[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

A PA-63 rendszerbe illetve használatban van még a Honvédségnél?
Rég hallottam róla bármit is, ezértfeltételezem már nincs...
Ahová még nem jutott Cz és az volt ott még igen van. Pl nálunk az őrizőink (tartalékos nyuggerek a kapzuban) azt használnak.

Figyelmesen nézzétek a képeket. Itt már a Mannlicher karabélyokkal díszelegnek a katonák, nem SKS-szel. Pár éve volt hír, hogy díszelgő céllal rendeltek belőlük, egyfajta hagyományápolási szándékkal. Azért kíváncsi lennék, hogy működőképes, éles fegyver-e. ;)

Figyelmesen nézzétek a képeket. Itt már a Mannlicher karabélyokkal díszelegnek a katonák, nem SKS-szel. Pár éve volt hír, hogy díszelgő céllal rendeltek belőlük, egyfajta hagyományápolási szándékkal. Azért kíváncsi lennék, hogy működőképes, éles fegyver-e. ;)
(megjegyzés: ismerős lehet a Gestamen történetből)

• Tetszik
Reactions: ZeiG and beat
Működőképes, éles ez a replika?
"Gyártó: Telum Bt.
Fogy.ár: 165.000,- Ft "

Szerintem ennyi pénzért ez nem igazi fegyver. De csak a nagyon alacsony árból gondolom ezt, szóval eképzelhető hogy tévedek. Másik oldalról meg nehezen tudom elképzelni hogy makett fegyvereket használnak. Ha igen, akkor az nagy csalódás. Még ha üres állapotban is mennek ki a fegyverekkel, csak elvárás lenne hogy legalább valódi fegyverek legyenek.

• Tetszik
Reactions: Kurfürst and Ocses

Nekem ezek a modern napszemüvegek rendkívül anakronisztikusnak tűnnek a korabeli egyenruhák és fegyverek mellett.

• Tetszik
Reactions: Ocses and aquarell
"Gyártó: Telum Bt.
Fogy.ár: 165.000,- Ft "

Szerintem ennyi pénzért ez nem igazi fegyver. De csak a nagyon alacsony árból gondolom ezt, szóval eképzelhető hogy tévedek. Másik oldalról meg nehezen tudom elképzelni hogy makett fegyvereket használnak. Ha igen, akkor az nagy csalódás. Még ha üres állapotban is mennek ki a fegyverekkel, csak elvárás lenne hogy legalább valódi fegyverek legyenek.
Azt hallottam valahol, hogy az éles fegyverek sokszor azért olcsók, mert nincs rá széles piaci kereslet.

images
images
DSCN4421.JPG

:P

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and enzo