[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 071
32 563
113
Teljesen felesleges itt bármiről is vitázni. A vége úgyis az, hogy 12 év 2/3-os kormányzás után még mindig a Gyurcsány, Brüsszel meg a Soros az oka a forint mélyrepülésének, az árak elszabadulásának, a bérek értékvesztésének, Európától való távolodásunknak mind gazdasági, mind politikai értelemben.
Azért örülök, hogy ezen a fórumon ezeket a többség nem érzékeli! Biztosan csak az én készülékemben van a hiba, és rajtam, meg a követlen környezetemen, ismerőseimen kívül mindenkinek jó ez az állapot, ami van!
Na de a pesszimizmusomat félretéve, a honvédség felemelkedésének azért én is együtt tudok örülni veletek.
A haditechnika iránti rajongásom, a sorkatonai múltam az okai annak, hogy még itt vagyok a fórumon. Ezeket továbbra is figyelem, együtt örülök veletek egy-egy új bejelentésnek, legyen az beszerzés, pláne ha hazai gyártás. Ezért inkább ott olvasgatok, nosztalgiázok.
A politikai sárdobálást, hazugságokat, lejáratókampányokat nem tartom szimpatikusnak, szóval ettől többnyire próbálok távol maradni, kisebb-nagyobb sikerrel!

Akkor ne olvasd a biztpol topikokat, főleg ezt...
 

Watszon

Active Member
2021. június 9.
266
241
43
Ha mindent cserélni akarnak az szerintem minimum 7-8 ezer jármű.Az eredeti gbp program 12 000 jármű lett volna, sztem az kb egy jó viszonyítási alap. Azért én nem élném bele magam a hazai gyártásba… a MAN vezér lenyilatkozta nemrég, hogy a bécsi üzem nem lesz bezárva márpedig az a fő gyártási, fejlesztési központ.

The main competence center for the production of protected and unprotected logistic vehicles such as the HX vehicle family is the production plant in Vienna. There, the highly mobile trucks are developed, produced and delivered to military customers throughout the world. In addition, commercial vehicles are manufactured and adapted for special applications at the Austrian plant. Complementing their military range, RMMV also offers militarised truck excellence with MAN’s Trucknology Generation, “TG-mil” for short. These vehicles are the perfect solution for domestic deployment and low-threat environments.

Other subsidiaries, among others in the UK and Australia, stand for a strong international presence and customer proximity. Unique truck know-how, constant innovation in the military and commercial truck sector, localisation expertise and the global MAN service network make RMMV a globally attractive partner - for end customers and suppliers.”

Márpedig a MAN 49%-os tulajdonos az RMMV-ben. Max valami szervíz központot tudok elképzelni, esetleg valami végszerelést. A kabin esdig is MAN-volt és jött egy az egyben Ausztriából. Lehet jönni fog az alváz is és itt egyesíti a Rába.. de ennek kb semmi értelme sztem. Plusz költség a semmire.
Bár ha valaki azt mondja nekem az RM beszáll a 4IG-be kinevetem… szóval bármi lehetséges. De azért azt mégsem tudom elképzelni, hogy beszálljon a Rábába, melynek többségi tulajdonos a Magyar Állam. Kiváncsi vagyok a következő negyedéves jelentésnél megkérdezik-e Pappengertől mi volt az ok a 4IG bevásárlásnak, egész pontosan mit várnak ettől?
RM beszáll a 4IG-be kinevetem…

Mi ennek az értelme ?
Miért kell neki az 4IG ez egy érdekes kérdés lehet, új hadviselés ?
Rába, fixre érződik hogy valamit elkezdtek össze rakni.
Lényegtelen az állami 51 % !
Nehogy nagyobb durranás legyen mint Zala.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 178
113

Nezzuk a tenyeket:
Tolunk nyugatabbra emiatt lemondana az egesz kormany es a titkosszolgalat.
Pont.
Mert kimondta az igazsagot?
Nem bannam szemely szerint ha Kover Laszlo egyszer miniszterelnok lenne, vaskezzel rendet tenne.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 178
113
Félelmetes, hogy nyilvánosságra lehet úgy hozni egy felvételt, hogy nem az az első gondolata (főleg ITT!) senkinek, hogy A POLGÁRI ELHÁRÍTÁS ÉPÜLETÉBEN EGY ZÁRT TALÁLKOZÓRÓL kijut egy ilyen anyag!
Ez példátlanul súlyos incidens, ha ezt nem torolják meg a szolgálatok akkor semmit.
A felvetel es publikalasanak tenye, helye maga is alatamasztja a hazelnok altal elmondottakat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 178
113
Ott a Bige. Úgy lesz piacképes kint, hogy a rezsicsökkentés miatt itthon megszedte magát, majd itthon nyugati áron árulna úgy, hogy a nyugati árnak itthon semmi köze a műtrágyagyártashoz, de a magyar gazda nyugati árakon jutna hozzá. Na, ez a ballib oligarcha. Még oligarchában is BALfa..ok ...
Mas okbol is gond van a nitrogen mutragyaval. Nem csak nalunk, ez ojropai jelenseg. Nalunk Bige miatt, de ojropaban a gaz es az aram magas ara miatt. Tovabba azert nem csak Bige latja el az orszagot mutragyaval, sokat veszunk kulfoldrol is. A gond az vegso soron hogy nagyon felment az ara, Bige mocskossagain kivul is, es egyszeruen nem lehet annyit venni belole mint eddig. Viszont a mai novenyeknek szuksege van ra hogy ki legyen a 10+ tonna hektarankent. Amire meg ugye a parasztnak van szuksege mert egyre dragabb az elet es az uj gep nekik is. Na most kevesebb mutragya kevesebb termenyt hoz, igy fel fog menni az ara amit az atlagjozsi a panelbol megerez. Vagy a nitrogen igenyes termenyeket nem vetik, pl kukorica, napraforgo stb. Ami ugye megint nem jo tobb okbol is. Egy integralt rendszerbe meg nem lehet csak ugy bedobni mondjuk kukorica helyett lucernat az allatnak.
Jovore meg lesznek paran akik okosak, ugyesek, szepek voltak es jo aron mar idoben beszereztek mutragyat, de a zom nem volt szerencses, es 2023-ban mi lesz?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 048
54 171
113
Mert kimondta az igazsagot?
Nem bannam szemely szerint ha Kover Laszlo egyszer miniszterelnok lenne, vaskezzel rendet tenne.


Nem addig az, deák öcsém!
1000 kisebb, nagyobb érdek mellett kell úgy kormányozni, hogy haladjunk is, a kocsit se torjuk össze, keró is legyen, meg minden.
Olyan nemzetközi (usa+csatolt részei) beágyazódások vannak az ellenzék olszlopos tagjainál, hogy még, látod, addig szerepelgettek a kedves ballib képviselő holgyek az EP-ben, hogy simán vissza tartják a nekunk járó zsét is.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 128
83 639
113
Ezt a gcibuta majomembert!


Csak tudnám, miért akar a full EU beszállni, ha nincs értelme?! Na ezért is nemzetbiztonsági kockázat a full ellenzék!
 
K

kamm

Guest
Európától való távolodásunknak mind gazdasági,
Namarmost engem aztan tenyleg nem lehet NER-lovagnak aposztrofalni, de miben is tavolodna Magyarorszag az europai gazdasagtol...? :rolleyes:

Ha valami, hat sokkal kozelebb kerult, sokkal jobban, szervesen integralodott az elmult 10 evben. Alig van nagy europai konglomeratum, amelyiknek ne lenne legalabb valami R&D irodaja magyar foldon, de egymast erik a gyarak, fejlesztokozpontok is.
 
W

Wilson

Guest
Valami konkrétumot is akartál mondani, vagy csak tömören annyit, hogy anyátok? Már többször is jeleztem neked, hogy konkrét dolgokról nagyon szívesen beszélgetek akár veled is, azóta sem jött fel egyetlen konkrétum sem, csak ilyen mi jobban utálunk titeket, mint ti minket szöveg. Legutóbb kétszer is felsoroltam témákat, de semmi, csak beugrik ide egy két tag, idesózza, hogy buzifidesz, lopnak, diktatúra meg o1g, és ennyi. Ha te gondolkodó embernek tartod magad - a fenti kis szösszenetből ezt azért sikerült kihámozni - akkor nosza.
Na akkor Orbàn Viktor és a többi vezető Fideszes politikus folyton folyvást azt hangoztatja, hogy Magyarország a demokrácia fellegvára, és Kövér László a jelenlegi kormányzó párt vezető Fideszes politikusa a házelnök egy zártkörű a magyar szolgálatok vezetőinek tartott 2020-s űlésen azt mondja, hogy szerinte az országra nézve a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot a jelenlegi ellenzékben látja, és abban bízik, hogy majd a szolgálatok jelenlegi és leendő munkatársai , megvédik az országot ettől a veszélytől.Arról az ellenzékről beszél amelynek a képviselőit a Fidesz szerint szabad és demokratikus választásokon a magyar állampolgárok egy része megválasztott országgyűlési és önkormányzati képviselőjének.És látva, ahogyan a Pegasus "landolt" kicsiny országunkban ez az én felfogásom és értékrenddel szerint abszolút nem fér bele egy szabad és demokratikus ország működésébe.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 915
113
Haditechnikáról nem volt szó a beszélgetésben, ezért inkább ide a Biztpol topikba való:

Exkluzív Novák Andrással - 2021.11.27. - Vendég: Maróth Gáspár

Téma: Berlin Security Conference 2021

FFByBFdXIAETjl6


High-Level Discussion

How do we enhance efficiency in European procurement?

Chair: Dr Hans-Peter Bartels, Former Parliamentary Commissioner for the Armed Forces, Germany

Vice Admiral Arie Jan De Waard, National Armaments Director & Director of the Defence Materiel Organisation, The Netherlands
Vice Admiral Santiago González Gómez, National Armaments Director General, Ministry of Defence, Spain
Dr Gáspár Maróth, Government Commissioner for Defence Development, National Armament Director, Hungary
Vice Admiral Carsten Stawitzki, National Armaments Director, MOD, Germany
Brigadier General Gaël Diaz de Tuesta, Director Western Europe and Northern America, International Directorate DGA, France
Morton Tiller, National Armaments Director at Ministry of Defence, Norway


Dr Hans-Peter Bartels (Former Parliamentary Commissioner for the Armed Forces, Germany): “We do not need more military personnel, we need more efficiency.”
Érdemes meghallgatni!!
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 915
113
Na akkor Orbàn Viktor és a többi vezető Fideszes politikus folyton folyvást azt hangoztatja, hogy Magyarország a demokrácia fellegvára, és Kövér László a jelenlegi kormányzó párt vezető Fideszes politikusa a házelnök egy zártkörű a magyar szolgálatok vezetőinek tartott 2020-s űlésen azt mondja, hogy szerinte az országra nézve a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot a jelenlegi ellenzékben látja,
De nem ezt mondta!! Latod beszopod a propit. :D

A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

Tisztelt Kollégák!

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”

Még egyszer:

„Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.


Tehát bár mondhatta volna az ellenzéket is, nem véletlen, hogy erre asszociálsz, nem ezt mondta. A politikai helyzetet tartja nemzetbiztonsági kockázatanak.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 988
91 915
113
De nem ezt mondta!! Latod beszopod a propit. :D

A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

Tisztelt Kollégák!

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”

Még egyszer:

„Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.


Tehát bár mondhatta volna az ellenzéket is, nem véletlen, hogy erre asszociálsz, nem ezt mondta. A politikai helyzetet tartja nemzetbiztonsági kockázatanak.
Sőt ilyet is mond.

Az önök szakmájában a lojalitás nem eszmei nézetazonosságot kell jelentsen a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával”.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 606
16 325
113
Teljesen felesleges itt bármiről is vitázni. A vége úgyis az, hogy 12 év 2/3-os kormányzás után még mindig a Gyurcsány, Brüsszel meg a Soros az oka a forint mélyrepülésének, az árak elszabadulásának, a bérek értékvesztésének, Európától való távolodásunknak mind gazdasági, mind politikai értelemben.
Azért örülök, hogy ezen a fórumon ezeket a többség nem érzékeli! Biztosan csak az én készülékemben van a hiba, és rajtam, meg a követlen környezetemen, ismerőseimen kívül mindenkinek jó ez az állapot, ami van!
Na de a pesszimizmusomat félretéve, a honvédség felemelkedésének azért én is együtt tudok örülni veletek.
A haditechnika iránti rajongásom, a sorkatonai múltam az okai annak, hogy még itt vagyok a fórumon. Ezeket továbbra is figyelem, együtt örülök veletek egy-egy új bejelentésnek, legyen az beszerzés, pláne ha hazai gyártás. Ezért inkább ott olvasgatok, nosztalgiázok.
A politikai sárdobálást, hazugságokat, lejáratókampányokat nem tartom szimpatikusnak, szóval ettől többnyire próbálok távol maradni, kisebb-nagyobb sikerrel!
Engem a forint árfolyama kapcsán pár dolog nyugtalanít; az aranyhoz képest nincs gyengülés (550-600 e /uncia sávban mozog sok éve). A gazdaság -mint árfolyamra ható elem- nagyon is rendben. Adósságállomány és kitettség megint csak jó. A hiányt belső piacról megoldjuk. Nincs eü. káosz sem. Ezt összevetve egy euróval, utóbbi "érthetetlenül" erős. Inkább egy beavatkozási folyamatot látok; más kérdés, h az erős valuta exportfékező. A másik a béremelések által emelt infláció (emelik az orvosbért?! Utána a burkoló is többet kér). Volt egy előadás (a pénz mint adósság), bátran ajánlom. Amúgy egy érdekesség: a kanadai dollár - forint árfolyama 10-15 évig szinte kőbe volt vésve, annyira nem változott: 20-ban "történt" vmi.
 
W

Wilson

Guest
De nem ezt mondta!! Latod beszopod a propit. :D

A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

Tisztelt Kollégák!

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”

Még egyszer:

„Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.


Tehát bár mondhatta volna az ellenzéket is, nem véletlen, hogy erre asszociálsz, nem ezt mondta. A politikai helyzetet tartja nemzetbiztonsági kockázatanak.
Persze nem :).

Csak egy kérdés a Fidesz, hogy definiálja magát, "önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik" vagy "önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik"?

"A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

Tisztelt Kollégák!

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.


A szuverén államért és az önbecsülését megtartó nemzetért tenni akaró magyar emberek bíznak Önökben, tisztelt Kollégák. Bízunk abban, hogy minden tudásukat és erejüket latba vetik azért, hogy a magyar állam és nemzet többé soha ne hullhasson porba."

 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
És az ellenzék hogy definiálja magát? Mert mintha magukra ismertek volna ők is, és nem éppen a szuverenista szerepben....
Persze nem :).

Csak egy kérdés a Fidesz, hogy definiálja magát, "önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik" vagy "önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik"?

"A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

Tisztelt Kollégák!

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.


A szuverén államért és az önbecsülését megtartó nemzetért tenni akaró magyar emberek bíznak Önökben, tisztelt Kollégák. Bízunk abban, hogy minden tudásukat és erejüket latba vetik azért, hogy a magyar állam és nemzet többé soha ne hullhasson porba."

 
T

Törölt tag 008

Guest
Engem a forint árfolyama kapcsán pár dolog nyugtalanít; az aranyhoz képest nincs gyengülés (550-600 e /uncia sávban mozog sok éve). A gazdaság -mint árfolyamra ható elem- nagyon is rendben. Adósságállomány és kitettség megint csak jó. A hiányt belső piacról megoldjuk. Nincs eü. káosz sem. Ezt összevetve egy euróval, utóbbi "érthetetlenül" erős. Inkább egy beavatkozási folyamatot látok; más kérdés, h az erős valuta exportfékező. A másik a béremelések által emelt infláció (emelik az orvosbért?! Utána a burkoló is többet kér). Volt egy előadás (a pénz mint adósság), bátran ajánlom. Amúgy egy érdekesség: a kanadai dollár - forint árfolyama 10-15 évig szinte kőbe volt vésve, annyira nem változott: 20-ban "történt" vmi.
Igen, fura. Az USD is 2 évig kb 300 volt, most 2 hónap alatt felugrott 325-re úgy hogy nálunk minden mutató jó, az USA-ban meg nyíltan masszív inflációról beszélnek. Szóval erősödnie kellene a forintnak. Van egy tippem, hogy valami külső nyomás van, A török líra sem "csakúgy" szakadt be.
 
Status
Not open for further replies.