Arra konkrétan gyakorolnak egy csomót, és a végén van 1 alkalom. Azt a mozzanatsort gyakorolják.
Így van! És ez a képességük a Augusztus 20-án lesz a toppon. Soha előtte, és pláne utána sem fognak tudni úgy alakizni, mint akkor.
Hagyjuk ezt a - különben felesleges - képességet, és a befektetett energiát csak úgy veszendőbe menni?
Mert jelenleg erről van szó.
Miközben a Ludovika szerintem simán ki tudna állítani egy olyan dísszakaszt, ami lazán lehoz egy államfő (mondjuk valamelyik banánköztársaságból, abból most úgy is van sok) fogadást, vagy egy temetést.
Jelenleg - és várhatóan évtizedekig - a hivatásos Magyar Honvédségnek a legnagyobb problémája a humán erőforrás hiány. Erre meg pazaroljuk az úgy is keveset?!
De te azt mondod ennél többet gyakoroljanak. Hiszen azt ígyis, úgyis be kell. Mozzanatonként.
De emellett még díszelegjenek a várban, temetésen, államfőknek.
Amiket most felsoroltál, az gyakorlatilag az alap alakizás. Semmi több! Azzal kezdtem, hogy a legfontosabb, hogy a bazári puskadobálást abba kell fejezni!
Szóval ha hagyják őket békén készülni a vizsgáikra, vagy leengedik sportolni, esetleg csapatnál gyakorlaton vannak, százszor többre mennek vele.
A pesti díszelgőket nem tanulókkal kell kiváltani.
Ha szükségesnek látják, töltsék fel jobban. Ha tudják.
Az egyáltalán nem lehet prioritás mással szemben, hogy a palota elött pár japó túrista csinálhasson 2 képet.
Olvasd végig az összes dolgot, amit eddig írtam a témában! Itt nem a teljes tanulmányuk alatti időről beszéltem, hanem az utolsó évükröl abból is csak 1 hónapról. De esetleg az is lehet egy opció, hogy a Ludovika fenntart egy válogatott szakaszt az állományukból, amelyiket a megfelelő szintre hoz díszelgésből.
Aztán egy jelentősen magasabb ösztöndíj jár a bekerüléssért.
A RIAT győzelmekből mit profitált a sereg? Semmit.
A palota elötti vigyázbanállásból sem fog.
A sereg?
Az kérlek, egy, a harcra jobban kiképzett lövész alegységeket kap, a BHD-tól, a hasznosan eltöltött felszabadult idejéből.
Visszatérve az angolokra:
A Gárda hagyományos alegységei mellett a Királyi légierő is évi egy hónapot részt vesz egy díszelgő alegységgel a Gárda ceremonial feladataiban.
Azt gondoljuk, hogy az RAF magasan képzett szakembereinek nem lenne más dolguk?