Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Még konkrétabban? Mi lehet ez? A fejünk fölött elhúzó új Gripen E-ket utánzod ilyen fejjel, vagy mi?![]()
ennél konkrétabban nem megy.
És ha veszünk 21 tonna "katona gatyát" akkor az már nehéz technikai beszerzésének fog számítani ?Senki nem mondta hogy nem lesz még, csak szerintem semmi olyan nem várható a közeljövőben ami "20 tonnánál nehezebb"...
(ezt a számot én mondom - nem ő...)
Mondjuk, nekem eddig sem voltak illúzióim, amiket felsoroltál a darabszámot illetően, na de mikor lesz ebből 8x8-as, esetleg 6x6-os vagy netán 155-ös gumis tüzérség? Mert ugye MG nyilatkozta, a szállítási idő : 5-6 év. Ha nem rendelünk, soha nem is ér ide. Jut eszembe a 6x6-ról, a kazahsztáni csoda, az Mbombe 16 tonnánál kezdődik. Ja, persze 26 tonnáig páncéloztható.Az nem az!
Kell géppuska, aknavető, pct rakéta - ilyesmi. Ezek beszerzése folyamatban van amúgy, mint tudjuk. Talán még a drónok lesznek, de erről most nem volt szó.
Leginkább rendszer integráció a lényeg: van egy csomó cuccunk, de össze kell őket hangolni, integrálni a HUNTACCIS-ba, légvédelmet a SAMOC-ba, stb...
Piackutatunk.Megmondtam vagy megmondtam? És nem azért mert van belső infóm, ilyeneket velünk sem osztanak meg, csak ez teljesen nyilvánvaló volt.
Mint ha ezt már hallotam volna valakitől. És mi után kutatunk?Piackutatunk.
Eközben Green Leader-éknélJut eszembe @Green Leader mi a helyzet? Múlt év november vége óta nem volt aktív.Lehet hogy ő "beszédesebb" lenne...![]()
Jaja lehet, hogy nála is hírzárlatot "rendeltek el".....Eközben Green Leader-éknél
![]()
Németh Szilárd!!!
Őt már beszereztük, már csak a vasárnaponkénti csülkös pacallal lehet őt upgradelni...Németh Szilárd!!!
![]()
Ez az Mbombe egy visszatérő ötlet, de nem rémlik, hogy bármilyen hivatalos forrás egyszer is megemlítette volna mint olyan járgányt ami MH-nak érdekes lehet...Mondjuk, nekem eddig sem voltak illúzióim, amiket felsoroltál a darabszámot illetően, na de mikor lesz ebből 8x8-as, esetleg 6x6-os vagy netán 155-ös gumis tüzérség? Mert ugye MG nyilatkozta, a szállítási idő : 5-6 év. Ha nem rendelünk, soha nem is ér ide. Jut eszembe a 6x6-ról, a kazahsztáni csoda, az Mbombe 16 tonnánál kezdődik. Ja, persze 26 tonnáig páncéloztható.![]()
Mintha ezt olvastam volna.
Akkor fogjunk bele a megfejtésbe. Két fej valami kétszemélyú jármure utalhat. Elvileg egy ló is lehet (mert Girdrán és Szittyák ...) amirol nekem a templomos lovagok szimbóluma jut eszembe, ahol ketten ulnek egy lovon. Szoval a megfejtés:![]()
ennél konkrétabban nem megy.
Volt egy currusos prospektus amin fel volt tüntetve. Még akkor a currus küzdeni próbált az enyészet ellen. A topikjában benne van a legelején.Ez az Mbombe egy visszatérő ötlet, de nem rémlik, hogy bármilyen hivatalos forrás egyszer is megemlítette volna mint olyan járgányt ami MH-nak érdekes lehet...
Ha repül L-39 vagy Tucano.Akkor fogjunk bele a megfejtésbe. Két fej valami kétszemélyú jármure utalhat. Elvileg egy ló is lehet (mert Girdrán és Szittyák ...) amirol nekem a templomos lovagok szimbóluma jut eszembe, ahol ketten ulnek egy lovon. Szoval a megfejtés:
Antióchiai Szent Kézigránát
Egy nehéz gulyáságyú hadtestnek....őt minek katagórizálnád?![]()
"Amíg ezek az alakulatok nem érik el hadrafoghatóságot, nem is lenne sok értelme mennyiséget bővíteni."A beszerzésre fordított arány csökkentéséből illetve abból, amit dr. Sticz László vezérőrnagy mondott szerintem az következik, hogy nagyobb mennyiségű, pl. egy egész zászlóaljra, osztályra való nehéz technika beszerzése nem várható a közel jövőben. Inkább az összehangolásé a hangsúly.
Jelenleg a PZH-k és a Leopardok személyzetének kiképzése zajlik. Amíg ezek az alakulatok nem érik el hadrafoghatóságot, nem is lenne sok értelme mennyiséget bővíteni.
Ha tavasszal váltás lesz, akkor ez még inkább biztosra vehető, hogy átcsoportosítás lesz egészségügyi, szociális és oktatási területre.
A futó beszerzések szerintem akkor is megérkeznek, de csodálkoznék ha lenne politikai akarat arra, hogy kb. mindenből legyen 2x-3x ennyi...
Persze lehet, hogy vettünk egy komplett rakéta osztályt, csak nem tudunk még róla, de a beszerzési ütem biztos, hogy lassulni fog a következő években. Erre MG konkrétan utalt is a riportban.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..