Annak is vannak szintjei.Nincs ilyen. A személy és objektumvédelem állandó készültség.
A díszőrség itthon kvázi nem az objektumvédelem része hanem tisztán ceremoniális feladat. Ezzel párhuzamosan megy az aktív őrség.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Annak is vannak szintjei.Nincs ilyen. A személy és objektumvédelem állandó készültség.
Erre írom, hogy pazarlás. Vagy lássák el a szolgálatot Brennel, vagy legyen betárazva az a Mannlicher, mert az is valami és korántsem annyi, amennyit sokan kinéznek belőle! Ne becsülje le senki ezt az eszközt!Annak is vannak szintjei.
A díszőrség itthon kvázi nem az objektumvédelem része hanem tisztán ceremoniális feladat. Ezzel párhuzamosan megy az aktív őrség.
Lószarra se jó ma már a géppisztoly.Ez két külön dolog. Az előbbinél távolságok vannak, az utóbbinál nincsenek. Objektumra mondjuk rövid csövű gépkarabély, épületharcászatra viszont géppisztoly még mindig nagyon jó! Ha nagyon tradícionális akarsz lenni, akkor a külső héjon, ahol vannak lőtávok simán a régi Mannlicher karabélyos díszőrséget befoghatod a munkára, mert tudják használni a gewehert ebben a funkcióban! Értem én, hogy első világháborús, de száz-kétszáz méteren egy Mannlicher ma is komoly eszköz! Hiba lenne nem számolni velük!
Vannak videók a youtube-on, hogy provokálják az őröket, ami vagy úgy ér véget, hogy az őr leüti a delkvenst, vagy azt őrt ütik le.Én voltam Londonban, egyike voltam a bámészkodó túristáknak. A kinti piroskabátosok kb csak arra figyelnek hogy a szigorú alaki protokoll be legyen tartva. Direkt néztem az őrbódésokat is. Mikor pl. szemben állnak egymással, folyamatosan nézik a másikat, mindig adják ki egymásnak a parancsot a fegyvertartás váltásra, hogy ne gémberedjenek el. Vannak lovon ülő drgonyosok is, néztem a szemét, folyamatosan jobbra-balra nézett, nehogy valaki az álló ló miatt megsérüljön. Van rajtuk egy hülye cipő, amiben szerintem futni sem lehet. Az Enfielden ahogy a képen is látható, ott az optika védő bőrhuzat. Egy tár van a fegyverben, aztán szevasz.
Azon kívül hogy figyelnek arra, hogy nehogy elájuljanak, figyelnek arra hogy alakzatban faszán mozogjanak, meg végig feszesek legyenek, szerintem nem fér bele hogy ők még terroristákat keresgessenek. Össze-vissza fényképezi őket mindenki stb. Az 100% koncentráció, hogy az alaki része rendben legyen.
Azt elhiszem hogy jó katonák, de a díszőrség egy tömeg előtt az maga akkora stressz és odafigyelést igénylő tevékenység, hogy ők nem képezhetik a lényegi védelmét ott bárminek is. Én tuti nem csinálnám, nem bírnám ki hogy körülöttem folyamatosan röhögjenek, kiabáljanak, szövegeljenek száz nyelven, meg állandóan villogjon a vaku körülöttem.
Ők bizonyos értelemben azok (nem sértésnek szánva) : a turistákat szórakoztatják, mint röhejes medveszőr kucsmás figurák a londoni Buckingham palotánál.
Ebben amúgy igazad van. Mindenhol gépkarabélynak kellene váltania.Lószarra se jó ma már a géppisztoly.
Ennél durvább erőforrás pazarlásunk sose legyen!Ez durva erőforrás pazarlás ha nem. +azok a Mannlicherek ma is minden további nélkül használhatóak.
Most, hogy belegondolok igazad van.Erre írom, hogy pazarlás. Vagy lássák el a szolgálatot Brennel, vagy legyen betárazva az a Mannlicher, mert az is valami és korántsem annyi, amennyit sokan kinéznek belőle! Ne becsülje le senki ezt az eszközt!
Ha nincs csövön, akkor mi történhet?Mindenképpen jó ötlet egy töltött fegyvert pörgetve dobálni.
És gondolom legyen csövön.
Valaki elszalad vele...Ha nincs csövön, akkor mi történhet?
Ha nincs csövön akkor sok értelme nincs is.Ha nincs csövön, akkor mi történhet?
Oh. És amit elfelejtettem.Ha nincs csövön, akkor mi történhet?
Félreértetted.Én voltam Londonban, egyike voltam a bámészkodó túristáknak. A kinti piroskabátosok kb csak arra figyelnek hogy a szigorú alaki protokoll be legyen tartva. Direkt néztem az őrbódésokat is. Mikor pl. szemben állnak egymással, folyamatosan nézik a másikat, mindig adják ki egymásnak a parancsot a fegyvertartás váltásra, hogy ne gémberedjenek el. Vannak lovon ülő drgonyosok is, néztem a szemét, folyamatosan jobbra-balra nézett, nehogy valaki az álló ló miatt megsérüljön. Van rajtuk egy hülye cipő, amiben szerintem futni sem lehet. Az Enfielden ahogy a képen is látható, ott az optika védő bőrhuzat. Egy tár van a fegyverben, aztán szevasz.
Azon kívül hogy figyelnek arra, hogy nehogy elájuljanak, figyelnek arra hogy alakzatban faszán mozogjanak, meg végig feszesek legyenek, szerintem nem fér bele hogy ők még terroristákat keresgessenek. Össze-vissza fényképezi őket mindenki stb. Az 100% koncentráció, hogy az alaki része rendben legyen.
Azt elhiszem hogy jó katonák, de a díszőrség egy tömeg előtt az maga akkora stressz és odafigyelést igénylő tevékenység, hogy ők nem képezhetik a lényegi védelmét ott bárminek is. Én tuti nem csinálnám, nem bírnám ki hogy körülöttem folyamatosan röhögjenek, kiabáljanak, szövegeljenek száz nyelven, meg állandóan villogjon a vaku körülöttem.
Pusztán 15 méterről lelövöldözni a tenoristát, de erre megfelel.Lószarra se jó ma már a géppisztoly.
Dehogy felel.Pusztán 15 méterről lelövöldözni a tenoristát, de erre megfelel.
Erre céloztam fentebb.Javasolt azért a 32. Nemzeti Díszegységet is szépen elkűlőníteni, mert ugye ott is 3 alegység van, bár lehet ma már 4, én amikor ott jártam akkor még 3 volt:
1. A Koronaőrség, ami protokorálisan és fizikálisan is a koronát védi, erre készülnek is.
2. A Palotaőrség, ami protokorálisan védi a Sándor palotát, az elnököt nem, lévén az a Készenléti Rendőrség KEŐ feladata (azt nem tudom, hogy ettől függetlenűl van-e a Sándor palota pincéjében alegység készleten a létszámnak megfelelő karabély, mellény sisak)
3. A díszzászlóalj, akik alapjában véve a díszelgési feladatokat ellátják és itt most nem csak a nemzeti ünepekre kell gondolni, mert van számos más is (temetések, vezetők fogadása stb.) emellett vannak biztosító feladataik is, ha szükséges Budapesten belül bizonyos objektumok védelmét is ellátják, nyilván ezt is gyakorolják, de mivel anno amikor ott voltam elmondták, hogy 2 század van nem nagyon tudják már az effektíve lövész feladtaokra történő felkészítést is megoldani, ezért volt tervezett, arra, hogy felálljon egy 3 . század is és akkor a terhek több felé oszlottak volna, az, hogy ez megvalosúlt e azt nem tudom, ismerve a dolgokat gyanítom, hogy azt a 2-t se sikerült még feltölteni.
A megoldás az, hogy aktívan el kell kezdeni feltölteni a BHD-t harcoló alegységekkel.
Te valamit félreértettél...Itt a határ meg a covid. Hova akarod még elvinni harcászati kiképzés és lövészetek helyett a harcoló alegységek katonáit ?