[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

Dehogy! Bármilyen magyar gépről csak távoli kép készült. Az Aranysasosok nem tudom, hogy miből dolgoztak.
De fizikailag nem jön ki más csak a D verzió.
Ez így ebben a formában nem teljesen igaz, mert a cikk képei közül több is a Breaktrough 2021 gyakorlat statikus kiállításán készült.

Vannak jó fotók, de lehetetlen úgy belenagyítani, hogy az a kis tábla látszódjon. Marad a @pöcshuszár-os matrica keresőzdi, ami jó irány. A fegyverzet teszten az Airbus végig D-t használt, a gömb tartóház oldalán ugyanúgy 2 matrica van egymás alatt, mint a mi gépeinken.

A lelőtt török drónok MX-15D szenzortornyain ilyen volt a típustábla:
MWKOQWOAFFFMTJRBSWXWYCODGQ.jpg

A magyar gépeken fekete alapon fehér tábla van. Nincs róla éles olvasható kép, de a felső sorból a betűcsoportok tagolásából talán kb kiolvasható hogy L-3 WESCAM MX-15 D. Ez alatt van még egy sor szöveg, ami török drón tábláján nincs, talán 6 + 5 karakter, de az már semennyire sem olvasható,

Last edited:
  • Tetszik
Reactions: ms07
Hónapokig ment a tesztelés a németeknél ezekkel a gépel. Itt egy kicsit jobban nagyítható 2020 júliusi kép.
(Volt linkelve még akkor, csak eltüntette a fórummotor vagy valami más.)
Volt egy ilyen is: 2020. július 1. (ez már elég jól nagyítható)

(De ezek még mindig csak közvetett bizonyítékok.)

Minek tesztelnék kint egy jobb toronnyal, ha aztán úgyse azt kapjuk?... A matricázás, csavar kiosztások ugyan azok, mint az itthoni beforgatott tornyoknak. Értelmes adat tábla kép nem lesz, Tindalos meg nem mondhatja el... De jó célkitűzés jövőre, hogy valahol levadásszuk a kifordított tornyot, vagy adattáblát ;)

A gépágyú csöve mögött az ajtón mintha a honvédség vagy a légierő logója lenne - nem elég jó a felbontás...
Vesd össze a logót az alábbival - szerintem magyar gépet találtál... :)

És ha ez így van, akkor a torony is megfelelő MX-15D vagyis lézeres...

Bizony egy félnapunk ráment, hogy kiderítsük az igazságot! :D
Köszönet @ms07 -nek!

Pedig a mordori szolgálatok meg ravenlord már épp kezdett megnyugodni, hogy megint van egy jó szar beszerzése a magyaroknak... Sajnos a mi zsótink nem olvasta időben, így az ő lesajnáló kommentjei most kimaradtak, egy buktát megúszott.

Pedig a mordori szolgálatok meg ravenlord már épp kezdett megnyugodni, hogy megint van egy jó szar beszerzése a magyaroknak... Sajnos a mi zsótink nem olvasta időben, így az ő lesajnáló kommentjei most kimaradtak, egy buktát megúszott.
Van akinek nem lehet a kedvére tenni... :)

Szerintem mindegyik beszerzés az elfogadható (3/5) és kiváló (5/5) között van - egyik sem rossz. Én örülök, hogy többnyire a szakmai döntés alapján vásárolnak.

• Tetszik
Reactions: rappali_
Tehát a légi utántölthetőség nélküli H225SOF után a H145M-ről is kiderül, hogy csak korlátozottan alkalmas harci alkalmazásra. Így lényegében a helikopterprogram egy méregdrága blöff, szart se érő eszközökkel.

Van akinek nem lehet a kedvére tenni... :)

Szerintem mindegyik beszerzés az elfogadható (3/5) és kiváló (5/5) között van - egyik sem rossz. Én örülök, hogy többnyire a szakmai döntés alapján vásárolnak.
Azért ne kiabáld el. Az L-39 még láthatóan nincsen eldöntve. Mondjuk eddig szerencsére megúsztuk.

Tehát a légi utántölthetőség nélküli H225SOF után a H145M-ről is kiderül, hogy csak korlátozottan alkalmas harci alkalmazásra. Így lényegében a helikopterprogram egy méregdrága blöff, szart se érő eszközökkel.
Jelenlegi tudásunk szerint van lézeres célmegjelölő a H145 kameráján és légi utántöltőképességgel szeretnénk megkapni a nagyobb heliket is.

Pedig az akkor is érthetetlen hogy egy közel 2 tonna hasznos terhelhetőségű helikopteren matekozni kell hogy 300kg-t tudjon szállítani...ez sehogy nem jön össze...egyelőre ő sem tudta megmagyarázni hogy miért van ez...
A gépágyú és rakétablokk feltöltve több mint 300 kg szóval nem értem...
Jó lenne ha @tindalos ezt megmagyarázná...
Ezen a tipuson "csak" CAMO-s vagyok nem szerelő. Tehát adatokkal szolgálhatok,magyarázattal nem. Fogadd el hogy ez egy könnyű heli és ezt tudja. (Ha jár erre ismerős pilcsi majd rákérdezek azért).