[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Egy ország befolyási övezetének a nagyságát a gazdasági ereje határozza meg. Oroszországnak önerejéből soha nem volt ereje Magyarországot kivonni a német befolyási övezetből.
A 2vh alatti amcsi szteroid injekciók ezen ideiglenesen változtattak, de amint elmúlt a hatásuk, ki is estünk a kezükből.
Ha részben vagy egészben elfoglalják Ukrajnát, annyi dolguk lesz ott, hogy örülnek majd, hogy luk van a seggükön. Nemhogy velünk foglalkozzanak.

Kárpátalja visszaszerzése esetén én az elmúlt 70 évben ott meghonosodott szovjet/ukra mentalitást tartom a legnagyobb gondnak.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 857
27 356
113
Nem pendítek meg most érzelmi szálakat, mint hogy egy félkarú ember mit érezne ha visszavarrnák karját, ezért csak a mocskos anyagiak:
-egyrészt kiváló alpesi legelői vannak (élelmiszeripar),
-mai építőfa árak mellett a fenyvesei is igen nagy érték (bútoriparról nem szólva),
-turizmus, főleg belföldi (elképesztő lehetőség lenne ha végre lenne valódi magashegységünk); a mátrában sem ritka az éjszakánkénti 100-500ezer forintos ár.

Tekintve, hogy eleve nem nagy terület, így nem gondolnám, hogy jelen gazdasági helyzet mellett 5-8 évnél többe kerülne időben egy átlagszintre hozni. Ha jártál ott, tudod miről beszélek.
Én tartok tőle, h a fenyves egy jó részét már elintézte az ikea feketén.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ne röhögtess....A törökök mit művelnek (dzsihádisták nyílt támogatása, amerikaiak tüzérséggel lövése (erről mondjuk hírzárlat van)? Mégse lett vége a NATO-nak.
Több területre amúgy is be fognak jelentkezni ha helyzet adódik, Aknaszlatinára és környékére biztosan. Az első dolguk lesz az ukrán gerillafrakciókkal megállapodni, aztán majd nézünk nagyokat amikor a humanitárius segélyek tartós teje pont olyan hangot ad mint a lőszeres rakaszok (szír példa).
Nem is beszélve a török-görög buliról...
Látom megint elszabadult a fantaszták képzelőereje itt a topikban, de azért vannak páran akik nem a légvárakat álmodják... és két lábbal a földön állnak.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 529
6 591
113
Hm... oregapad vagy dedapad vajon mit mondana erre?
Azonkivul mert igy ujra lenne kozos lengyel- magyar hatar, igaz atkelo nelkul, de az uzsoki hago valahol abban a csucsokben van.
Tovabba kozelebb kerulunk igy Szekelyfoldhoz, igaz kicsit kerulovel, de valojaban kozelebb.
Fejlesztendo terulet, tehat gazdasagi befektetesek kerulnek oda, tehat porgeti a gazdasagot a beruhazas.
1,2 millio lakos, megoldana a munkaerohianyunkat, nem kellene kulfoldrol toborozni vendegmunkast akik kiviszik haza a megtakaritott penzt.
Mezogazdasagi terulet, az pedig mindig jol jon.
Jah, nos akkor meg +1:
Talan kevesebb szemet uszik majd le a Tiszan.
Win-win lenne, mert nekünk munkaerő kell, ott meg wiki szerint valahol 80% munkanélküliség is van.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Mindennek két oldala van a magyar szolgálatok is profik gyorsan levennék, hogy a románok kavarnak a háttérben és ebben az esetben a magyar szolgálatok is elkezdenek kavarni a háttérben, illetve Romániában, amúgy lenne riadalom a román politikában, mivel attól tartanának, hogy ez precedens teremtene Erdély visszacsatolására.......
A románok biztos, hogy minden módon akadályoznák a terület megszerzését. Még akkor is ha ők közben Bukovinát megkapnák. Sőt a fórumjaikon rendszeresen felmerül, hogy Kárpátalja déli része őet illeti, mert az Észak-Máramaros. Nem beszélve a Szlovákokról, akik már birtokolták a területet.
Nem mellékesen mindkét állam megszeppenne, hogy beindul egy területvisszaszerzés Mo. részéről. Valamennyi szomszédunk egyből elkezdené félteni a lopott szajrét. Az sem kizárt, hogy közösen akadályoznák meg Kárpátalja megszerzését.
Kivolt ez a Trinaoni gazemberség rendesen találva, az biztos :( .

Akkor lenne esélyünk komoly területszerzésre, ha az orosz lenyomná a románt, akitől a szerb megkapná a románoknál levő Bánáti részeket, Vajdahunyad-Szászváros határral, mig közben létrejönne a Nagy-Moldva és a maradékon Románia, Dobrozsa nélkül, hisz az a szláv korridor lenne a ruszki részére.
 
W

Wilson

Guest
A románok biztos, hogy minden módon akadályoznák a terület megszerzését. Még akkor is ha ők közben Bukovinát megkapnák. Sőt a fórumjaikon rendszeresen felmerül, hogy Kárpátalja déli része őet illeti, mert az Észak-Máramaros. Nem beszélve a Szlovákokról, akik már birtokolták a területet.
Nem mellékesen mindkét állam megszeppenne, hogy beindul egy területvisszaszerzés Mo. részéről. Valamennyi szomszédunk egyből elkezdené félteni a lopott szajrét. Az sem kizárt, hogy közösen akadályoznák meg Kárpátalja megszerzését.
Kivolt ez a Trinaoni gazemberség rendesen találva, az biztos :( .
Ha nekünk lehetőségünk lenne Kárpátalja megszerzésére akkor Románia még ha akarna sem tudna velünk és Kárpátalja magyarországi visszaszerzésével foglalkozni,mert akkor már
szó szerint a tarkóján érezné az orosz medve leheletét, Szlovákia pedig számunkra nem lenne tényező.
De ismételten hangsúlyozom ennek szerintem jelenleg (már mint Kárpátalja visszaszerzésének) nincs semmilyen racionalitása,esélye.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 026
26 560
113
Na akkor fejtsd ki nekem légy szíves, hogy szerinted miért van még jelenleg egy hangyányi esély is Kárpátalja visszaszerzésének....
Ukrajna katonai összeomlása az oroszokkal szemben nem lehetőséget, hanem szükséget teremt. Ha lesz orosz támadás. Magyar belpolitikában a Fidesz túlélése lesz a tét, külpolitikában az oroszok távol tartása a Kárpátokon belülről.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 129
11 986
113
kanadai hadseregről vs Orosz

I love to hear a tough-talking and inspirational leader rallying the troops, like Mel Gibson in ‘Braveheart’, or King Theoden in “The Return of the King”. This is Melanie Joly.

Canada-Foreign-Minister-Melanie-Joly-3866648.jpg


 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Ukrajna katonai összeomlása az oroszokkal szemben nem lehetőséget, hanem szükséget teremt. Ha lesz orosz támadás. Magyar belpolitikában a Fidesz túlélése lesz a tét, külpolitikában az oroszok távol tartása a Kárpátokon belülről.
De szerintem az oroszok nem fognak támadni, mert Putyin nem hülye......
Nem éri meg neki.Ráadásul ha az ember figyelmesen követi pl az orosz külügyminiszter nyilatkozatait, abban például szó sincs orosz támadásról amikor orosz katonai válaszlépésekről beszél.....