[HUN] Airbus Helicopters H145M HForce

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Hogy a helikopteren mi lesz, az ugyebár még jajj, nagyon titkos.
Hivatalosan az Airbus az ER2 integrálásán dolgozik.

Az jó kérdés, hogy ha az ER2-t integrálták akkor tudja-e kezelni az LR2-est is...
2 hete megkérdeztem erről az Airbust, de egyelőre nem túl közlékenyek.

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Hivatalosan az Airbus az ER2 integrálásán dolgozik.

Az jó kérdés, hogy ha az ER2-t integrálták akkor tudja-e kezelni az LR2-est is...
2 hete megkérdeztem erről az Airbust, de egyelőre nem túl közlékenyek.
Értem, amit mondasz.
Pusztán annyit állítottam, ha mondjuk tényszerűen tudjuk, hogy a 145M-re van integrálva mondjuk Spike ER2, és más nincs, Magyarországon akkor is könnyen lehet, hogy a típusáról nem lehet beszélni.
Hogy más típus integrálható-e: természetesen. Idő, pénz, pecsétek.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Értem, amit mondasz.
Pusztán annyit állítottam, ha mondjuk tényszerűen tudjuk, hogy a 145M-re van integrálva mondjuk Spike ER2, és más nincs, Magyarországon akkor is könnyen lehet, hogy a típusáról nem lehet beszélni.
Hogy más típus integrálható-e: természetesen. Idő, pénz, pecsétek.
Eléggé nyílt titok, hogy az Airbus a mi kedvünkért foglalkozik az ER2 integrációval - többször ki lett nyilvánítva, hogy kell ez a képesség. A Hindeknek nincs jelenleg páncéltörő képessége és a típus sem marad már sokig rendszerben: csak gépágyúzásra és "rakétablokkozásra" nincs is értelme!
Több Honvédséghez köthető kiadvány is megírta, hogy ER2 lesz.
Pl.: https://folyoirat.ludovika.hu/index.php/reptudkoz/article/view/5592/4735

Az jó kis extra lenne, ha a Lynx LR2-eseit is tudná indítani "pótmegoldásként", ha elfogyna az ER2. Levegőből az LR2 is tud 10km hatótávolságot és szintén indítható koordinátára.

Eléggé nyílt titok, hogy az Airbus a mi kedvünkért foglalkozik az ER2 integrációval - többször ki lett nyilvánítva, hogy kell ez a képesség. A Hindeknek nincs jelenleg páncéltörő képessége és a típus sem marad már sokig rendszerben: csak gépágyúzásra és "rakétablokkozásra" nincs is értelme!
Több Honvédséghez köthető kiadvány is megírta, hogy ER2 lesz.
Pl.: https://folyoirat.ludovika.hu/index.php/reptudkoz/article/view/5592/4735

Az jó kis extra lenne, ha a Lynx LR2-eseit is tudná indítani "pótmegoldásként", ha elfogyna az ER2. Levegőből az LR2 is tud 10km hatótávolságot és szintén indítható koordinátára.
Akkor ER2 lesz. De azért majd várd meg, hogy valaki bejelentse.

• Tetszik
Reactions: vasszekely
szerintem még vagy 1-2 év, mire oda jutunk, hogy bármit is bejelentsenek erről.
kb. jövő őszre talán lezárul az integráció - utána lehet Spike ER2-t rendelni.
Jó, akkor még egyszer elmondom, hogy nyilvánvalóan nem lehet mást rendelni az ismert világegyetem jelenlegi teljes bölcselete alapján, mint ER2-t, mivel más eszköz integrációja jelenleg nem zajlik. Ha ez befejeződik, rendelhető.
Hogy mi rendeljük-e, az meg majd kiderül.
A blogger nyilvánvalóan pusztán ötletelt.

Jó, akkor még egyszer elmondom, hogy nyilvánvalóan nem lehet mást rendelni az ismert világegyetem jelenlegi teljes bölcselete alapján, mint ER2-t, mivel más eszköz integrációja jelenleg nem zajlik. Ha ez befejeződik, rendelhető.
Hogy mi rendeljük-e, az meg majd kiderül.
A blogger nyilvánvalóan pusztán ötletelt.
Hát őő...

Most már tényleg nem tudom miről megy diskurzus... :D
Nem baj. Össze tudod te ezt rakni. Megnézed minek az integrációja zajlik, megnézed, mi az amit mi már konkrétan (értsd bejelentetten) megrendeltünk. Az egy fegyvercsalád amúgy, na, tudod hogy van ez. :-)

Egy kis emlékeztető egy 4 hónappal ezelőtti hírhez: 2021. július 31.

(Azóta annyit változott a helyzet, hogy a szerbek is akarnak még venni kb. 8-10 H145M-et Hforce3-mal és ők is jó kapcsolatot ápolnak a gyártóval fegyverintegráció és teszt terén.)

Illetve Xpert fórumtárs által létrehozott magyar wikipedia oldalon is ott van a kecskeméti kép és ha azt feltételezzük, hogy amit Kecskeméten láttunk, az nem véletlenül lett ott kiállítva, akkor ...

Spike_LR_and_Spike_NLOS_-_Kecskemet_Airshow_2021.jpg

Nekem az a tippem, hogy lefelé kompatibilis az integráció: ha nagyobbat (ER2) integrálták, akkor a kisebb (LR2) is gond nélkül indítható, legfeljebb a hatótávolságra kell figyelni. Esetleg ezt be programozni a HForceba hogy az LR2 típust csak X km-ről engedje indítani - nagyon másra nincs szükség...