[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Ukrajna csak úgy tud pufferzóna lenni, ha orosz kontrol alatt van. Más esetben az ukrik bármikor beengedhetik az USA/NATO rakétákat, illetve a belső területekhez közelebb tudnak porszívózni a SIGINT/COMINT/ELINT gépek.
akor legyen az egesz vilag ruszki puffzona mert csak ugy lehetnek teljes biztonsagban? :D

Értem.....
Hol is van lokalizálva az egyetem?.....Donyeck....
Hol van a gyártás-irányítás.....Donyeck....
Hol is vannak az "Antracit" bányák?......Donyeck....
Ukrajna ipari központja, ahogyan a szovjeté is volt, az a " Donbass".
A nehézipar. Akkor most nézd meg hol volt a járműgyártás és a hightech!

Szerintem nagyobb szüksége van a Kínaiaknak az Oroszokra mint fordítva, a NATO már gyakorlatilag az oroszok küszőbénél van, az oroszoknak már nincs hova hátrálnia, és nincs olyan hatalom a földön aki nekiugrana az oroszoknak katonailag.Már pedig más módon nem tudja térdre kényszeríteni az oroszokat a Nyugat.

Ezzel szemben Kínának szüksége van arra, hogy egy USA-l szembeni konfrontáció esetén, a háta biztosítva legyen legalább annyira, hogy egy ilyen konfliktus esetén az orosz medve semleges marad és nem áll az USA mellé,arról nem is beszélve, hogy egy USA-l való konfrontáció esetén, a mostaninál is jobban felértékelődik és fontosabbá válik Kína számára az Oroszországtól importált energiahordozók szerepe.
Én ezt nem bonyolítanám túl, azt gondolom hogy külön külön az USA és szövetségi rendszere térde tudja kényszeríteni így vagy úgy mind Kínát, mind Oroszországot, ha összeállnak az USA-nak kicsengettek, bárhogy erőlködik, ezen a kettőn együtt nincs fogás. Ez a lényeg.

Én ezt nem bonyolítanám túl, azt gondolom hogy külön külön az USA és szövetségi rendszere térde tudja kényszeríteni így vagy úgy mind Kínát, mind Oroszországot, ha összeállnak az USA-nak kicsengettek, bárhogy erőlködik, ezen a kettőn együtt nincs fogás. Ez a lényeg.
De szerintem pont ez a lényeg nem lesz olyan,hogy külön külön azzal az USA már elkésett vagy 15-20 évvel....

Szerintem nem érted az orosz gondolkodást a háborúról. Nem tétel nekik pár ezer halott összességében. Sőt, több se. Nem hinném hogy a birodalmi gondolkodásmód, azon eleme, hogy a katona életének nincs jelentősége, ha a birodalomról van szó, az változott volna, a SZU megszűnése után. Aki meghal, a háborúban, az hős, amúgy is. Természetesen, minden egyes halál tragédia, de országos szinten, teljes egészében ,egy háborús veszteség, szerintem adott mértékig, belefér. Nem csak náluk, persze.
Szerintem félreértetted. Én pont ERRŐL beszéltem.

• Tetszik
Reactions: honved
Értem.....
Hol is van lokalizálva az egyetem?.....Donyeck....
Hol van a gyártás-irányítás.....Donyeck....
Hol is vannak az "Antracit" bányák?......Donyeck....
Ukrajna ipari központja, ahogyan a szovjeté is volt, az a " Donbass".
Ami per pillanat a béka segge alatt van a folyamatos fenyegetettség, és polgárháborús helyzet miatt. Ukrajna nem fog róla sosem lemondani önszántából.
Ebbe a helyzetbe beleragadva viszont nem maradhatnak. Amíg van Ukrán hátország, addig ott nem lesz rend.

Tudom, kicsit papagáj, de a "más esetben" közé tartozik egy polgárháborús helyzet is, és akkor ugyan nem fognak oda semmilyen USA/NATO rakétákat telepíteni.
A polgárháborús helyzet egy ideiglenes állapot. Arra volt jó, hogy egyrészt pauzolja le a NATO csatlakozást, másrészt hogy destabilizálja a mindenkori ukrán vezetést. Hosszú távon nem fenntartható. Ha államilag nem is engedik el a megyéket, de életvitelszerűen, és gazdaságilag igen, akkor elveszíti destabilizáló hatását. Most már csak mint felvonulási terület és katonai erő lekötő területként hasznosak. Úgy értem, hogy amíg ott vannak a "felkelkelők" addig mindig szembe kell állítani velük csapatokat, amik így máshonnan hiányozni fognak.

A polgárháborús helyzet egy ideiglenes állapot. Arra volt jó, hogy egyrészt pauzolja le a NATO csatlakozást, másrészt hogy destabilizálja a mindenkori ukrán vezetést. Hosszú távon nem fenntartható. Ha államilag nem is engedik el a megyéket, de életvitelszerűen, és gazdaságilag igen, akkor elveszíti destabilizáló hatását. Most már csak mint felvonulási terület és katonai erő lekötő területként hasznosak. Úgy értem, hogy amíg ott vannak a "felkelkelők" addig mindig szembe kell állítani velük csapatokat, amik így máshonnan hiányozni fognak.
Szíriában 10+ éve polgárháború van

• Tetszik
Reactions: Filter and Ramzana
Én személy szerint úgy gondolom, hogy az közelítse meg 600 méterre egy ilyennel egy orosz páncélos hadoszlopot akinek két anyja van.....
Azt írjak 20-800 meter a hatótav.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby