[HUN] Airbus Helicopters Hungary Kft.

VSR 1700
France-Orders-New-VSR700-VTOL-Drone-Prototype-from-Airbus-Helicopters-770x410.jpg.webp
ez tud valami fegyvert vinni?

ez tud valami fegyvert vinni?
Bizonyára lehetne, de ha a H145M ek mellé vennénk MUM-T partnernek akkor szerintem felesleges rá fegyver.
A munkamegosztásban ezek lennének a vadászkutyák akik felhajtják a vadat, a H145M ek meg a vadászok akik lelövik.
Ezekre szenzorok kellenek:
SAR radar, EO/IR, MAWS ami egyben HFI is, RWR/SIGINT, LWR...
Ennek a VSR700 nak az előnye hogy nagyobb mint az átlag helikopter drón - pl. A Schiebel S-100 - ezért több szenzort bír el
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Aeroban interjú volt a cég német ügyvezetőjével. Kb másfél év alatt, 22 második negyedévében kész lesz az építkezés. Júliusban tervezik beindítani a gyártást. Pár dolgozó már Németországban és Franciaországban van képzésen, még mennek is. Öten jönnek a külföldi anyacégektől, a többiek hazai alkalmazottak lesznek, 200-250-en lesznek hosszú távon.

Mit gyártunk?
Fémalkatrészek a helikopterek meghajtásának dinamikus egységébe. Ezek az összes Airbus helikoptertípusba szükségesek. Továbbá repülőgépajtókat, amik az Airbus kereskedelmi repülőgépgyártásához szállítanak be.
Cél további fejlesztés, bővítés, de ezekről nem nyilatkozott.

Maróth múltkor ezt említette.
Új beruházás. Pilota nélküli helikopterek gyártása (fejlesztése??)
Még tárgyalás alatt.

Aeroban interjú volt a cég német ügyvezetőjével. Kb másfél év alatt, 22 második negyedévében kész lesz az építkezés. Júliusban tervezik beindítani a gyártást. Pár dolgozó már Németországban és Franciaországban van képzésen, még mennek is. Öten jönnek a külföldi anyacégektől, a többiek hazai alkalmazottak lesznek, 200-250-en lesznek hosszú távon.

Mit gyártunk?
Fémalkatrészek a helikopterek meghajtásának dinamikus egységébe. Ezek az összes Airbus helikoptertípusba szükségesek. Továbbá repülőgépajtókat, amik az Airbus kereskedelmi repülőgépgyártásához szállítanak be.
Cél további fejlesztés, bővítés, de ezekről nem nyilatkozott.

Maróth múltkor ezt említette.
Akkor már megint nincs semmi olyan a cikkben, amit ne mondtak volna el már máshol. Nem tudtunk meg többet semmiről. o_O

Ajánlati/részvételi felhívás

Elnevezés:

Békéscsabai repülőtér fejlesztése - tervezés

A közbeszerzés ismertetése:
Békéscsabai repülőtér fejlesztése - tervezés
Az elkészült fejlesztési koncepció és előzetes megvalósíthatósági tanulmány alapján a tervezett beruházásra vonatkozó alábbi feladatokat kell elvégezni:
Részletes megvalósíthatósági tanulmány elkészítése
Engedélyezési tervek elkészítése, engedélyezési feladatok ellátása
Kiviteli tervek teljes körű elkészítése
Társadalmasítási feladatok ellátása
Főbb jellemző mennyiségek:
Repülőtéri futópálya előirányzott alapterülete 112 500 m2
Utasterminál előirányzott alapterülete 1 000 m2
A beruházás közmű- és közúti kapcsolódásainak tervezése

@formosa1 most ezen mi a .... vicces ?
Ez 1 füves pályás reptér B.csaba határában. Ki a fene akar ott "Airbus A320-as vagy annál nagyobb méretű" utasszállítóval leszállni, tehát kinek kell oda "1.000 m2-es utasterminál" - pláne a mi pénzünkből...?!?

Teherszállítóval még csak érteném, de Gyuláig akkor is kamionnal kell vinni a cuccot, viszont teherterminálról nem szól az ismertető...

Teherszállítóval még csak érteném, de Gyuláig akkor is kamionnal kell vinni a cuccot, viszont teherterminálról nem szól az ismertető...
Akkor is Kamionnal kellene elvinne a gyárba, ha Gyulán lenne a reptér..
Ez 1 füves pályás reptér B.csaba határában.
Nem füvespályás van neki kifutópályája
- pláne a mi pénzünkből...?!?
Neked ez ilyen beidegződés ? :cool: :D

@formosa1 fórum társat én is kérdezném, hogy mi a baja ezzel a fejlesztéssel?! Ha az a gond, hogy a lóvé nem Budapestre vagy a Dunántúlra megy, hát ez van! A vidék is fejlődik el kell fogadni, hogy nem csak földet kapáló emberek élnek itt!

@formosa1 fórum társat én is kérdezném, hogy mi a baja ezzel a fejlesztéssel?! Ha az a gond, hogy a lóvé nem Budapestre vagy a Dunántúlra megy, hát ez van! A vidék is fejlődik el kell fogadni, hogy nem csak földet kapáló emberek élnek itt!
Röviden összefoglalva, hogy mi a baja: szerinte minden, amit a kormány csinál, az az adófizetők pénzének ellopása, elherdálása hülyeségekre, nem valós képességeket veszünk és minden egyes forint a nemzeti gázszerelőhöz folyik be végső soron. Talán nem hagytam ki semmit azokból, amit eddig láthattunk tőle. :)

Röviden összefoglalva, hogy mi a baja: szerinte minden, amit a kormány csinál, az az adófizetők pénzének ellopása, elherdálása hülyeségekre, nem valós képességeket veszünk és minden egyes forint a nemzeti gázszerelőhöz folyik be végső soron. Talán nem hagytam ki semmit azokból, amit eddig láthattunk tőle. :)
Ja csak ennyi a baj?! Oh akkor megnyugodtam! Tudod szegény Békés-megyei parasztemberek már megijedtek nem lesz repülőterük és mivel fognak Dubaiba menni nyaralni! Jól van akkor! :) :rolleyes:

Akinek meg nem tetszik, hogy utakat, reptereket, gyárakat építenek, javul az életminőség, biztonságosabb a közlekedés és többen dolgoznak van munkahelyük az menjen Ukrajnába lakni! Ha valakinek arra van szüksége én fogok integetni neki, még szendvicset is csomagolok! ;)