Tekintve, hogy a cég 90%-a mesében se látott még peltort nincs ebben semmi meglepő.Egy dolog a fogás, de még a peltor is fordítva van rajta.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tekintve, hogy a cég 90%-a mesében se látott még peltort nincs ebben semmi meglepő.Egy dolog a fogás, de még a peltor is fordítva van rajta.
nekem az övön egyHa jól értem akkor ez nálunk nincs rendszerben, igaz?
Kést mindenki magának oldja meg, mert MH nem ad?
Nem tudja hogy kell fogni egy pisztolyt.Nem tudja hogy kell fogni a jobb kezével, a balt, ha balkezes és azzal lő ? Én úgy látom nem.
De végigmegy ez a kép a HM sajtón úgy, mintha szándékosan lenne kiemelve...Ezért raktam be a képet, nem azért mert egy ember rosszul lő. Ha ilyen képet fotóznék kitörölném de nem, ez telibe kimegy.Tekintve, hogy a cég 90%-a mesében se látott még peltort nincs ebben semmi meglepő.
A hm sajtó pont annyira ért a lövészethez mint az okkult rituálékhoz.De végigmegy ez a kép a HM sajtón úgy, mintha szándékosan lenne kiemelve...Ezért raktam be a képet, nem azért mert egy ember rosszul lő. Ha ilyen képet fotóznék kitörölném de nem, ez telibe kimegy.
Ha még egyszer elveszed a kenyerem szerzek egy woodoo babát...De végigmegy ez a kép a HM sajtón úgy, mintha szándékosan lenne kiemelve...Ezért raktam be a képet, nem azért mert egy ember rosszul lő. Ha ilyen képet fotóznék kitörölném de nem, ez telibe kimegy.
Mármint az aktuális gáz fotó mustrára gondolsz?Ha még egyszer elveszed a kenyerem szerzek egy woodoo babát...
szerzek egy woodoo babát
Az egyik megátkozni akar a másik valamiért tudja, hogy megy-e a fotósoknak az okkult szertartás......annyira ért a lövészethez mint az okkult rituálékhoz.
A hm sajtó pont annyira ért a lövészethez mint az okkult rituálékhoz.
1 kezemen meg tudom számolni azokat a fotósokat akiknek egyáltalán fogalma van róla mit is kéne fotózni...
Igen arra.Mármint az aktuális gáz fotó mustrára gondolsz?
Az egyik megátkozni akar a másik valamiért tudja, hogy megy-e a fotósoknak az okkult szertartás......
A PKM-et egyszerűen nem tudtam megszokni. Mondjuk senki nem is javította a valószínű hibáimat.még lőtéren is bejátszik a találati pontosságba egy lötyögő váltámasz. (A fatusások ebbe verhetetlenek vóltak) az AK fatusával ajtót lehetett beverni úgy hogy semmi baja nem lett...
Az hogy a fegyver kisérleti tulajdonságai satubafogva toknál rögzítve mit tud. éles helyzetben viszont már a váltámasz is bejátszik.) és a kiképzés is. (kiképzéssel lehet kompenzálni a fegyver hiányosságait akár fizikális mutatóit.)
ugyhogy nem irreveláns az hogy a fegyver mit tud satupadba de az is fontos szempont hogy mit tud gyakorlótéren és mit harctéren.
és ebbe a tusrafogásnak (tusratartásnak) a tus állapotának minőségének is nagy szerepe van. (Pkm nélse mindegy hogy támasztod be.) pedig ott nem lötyög a tus.
a pkm, nél pl ezért jó a támasztó vas a tus végébe. (valakinek az a jó ha hozzáér valakinek az ha nem . valaki azt is tudja hogy automatikusan mennyit kell lejebbrántani a vállat ahhoz hogy a megfeélelő pozícióba legyen a fegyver.)
A "katonáink" szerint nem ez lesz - Minimi Mk3 a legesélyesebb.FN EVOLYS a franciáknak?
Hátha mi is ilyet kapunk váltótípusnak...
Ultraleichte Maschinengewehre: Französische Spezialkräfte erhalten FN EVOLYS
Die Spezialkräfte der französischen Streitkräfte könnten die ersten Nutzer des erst kürzlich vorgestellten leichten Maschinengewehrs FN EVOLYS des belgischen Hersteller FN Herstal werden.soldat-und-technik.de
Szia,Az AK-63-ra nem találtam adatot. Az is tud ennyit?
A BREN-2-es nálunk 14" csővel került rendszeresítésre?
Szia,
Hivatalosan a VSZ-ben 15 000 loveses elettartam volt a minimalis elvaras, de ennel nyilvanvaloan sokkal tobbet birnak az AK-k.
Az meg egy teljesen mas kerdes, hogy ha elkopik, es ezert biztonsagos de pontatlan lesz, az mekkora valos problema tartalek fegyverek eseten.
(Ertsd: 100 m-rol a fejlovest tudnia kell egy AK-nak, de picit realis loteri loveszeten aki ezt meg tudja kozeliteni, annak szerintem mar reg tamogato-lovesz/rajmesterlovesz beosztasban van a helye)
Mi bajod volt a PKM -el?A PKM-et egyszerűen nem tudtam megszokni. Mondjuk senki nem is javította a valószínű hibáimat.
Kiosztották. Szét-össze, hevederez, aztán meg kenjed neki!
Én csak azt bírtam benne, hogy miatta sok puskalőszert vitünk ki. Én meg inkább lecsíptem vagy 20-at az SZVD-be. Sokkal hasznosabbnak éreztem magam azzal!
AK-63D-vel meg SzVD-vel minden fasz@ volt. A PKM- et meg hagyjuk...
Maradjunk annyiban, hogy letámasztva is csak fedező területtűzre voltam vele alkalmas.Mi bajod volt a PKM -el?
Én egyszer lőttem vele. Sokkal pontosabb volt, mint az AMD. Csodálkoztam, hogy mindent elsőre eltalálok, úgy, hogy messzebb voltak a célok, mint az AMD esetén. Természetesen villaállványról lőttünk vele. Az hogy kézből próbáltak vele lőni, az meg szerintem a vicc kategória. Az csak Schwarzenegger -nek megy, de neki is csak a filmben, ahol úgy tud lőni, hogy közben a lőszer sem fogy a fegyverből.Maradjunk annyiban, hogy letámasztva is csak fedező területtűzre voltam vele alkalmas.
Számomra mindig nagyon vicces, ha egy géppuskán optikát látok...