[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
28 380
101 057
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Készülnek a ruszk8k a Bayraktarok ellen.

• Tetszik
Reactions: Nemerson
K

kamm

Guest
Inkább Mexikó. :D Egyre inkább. Ehhehehehe.

Olvastam végig ezt a sokmindent és bár sokszor kedvelni szoktalak, most egyáltalán nem. Ez most neokohn mismálosás volt végig a részedről. Amerika csak önvédekezik otthonról 10k km-re állandó jelleggel, de ha a rohatt oroszok vagy más ugyanazt tenné, az mocskos agresszió lenne.

Amerika jó, sikeres, szépen mosolyog tehát jó és nagyon demokratikus, főleg most mert a DEMOKRATA uralkodik benne elszenderegve is, tehát megmondhatja jól, hogy mi a demokratikus. Hiszen neki van hozzá egy másik vitabeli szigetországból önkényesen kiszakított darabon fenntartott koncentrációs tábora, ez mutatja, milyen autoriterek a többiek. Hiszen ő csak a terrorgyanús embereket viszi oda azok saját hazájából, ahol nemzetközi felhatalmazás nélkül van jelen a haderejével és a közigazgatásával. Ez DEMOKRATIKUS, tehát jó, nézzétek milyen szépen mosolygunk?

Tudjátok, hogy a ti gyerekeiteket is megöljük ha nem tetszik, mert mi, AMERIKA annyira nagyon nagyon szupijók vagyunk. Mosolyogj, miközben szart etetünk veled és élvezd, mert ez AMERIKAI.

Nukleáris csapással fenyegetjük hivatali magaspozícióból az oroszokat, ez csak a béketeremtés miatt van, stabil országok létét tesszük tönkre és lebombázzuk a házaitokat kisemberek, de mosolyogjatok, hiszen velünk menetelhettek a számotokra érdektelen katasztrófába amit a visszatartani sem kívánt agressziónk okoz. Kenjétek ti is mindenki másra és mosolyogjatok. Mindenki más a hülye, AMERIKA haladó. Haladjatok ti is, a mi izmusunk a legtutibb, ki ne akarjatok szállni belőle és végre álni. Izmus, izmus, tapsoljatok.
Most erre a sok hülyeségre mit írjak? :)
Arról nem tehetek, hogy te konstans kivetited az erzeseid mindenre, semmi ilyesmiről szó nem volt, mély lélegzet, palinkasuveg meghúz és nyugi... :p
A téma a @boki és mások által vízionalt kubai stb orosz raketatelepites volt. Wargaming elmélkedés.

Hogy te erről asszocialva felporgeted magad valami máson, ahhoz nekem nagyon nincs közöm, olvtars. :)
Az ilyesmit inkább szakemberekkel beszéld meg, ők biztos mutatnak kajd technikákat, ahogy nyugodt tudsz maradni és nem hergeled magad feleslegesen, pláne nem ünnepnapokon. ;) Boldog karácsonyt!

• Vicces
Reactions: Pogány

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 434
74 459
113
Most erre a sok hülyeségre mit írjak? :)
Arról nem tehetek, hogy te konstans kivetited az erzeseid mindenre, semmi ilyesmiről szó nem volt, mély lélegzet, palinkasuveg meghúz és nyugi... :p
A téma a @boki és mások által vízionalt kubai stb orosz raketatelepites volt. Wargaming elmélkedés.

Hogy te erről asszocialva felporgeted magad valami máson, ahhoz nekem nagyon nincs közöm, olvtars. :)
Az ilyesmit inkább szakemberekkel beszéld meg, ők biztos mutatnak kajd technikákat, ahogy nyugodt tudsz maradni és nem hergeled magad feleslegesen, pláne nem ünnepnapokon. ;) Boldog karácsonyt!
Boldog karácsonyt neked is. Majd fokytatjuk.

• Tetszik
Reactions: kamm
K

kamm

Guest
Kamm, légyszives vegyél vissza egy kicsit az arcodból. Ez nem az USA, ahol lehet handabandázni, meg másokat hülyének, senkinek nézni. Oldalakon keresztül nyomtad a süket, nagyképű, elit dumát.
Leírtam egy scenariot, amit masok vetettek fel. Ha valami nem tetszik benne, próbálj érdemben hozzászólni. A többi lényegtelen, mar egy napja atugrom, csak szólok...

K

kamm

Guest
Már megint keversz valakivel, úgy látszik pocsék a memóriád. :)
Ah, igen, ez előfordul...
Visszatérve a kérdésedre, az orosz válaszlépések között taktikai atomfegyverek telepítését kell érteni Belarusz és Kalinyingrádba. Tehát a jenki(NATO) fenyegetés mellet lesz orosz fenyegetés is. Jelenleg Kubába, Venezuelába nincs mit telepíteni. Oda ki kell fejleszteni egy új közepes hatótávolságú rakétát.
...de most pont te nem mondasz megint igazat. :p

Az lehetetlen, hiszen ő "idegesítően felkészült és logikus" :D :D
És megint az. :p

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 281
5 613
113
Olyan total fogalmatlan hulyesegeket tudsz irni teli tudobol, hogy hangosan felrohogok ilyenkor. :cool:

Senki nem nyilatkozhat engedely nelkul a NERben. Hosszu evek ota megvan, ki szolalhat meg.
Pont ugyanugy, ahogy mostantol az ukranoknal.

Mondjuk itt eszembe jut például Matolcsy és Varga gazdaságpolitikai vitája a sajtón keresztül.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 281
5 613
113
Mas magyarazat eleve nemigen van ra.
Gondolj bele: egyszeruen sehol sincs abban a helyzetben Oroszorszag, hogy (egy totalis atomhaborun leszamitva, amiben mindket oldal kipusztul) barhogyan ujjat huzzon katonailag mar Amerikaval sem, nemhogy a teljes NATOval.
Onmagaban a US Navy a 10 CSGvel a vilag tengerein plusz az USAF mar olyan ero, hogy egy koncentralt csapasmero kampany eseten egyszeruen lemosna az egesz orosz haderot anelkul, hogy egyetlen gyalogost partra tettek volna.

Tobbek kozott emiatt is okorseg az egesz kubai raketatelepitesi elmelet - az amerikai hivatasos warmongerek meg a csapasmero erok egyutt tapsikolnanak, hogy vegre lenne indok a kokorszakba visszabombazni a kubai meg orosz eroket es utan siman "felszabaditanak" a szigetet.
Az oroszoknak eselyuk nem lenne semmire, meg valaszcsapasra sem, gyakorlatilag megszunne a jelenletuk a Western Hemisphere tulnyomo tobbsegen.

A Second meg a Tenth Fleet boven eleg, hogy megvedje az Eastern Seaboardot itt, mikozben a 10th ill. a Cyber Command az egesz kubai akciot real-time levezenyli, ha kell az USAF domestic erokkel es a Fourth jelenlevo eroivel.
A Fourth nemcsak legyalulja a kubai tamaszpontokat, de kepes azonnal totalis blokad ala vonni Venezuelat, no fly zone enforced mar az elso feloratol es miutan az elso ket csakazertis felszallo gepet azonnal leszedtek, mas mar nem probalkozik. A venezuelai orosz erok szep csendben ulnek a foldon,, minden mas ongyilkossag lenne.

Mindez meg mindig egyetlen bakancsot nem jelentett sehol, az csak az elso het vegen johetne szoba eloszor es akkor is csak Kubaban - addigra a kubai es az ott tartozkodo orosz erok mar vagy megszuntek letezni vagy letettek a fegyvert es elvonultak.

Az oroszok egyedul Europat tudnak fenyegetni, de azt megelozendo a Fifth, Sixth es a Third Fleet hatulrol (felulrol) plusz a USAF egyutt kepes kiiktani az egesz orosz haderot meg Rogyinan BELUL, ha odaig eszkalalodnanak a dolgok es muszaj, de ukran es lengyel teruleten mar mindenkeppen.
Lennenek komoly vesztesegek, de az amerikai eroknel ez belefer, olyan mennyisegu vas meg ember van, hogy az elkepeszto, a logisztikajuk meg plane.

(Meg mielott valaki a kiniakat idekeverne, a 7th Fleet es a JSDF egyutt egyelore siman kepes lekotni a kinai navyt ugy, hogy fel sem merulne, hogy beavatkozik; esetleg a helyzetet kihasznalva nekiugrik Tajvannak, de az sem lenne tanacsos szerintem, mert ha mar ilyen vilaghaboru van, akkor nincs az az Uristen, aki visszafogja a US Navyt meg a legierot.)

Mindezt persze Moszkvaban is tudjak, ez csak kardcsortetes Putyintol. ;) Azt azert Vovaek is jol tudjak, hogy az amerikaiakkal igy kell alkudozni, maskeppen palira vesznek. :cool:

Az utolsó bekezdéseddel egyetértek de a többi már szerintem nem állja meg a helyét.

Például:

Amint elkezdenék bombázni az oroszokat valószínűleg azonnal lelőnék az összes amerikai GPS, katonai és távközlési műholdat. Ezzel igen megnehezítenék az USA katonai műveleteit.

A hackereik azonnal mindenféle támadásokat intéznének az amerikai infrastruktúra ellen. Mondjuk az amúgy sem acélos energetikai rendszereik ellen. Villany nélkül meg tudjuk mi lenne... Vagy a közlekedésben csinálnának jókora zűrzavart...

Kína kiütése se lenne egyszerű. A kínai A2/D2 komoly gondot okozna a flottának. Mondjuk amikor egyszerre kéne védekezni a hajó elhárító ballisztikus rakéták egy-ket bombázó ezred és a tengeralattjárók ellen.
Nem tudom mi lenne az eredmény

Az USA európai szövetségesei se lennének boldogok az orosz és kínai titkosszolgálatok elkezdenék a muszlim közösségeket feltüzelni az elnyomó nyugati keresztény országok ellen.

Röviden már távolról sem olyan sebezhetetlen az USA mint volt. A gazdasági vonatkozásokba bele se merek gondolni....

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 300
87 996
113
The Daily Beast: Putin Loses His Cool When Confronted Over Ukraine, Claims It Belongs to Lenin Anyway.
Volt...

• Tetszik
Reactions: svajcibeka

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 300
87 996
113
Visszatérve a kérdésedre, az orosz válaszlépések között taktikai atomfegyverek telepítését kell érteni Belarusz és Kalinyingrádba. Tehát a jenki(NATO) fenyegetés mellet lesz orosz fenyegetés is. Jelenleg Kubába, Venezuelába nincs mit telepíteni. Oda ki kell fejleszteni egy új közepes hatótávolságú rakétát.
...de most pont te nem mondasz megint igazat.

Ha nem kamuznál és tennéd magad hülyének, láthatad, hogy válaszoltam az egyik kommentelőnek, Pont azt írtam, hogy Kuba és Venezuela kuka. Tehát a Kubába és Venezuelába való rakétatelepítést nem én hoztam fel.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 585
14 505
113

Ha nem kamuznál és tennéd magad hülyének, láthatad, hogy válaszoltam az egyik kommentelőnek, Pont azt írtam, hogy Kuba és Venezuela kuka. Tehát a Kubába és Venezuelába való rakétatelepítést nem én hoztam fel.
Én hoztam fel ill az az alternatív stratégák úgy emlegetik a mostani állapotot mint a Kubai válság közeli helyzetet.
ami a gonosz hármasa OO-KINA-Irán+(-ÉK) elleni nyomásként is nézheted.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 972
17 196
113
Az oroszoknak most van egy nagy előnyük, már hadrendbe állították a hiperszónikus rakétáikat.
Nekik a nagy előnyük, hogy kúrva nagy ország, ami lehetővé teszi, hogy bármit bárhová eldughatnak és ha az ellen meg is találja, több ezer km-ről kell levadássza. Ez pedig éppen elég reakció időt ad neki.
Az usa nagyon rá fog fázni amennyiben nem vesz vissza az arcából.
Nem vehet vissza az arcából, mert nagyon fejlődnek a riválisak. Az idő nem neki dolgozik. Ha most nem lép, akkor később már hiába. Esteleg marad a Samson opció, mindenkit magával ránt, ha már nem ő oszthatja a lapokat. Az ottani kapzsi elitből ki is nézem ezt.
A Kamm által emlegetett nyugat megújulást el lehet felejteni. Ahhoz egészséges népesség is kellene. Pl. Amerikából lassan hiánycikk lesz a protestáns etikán nevelkedett fegyelmezett fehér ember. Helyette van tingi-langi, LMBTQ, Woke-"kultura". És erre pluszba brutálisan nő a latinók és egyébb színesek száma. Na meg a feketéket kényszerből betolják minden fontos helyre, ami aztán meg is fogja hozni az eredményt. Ezekre nem lehet fejlett ipari jövőt építeni. Fegyelmezettlenek, lusták, hedonisták és ha "tanulnak" is, akkor valami kabát és ruhatárszakon. És az az előnye is kezd megszűnni az USA-nak, miszerint a kreativitást magukban hordó agyakat (vagyis a képzett fehér embert) elszipkázta Európából. Ti. már itt sincs belőlük sok. Egyre fogynak, hála a tengeren túlról importál t idióta eszméknek. Az Ázsiai agypiac még nyitott. Azok szorgalmasak és tanulnak, mint állat. Egy dologban azonban hiányosak. Az innováció, kreativitás területén gyengén muzsikálnak. Ezt Kína is elismeri, így tudja, hogy ő is nagyot veszítene, ha a fehér ember kiesne a játékból.
Egy szó mint száz. Amerikát a fegyelmezett fehér ember építette fel, aki jelen állás szerint kihaló félben van.
Az USA mit intézett azon,hogy az EU képtelen európai belső okok miatt továbblépni a fejlődésben?Semmit.Ez E-i belső probléma.
Hogy csak egy pár példát mondjak.
1. A 2008-as válságot elindító USA csődöt átdobták Európába, amikor arra kényszerítették az itteni bankokat, hogy egy csomó mérgezett USA bankpapírt megvegyenek.
2. Amikor 2015-ben beindították a migrációs válságot lásd arab tavasz, az USA aktív közreműködésével) és az EU destabilizálása érdekében milliókat kívántak ide behajtani. Mit gondolsz Gyuri bának volt annyi pénze, hogy ezeket fejenként több 10 ezer euró apanázzsal lássa el a hosszú útra? Míg a másik oldalon a helytartó EU-s politikusok készségesen kívánták/kívánják egyengetni a betelepítés jogi útját.
3. Nagyrészt az USA-ban nevelgetett német politikusok készségesen teszik tönkre a német ipart (az EU motorját) a zöld idiótizmus keretében folytatotterőműbezárásokkal (amit persze egy szintén komprádor tehén kezdett el).
Előljárób egyelőre ennyit. De ha jól nekifekszek, több is kijöhet.

K

kamm

Guest

Kicsit lassú vagy, még a szokásosnál is lassabb - nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy amit te es masok vizionalgatnak...

...mondtam már, nem egyszer kiderült már, hogy töröd a magyart, tudja mindenki - ergo oroszon kívül nem javaslom hogy itt szemantikai vitával próbálkozz, mert ahhoz aztán végképp nem vgay felkészülve. ;)

Amúgy milyen az idő Leningradban? :cool:

• Vicces
Reactions: boki