[BIZTPOL] Románia

Bizonyosan lesz vadászgép beszerzés. +2 század e/f megfelelő ellensúly lehetne.
Milliószor elmondták, hogy a zrínyi dinamikusan változik. +32 db f-16 a szomszédban barátok közt is fenyegetés. Hát még ha románokról beszélünk.
A jelenlegi 16 mellé jön a plusz 32! Azaz 48 gép. Egyelőre. Mert aztán megkapják a 24 db F-35-öst. Na az lesz a hab a törtán.
Ha jövőre az ellenzék nyer, akkor semmi fejlesztés (DE még ez a sovány FIDESz fejlesztés fojtatása) nem várható.

Bizonyosan lesz vadászgép beszerzés. +2 század e/f megfelelő ellensúly lehetne.
Milliószor elmondták, hogy a zrínyi dinamikusan változik. +32 db f-16 a szomszédban barátok közt is fenyegetés. Hát még ha románokról beszélünk.
Jön ide Gripen gyár csak, hogy szegény zsoti nak a torkán akadjon a pop cornja. Gecik ezek a svédek, hogy így utálják a mi zsóti barátunkat.

Lesz erre magyar válasz?

Piackutatás!
-vagy hogy aláírnak valamit, mondjuk ami korlátozza, hogy honvédségnek legyenek lőfegyverei
-jövőre meg honvédséget is megszüntetik

De ami a lényeg, hogy ez a "térség meghatározó...." szöveg eddig is kamu volt ezután meg még jobban az lesz

Aztá majd Benkőt kiküldik nyilatkozni a semmiről

Szerintem a fűtési szezon végéig nem lesz változás max drágább gázár, semmi jel nem mutat más irányba. Amit az állatállomány kivágása fog okozni azt megbecsülni sem lenne jó, de úgy néz ki ebbe bele fogunk szaladni összeurópai szinten. Az pedig nem fog helyreállni sokáig. Nem tudom hogy milyen műtrágya gyártási kapacitásai vannak az oroszoknak, nekik megérné, duplán megfejni a tehenet, sőt triplán, mert gabonát is tudnak majd eladni sokszoros áron.
Az oroszok egyik jelentos exporttetele a mutragya. Csak ugye orosz, meg magy ra a vam, meg faxan megeszi a vasuti kocsit amivel szallitjak. Mondjuk talalkoztam mar thaifoldi mutragyaval is itthon regebben, legalabbis nekik vannak olyan cirkalmas tunde betuik ha jol remlik. Mondjuk ha lemegy a futesszezon szerintem marad meg az ar, ugyanis ures minden, keszletezni kell.

Piackutatás!
-vagy hogy aláírnak valamit, mondjuk ami korlátozza, hogy honvédségnek legyenek lőfegyverei

De ami a lényeg, hogy ez a "térség meghatározó...." szöveg eddig is kamu volt ezután meg még jobban az lesz

A Román Himarsra mi volt a válasz?

Piackutatás!

Sajnos ez így igaz. Arra már gondolni sem merek egy esetleges kormány váltásnál mi lesz. A választásig szerintem nem lesz bejelentve semmi. Hol vannak a gidránok meg az Nsm-ek épül már a Kaposvári üzem.

354 millió euró a 32 F-16-osért, kíváncsi vagyok mennyit fognak tudni reptetni majd ezekből, és milyen áron.
Tudnak még spórolni a szállításon, feldobják őket horror karavánra. Már látom is magam előtt az M1-en, defektes ducato-val húzott tréleren a rossz passat, mögötte a Falcon gumipókkal lefogatva a pótkerékhez :)

32 F-16-ost vesznek 354 millió euróért + ÁFA Norvégiától :(

Akkor 32-vel több rakéta kell a nasamsunkhoz.
;)

Lesz erre magyar válasz?
A magam részéről én hangosan felröhögtem így reggel. :)

Ami Marothekat illeti, én ugyanazt mondom egy éve lassan, szerintem lesz új század, csak az árról-uzletrol alkudoznak, nem véletlenül hozták létre a "közös bizottságot" megnézni, hol "tudna a magyar fél bekapcsolodni" a Gripen programba...

Mondjuk ezen a ponton mar látszik, hogy a szomszedban nem lesz más, mint törpe légierő (szlovak, horvát) avagy reménytelenül elavult (román, szerb), szóval ha olcsón vesznek és modernizalnak egy marek C/D-t, mondjuk két másik századra valót, akkor meglenne a legifoleny ezekkel az osoreg Block 20 MLUkkal szemben is...

Magyarul is kijött.