[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
W

Wilson

Guest
Mióta aggódsz ennyire Orbán lelki világáért? :D
Egyébként Csányi minden rendszer alatt megtalálta a boldogulásának az útját. Még a rendszerváltás idején gazdagodott meg, tehát nem hinném hogy Orbántól, vagy váltás esetén akármelyik ellenfelétől félnie kellene, vagy engedélyt kellene kérnie a miniszterelnöktől hogy bárkivel tárgyaljon.
Félreértesz én nem aggódom, Viktor lelkivilágáért, csak ha Viktor a hatalmon marad (amire szerintem meg van minden esélye) akkor, biztosan nem felejti el Csányi eme találkozóját.És Viktor már olyan tényező illetve a Fideszhez tartozó gazdasági holdudvar akkora gazdasági hatalommal rendelkezik amitől joggal tarthat Csányi.....
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Félreértesz én nem aggódom, Viktor lelkivilágáért, csak ha Viktor a hatalmon marad (amire szerintem meg van minden esélye) akkor, biztosan nem felejti el Csányi eme találkozóját.És Viktor már olyan tényező illetve a Fideszhez tartozó gazdasági holdudvar akkora gazdasági hatalommal rendelkezik amitől joggal tarthat Csányi.....
Szerintem nincsenek olyan viszonyban egymással, hogy Csányinak a napi programját be kellene mutatnia Viktornak, és engedélyt kérnie hogy kivel tárgyalhat. Ebből következően Viktortól sem hiszem hogy tartania kéne ezután Csányinak. Szerintem csak helyretette az MZP-t, hogy ne nyilatkozzon már akkora baromságokat, amivel a MOL-OTP konszernnek károkat okozhat, és meg se forduljon a fejében a MOL vezérigazgatóját külföldre deportálni. Még az is lehet, hogy Viktor megbízásából közölte ezeket MZP-vel, ha megnézed, miket mondott az ATV-ben utána, mintha teljesen az ellenkezőjét gondolná a Csányival való találkozó után. Csak nem lehet ez már véletlen :D
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 012
113
Nem tudtam, hogy bárkinek beszédének vagy mondanivalójának a lényegét, csak a közvetlenül egymás után álló mondatainak pontos idézésével lehet összefoglalva, még akkor is ha a mondanivalójának a lényegét azok nem befolyásolják.

Alapvetően az a bajom a Pegazus alkalmazásával, hogy nem vállal érte felelősséget a Fidesz, igen abban igazad van, hogy ez a szolgálatok feladata csakhogy nagyon nem mindegy, milyen kontroll van a bármely titkosszolgálati módszer és eszköz alkalmazása felett....
Ne értsd, hogy mit írtam, á dehogy. Nem vagy te olyan buta gyerek, hogy ne értsd, hogy miért írtam amit írtam, akkor sem, ha most eljátszod.

Amúgy meg mi az, hogy nincs kontroll a titkosszolgálatok felett? Mi az, hogy a Fidesz vállaljon felelősséget akármilyen titkosszolgálati eszköz használatáért? Magyarországon megszabott rendje van ezek használatának, mint minden országban. Azokat a jogszabályokat ráadásul nem is a Fidesz hozta, szóval nem igazán stimmel amit mondasz. Tudod a választók választanak, ha 2/3-al, akkor azzal, ha 4/5-el akkor azzal. Ilyen játék a demokrácia. Ha pedig a törvény, amit még a rendszerváltáskor alkottak azt mondja, hogy 2/3-os törvények, vagy, hogy azzal lehet alkotmányozni, akkor azzal lehet, és pont. Nincs olyan, hogy igen azzal, meg a törvény így szól, de én szerintem meg pistikének meg árpiknak is hozzá kell járulnia.

Ez az egész pegazus dolog egyszerűen túl van tolva. Ráadásul nem is Magyarországról szólt amikor bedobták, és nem hiszem, hogy azzal sem értesz egyet, hogy mondjuk a franciák nem használhatják, mert csak. Belekapaszkodtatok és felfújtátok ezt a témát, miközben semmi jelentősége, hogy a pegazust ki mikor vette meg a szolgálatok részére. Most kérsz egy tételes kimutatást, hogy mikor milyen eszköz került beszerzésre, és azt ki ellen használták? Vagy pontosan mire gondolsz? Vagy esetleg magától a célszemélytől kellene írásos beleegyező nyilatkozat a lehallgatásához? Miről beszéltek egyáltalán? Nincs olyan, hogy "független", meg ellenzéki újságíró a törvényekben, sehol a világon. Nincs olyan, hogy azért mert valaki újságíró, lehallgathatatlan. Mit gondolsz, az amerikai szolgálatok, de akár az angol, német, bármelyik, olyan módon válogat, hogy bocsi, ez ellenzéki ezt nem hallgatjuk le? Pontosan mit is sérelmeztek az egész ügyben, miközben kiderült, saját maga vallotta be, a Direkt36-os újságíróról (aki a fő célpontja volt az állítólag borzasztó lehallgatásnak), hogy kapcsolatba kerülhetett külföldi titkosszolgálatokkal. Maga az ügyvéd nyilatkoztam hogy igen, az ő szakájuk olyan, hogy kapcsolatban lehetnek olyan emberekkel akik célszemélyek, tehát előfordul, hogy lehallgatják őket.

Szerinted az sem volt rendben, hogy azt a két hülyegyereket lekapcsolták, akik készültek merényletre, mert milyen csúnya dolog lehallgatni valakit? Szerinted az sincs rendben, amikor magyar érdekeltségek ellen dolgoznak idegen szolgálatok, és lehallgatják a kapcsolataikat? Komplett iparágakat lehet bedönteni ilyenekkel (lásd libamáj) és ne tegyen semmit a szolgálat, mert szegény állampolgárt csúnya dolog lehallgatni? Szerintem meg csúnya dolog az állam ellen szervezkedni. Nem a Fidesz, nem a jelenlegi kormány, hanem Magyarország ellen. Pontosan erről szólt az a bizonyos mondat, ami t csak azért sem idéztek sosem abból a beszédből.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 073
4 037
113
Namarmost engem aztan tenyleg nem lehet NER-lovagnak aposztrofalni, de miben is tavolodna Magyarorszag az europai gazdasagtol...? :rolleyes:

Ha valami, hat sokkal kozelebb kerult, sokkal jobban, szervesen integralodott az elmult 10 evben. Alig van nagy europai konglomeratum, amelyiknek ne lenne legalabb valami R&D irodaja magyar foldon, de egymast erik a gyarak, fejlesztokozpontok is.
Bocsánat, én az emberekre, az ő elmaradt felzárkóztatásukra gondolok, amikor az EU-tól való leszakadásról, távolodásról beszélek.
Mivel egyre gyengébb a forint, euróban egyre kevesebbet ér!
Jelenleg NETTÓ 111.300 forint a minimálbér 370ft. /€ árfolyamon, 2010-ben NETTÓ 60.236ft. volt, 300ft./€ árfolyamon. Ha hozzávesszük, hogy a 12 év alatt mennyi volt az infláció, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad!
És ez az oka a befektetések felfutásának is, hogy egyre olcsóbb a magyar munkaerő, az EU többi országához képest!
Vajon megéri azon az áron idecsábítani a befektetőket, hogy ezt bebetonozzuk? Az államnak, és a nagytőkéseknek, multiknak feltétlenül!
Nem az lenne a végcél, hogy a gazdaság fejlődéséből ne csak egy szűk réteg húzzon hasznot, hanem mindenki, aki abban tevékenyen részt vesz? Ne bruttóban, hanem nettóban, és a pénzünk vásárlóértékén!
Persze tudom, hogy itt ezzel süket fülekre találok, mert az ide irkálók többsége sokkal jobban él, mint 12 éve!
Ami viszont nem jelenti azt, hogy ez a tendencia! Ugyanis ide jellemzően nem gyári munkások, mezőgazdaságban, egészségügyben, oktatásban, közfoglalkoztatásban..... dolgozók irogatnak, hanem állítólag felsőfokú végzettséggel rendelkező, mitöbb, tudós emberek.
Viszont valakinek az élelmiszereket, iparcikkeket is meg kell termelnie, nem lehet mindenki vezető!
 
W

Wilson

Guest
Ne értsd, hogy mit írtam, á dehogy. Nem vagy te olyan buta gyerek, hogy ne értsd, hogy miért írtam amit írtam, akkor sem, ha most eljátszod.

Amúgy meg mi az, hogy nincs kontroll a titkosszolgálatok felett? Mi az, hogy a Fidesz vállaljon felelősséget akármilyen titkosszolgálati eszköz használatáért? Magyarországon megszabott rendje van ezek használatának, mint minden országban. Azokat a jogszabályokat ráadásul nem is a Fidesz hozta, szóval nem igazán stimmel amit mondasz. Tudod a választók választanak, ha 2/3-al, akkor azzal, ha 4/5-el akkor azzal. Ilyen játék a demokrácia. Ha pedig a törvény, amit még a rendszerváltáskor alkottak azt mondja, hogy 2/3-os törvények, vagy, hogy azzal lehet alkotmányozni, akkor azzal lehet, és pont. Nincs olyan, hogy igen azzal, meg a törvény így szól, de én szerintem meg pistikének meg árpiknak is hozzá kell járulnia.

Ez az egész pegazus dolog egyszerűen túl van tolva. Ráadásul nem is Magyarországról szólt amikor bedobták, és nem hiszem, hogy azzal sem értesz egyet, hogy mondjuk a franciák nem használhatják, mert csak. Belekapaszkodtatok és felfújtátok ezt a témát, miközben semmi jelentősége, hogy a pegazust ki mikor vette meg a szolgálatok részére. Most kérsz egy tételes kimutatást, hogy mikor milyen eszköz került beszerzésre, és azt ki ellen használták? Vagy pontosan mire gondolsz? Vagy esetleg magától a célszemélytől kellene írásos beleegyező nyilatkozat a lehallgatásához? Miről beszéltek egyáltalán? Nincs olyan, hogy "független", meg ellenzéki újságíró a törvényekben, sehol a világon. Nincs olyan, hogy azért mert valaki újságíró, lehallgathatatlan. Mit gondolsz, az amerikai szolgálatok, de akár az angol, német, bármelyik, olyan módon válogat, hogy bocsi, ez ellenzéki ezt nem hallgatjuk le? Pontosan mit is sérelmeztek az egész ügyben, miközben kiderült, saját maga vallotta be, a Direkt36-os újságíróról (aki a fő célpontja volt az állítólag borzasztó lehallgatásnak), hogy kapcsolatba kerülhetett külföldi titkosszolgálatokkal. Maga az ügyvéd nyilatkoztam hogy igen, az ő szakájuk olyan, hogy kapcsolatban lehetnek olyan emberekkel akik célszemélyek, tehát előfordul, hogy lehallgatják őket.

Szerinted az sem volt rendben, hogy azt a két hülyegyereket lekapcsolták, akik készültek merényletre, mert milyen csúnya dolog lehallgatni valakit? Szerinted az sincs rendben, amikor magyar érdekeltségek ellen dolgoznak idegen szolgálatok, és lehallgatják a kapcsolataikat? Komplett iparágakat lehet bedönteni ilyenekkel (lásd libamáj) és ne tegyen semmit a szolgálat, mert szegény állampolgárt csúnya dolog lehallgatni? Szerintem meg csúnya dolog az állam ellen szervezkedni. Nem a Fidesz, nem a jelenlegi kormány, hanem Magyarország ellen. Pontosan erről szólt az a bizonyos mondat, ami t csak azért sem idéztek sosem abból a beszédből.
Én világosan elmondtam az álláspontomat, Kövér beszédével kapcsolatban, aki egyetért vele az egyetért aki nem az nem.
És úgy látom , hogy kezded kiforgatni a szavaimat , annak ellenére, hogy világosan leírtam, hogy a szolgálatoknak az a dolga, hogy akár titkosszolgálati módszerekkel is védje hazánk biztonságát, de nem mindegy, hogy ezt milyen feltételek megléte esetén szabad nekik alkalmazni, az, hogy amikor Kósa nagy nyilvánosság előtt kijelenti, hogy bizony a Pegasust a magyar Belügyminisztérium szerezte be, aztán ezt azzal cáfolja az ügyészség, hogy gyakorlatilag lehazugozza Kósát ,

"AZ ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS TUDOMÁSSAL BÍR ARRÓL, HOGY A BELÜGYMINISZTÉRIUM PEGASUS NÉVEN NEM VÁSÁROLT SZOFTVERT. (…) AZ, HOGY A BELÜGYMINISZTÉRIUM MEGVÁSÁROLTA A SZOFTVERT (…) TÉNYSZERŰEN NEM FELEL MEG A VALÓSÁGNAK."

Azt a Kósát aki a Rendészeti és Honvédelmi Bizottság tagja és aki belenézhetett a Pegasus szerződés részleteibe, szerinted ez azt erősíti, hogy a jelenlegi magyar kormány bármilyen felelősséget vállal a titkosszolgálati eszközök alkalmazásával kapcsolatban...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 440
113
Bajnai ha jól tudom nem indult semmilyen párt színeiben 2010 óta választásokon nem volt közös ellenzéki jelölt mint MZP aki a jövő tavaszi választásokon O.V első számú kihívója.
2014.

Kiderült, kik finanszírozzák Bajnaiékat – íme a lista

Az alapítvány 2011-ben 10-10 millió forintot kapott a Moltól és az OTP Banktól, illetve ötmillió forintot Oszkó Péter volt pénzügyminiszter pénzügyi tanácsadó cégétől, a TMC First Kft.-től. Szintén beszállt az alapítvány finanszírozásába hárommillióval Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója.

Hvg, kelégítve a kényes izlesed. :D

 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 253
113
Bocsánat, én az emberekre, az ő elmaradt felzárkóztatásukra gondolok, amikor az EU-tól való leszakadásról, távolodásról beszélek.
Mivel egyre gyengébb a forint, euróban egyre kevesebbet ér!
Jelenleg NETTÓ 111.300 forint a minimálbér 370ft. /€ árfolyamon, 2010-ben NETTÓ 60.236ft. volt, 300ft./€ árfolyamon. Ha hozzávesszük, hogy a 12 év alatt mennyi volt az infláció, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad!
És ez az oka a befektetések felfutásának is, hogy egyre olcsóbb a magyar munkaerő, az EU többi országához képest!
Vajon megéri azon az áron idecsábítani a befektetőket, hogy ezt bebetonozzuk? Az államnak, és a nagytőkéseknek, multiknak feltétlenül!
Nem az lenne a végcél, hogy a gazdaság fejlődéséből ne csak egy szűk réteg húzzon hasznot, hanem mindenki, aki abban tevékenyen részt vesz? Ne bruttóban, hanem nettóban, és a pénzünk vásárlóértékén!
Persze tudom, hogy itt ezzel süket fülekre találok, mert az ide irkálók többsége sokkal jobban él, mint 12 éve!
Ami viszont nem jelenti azt, hogy ez a tendencia! Ugyanis ide jellemzően nem gyári munkások, mezőgazdaságban, egészségügyben, oktatásban, közfoglalkoztatásban..... dolgozók irogatnak, hanem állítólag felsőfokú végzettséggel rendelkező, mitöbb, tudós emberek.
Viszont valakinek az élelmiszereket, iparcikkeket is meg kell termelnie, nem lehet mindenki vezető!

Találnánk összefüggést a minimálbér emelgetések és a Ft/€ árfolyam elszállása között?
 
W

Wilson

Guest
Szerintem nincsenek olyan viszonyban egymással, hogy Csányinak a napi programját be kellene mutatnia Viktornak, és engedélyt kérnie hogy kivel tárgyalhat. Ebből következően Viktortól sem hiszem hogy tartania kéne ezután Csányinak. Szerintem csak helyretette az MZP-t, hogy ne nyilatkozzon már akkora baromságokat, amivel a MOL-OTP konszernnek károkat okozhat, és meg se forduljon a fejében a MOL vezérigazgatóját külföldre deportálni. Még az is lehet, hogy Viktor megbízásából közölte ezeket MZP-vel, ha megnézed, miket mondott az ATV-ben utána, mintha teljesen az ellenkezőjét gondolná a Csányival való találkozó után. Csak nem lehet ez már véletlen :D
Nem azt mondtam, hogy Csányinak a mindennapos programjáról be kellene számolni Viktornak hanem azt , hogy bizony Viktor (hogy egy konkrét példát is mondjak) azzal hogy a takarékszövetkezetek és a Budapest bank felhasználásával gazdaságilag komoly konkurenciát támaszt Csányi OTP-k, ami azt jelenti, hogy Csányinak van mitől tartania Viktortól....
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
Bocsánat, én az emberekre, az ő elmaradt felzárkóztatásukra gondolok, amikor az EU-tól való leszakadásról, távolodásról beszélek.
Mivel egyre gyengébb a forint, euróban egyre kevesebbet ér!
Jelenleg NETTÓ 111.300 forint a minimálbér 370ft. /€ árfolyamon, 2010-ben NETTÓ 60.236ft. volt, 300ft./€ árfolyamon. Ha hozzávesszük, hogy a 12 év alatt mennyi volt az infláció, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad!
És ez az oka a befektetések felfutásának is, hogy egyre olcsóbb a magyar munkaerő, az EU többi országához képest!
Vajon megéri azon az áron idecsábítani a befektetőket, hogy ezt bebetonozzuk? Az államnak, és a nagytőkéseknek, multiknak feltétlenül!
Nem az lenne a végcél, hogy a gazdaság fejlődéséből ne csak egy szűk réteg húzzon hasznot, hanem mindenki, aki abban tevékenyen részt vesz? Ne bruttóban, hanem nettóban, és a pénzünk vásárlóértékén!
Persze tudom, hogy itt ezzel süket fülekre találok, mert az ide irkálók többsége sokkal jobban él, mint 12 éve!
Ami viszont nem jelenti azt, hogy ez a tendencia! Ugyanis ide jellemzően nem gyári munkások, mezőgazdaságban, egészségügyben, oktatásban, közfoglalkoztatásban..... dolgozók irogatnak, hanem állítólag felsőfokú végzettséggel rendelkező, mitöbb, tudós emberek.
Viszont valakinek az élelmiszereket, iparcikkeket is meg kell termelnie, nem lehet mindenki vezető!
1, Az EUR árfolyam tök irreleváns, aki ezzel jön, arról látszik, hogy nem tud gondolkodni. Kifejtve:
1a: (Ft-ban kapod a fizetésed és Ft-ban költöd el), csak az import árúk vásárlásakor érint a dolog, ne vegyél import árút, támogasd a magyart.
1b: (Ft-ban kapod a fizud és Eur-ban költöd el), ekkor szívsz. Ne vegyél külföldi árút/szolgáltatást, válaszd a magyart.
1c: (Eur-ban kapod, EUR-ban költöd el): nincs problémád, miért agitálsz magyar fórumon?
1d, (Eur-ban kapod, HUF-ban költöd el): örülj, hogy többet ér a fizud.

2, A fizetések reálértékben nőttek a Fidesz alatt
3, A nemzeti és lakossági vagyon nőtt
4, Szabad munkaerőpiac van, ha kevesled a fizetésed, menj oda, ahol jobban megfizetik, mert most munkaerő hiány van, nem úgy, mint a balosok alatt, amikor, ha rosszul néztél, azt mondták, hogy van helyedre másik 10 ember.
5, Mi az konkrétan, amiben neked jobb volt fletó alatt?
 
W

Wilson

Guest
2014.

Kiderült, kik finanszírozzák Bajnaiékat – íme a lista

Az alapítvány 2011-ben 10-10 millió forintot kapott a Moltól és az OTP Banktól, illetve ötmillió forintot Oszkó Péter volt pénzügyminiszter pénzügyi tanácsadó cégétől, a TMC First Kft.-től. Szintén beszállt az alapítvány finanszírozásába hárommillióval Bojár Gábor, a Graphisoft alapítója.

Hvg, kelégítve a kényes izlesed. :D

Igen de Bajnai indult bármilyen párt jelöltjeként magyar országgyűlési választásokon?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 440
113
Igen de Bajnai indult bármilyen párt jelöltjeként magyar országgyűlési választásokon?
Együtt 2014 vagy mi a tököm volt a neve. Amikor versenyben volt, akkor utaltak a oártalapítványának pénzt. Az, hogy tavaszra elvérzett nem a finanszírozói, hqnem a saját hibája volt.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 073
4 037
113
Engem a forint árfolyama kapcsán pár dolog nyugtalanít; az aranyhoz képest nincs gyengülés (550-600 e /uncia sávban mozog sok éve). A gazdaság -mint árfolyamra ható elem- nagyon is rendben. Adósságállomány és kitettség megint csak jó. A hiányt belső piacról megoldjuk. Nincs eü. káosz sem. Ezt összevetve egy euróval, utóbbi "érthetetlenül" erős. Inkább egy beavatkozási folyamatot látok; más kérdés, h az erős valuta exportfékező. A másik a béremelések által emelt infláció (emelik az orvosbért?! Utána a burkoló is többet kér). Volt egy előadás (a pénz mint adósság), bátran ajánlom. Amúgy egy érdekesség: a kanadai dollár - forint árfolyama 10-15 évig szinte kőbe volt vésve, annyira nem változott: 20-ban "történt" vmi.
Az emberek többségét, az átlagbér alatt keresőket (ami nem = 50%-al!) nyugtalanítja a forint romlása, az árak emelkedése, ezekkel együtt a fizetésük értékvesztése!
Mégpedig azért, mert őket nem érdekli az aranyhoz/kanadai$-hoz mért forintárfolyam, hanem hogy mit kap a pénzéért a boltban.
Ők is minőségi élelmiszert szeretnének adni a gyereküknek, fedél kell a fejük fölé, amit fenn is szeretnének tartani! Folyamatos túlórázás helyett sportolni, szórakozni, utazni szeretnének! A legjobb egészségügyi ellátást, oktatást szeretnék biztosítani nekik!
A gazdaságot, politikát pedig ráhagynák a hozzáértőkre, ha a felsoroltakat megkapnák! Csak hát ott van az a fránya ha!
 
W

Wilson

Guest
Együtt 2014 vagy mi a tököm volt a neve. Amikor versenyben volt, akkor utaltak a oártalapítványának pénzt. Az, hogy tavaszra elvérzett nem a finanszírozói, hqnem a saját hibája volt.
Nem indult:)...

"2014 januárjában új tárgyalásokat kezdeményezett a baloldali pártok között, melynek eredményeképpen létrejött az ún. Összefogás. Bajnai önkéntes hátralépésével az összefogás vezetője Mesterházy Attila lett, amibe az ő javaslatára bevonták a Gyurcsány-féle DK-t és a Fodor Gábor-féle Liberális Pártot is.[27] A 2014-es országgyűlés választáson az összefogás tagjaként az Együtt-PM 4 mandátumot szerzett. A vereség után, előrehozott tisztújító ülést kezdeményezett pártjában, és úgy fogalmazott, hogy „A választási vereséget együtt szenvedtük el, de a tanulságokat már mindenkinek külön kell levonni”, valamint vállalta a felelősséget a választók, és saját pártja előtt, hogy nem tudtak elég jó ajánlatot tenni a magyar polgároknak"

Bajnai 2014 nyarán visszavonult az aktív politizálástól.....

 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
Az emberek többségét, az átlagbér alatt keresőket (ami nem = 50%-al!) nyugtalanítja a forint romlása, az árak emelkedése, ezekkel együtt a fizetésük értékvesztése!
Mégpedig azért, mert őket nem érdekli az aranyhoz/kanadai$-hoz mért forintárfolyam, hanem hogy mit kap a pénzéért a boltban.
Ők is minőségi élelmiszert szeretnének adni a gyereküknek, fedél kell a fejük fölé, amit fenn is szeretnének tartani! Folyamatos túlórázás helyett sportolni, szórakozni, utazni szeretnének! A legjobb egészségügyi ellátást, oktatást szeretnék biztosítani nekik!
A gazdaságot, politikát pedig ráhagynák a hozzáértőkre, ha a felsoroltakat megkapnák! Csak hát ott van az a fránya ha!
A Mandineren van egy sorozat, hogy minimálbérből mennyivel többet tudnak vásárolni az emberek:
Átlag 40-50%-al többet.
Írjátok már le, hogy miben csökkent az életszinvonalotok.

Tőlem 36% helyett 15% SZJA-t vonnak.
Kaptam rezsicsökkentést.
De, ha csökkenne is az életszinvonalam, akkor se szavaznék pedofil, LMBTQ, illegális migráns simogatókra.
Kár, hogy vannak olyanok akik igen.

Egyébként azokat a "szakértőket" várod, akik rezsit akarnak emelni neked. GRAT a logikádhoz. :)
Elárulod, hogy miben csökkent az életszinvonalad?
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 012
113
Az emberek többségét, az átlagbér alatt keresőket (ami nem = 50%-al!) nyugtalanítja a forint romlása, az árak emelkedése, ezekkel együtt a fizetésük értékvesztése!
Mégpedig azért, mert őket nem érdekli az aranyhoz/kanadai$-hoz mért forintárfolyam, hanem hogy mit kap a pénzéért a boltban.
Ők is minőségi élelmiszert szeretnének adni a gyereküknek, fedél kell a fejük fölé, amit fenn is szeretnének tartani! Folyamatos túlórázás helyett sportolni, szórakozni, utazni szeretnének! A legjobb egészségügyi ellátást, oktatást szeretnék biztosítani nekik!
A gazdaságot, politikát pedig ráhagynák a hozzáértőkre, ha a felsoroltakat megkapnák! Csak hát ott van az a fránya ha!
Hát van egy rossz hírem: Sehol a világon, még az oly fejlett nyugaton sem tudod ezeket megengedni magadnak ha az átlagbér alatt keresel. Ha nem hiszed próbáld ki. Itt nálunk a kies Angliában például iszonyatos munkaerő hiány van. Fel is vesznek dolgozni, mondjuk 9.50-es órabérért. Ha véglegesítenek, akkor akár 10-et is megkereshetsz. Na most ne kezdjünk el váltogatni forintra, mert az épp elég demagóg dolog, de csak számoljunk az itteni keresetekkel fontban .

lakás: hát egy hálószobás lakást akár már 500-ért is kapsz itt nálunk /hó, ehhez jön egy kis council tax, az annak olyan 75-80 font lehet, plusz rezsi, ami olyan 100 ból kijön neki, ez eddig 675-680.

jön a kaja, az olyan 200/hó, az alatt nem úszod meg, bár ha nagyon spórolsz, akkor talán csak pizzán élve (a legolcsóbbal számolok, az olyan 1 font körül van, talán kijössz, de akkor csak azt eszed minden nap. egy kiló csirkemell 10 körül van.

utazás, hát arra fizetni fogsz, hacsak nem laksz a munkahelyed mellett, akkor az is olyan 80-100 per hó, minimum, ha rábasztál, és vasút is kell, akkor inkább 200.

tehát most tartunk 1000 körül.

még nincs tv-d (13.75/hó a tv licence)
még nincs semmilyen interneted (30)
még nincs biztosításod és autód (biztosítás attól függ mit akarsz, de a minimum is 15 körül, a kocsi az elég meredek, ha első autó, friss jogsi, akkor olyan 130/hó a kötelező bizti, ha nem, akkor akár már 30-ért is, plusz benzin, szerelő... mondjuk legyen 120 ez is, de akkor nagyon visszafogtad magad és egy MOT szökevénnyel jársz, különben olyan 200 a minimum amit fizetsz részletre.)


szóval most vagyunk olyan 1200 - 1500 körül, óvatosan.

na akkor nézzük (ugye túlóra mentesen akarod a keresetet, mert azt írtad): 9.50*44 óra/hét az 418, ebből jön adó, ami mondjuk neked mg nem lenne sok, mert olyan 63 körülire jön ki tax+egészségbizt. akkor az annyi mint 355. Ha most ezt felszorzom 4-el akkor keresel 1420-at. na ebből kell mindennek kijönnie. Gyerek nincs, ha ketten vagytok + gyerek akkor kicsit más a képlet, 84 font a családi/hó, de sokkal többet fogsz költeni. Egy ovi az 500 körül van havonta, amit le tudsz nyomni olyan 250-ig mindenféle benefittel, de ennyi. Suliban a reggeli és délutáni (szigorúan 6-tól, 5-ig) felvigyázás heti 15 körül, sulija válogatja, de mivel valószínűleg 4/4-ben dolgozol 12 órázva, ezért ezt is megszívtad, lehet keresni child mindert, nem is írom le mennyiért. Vagy, a pároddal ellentétes beosztásban dolgozol, akkor viszont soha nem találkoztok. Na betegszabi ugye nincs, tehát ha nincs biztosításod, és beteg leszel, akkor (két hét után) megkapod a 98 font táppénzt/hét. ÉS, most jön a java, mivel 4/4-ben dolgozol, ezért nem minden hónapban fogsz 4*4 napot dolgozni, hanem bizony négy hét három nap + 4 hét 4 nap. Na számolgass.
Gratulálok a nem szemét élelmiszeredhez, a nyaralásodhoz, a kiemelkedő orvosi ellátásodhoz, a kurva drága fogorvosodhoz, és, ha szerencséd van, akkor a decemberi és húsvéti szabadság stopphoz.

Ugye milyen szar Magyarországon?

Megjegyzés a végére: ha állami helyen dolgozol, mondjuk tanárként, vagy egy hivatalban, nem vezető beosztásban, kezdőként, akkor keresel olyan 21000-25000 körül (bruttó) per év. Na lehet számolgatni. Én nem panaszkodom, mi ennél jóval többet keresünk a feleségemmel, de az nem is átlag alatti fizetés, még átlagos sem. Van is nagy házunk, (itteni mércével, mert az angolok a házakról valami elképesztően gondolkodnak, a hatalmas nappali az előszoba otthon), gyerekek egyetemen, és normális suliban, de ennek ára van.
 
Status
Not open for further replies.