[BIZTPOL] Közép-Ázsia (Kazahsztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Üzbegisztán és Tádzsikisztán olyan helyzetben van mint Örményország: vagy az oroszok védik őket az afganisztáni iszlamizmustól vagy senki.

Kazahsztánban meg kicsi az esély, hogy új Ukrajna legyen. Az ellenzék hatalmon ugyanazt a külpolitikát fogja követni, mint a bukott rezsim. Max szarabb lesz a gazdaságpolitika és egy kicsit több a nacionalista retorika.
Kazahsztánból én sem hiszem, hogy Ukrajna lenne az Kína és Oroszország nem fogja engedni, de viszont pl mind Üzbegisztánban és különösen Kirgizisztánban nagyon ingatag a belpolitikai helyzet.....

Tádzsikisztánban Rahmon kőkemény diktatúrát hozott létre és ugye a diktatúrák természetéből következik, hogy mindig megvan a lehetősége, hogy az áldott nép föllázad...

Türkmenisztán dettó de szerintem Gurbanguly Berdimuhamedow még elmebetegebb diktatúrát alakított ki mint Tádzsikisztánban Rahmon, hozzáteszem Türkmenisztán gazdaságilag nagyon stabil, köszönhetően annak, hogy a világ negyedik legnagyobb födgáz készletével rendelkezik....
 
W

Wilson

Guest
Tegyük fel másképp a kérdést, kinek az érdeke egy új, orosz ellenes vezető Kazahsztánban?
Fel lehetne sorolni jó pár államot, de akkor én is felteszek egy kérdést szerinted mennyi az esélye annak, hogy Oroszország és Kína hagyja, hogy Kazahsztánban vagy bármelyik Közép-ázsiai isztánban Oroszország és Kína hegenómiáját a legcsekélyebb mértékben is megkérdőjelező, kormány vagy politikus kerüljön hatalomra?

Szerintem ennek semmi az esélye, és abban is biztos vagyok, hogy Oroszország és Kína szolgálatai napi szinten tisztában vannak és nyomon követik a Közép-ázsiai országok társadalmi és politikai változásait és ha kell közbelépnek, jelenleg ezekben az államokban szerintem semelyik állam sem tud a siker legcsekélyebb esélyével is egy olyan forradalmat végig vinni amely következtében,Orosz/Kína ellenes USA, vagy nyugat barát vezetés kerülne hatalomra....
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 407
4 441
113
Dőlnek a dominók és senki se tudja megállítani. Célszerű lenne a magyar kormánynak támogatni a demokratikus ellenzéket. Jó helyzetben jó pontokat szerezni és egy alternatív gázimportőrt bebiztosítani hazánk és Európa számára.

Arra kérek mindenkit, sőt könyörgök, ne csodálkozzon senki ha pár hónapon/éven belül a Vörös téren is hasonló jelenetek fognak zajlani. Ott remélem már elismeri mindenki hogy a fák nem nőnek az égig.
 
W

Wilson

Guest
Mindegyik rendszer ilyen. Még a nyugati is. Mindig lesznek elégedetek és elégedetlenek is. Nazarvbajev nem fegyverrel és nem vérrel uralkodott!
Attól függ, hogy neked honnan kezdődik a vérrel és fegyverrel történő uralkodás, ha a "Dagi" szintjén akkor nem....
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 407
4 441
113
Amúgy nem vagyok teljesen biztos, hogy a net lekapcsolása jó otlet volt (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy ebben a stádiumban már talán elkéset), mért most csak azért is az emberek ki mennek az utcára, hogy megtudják, mi a szitu.
Szerencsére már van Starlink, egyre kevesebb az eszköz a diktatúrák kezében.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
Azért mert a komcsi időszak után meg ez a kazah elit nem tudott olyan kifinomulta válni az elnyomásbÁN. Ennyi csak a különbség. Az összefüggések látását hiányoltam az írásomban csupán és ezért írtam ezeket. Az amerikai gazdagok azért küzdenek, hogy megtartsák a hatalmukat. Erre használják Amerika szolgálatait és Kazahsztán egy fontos nyersanyag ellátó bázis a fő ellenfél Kínának. És itt érnek össze a szálak. Az a geci 30 család bármire képes a hatalomért. Simán polgárháborúk át robbant ki lsd Szíria, Líbia, Irak, nekik ezen országok emberek csak bábok. A kazah elit meg meg nem volt olyan jó mint mondjuk Orbán.
Nazarbajev ha egy kicsit okosabban kormányoz akkor nem lenne ilyen helyzet Kazahsztánban, Oroszország és Kína napi szinten figyeli a helyzetet a Közép-ázsiai államokban és ha kell beavatkoznak, senkinek sincs ott esélye a Kína Oroszország tengellyel szemben, az idióta USA vezetése fizikailag teljesen kivonult a térségből.....
 
  • Tetszik
Reactions: Vasgyar

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Dőlnek a dominók és senki se tudja megállítani. Célszerű lenne a magyar kormánynak támogatni a demokratikus ellenzéket. Jó helyzetben jó pontokat szerezni és egy alternatív gázimportőrt bebiztosítani hazánk és Európa számára.

Arra kérek mindenkit, sőt könyörgök, ne csodálkozzon senki ha pár hónapon/éven belül a Vörös téren is hasonló jelenetek fognak zajlani. Ott remélem már elismeri mindenki hogy a fák nem nőnek az égig.
A Magyar kormány most jobban teszi ha kivàr!
Látom megint befújtál egy kis nitro hígítót hogy halucinálsz:D:D:D
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
AUZQDNgYnxE.png

Ismerős.
10255.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 810
81 099
113
Folytassuk itt mert nagyon keveredik a topik az orosz témákkal...

Kazahsztán egész területén a Flightradar24 internetes szolgáltatás ADS-B on-line vevői, amelyek ADS-B jeleket fogadnak (olyan technológia, amely lehetővé teszi, hogy a pilótafülkében tartózkodó pilóták és a földi ponton lévő légiforgalmi irányítók is nagyobb pontossággal figyeljék a repülőgépek mozgását, mint korábban), leállt.

Mivel ezek a vevőkészülékek az interneten keresztül működnek (adatokat továbbítanak az FR-24 szolgáltatási platformra), ez a jelenség bizonyíték arra, hogy Kazahsztán területén kapcsolták ki a legkomolyabb módon az internetet. Nem, nem „játékszerűen”, bizonyos erőforrások zárolásával, mégpedig fizikai eszközökkel – az internet gerinchálózatának fizikai leválasztásával és a külvilággal való kommunikáció megszakításával.

Az ábrán az FR-24 szolgáltatás on-line módban nem "látja" ezeket a repüléseket, ezért "elméleti" repülési útvonalat ábrázol.
FKFoweFV73w.jpg
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Nazarbajev ha egy kicsit okosabban kormányoz akkor nem lenne ilyen helyzet Kazahsztánban, Oroszország és Kína napi szinten figyeli a helyzetet a Közép-ázsiai államokban és ha kell beavatkoznak, senkinek sincs ott esélye a Kína Oroszország tengellyel szemben, az idióta USA vezetése fizikailag teljesen kivonult a térségből.....
Azt kell figyelni ki felügyeli az urán földgáz és olaj készleteket abban az országban csak az a fontos ki diszponál ezen ásványkincsek kereskedelme fölött! Azt kell nézni a balhé után milyen bányászati szerződéseket kötnek és kivel onnan lehet látni melyik hatalom nyerte meg ezt a meccset.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
 
W

Wilson

Guest
Azt kell figyelni ki felügyeli az urán földgáz és olaj készleteket abban az országban csak az a fontos ki diszponál ezen ásványkincsek kereskedelme fölött! Azt kell nézni a balhé után milyen bányászati szerződéseket kötnek és kivel onnan lehet látni melyik hatalom nyerte meg ezt a meccset.
Nem kérdés szerintem, hogy marad az orosz és nagyobb részt kínai hegemónia...