miből gondolod hogy nem értem a különbséget ? ne árazd már ennyire túl magad hogy te mindent jobban tudsz és a másik a hülyeValamiert meg azt sem erted, mi a (strategiai) kulonbseg egy air dropped nuklearis bomba, amit oda kell vinni mondjuk 2000 kilometerrol 4-5 orszagon keresztulrepulve, a kontinens kozeperol stb versus egy SRBM nuklearis BM kozott, ami kb 400kmre ucsorog a 6 millios, 150 milliard dollar GDPju Miamitol, konkretan 150 kmre az amerikai partoktol es mondjuk inditas utan par percen belul csapodik be.
"( az orosz tengók egyébként nagyobb veszélyt jelentenek az államokra mint egy kubai vagy venezuelai bázis ... csak mondom
.. az említett két ország csak mint egyfajta demonstratív "válaszlépés" lenne orosz részről)"ezen a mondatomon meg kajak átsiklottál,pedig nem arra gondoltam hogy elindítanak majd 5 darab torpedót hátha kárt tesz Miamiban,vagy a nagy almában ..
nem értelek egyébként,írsz,kommentálsz .. aztán meg mindent a szádba kell rágni,mi miért íródott .. pedig a szövegértő olvasás nem olyan nagy követelmény, a logikai szálat meg azért feltételezem nálad is,hogy ha nukleáris bombákról,illetve légibázisokról,van szó az nem azt jelenti hogy konkrétan csak ilyen nukleáris fegyverrel rendelkeznek a felek .. tehát nem kelljen már külön kitérnem pl a robotrepülőgépekre, vagy a ballisztikus rakétákra,mert egy ilyen fórumon ez mindenkinek egyértelmű.
a legutóbbi NATO aggodalmat a nukleáris tüzérségi lövegről (2S7M Malka lövészet a 2021-es Zapadon) már nem is említem meg ,nem vagyok kimondottan orosz fan,próbálok objektív lenni,de a NATO részéről ez a szint már lassan egy óvodás hajhúzgálás szintjén van.
egyébként az európaiak a hülyék,hogy nem takarítják el már végleg a kontinensről a jenkiket .. azok meg ha annyira akarnak háborúsdit játszani oldják meg a Berring-szorosnál.