Ahová még nem jutott Cz és az volt ott még igen van. Pl nálunk az őrizőink (tartalékos nyuggerek a kapzuban) azt használnak.A PA-63 rendszerbe illetve használatban van még a Honvédségnél?
Rég hallottam róla bármit is, ezértfeltételezem már nincs...
Ahová még nem jutott Cz és az volt ott még igen van. Pl nálunk az őrizőink (tartalékos nyuggerek a kapzuban) azt használnak.A PA-63 rendszerbe illetve használatban van még a Honvédségnél?
Rég hallottam róla bármit is, ezértfeltételezem már nincs...
Amúgy ez a 10 év téves. 3 évvel ezelőtt a 86-os PA-t használt, nem Pápa ami szem előtt van...Nincs kb 10 éve.
Az ei rt fbő-i használják még.
Nincs már sehol p9 rc van. AAhová még nem jutott Cz és az volt ott még igen van. Pl nálunk az őrizőink (tartalékos nyuggerek a kapzuban) azt használnak.
Biztos lehetsz benne, hogy nem. Hacsak nem habiból vitték ki mert volt lőszer.Amúgy ez a 10 év téves. 3 évvel ezelőtt a 86-os PA-t használt, nem Pápa ami szem előtt van...
Biztos lehetsz benne, hogy igen. Az üti/ütih meg az őrök PA-t használtak.Biztos lehetsz benne, hogy nem. Hacsak nem habiból vitték ki mert volt lőszer.
Nem nagyon kaptál választ...Üti? Habi?
Mi ez magyarul?![]()
Köszi!Nem nagyon kaptál választ...
Én csak félig tudok neked segíteni.
Az üti, az az ügyeletes tiszt. Ütih meg a helyettese.
A "habiból" meg szerintem egy elütés.
Szövegkörnyezetből inkább a "hobiból" szóra tipelek.
@krisss ?

![]()
Újra áll a Sándor-palota díszőrsége - Honvédelem
Újra találkozhatnak az érdeklődők az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Palotaőrség katonáival a Szent György téren. A palotaőrség továbbra is protokolláris díszőrséget lát el a Sándor-palotánál.honvedelem.hu
Figyelmesen nézzétek a képeket. Itt már a Mannlicher karabélyokkal díszelegnek a katonák, nem SKS-szel. Pár éve volt hír, hogy díszelgő céllal rendeltek belőlük, egyfajta hagyományápolási szándékkal. Azért kíváncsi lennék, hogy működőképes, éles fegyver-e.![]()
fegyvergyartas.hu
Működőképes, éles ez a replika?(megjegyzés: ismerős lehet a Gestamen történetből)![]()
Steyr Mannlicher replika - TELUM FÉMIPARI KFT.
Gyártó: Telum Bt. Fogy.ár: 165.000,- Ft Érdeklődni: +36 30 340 3107fegyvergyartas.hu
Nem tudom, de nyilván nincs értelme kellékfegyverrel egy őrségnek!Működőképes, éles ez a replika?
"Gyártó: Telum Bt.Működőképes, éles ez a replika?
Díszőrség!Nem tudom, de nyilván nincs értelme kellékfegyverrel egy őrségnek!
![]()
Újra áll a Sándor-palota díszőrsége - Honvédelem
Újra találkozhatnak az érdeklődők az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Palotaőrség katonáival a Szent György téren. A palotaőrség továbbra is protokolláris díszőrséget lát el a Sándor-palotánál.honvedelem.hu
Figyelmesen nézzétek a képeket. Itt már a Mannlicher karabélyokkal díszelegnek a katonák, nem SKS-szel. Pár éve volt hír, hogy díszelgő céllal rendeltek belőlük, egyfajta hagyományápolási szándékkal. Azért kíváncsi lennék, hogy működőképes, éles fegyver-e.![]()

Azt hallottam valahol, hogy az éles fegyverek sokszor azért olcsók, mert nincs rá széles piaci kereslet."Gyártó: Telum Bt.
Fogy.ár: 165.000,- Ft "
Szerintem ennyi pénzért ez nem igazi fegyver. De csak a nagyon alacsony árból gondolom ezt, szóval eképzelhető hogy tévedek. Másik oldalról meg nehezen tudom elképzelni hogy makett fegyvereket használnak. Ha igen, akkor az nagy csalódás. Még ha üres állapotban is mennek ki a fegyverekkel, csak elvárás lenne hogy legalább valódi fegyverek legyenek.
Jobb mint megvakulni a korhűség oltáran.Nekem ezek a modern napszemüvegek rendkívül anakronisztikusnak tűnnek a korabeli egyenruhák és fegyverek mellett.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..