[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 418
5 017
113
Igen, mert de facto nem voltak kommunisták, de hát ezt is leírtam már.
De, büdös kommunista volt mind. Ne kezdjük itt mosdatni, hogy nem is voltak kommunisták, mert a kommunizmus az milyen szép is lenne, csak az emberek, na azok elrontották. Nem, a kommunizmus pont ugyan olyan, mint a nemzetiszocializmus. Ok, kicsit szarabb.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 414
31 810
113
"Ahogy egy random bűnöző,ugy egy elnyomóvá váló államhatalom is kevésbé hajlamos random "emberkedni",ha reális lehetőség az aktiv fegyveres ellenállás.
És az állam nem automatikusan közellenség.Az autoriter elnyomó állam viszont az."

Ezt nem te írtad? Valaki használja a géped?
Hát,ez elég árulkodó.Te egy általános elvi megállapitást rögvest leforditottad arra,hogy a nép felkel a vajda ellen.
Ezek szerint szerinted is egy elnyomó és elkergetni való rendszer az orbáni vajdaság.Na,látod ebben egyetértek..... ;)
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 365
113
Ez is elkenés.Egy jol szabályozott fegyvertörvény esetén minden arra alkalmatlan személy nem kaphat fegyvert,mert nem felel meg a jog gyakorlásához szükséges feltételeknek.
És egy jol működő állam esetén Orbán nem tudta volna kiépiteni ezt a vajdaságot,mert a fékek és ellensúlyok rendszere megakadályozta volna benne.Ebben csak egy,igazábol csak mellékes elem lett volna a polgárok esetleges fegyveres ellenállási lehetősége.Ebböl a szemponbol a polgári önvédelmi fegyverek egyszerűen nincsenek egy súlycsoportban az állami fegyveres erők lehetőségeivel.Mégis,mire mész egy 38as S&w-al egy Gidrán,vagy akár egy ősöreg PSZH-1 ellen?Semmire.
A polgári önvédelmi fegyver inkább pszichologiai hatásával hat,semmint tényleges tűzerejével.

Merem állitani, hogy ez a fegyverviselési dolog egy elenyésző kissebbségnek az ügye. Ez azt jelenti, hogy ezt ennek megfelleően kell kezelni. A sor végén, majd ha már nem lesz más gondunk.
Lassan öreg ember vagyok, több országban éltem, de sehol nem hallottam azt, hogy a fegyverviselès egy össztársadalmi igény lenne, ami rendezésre vár.
Vegyétek tudomàsul, hogy társadalmi szinten szinte senkit nem érdekel ez a kèrdés.
Persze ettől vitatkozhattok róla, csa tisztàban kell lenni a vita nem létező jelentőségével.
Szerintem.
PS: Aki vajdasàgról hablatyol, az válaszra sem èrdemes.
Jó helyen vagy te abban a vezetőfûlkèben.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
ez tökjó de nem a zsidókról beszéltem.
a hazaárulók azon fajtájáról akik ha baj van elkotródnak külföldre, ott külföldi zsoldban kialakítanak komoly kapcsolatrendszert, majd az üszkös romokra visszatérve próbálják átvenni a hatalmat.

lásd: össze kommunista, de van néhány mai név is, sajnos...
ezeket mi nemhogy eltakarítottuk volna legalább utólag, hanem eltartottuk(lásd péter gábor)

na ezekhez hasonlatos lehetett hyriu családja is
mondja a fotelkommandós HET. (Háború Esetén Túsz) Basszus, ha nagyszájúmagyaros hazafíaskodás energiát termelne, nem kellene gázt venni az oroszoktól...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 272
84 309
113
A kétheréjűek panaszkodnak, hogy a Fudan kapcsán nem kaptak elég ívet, de mivel az előváladzáson összefosott adatbázis alapján simán ki lehet töltögetni az aláíró íveket, hopp, hirtelen megjelenik majd többszázK érvényes papíros ...
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 619
16 378
113
Nem.Ha nincs értelme a harcnak,jobb a megalázó béke,mint az értelmetlen harc.A halott hősök meg semmiféle gyermeket nem fognak nemzeni.Mohácsnál is jobb lett volna fejet hajtani,és inkább elfogadni a laza oszmán vazallusi függést,mintsem 150 évre hadszintérré tenni a magyarság törzsterületeit.És akkor most szegényebbek lennénk halott hösökben ugyan-de elkerülhettük volna Trianont,a Habsburg függést,a fejlődés megrekedését.A Hazának ugyan kellenek az önfelálldozó halott hösök is,de mégjobban az élő hétköznapi hősök.
Bántóan műveletlen vagy, ezt már sokadjára bizonyítod; Mohács előtt II. Lajos sok ezüstöt ajánlott a portának...elutasították. Még az ütközet előtt is volt kísérlet erre. Annyit ért el Tomori, h a török tűzéreket lefizette, így azok egy mélyedésben -gyakorlatilag kilövés nélkül- helyezték el az ágyúkat. Csata után a magyar és lengyel követeket, akik békét kértek, szó szerint azzal hajtotta el a szultán, hogy "ha Magyarország és Lengyelország is hűbéres lesz, elgémberedik a katonák lába, mire elvonulnak oda, ahol harcolni kell". Nem az a baj, ha vmit nem tud vki, hanem ha nem is akarja pótolni. Ha a szüleidet is ennyire tiszteled, mint a hőseinket, akkor értem már a stílusodat.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 414
31 810
113
Bántóan műveletlen vagy, ezt már sokadjára bizonyítod; Mohács előtt II. Lajos sok ezüstöt ajánlott a portának...elutasították. Még az ütközet előtt is volt kísérlet erre. Annyit ért el Tomori, h a török tűzéreket lefizette, így azok egy mélyedésben -gyakorlatilag kilövés nélkül- helyezték el az ágyúkat. Csata után a magyar és lengyel követeket, akik békét kértek, szó szerint azzal hajtotta el a szultán, hogy "ha Magyarország és Lengyelország is hűbéres lesz, elgémberedik a katonák lába, mire elvonulnak oda, ahol harcolni kell". Nem az a baj, ha vmit nem tud vki, hanem ha nem is akarja pótolni. Ha a szüleidet is ennyire tiszteled, mint a hőseinket, akkor értem már a stílusodat.
Buta legenda.Szelim halálával az oszmán jog szerint automatikusan hatáját vesztette az általa kötött minden béke.Szulejmán elküldte Budára a követét a béke meghosszabbitásárol tárgyalni.Ezt a követet a magyar udvar lefogta,és nem küldte vissza (plusz azonnal élénk segélykérő diplomáciai levelezésbe kezdtek).Ez az oszmán jog szerint hadüzenet.Amit nem tudunk,hogy mit tartalmazott a Szulejmáni ajánlat,ami miatt a magyar udvar igy reagált.De az eredménye az 1521es szultáni hadjárat lett,minek során elvesztettük Nándorfehércárt és Szabácsot.Ezzel a déli védelmi rendszer gyakorlatilag összeomlott,az ország védhetetlenné vált.
Szóval a személyeskedés helyett talán fogad meg a saját tanácsodat,és tanulj.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 642
3 233
113
Hogy a picsába jutottatok el a fegyverviseléstől a fel akarunk kelni Orbán ellenig?
A fegyverviselés gátja lehet az autoriter államhatalom kiépülésének? Egyértelműen igen, nem véletlenül szedték be a fegyvereket a kommunisták. Hogy miért? Nagyon egyszerű. Az erősebb kutya b*szik.
Kell liberálisabb fegyverviselés? Szerintem igen.
Fel akarok-e kelni Orbán ellen? Nem, és ahogy láttam, ilyet senki nem is írt, ez egy rosszindulatú inszinuáció.



 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 011
113
Hogy a picsába jutottatok el a fegyverviseléstől a fel akarunk kelni Orbán ellenig?
A fegyverviselés gátja lehet az autoriter államhatalom kiépülésének? Egyértelműen igen, nem véletlenül szedték be a fegyvereket a kommunisták. Hogy miért? Nagyon egyszerű. Az erősebb kutya b*szik.
Kell liberálisabb fegyverviselés? Szerintem igen.
Fel akarok-e kelni Orbán ellen? Nem, és ahogy láttam, ilyet senki nem is írt, ez egy rosszindulatú inszinuáció.



Bingó
 
G

Galthran

Guest
Mondom,nem az a baj vele,hogy rengetegszer hülyeségeket beszologat,hanem az,hogy túl sokszor van igaza.
jaja, mindig érdeklődve olvasom épp milyen hadititokról pletykáltak a nato-tisztek valami random kertipartin :D

Basszus, ha nagyszájúmagyaros hazafíaskodás energiát termelne, nem kellene gázt venni az oroszoktól
cimbi, baj van? mostanában frusztráltnak látlak
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
jaja, mindig érdeklődve olvasom épp milyen hadititokról pletykáltak a nato-tisztek valami random kertipartin :D


cimbi, baj van? mostanában frusztráltnak látlak
nem mondtam hogy random NATO katonatisztek. és azt se hogy titok. pld a kecskeméti katonai meteot hiába kérdeztem aug 20 előtt:))
...
Frusztrált? itt produkálja magát nekem egy rakás low-budget Szabolcska Mihály. Én jól szórakozom. Hörömpő cirkusz, világszám, és ingyen van.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 091
32 627
113

Hát amíg az Orbán-kormány alatt volt vezér, addig nem írogatott ilyeneket a kormánypárti sajtó. Egyébként mindig is ilyen volt a csávó, celeb nőkkel is járt stb.
Ha Szíjjártó menőzne ilyen testtel és nőkkel stb. akkor azt mondanád milyen f.sza gyerek :D
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 272
84 309
113
Hát amíg az Orbán-kormány alatt volt vezér, addig nem írogatott ilyeneket a kormánypárti sajtó. Egyébként mindig is ilyen volt a csávó, celeb nőkkel is járt stb.
Ha Szíjjártó menőzne ilyen testtel és nőkkel stb. akkor azt mondanád milyen f.sza gyerek :D
-Ilyenkor mindig van egy Orbán-kormány, csak amikor Kaletáznak, akkor nincs Gyurcsány-kormány.
-Nem az a baj, hogy kiéli magát, hanem amikor kibasszák a gigaholdingból a népeket karácsony előtt Karácsonyékkal közösen, akkor légyszi ne Home officeozzon már vki egy jachtról, egy picsa seggét mutatva úgy, hogy be se jár! Még Tóbiás is lemondott Mallorcáról Mallorcát választva meg a Rába Timit, pedig ő csak sima, mezei szocihülyeképviselő volt. Ez viszont egy olyan gigaholding feje, ami éppen a nem tudom hány száz éves Főkertet olvasztotta magába, ami Budapest létezése óta jelen van, és még a komcsik se nyúltak hozzá soha! (Poldi bácsi Forever!)
-Szijjártó Putyinnal és Lavrovval menőzik. Már az emlitettek miatt is faszább gyerek, mint ez a pöcs ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 272
84 309
113
Már megint a Mi Hazánk ... Egyszer vki 5%ra méri őket 2,2%os hibahatárral, és már ott verik rá a nyálukat a kurucnál, hogy ugye, ugye! Nem véletlen, hogy a Facebook se tiltja a Kurucot, nekik ők ugye most jók, mert ekézik a kormányt, miközben a nacionalista cikkekért, pl. amit a partizán hozott össze, még csak nem is nacionalizmusra verve a nyálát, csak bemutatva azt, megfegyelmezték Gulyásékat fészbukék.

Szóval remek. Ennek ellenére 70%+os részvétel mellett 5% az kemény lesz. Még Feriéknek is kemény dió volt azt meglépni, a fullra manival kitömött, médiatúlsúlyban szenvedő Momentumnak, a csapból is folyva, zéró negatív ügy nélkül SE jött össze ...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 925
27 769
113
-Ilyenkor mindig van egy Orbán-kormány, csak amikor Kaletáznak, akkor nincs Gyurcsány-kormány.
-Nem az a baj, hogy kiéli magát, hanem amikor kibasszák a gigaholdingból a népeket karácsony előtt Karácsonyékkal közösen, akkor légyszi ne Home officeozzon már vki egy jachtról, egy picsa seggét mutatva úgy, hogy be se jár! Még Tóbiás is lemondott Mallorcáról Mallorcát választva meg a Rába Timit, pedig ő csak sima, mezei szocihülyeképviselő volt. Ez viszont egy olyan gigaholding feje, ami éppen a nem tudom hány száz éves Főkertet olvasztotta magába, ami Budapest létezése óta jelen van, és még a komcsik se nyúltak hozzá soha! (Poldi bácsi Forever!)
-Szijjártó Putyinnal és Lavrovval menőzik. Már az emlitettek miatt is faszább gyerek, mint ez a pöcs ...
Az igazi menőzés Kabajeva lenne. :oops::D