jelentősége, mert ezeknek az illegális bevándorlóknak eszébe sem jut bármelyik országba vízumot kérni és a kiindulási országban nem vizsgálják, hogy az utasok rendelkeznek-e a beutazás feltételeivel.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 999
32 362
113
De ennek semmi jelentősége, mert ezeknek az illegális bevándorlóknak eszébe sem jut bármelyik országba vízumot kérni és a kiindulási országban nem vizsgálják, hogy az utasok rendelkeznek-e a beutazás feltételeivel.

Megérkezik valaki a reptérre, és nem jogosult az országba való belépésre? Akkor felteszik egy visszafelé tartó gépre.
Ha egy légitársaság ilyen embereket hozna tömegesen mondjuk Bp-re, szépen ki lennének tiltva... ha jól gondolom. Szóval ha akarat lenne, akkor megoldható lenne, csak nyilván nincs.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Megérkezik valaki a reptérre, és nem jogosult az országba való belépésre? Akkor felteszik egy visszafelé tartó gépre.
Ha egy légitársaság ilyen embereket hozna tömegesen mondjuk Bp-re, szépen ki lennének tiltva... ha jól gondolom. Szóval ha akarat lenne, akkor megoldható lenne, csak nyilván nincs.
A megoldható lenne meg az ők szervezik között fényév a távolság.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 999
32 362
113
Mihamarabb el kell indítani az Északi áramlatot. Ez pedig gyakorlatilag a sakk-matt szituáció. Onnantól pedig, hogy ez megtörténik, már nincs akadálya, hogy megindítsák a katonai műveletet Ukrajnában.
Onnantól megvan az elkerülő út a gázszállításra. Ugyanakkor az EU pöcse szépen benne van a satuba.
Az elkerülő csővezeték biztosít annyi bevételt, ami fenntartja az orosz gazdaságot akkor is, amikor elindul a haccacáré Ukrajnában.
Az ellátott, ugyanakkor befenyített EU pedig csak immel-ámmal fog tiltakozni.
Mi addig blokkoljuk az ukrán NATO tagságot. Tehát, ha megpróbálnak az amerikaiak hathatós segítséget nyújtani, nem nagyon fogják tudni a NATO-t bevonni a buliba (ugyebár a gázszállítás folyamatosan zsarolás lesz az oroszok ingujjában). Innentől pedig Ukrajna helyzete el van döntve.
Pláne hogy mostmár nem csak keletről, de északról is - Lukasenka csapataival meverősítve - megindulhat a támadás.

Nem, az kizárt hogy ez esetben a Nyugat nem átkozná ki minimum Oroszországot és szakítana meg minden kapcsolatot, nem hogy a gázimportot, de tovább is menne. Ez esetben be fogják nyelni a gázhiány miatti áramszüneteket és egyebet, mit gondoltál miért indult meg a lakosság felkészítése? A magyar kormány sem merne ilyen helyzetben blokkolni semmit, nem is tud, nem vétózhat meg egy NATO hadműveletet Ukrajnában. Nem tudod mi megy Amerikában, követelik a republikánus politikusok, hogy azonnal küldjenek amerikai haderőt Ukrajnába, hogy "megvédjék a demokráciát", és a demokraták is hajlanak erre. Ukrajna jelenlegi helyzete hosszú távon tarthatatlan, háborút kell csinálni, az ukrán kormánynak üres retorikán túl, hogy felszabadítják a Donbászt sőt Krímet is, előbb-utóbb valamit mutatnia is kell. Provokálják az oroszokat, ha ez nem jön össze, akkor ők fognak támadni. Tavasszal nem jött össze, talán majd most. Lehet, hogy úgy vélik, a telet sem élnék túl, ha addig nem robbantják ki a nagy balhét. Ellenkező esetben megvárnák mondjuk a magyar választások eredményét, ha győz az ellenzék, elhárul az egyik akadálya Kijev felvételének a NATO-ba. Csak hát az a fránya tél.

Közben az egész Nyugat a belorusz erdőkben senyvedő migránsokat fogja sajnálni, miközben a lengyelek egyre elkeseredettebben fogják védeni a határaikat. El fog sülni pár fegyver is, az egyre erőszakosabb (főleg a beloruszok nyomása miatt radikalizálódó) migránsok közelében.

Erdogan eljátszotta ugyanezt a görög határon, amikor nyomást akart gyakorolni...
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 999
32 362
113
A megoldható lenne meg az ők szervezik között fényév a távolság.

Persze, csak a plauzibilis tagadhatóság ez esetben nem működik, az csak akkor megy, ha szimpatizáns vagy minimum semleges fél előtt kell valamit kimagyarázni. De az oroszokra/fehéroroszokra azt is rákenik, amiben tényleg nem sárosak esetleg, nem hogy ilyesmit, ami elég egyértelmű.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 140
113
Megérkezik valaki a reptérre, és nem jogosult az országba való belépésre? Akkor felteszik egy visszafelé tartó gépre.
Ha egy légitársaság ilyen embereket hozna tömegesen mondjuk Bp-re, szépen ki lennének tiltva... ha jól gondolom. Szóval ha akarat lenne, akkor megoldható lenne, csak nyilván nincs.

Milyen visszafelé tartó gépre? Chaterről van szó, nem menetrend szerinti járatról és nem a fehéroroszok gépeiről. Ha ügyes a szervező, akkor olyan kiindulási reptérről indult a gép, ahova nem megy menetrend szerinti járat.
Amúgy a menekültkérelem elbírálásának, az idegenrendészeti eljárásnak és a kitoloncolásnak még Fehéroroszországban is van egy szabályozott menete.
Na és ki fizeti a révészt? A visszaút nincs kifizetve.
Az érintettek aligha szeretnének visszamenni, tehát erőszakosan ellenállnak. Ki fogja felajánlani a gépét arra, hogy ezek őrjöngve szétverjék, még ha a fehéroroszok esetleg kifizetnék is a járat bérleti díját, vagy a repjegyet?
De tegyük fel lefolytatják a szükséges idegenrendészeti és menekültügyi eljárást, kifizetik a visszautat és tudnak találni, vagy bérelnek egy visszafelé tartó gépet. A küldő ország visszafogadja majd a bevándorlókat, vagy ők is visszadobják a fehéroroszoknak? Hiszen a küldő országban pont ugyanúgy illegális bevándorlók, mint a fehéroroszoknál.

A legolcsóbb és legegyszerűbb a lengyeleknek tovább dobni a forró krumplit.

Amikor még nem volt kerítésünk, akkor mi sem a szerbeknek dobtuk vissza az érkezőket, hanem vittük az osztrák határra, mert ez volt az egyszerűbb megoldás.
Ha egyszerűen elutasító határozathozatallal vissza lehetne fordítani az illegális bevándorlókat, akkor nekünk sem kellett volna kerítést építeni és rendőröket, meg katonákat vezényelni a határra, csak hozni pár százezer elutasító határozatot a belépéssel és a menekültkérelemmel kapcsolatban, valamint felszólítani az érintetteket a távozásra. De hát ez sajnos nem így működik.
Ha a horda már megérkezett, akkor a hordával kezdeni kell valamit. Nincs megszervezve a visszaszállításuk, nem is hajlandóak önként visszamenni és vissza sem fogja őket senki.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ugye ezt csak viccnek szántad?

Az illegális bevándorló fogalmából próbáld meg értelmezni az illegális jelzőt!
Szerinted akik nálunk próbálkoznak a déli határon, azok vízumkérelmeket töltenek ki és vízummal jutottak el a magyar-szerb határig?
Szerinted ezek az emberek a kiindulási országban kitöltenek egy vízumkérelmet és ha nem kapják meg, akkor szomorúan tudomásul veszik és nem szállnak fel a Fehéroroszországba induló gépre? Szerinted ezek az emberek a kiindulási országba vízummal érkeztek?
Szerinted mit csinálnak a lengyel határon? Épp szorgosan vízumkérelmet töltenek ki Lengyelországba és békésen várnak az ügyintézésre?

Melyik bolygóról jöttél?

A valaki (NGO) által bérelt nem fehérorosz és nem orosz gép leszáll Minszkben és a bevándorlók tényszerűen megérkeztek. Papíroktól függetlenül. A hatóságok ezzel a ténnyel szembesülnek. Akkor, amikor a gép leszállt. Amíg le nem száll, nem is tudják hogy kik vannak a fedélzeten.

Mit kellene csinálni a fehéroroszoknak? Lelőni az összes chartergépet, mert nem kapták meg előre az utaslistát és az utasok papírjait, így nem tudják előre ellenőrizni, hogy megvannak-e minden utasnál a jogszerű beutazás feltételei? Betiltani a nemzetközi légiforgalmat? Kiköltöztetni a fehérorosz határőrséget az összes lehetséges kiindulási országba?

Mellesleg már többször felhívták a figyelmed arra, hogy Fehéroroszországba van 3 vízummentes beutazási lehetőség és egy helyi vízum átvételi lehetőség is:
  • 2021. 07. 01-től lehetőség van 5 napos vízummentes beutazásra azoknak, akik fizetős alapon (130-150 BYN) szeretnék igénybe venni a COVID oltást Belaruszban. 73 országot érint a rendelkezés, köztük Magyarországot is, előzetes regisztráció szükséges.
  • 2021. október 17-től, 30 naptári napig terjedő időszakra nem szükséges a vízum beszerzése, amennyiben az utazó légi úton (minszki, breszti, grodnói, vityebszki, gomeli, mogiljovi repülőtéren) keresztül érkezik és távozik, rendelkezik érvényes útlevéllel (+90 napig érvényes), minimum 10.000 EUR fedezetű, a Belarusz Köztársaságban is érvényes utasbiztosítással, valamint megfelelő anyagi fedezettel (napi 2 bázis – jelenleg 58 BYN vagy 30 napra 50 bázis – 1450 BYN; konvertibilis valutában). A 10 napot meghaladó tartózkodás ebben az esetben is regisztrációköteles.
  • A Minszki Nemzetközi Repülőtéren történő reptéri tranzitáláskor nincs szükség tranzitvízumra, amennyiben a nemzetközi járattal történő továbbutazás esetén az ország területén való tartózkodás nem haladja meg a 24 órát és az utas nem hagyja el a repülőtéri tranzitzónát.
  • A határon történő vízumfelvételre kizárólag a Minszki Nemzetközi Reptéren van lehetőség, speciális feltételek teljesülése esetén.
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?belarusz-koztarsasag

De ennek semmi jelentősége, mert ezeknek az illegális bevándorlóknak eszébe sem jut bármelyik országba vízumot kérni és a kiindulási országban nem vizsgálják, hogy az utasok rendelkeznek-e a beutazás feltételeivel.
ember. hol vannak NGO-k torokorszagban, ruszkiba, avganisztanba meg a lukasenkonal? milyen meseben elsz te?

avganisztanba nincsenek, a tobbinel meg mar reg ki vannak love az orszagbol.

nemtom te hol elsz, ugylatszik vhol kinaba, de nem birod osszehasonlitani azt hogy a nemetek hajoval viszik haza a migriket es azt hogy a lengyelek nem akarjak oket, kulonosen nem ugy, hogy a hatar masik felen a katonak zavarjak oket a hataron at.

a lengyelek epp azt csinaljatok mint ti a keritessel, csak annal rosszab, hogy szerbiabol semmi katona vagy rendor nem segitette a migriket hogy garazdalkodjonak a hataron.

a tobbire meg nem is reagalok, minek, ha lukasenko ugy akarna, ezeket ugyan ugy szetverne egy 2x mint a sajat nepit es egy migrinek eszibe sem jutna hogy ara menyen.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 140
113
Akkor EU-ba miért nem chartergépeken jönnek?

Valójában mennek. Legalábbis előfordult. De egy-egy főre vetítve sokkal olcsóbb a szárazföldi és a tengeri útvonal. Ezért a tömegeket nem repülővel viszik.
Itt viszont arról van szó, hogy pár ezer illegális bevándorlóval szándékosan generál valaki egy balhét egy egyáltalán nem kézenfekvő, vagy logikus útvonalon. Ezek minden valószínűség szerint nem a fehéroroszok, vagy az oroszok, mert nekik nem áll érdekükben és nem ők tartják kézben az embercsempész hálózatot és illegális bevándorlást elődsegítő/szervező NGO-kat.

De meg lehet fordítani a kérdést: Ugyanezek a gépek miért nem közvetlenül a bevándorlók célállomásán szállnak le? Azért, mert a cél nem az, hogy pár ezerrel több illegális bevándorló legyen az EU-ban, ami csepp a tengerben és ezen a módon még drága is. Hanem a cél az, hogy látványos balhét generáljanak a fehérorosz - lengyel határon, ami hivatkozási alap sok mindenre.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Aha, csak ott röhögtek, amikor ostromolták a kerítést. Meg buszoztatták őket a határig, mutatták nekik az utat stb.
nem birod oszehasonlitani azt ami vot akor meg most.
akor szervezetten jottek, nem is kellet kulon busz nekik, minden rendes jarat teli volt veluk, a taxisok meg egy vagyont zsebeltek le toluk.
azoknak volt egy rakat penzuk, a mostaniak meg total csorok. tudom mert lattam ezt azt, meg buszal is utaztam veluk, en a soffor es egy csaj, a tobbi mint migri, hat nem volt mindegy, es ugy ki voltak oltozve minha parizsbol jottek volna nem sziriabol.
a mostaniakat meg inkabb a C khez hasonlitanam, az a szint.

amugy,mit kellet volna csinalniuk a szerbeknek, szetlonni oket?
aztan meg baszak be nekunk megint a szankciokat a multikulti jevropaiak?
vagy basszonak megint egy ket bombat a fejunkre?
menyenek a mutihoz csak, csokoljak meg az ertelems arcat.

a lengyelek is tovabb engednek oket gondolom, gond nelkul, ha nem lukasenko alna a masik felen, igy meg azt gondoljak hogy meg vannak tamadva.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo
T

Törölt tag 2361

Guest
Valójában mennek. Legalábbis előfordult. De egy-egy főre vetítve sokkal olcsóbb a szárazföldi és a tengeri útvonal.
mi a kulonbseg ha azt a migrit nem minszkbe viszik repcsivel isztanbulbol hanem mondjuk berlinbe?
vagy becsbe? az meg olcsobb is lenne es a te kitalalt NGOid egyenesen a szeretett mutihoz reptetnek oket...
es meg nem is kellene fel europan kinlodiuk ebbe a hidegben.

nincs igazadm es hiaba is erolkodsz.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
mi a kulonbseg ha azt a migrit nem minszkbe viszik repcsivel isztanbulbol hanem mondjuk berlinbe?
vagy becsbe? az meg olcsobb is lenne es a te kitalalt NGOid egyenesen a szeretett mutihoz reptetnek oket...
es meg nem is kellene fel europan kinlodiuk ebbe a hidegben.

nincs igazadm es hiaba is erolkodsz.
Kell neki vízum, fel se engedik a reülőre, ami a németekhez tart ha nincs minden rendben. Gondolom a reptér ha nem tudja biztosítani ezt, akkor elveszíti nemzetközi besorolását vagy a légi társaság gépei nem szállhatnak le stb. De a fehéroroszokhoz ha nem kell vízum, akkor megveszi a jegyet vagy megveszi neki a szaúdi, felűl kivételesen bomba nélkül az első gépre és leszállás után mehet gyalogtúrára a lengyel határhoz.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 042
11 949
113
Milyen visszafelé tartó gépre? Chaterről van szó, nem menetrend szerinti járatról és nem a fehéroroszok gépeiről. Ha ügyes a szervező, akkor olyan kiindulási reptérről indult a gép, ahova nem megy menetrend szerinti járat.
Amúgy a menekültkérelem elbírálásának, az idegenrendészeti eljárásnak és a kitoloncolásnak még Fehéroroszországban is van egy szabályozott menete.
Na és ki fizeti a révészt? A visszaút nincs kifizetve.
Az érintettek aligha szeretnének visszamenni, tehát erőszakosan ellenállnak. Ki fogja felajánlani a gépét arra, hogy ezek őrjöngve szétverjék, még ha a fehéroroszok esetleg kifizetnék is a járat bérleti díját, vagy a repjegyet?
De tegyük fel lefolytatják a szükséges idegenrendészeti és menekültügyi eljárást, kifizetik a visszautat és tudnak találni, vagy bérelnek egy visszafelé tartó gépet. A küldő ország visszafogadja majd a bevándorlókat, vagy ők is visszadobják a fehéroroszoknak? Hiszen a küldő országban pont ugyanúgy illegális bevándorlók, mint a fehéroroszoknál.

A legolcsóbb és legegyszerűbb a lengyeleknek tovább dobni a forró krumplit.

Amikor még nem volt kerítésünk, akkor mi sem a szerbeknek dobtuk vissza az érkezőket, hanem vittük az osztrák határra, mert ez volt az egyszerűbb megoldás.
Ha egyszerűen elutasító határozathozatallal vissza lehetne fordítani az illegális bevándorlókat, akkor nekünk sem kellett volna kerítést építeni és rendőröket, meg katonákat vezényelni a határra, csak hozni pár százezer elutasító határozatot a belépéssel és a menekültkérelemmel kapcsolatban, valamint felszólítani az érintetteket a távozásra. De hát ez sajnos nem így működik.
Ha a horda már megérkezett, akkor a hordával kezdeni kell valamit. Nincs megszervezve a visszaszállításuk, nem is hajlandóak önként visszamenni és vissza sem fogja őket senki.
Jelenleg Afganisztánnak nincs említésre méltó működő légiereje, lazán meg lehetne csinálni, hogy megkötözött migránsokat bekötött módon kidobni Afganisztán fölött, vagy bárikus kioldóval ellátott ejtőernyővel.