Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Én nem látom ilyen borúsan a dolgot. Most felcsaptam a friss hozzászólások listát. Amikor ezt a kommentet írom, akkor az aktuális tényállás szerint az elmúlt 24 órában 60 topikba került új hozzászólás. Ebből csak az első 20 témát nézve:

  • 10 vegytiszta HT topik
  • 4 biztpol
  • 6 kantin, ennek egyike a belpol dühöngő, de a többinek a fele meg példul tech kötődésű

De ha tovább lapozok, akkor is szépen sorakoznak a HT és egyéb normális kantin témák.

Ettől még aláírom, simán lehet, hogy kevesebb a hardcore HT hozzászólás, de hogy nagyítóval kelljen keresni az oldal profiljába vágó beszélgetéseket azt túlzásnak érzem. Még úgy is, hogy a fenti kis "statisztika" értelemszerűen napi ingadozást mutat és lehet máskor épp más az arány.

A napi hozzászólás szám nagy átlagban 600-750 között szór és ezekre érkezik 1500-2000 környéki reakció (like, stb.). Ezen kommentek egy vaskos szelete persze nem HT topikos, emiatt adott esetben a 10 topikot listázó felületek (a htka.hu főoldal és itt a fórumon a "Friss olvasnivalók" menüpont) azt láttatják, hogy kevés a HT. De ha megnézed a fent linkelt listát, akkor máris árnyaltabb lesz a kép. Szerintem legalábbis, de nyilván nem kell velem egyetérteni :)



Segítségével lett megtisztítva a (választási) belpollal korábban totál lenullázott magyar biztpol topik.
Meg aztán a topic megnyitása előtt jelzett játékszabályok szerint 2 hetente beszántásra* kerülő helyről van szó, ahonnan szintén lehet pihenőre menni.


* apropó, minden érintettnek: ez a beszántás a tervek szerint mindig úgy lesz, hogy daráláskor kb. a legutóbbi 1 nap tartalma marad, hogy az esetleg folyamatban lévő nem agitprop szálak ne legyenek totál elvágva.
Azok a "mocskos" statisztikák ! Megáll az eszem milyen furmányos dolgokat lehet kihámozni és sajátosságuk még ezeknek a dolgoknak , hogy tényszerű mivoltuk miatt nem lehet velük vitába szállni mert TÉNYEK !
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Nem basztatásból mondom, de 10+ éve itt vagyok és én is gyártom rá a tartalmat.
Egy huzamosabb ideig lényegében az egyetlen, aki tartalmat gyártott az oldalra én voltam.
Oda lehet menni a cikkek részben és nézni a bejegyzések számát és mennyiségét is.
Ennek fényében...
Kb. azt érzem, mintha az általam is épített homokozóba szarna bele egy rakás ember konstansan.
Hombre te sértett kisfiúként (jó lenne már ha a tudásodnak megfelelően férfiként) viselkedsz ! Amit leírtál azt tisztelni lehetne ha megérdemelnéd ! De sokszor úgy viselkedsz mint a skizó ! Van az a Molni aki tök fasza cikkeket ír és van az ősbunkó aki kommentelget ! Hogyan lehet ekkora kontraszt a kettő között ! Ha nem tudsz normálisan viselkedni akkor pont lexarja a többség mit tettél eddig a fórumért !

"Kb. azt érzem, mintha az általam is épített homokozóba szarna bele egy rakás ember konstansan." Az a bizonyos eb itt vagyon elhantolva ! Magadénak hiszel egy olyan valamit ami sose volt a tiéd , te csak használod ! De rajtad kívül még jó sokan használjuk !

Nálam első számú hírforrás a HTKA fórum mert pillanatok alatt rajta van szinte minden fontos dolog mert olyanokat is előásnak az olvtársak a net sötét mélyéről amiket a kereső motorok soha !

Nézz önmagadba és leld meg a belső békédet utána jobb ember leszel te is !
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 510
72 513
113
@Terminator
nem lesz egy kicsit túlzás ez az ide oda pakolászás? Egyre inkább zavarónak találom a dolgot.
Itt az előző néhány oldalon többen kifogásolták hogy az ugyanarról a témáról havonta ismétlődő viták miatt nem látják az új tartalmat a topikokban.
Ma eddig már kb 60 hozzászólás (3 oldal) született a haderőszervezési témában. Két lehetőség van. Vagy az elején átteszem egy másik topikba és ott folytatódik a vita vagy megvárom amíg kifullad a téma és utána teszem át. A haderőfejlesztési topikban senki nem fogja visszakeresni és megtalálni utólag, inkább leírják újra és újra. Az áthelyezésről kaptok értesítést, a topik utána megjelenik a Friss olvasnivalók között, így mindenki megtalálja, aki folytatni akarja a témát. Ha úgy jobb, akkor megvárom amíg kifullad az adott téma és napokkal később helyezem csak át, amikor már senkit sem érdekel.

A hétvégén pl rendbe tettem a "Kínai szárazföldi erők fegyverzete, felszerelése és szervezeti felépítése" topikot, ami 90%-ban kínai kézifegyverekről és a kínai katonák egyéni felszereléséről szólt. Kiszedtem belőle pl. a kínai stratégia fegyverekről szóló hozzászólásokat. Így most már, akit a kínai katonák egyéni felszerelése érdekel, az kapott a témáról egy nagyon informatív topikot, amiből még az is kiderül hogy miért van a kínai katonák egyéni felszerelése között egy lavór is... És nem kell közben minden másról is olvasni. Azon gondolkoztam még, hogy átnevezzem-e a topikot, de nem voltam benne biztos hogy úgy megtalálják majd azok, akik eddig oda írtak, így azon nem változtattam. A "Gyalogsági fegyverek és felszerelések" fejezetben van a topik, így egyértelműnek tűnik hogy miről kellene hogy szóljon.

Persze, ha csak én olvasok vissza, akkor tényleg nincs értelme a tematikus topikoknak. De nekem az elképzelésem, hogy nem csak írni járnak ide az emberek, hanem olvasni is. És nem csak a napi hozzászólásokat, hanem a régebbieket is.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 439
113
Itt az előző néhány oldalon többen kifogásolták hogy az ugyanarról a témáról havonta ismétlődő viták miatt nem látják az új tartalmat a topikokban.
Ma eddig már kb 60 hozzászólás (3 oldal) született a haderőszervezési témában. Két lehetőség van. Vagy az elején átteszem egy másik topikba és ott folytatódik a vita vagy megvárom amíg kifullad a téma és utána teszem át. A haderőfejlesztési topikban senki nem fogja visszakeresni és megtalálni utólag, inkább leírják újra és újra. Az áthelyezésről kaptok értesítést, a topik utána megjelenik a Friss olvasnivalók között, így mindenki megtalálja, aki folytatni akarja a témát. Ha úgy jobb, akkor megvárom amíg kifullad az adott téma és napokkal később helyezem csak át, amikor már senkit sem érdekel.

A hétvégén pl rendbe tettem a "Kínai szárazföldi erők fegyverzete, felszerelése és szervezeti felépítése" topikot, ami 90%-ban kínai kézifegyverekről és a kínai katonák egyéni felszereléséről szólt. Kiszedtem belőle pl. a kínai stratégia fegyverekről szóló hozzászólásokat. Így most már, akit a kínai katonák egyéni felszerelése érdekel, az kapott a témáról egy nagyon informatív topikot, amiből még az is kiderül hogy miért van a kínai katonák egyéni felszerelése között egy lavór is... És nem kell közben minden másról is olvasni. Azon gondolkoztam még, hogy átnevezzem-e a topikot, de nem voltam benne biztos hogy úgy megtalálják majd azok, akik eddig oda írtak, így azon nem változtattam. A "Gyalogsági fegyverek és felszerelések" fejezetben van a topik, így egyértelműnek tűnik hogy miről kellene hogy szóljon.

Persze, ha csak én olvasok vissza, akkor tényleg nincs értelme a tematikus topikoknak. De nekem az elképzelésem, hogy nem csak írni járnak ide az emberek, hanem olvasni is. És nem csak a napi hozzászólásokat, hanem a régebbieket is.
Van amikor okés dolog, de vannak ezzel is gondok.
A fő problémám ezzel az, hogy míg az eredeti helyén követtem a topicot, ahova került, az áthelyezés után nem feltétlen olyan topicba kerül, amit követtem korábbról.
Így számomra ugyan úgy elveszik a téma. Az eredeti helyén legalább egy topicra való szűkítéssel esetleg meglehet.
Persze lehet, hogy az áthelyezési értesítésed nyomán az új topicot is be lehet követni, de pl. az előbb 24 db új értesítésem lett hirtelen, és nem.biztos, hogy mind végig tudom (fogom) böngészni.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 510
72 513
113
Van amikor okés dolog, de vannak ezzel is gondok.
A fő problémám ezzel az, hogy míg az eredeti helyén követtem a topicot, ahova került, az áthelyezés után nem feltétlen olyan topicba kerül, amit követtem korábbról.
Így számomra ugyan úgy elveszik a téma. Az eredeti helyén legalább egy topicra való szűkítéssel esetleg meglehet.
Persze lehet, hogy az áthelyezési értesítésed nyomán az új topicot is be lehet követni, de pl. az előbb 24 db új értesítésem lett hirtelen, és nem.biztos, hogy mind végig tudom (fogom) böngészni.
Most csak 12 hozzászólásod lett áthelyezve a haderőszervezési topikba. Hogy lett belőle 24 értesítés?
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Azért nem.

Hol? Mármint azokra az esetekre gondolsz, amikor n+1 eset volt, amikor gumicicája lett akár Nobel díjasoknak egyes téma és lényegében még a tudományos módszereket sarokban vágták?

Vagy azokra a sötétzöldekre gondolsz, akinek a középiskolás matek és fizika is magas?
Vagy az energiaklub gittegyltre, mint "tudósok"?

Mondj egy ilyen "tudós csoportot".

Kikre gondolsz itt megint?

Sokszor leírod a tudós szót, de egyszer sem sikerült definiálnod ezeket.
Amúgy halkan kérdezem, hogy amikor mindig számokkal és modellekkel érvelek, akkor szerinted és mondjuk energetikában milyen "tudós" csoportokat szóltam le? Ha leszóltam, akkor simán azért, mert buta a modelljük vagy még a jelzős szerkezetük is.

Lásd, teljesen ok szélkerék lapátokat betolni a föld alá csak úgy földet rá. Ez "zöld".
De az, hogy soktíz vagy száz millió éves víz záró rétegbe, többszörös mérnöki gát mögé letenni hűtést nem igénylő bármilyen, akár csak kis radioaktivitású hulladékot, az fúj, fúj. Úgy, hogy néhány tonna és 100-1000 m3 nagyságrendről van szó, hogy közben a megtermelt áram lépétke meg 500 TWh+.

Amikor önjelölt "tudósok" - semmiféle műszaki végzettség nincs - kezdenek beszólni ilyen téren, az hol tudós...?
Amúgy különösen vicces ez a tudós szó mantrázása, mert az alábbi videó kb. leírja, hogy azon emeberek nagy része, aki belepofázik az energetikába kb. a beszólógató hülyegyerek szintjén van.

Ameddig a sokan magukat végtelenül okosnak gondolók ilyeneket mondanak.

Ebben semmi hiba nincs.
Nézd molni, a fórum keresője 10 oldalnyi hozzászólást dob ki tőled az ostoba szóra.
 
M

molnibalage

Guest
Nézd molni, a fórum keresője 10 oldalnyi hozzászólást dob ki tőled az ostoba szóra.
Ez én hibám, hogy ennyi ostoba ember van és ennyiszer posztolja ostobaságát vagy van betéve ostoba sötétzöldek tevékenysége?
Amúgy cuki, ahogy pl. jurgen mindenféle jelzőin, ami túlmegy az ostobán nem akadsz fent egyszer sem. Vagy bárki másnál.
Mondom kurva szánalmas, hogy csak nekem lehet stílusom, de valahogy egyből ez jön elő. Bármiféle érvelési próbálkozás helyett.
Ja, az legtöbbször nem megy.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Ez én hibám, hogy ennyi ostoba ember van és ennyiszer posztolja ostobaságát vagy van betéve ostoba sötétzöldek tevékenysége?
Amúgy cuki, ahogy pl. jurgen mindenféle jelzőin, ami túlmegy az ostobán nem akadsz fent egyszer sem. Vagy bárki másnál.
Mondom kurva szánalmas, hogy csak nekem lehet stílusom, de valahogy egyből ez jön elő. Bármiféle érvelési próbálkozás helyett.
Ja, az legtöbbször nem megy.
Kérdezd meg jurgent, hogy jeleztem é felé, amikor úgy véltem, hogy túltolta? Aztán fussunk neki mégegyszer.

Nekem is van rossz modorom, csak amikor felfogom, hogy túltoltam, mégha az álláspontom nem is változik lenyegében, a nyelvi szempontok miatt szólni szoktam a moderátoroknak. Még ladával kapcsolatban is és még elnézést kérni is képes voltam tőle privátban, mert durván túltoltam.

Belátás. Nem mindig kell, de időnként hasznos.
 
M

molnibalage

Guest
Képtelen vagyok felfogni, hogy miért kell (többnyire) értelmes hozzászólásaidat leértékeld goromba, személyeskedő minősitésekkel. Nem mindig, de sokszor...
Várj pár percet a poszt elkűldése előtt. :)
Mi és hol volt goromba a fentiben?
Ha valaki pl. hit alapon kezeli a villanyautót tisztának, ökölszámokkal megmutatod, hogy hülyeség és ő tovább erősködik, akkor ostoba.
Ameddig nem mutatták meg neki, addig tudatlan. Csak aki számszerű bizonyíték és levezetés után alapján tagad valamit, az szerintem ostoba.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 513
113
Mi és hol volt goromba a fentiben?
Ha valaki pl. hit alapon kezeli a villanyautót tisztának, ökölszámokkal megmutatod, hogy hülyeség és ő tovább erősködik, akkor ostoba.
Ameddig nem mutatták meg neki, addig tudatlan. Csak aki számszerű bizonyíték és levezetés után alapján tagad valamit, az szerintem ostoba.



Persze, de ettől még nem kell a képébe is mondani, hogy ostoba.
 
Status
Not open for further replies.