Hogy te ezért mit fogsz itt kapni!?!Díszőrség!
Kb annyi értelme van mint egy repülőnapon az ott bemutatott manővereknek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hogy te ezért mit fogsz itt kapni!?!Díszőrség!
Nem. Egy Mannlicher ugyanolyan hatékony mint száz éve. Ha csak kellék, akkor a KE hivatal kvázi védtelen és a parádés őrség fölösleges bohócok.Díszőrség!
Hát ez tényleg szörnyű, mi a francnak kell a csapatoknak ennyi nevet adni. Szinte beteges perverzió. Névmánia.13 szóból àll a palotaörségi egysèg neve.
Aki ezt megjegyzi, kap egy korsó sört!
Annál biztos jobb, de nem hiszem hogy csak ez a két alternatíva létezne. Legalábbis más országokban én még nem nagyon láttam napszemüveget a hagyományos díszőröknél, és nem hiszem hogy sorra megvakulnának.Jobb mint megvakulni a korhűség oltáran.
Támogatom a Mannlicher használatát, az SKS-t meg adják el.Újra áll a Sándor-palota díszőrsége - Honvédelem
Újra találkozhatnak az érdeklődők az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Palotaőrség katonáival a Szent György téren. A palotaőrség továbbra is protokolláris díszőrséget lát el a Sándor-palotánál.honvedelem.hu
Figyelmesen nézzétek a képeket. Itt már a Mannlicher karabélyokkal díszelegnek a katonák, nem SKS-szel. Pár éve volt hír, hogy díszelgő céllal rendeltek belőlük, egyfajta hagyományápolási szándékkal. Azért kíváncsi lennék, hogy működőképes, éles fegyver-e.
én SKS el egyébként mindig is akartam vólna lőni nekem egyébként nagyon tetszik a félautómata hosszúcsövű karabély.Támogatom a Mannlicher használatát, az SKS-t meg adják el.
Ezt nem jól látod.Díszőrség!
Nem vita tárgya, de a MH BHD egyik alegysége, melyet nem önszántukból tagoztak be a dandárba. Írj egy általad megfelelőnek ítélt megnevezést, hátha az illetékesek is olvassák.Hát ez tényleg szörnyű, mi a francnak kell a csapatoknak ennyi nevet adni. Szinte beteges perverzió. Névmánia.
Persze, de a díszőrségnek ne legyen már szovjet eredetű fegyvere, ha lehet.én SKS el egyébként mindig is akartam vólna lőni nekem egyébként nagyon tetszik a félautómata hosszúcsövű karabély.
nem hadihasználatra még mielött valaki szememrevettné hogy elaggott teknika (ami a tények alapján meredek vád ellenem annak ellenére hogy rendszeresen megkapom...)
de élménylövészetre örömlövészetre biztos hogy érdekes benyomást keltene legalábbis számomra. pláne hogy a sks miatt van úgy csomgolva a 7.62x39m ahogy.
én SKS el egyébként mindig is akartam vólna lőni nekem egyébként nagyon tetszik a félautómata hosszúcsövű karabély.
nem hadihasználatra még mielött valaki szememrevettné hogy elaggott teknika (ami a tények alapján meredek vád ellenem annak ellenére hogy rendszeresen megkapom...)
de élménylövészetre örömlövészetre biztos hogy érdekes benyomást keltene legalábbis számomra. pláne hogy a sks miatt van úgy csomgolva a 7.62x39m ahogy.
A vólt Raj PK m és a szakasz altisztünk is legózott össze valami hasonlót főleg afgánba vett cuccokal.Csak egy kis érdekesség, 2005-ös AK-63D modernizácós kísérlet:
Ugye nem gondolod, hogy ez a fegyver töltve van náluk?Nem. Egy Mannlicher ugyanolyan hatékony mint száz éve. Ha csak kellék, akkor a KE hivatal kvázi védtelen és a parádés őrség fölösleges bohócok.
Valahogy túlélem.Hogy te ezért mit fogsz itt kapni!?!
Van az igazi őrség, igazi korszerű fegyverekkel és van a díszőrség díszpuskával!Nem. Egy Mannlicher ugyanolyan hatékony mint száz éve. Ha csak kellék, akkor a KE hivatal kvázi védtelen és a parádés őrség fölösleges bohócok.
A 40 szűzlányt megkaptákUgye nem gondolod, hogy ez a fegyver töltve van náluk?
A nevük DÍSZÖRSÉG.
Az, hogy váltásban vannak, és ekkor az örség részét képzik modern fegyverekkel az más kérdés.
Megint más kérdés, hogy Vityesz örzése a TEK feladata. Így aszisztáló szerepük van ott.
Amikor felállították a koronaőrséget egy tiszt végighaknizta az összes alakulatot, hogy legyen emberük.
Kb csak a 40 szűzlány nem volt beigérve. Az ejtőernyős képzéstől amikor eljössz onnan a garantált külszolgálaton át minden.
Az akkori raj pk-m átment.
Kb 2 évre rá beszéltünk.
Nem minden úgy lett.
De nem is az örzés részére gondoltam.
Hanem a díszelgésre.
Ha egy angol palotánál olyan katonák állnak őrséget akik aztán kimennek afgánba harcolni,nálunk a létszámproblémák közepette nem lenne nekem központi kérdés.
Mint egy katonazenekar sem.
Mert ez csak máz.
Amit amit akkor kellene rákenni a tortára amikor kész van.
Ez így van. De! Ha azok a Mannlicherek nincsenek betárazva, akkor a díszőrség bohóctársulat. Súlyos hiba lenne nem építeni rájuk és a díszelgő fegyvereikre! Ők a héjvédelem részei kell legyenek és a Mannlicher nem egy vicces eszköz a gyakorlatban!Van az igazi őrség, igazi korszerű fegyverekkel és van a díszőrség díszpuskával!
Nem a szépen lépkedő katonák védeik a bajuszos főhorgászt!
Csodálkozom, hogy valakinek ez nem egyértelmű...
Hagyd már abba ezt a hülyeséget.Ez így van. De! Ha azok a Mannlicherek nincsenek betárazva, akkor a díszőrség bohóctársulat. Súlyos hiba lenne nem építeni rájuk és a díszelgő fegyvereikre! Ők a héjvédelem részei kell legyenek és a Mannlicher nem egy vicces eszköz a gyakorlatban!