[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

Abszolút nem értem( ez nem igaz sejtem:)), hogy miért a Ka-Bart, preferálták ilyen áron sokkal jobb késeket is beszerezhetek volna, akkor is ha elsősorban "gyilkolászásra," és akkor is ha "túlélésnek" is szerepelnie kell a kés "repertoárjában"...
Elvileg az amcsi segélyprogin keresztül jött ez is.

Magyar honvédségben tatán 2002-2013 semilyen késünk nem volt a kanálgépen kívül.
Dobozban láttam bajonettet.

Bár én egy normális túlélőkést jobban preferáltam volna. Meg arra oktatást.

Remélem ez változott, de 2010ben minden második-harmadik p9rc amit prt-ba vittünk volna, pár lövésenként akadájt generált.
Ezért a mi jelzésünk miatt cserélték mindenkinek.

És ugye a cz-kel is voltak bajok, amik a csapatokhoz kerültek. (gondolom te ezekről autentikusabb tapasztalatokkal rendelkezel)
Pár megmaradt katonatársammal azért beszéltem erről.
Itt sem a minőségellenőrzés, hanem a garancia segített.
Nincs olyan, hogy 100% hibamentes gyártás sehol a világon. Aki ezt várja el az buta mint a föld. A gépkarabélyoknál nincs lőkönyv mint a géppuskáknál, másfajta módszerekkel "számolják" a lövéseket.

Abszolút nem értem( ez nem igaz sejtem:)), hogy miért a Ka-Bart, preferálták ilyen áron sokkal jobb késeket is beszerezhetek volna, akkor is ha elsősorban "gyilkolászásra," és akkor is ha "túlélésnek" is szerepelnie kell a kés "repertoárjában"...
Én sem hiszem, hogy akárcsa 1 Forintot ér ez a kés, de mi kaptuk ingyen, így megbocsájtható.

Ez nem igaz....

x61d85533980d4179630556.jpg.pagespeed.ic.dbJonrix42.webp
Ez tényleg hihetetlen, hogy az alapokkal is ekkora gond van.

Hazodok.
Azthiszem külszolgálat volt olyan ahol kaptunk svájci bicskát. Címereset.
Na ha az Victorinox (Forester special edition) meg van még neked a tokkal és a hozzávaló maglite zseblámpával viszonylag megkímélt állapotban és megválnál tőle,akkor jó pénzt kaphatsz érte mivel a Victorinox gyűjtők között keresett darab idehaza és külföldön is....
Annak idején az Extrametaltól rendelte a sereg limitált példányszámban (ha jól tudom elvileg a külszolgálaton résztvevő katonáknak adták) és a címer miatt értékes darab a gyűjtőknek..

Nincs olyan, hogy 100% hibamentes gyártás sehol a világon. Aki ezt várja el az buta mint a föld. A gépkarabélyoknál nincs lőkönyv mint a géppuskáknál, másfajta módszerekkel "számolják" a lövéseket.
Nem a 100% a cél.
De a rendszerszerű probléma ami pl párszáz lövés után lötyögőssé váló alkatrészek, ami már a pontosságot, esetleg megbízhatóságot veszélyezteti az nem fér bele az általad említett magasabbszintű katonai minőségellenőrzésbe.

Nekem az első késem ugyanilyen volt. Csak bőr tokban.
1/3 fizetésem volt.
Szerintem iazonyat szép :rolleyes:
De annyira nem jött be túrázások alkalmával mint túlélő.
Kicsit nehéz/ormótlan.
Nem rossz de nem az igazi.
Bár a túlélőkés kinek mi jön be, nagyon egyéni izlés kérdése.
Mivel én vittem egy fiskars kisbaltát magammal(tudom az sem ideális súly miatt, olyan 600g volt) azzal a nagyobb műveleteket, sokkal hatékonyabban/gyorsabban elvégeztem mint egy késsel.
Amúgy már a túrázáshoz, túléléshez erdei környezetben már nagyon régen kitalálták milyen az ideális felszerelés, egy balta kés kombó ennél nincs jobb ....

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Ez szép...
COL-MOSCHIN-BLACK.jpg

Szerintem irreálisan drága.
Izléseknés pofonok. Nem csúnya. :D

A legtöbb kés erre a piacra irreálisan drága.

Én ezért is váltottam olcsó vadászkésre.

Senki ne röhögjön. :hadonaszos:Ár érték arányban kjó.
Könnyű.
Tartós.
Mivel a zsákomon ott volt a balta a nagyobb dolgokat azzal csináltam.

Izléseknés pofonok. Nem csúnya. :D

A legtöbb kés erre a piacra irreálisan drága.

Én ezért is váltottam olcsó vadászkésre.

Senki ne röhögjön. :hadonaszos:Ár érték arányban kjó.
Könnyű.
Tartós.
Mivel a zsákomon ott volt a balta a nagyobb dolgokat azzal csináltam.
A Morát vagy szereti valaki vagy nem köztes állapot nincs, amúgy már ők kezdik átalakítani a portfóliójukat megpróbálják magasabbra pozicionálni a márkát....

• Tetszik
Reactions: Ocses
Nem a 100% a cél.
De a rendszerszerű probléma ami pl párszáz lövés után lötyögőssé váló alkatrészek, ami már a pontosságot, esetleg megbízhatóságot veszélyezteti az nem fér bele az általad említett magasabbszintű katonai minőségellenőrzésbe.
Az AK-ban gyárilag lötyög minden... Hacsak a cső nem lötyög akkor egy csap lötyögése nem lesz hatással a pontosságra. Amúgy nem értem, de tényleg. Nekem Made in Czech Republic fegyverem van és annak semmi baja. Nem lötyög, nem akadályos, pontos is, a tár se esik ki belőle amikor előreengedem a zárat...