[HUN] Pzh 2000 HU

PZH-k Tatán lesznek. A közeli szomódi lőtér elég nagy ahhoz hogy PZH-val lehessen ott gyakorolni?
Tudod mekkora a lőtér? Nem biztos, hogy a maximális távolságra kell tüzelni. A D-20 is elég messzire hord, nem volt vala gond. A védterület biztosítja a gyakorlás lehetőségét.

Tudod mekkora a lőtér? Nem biztos, hogy a maximális távolságra kell tüzelni. A D-20 is elég messzire hord, nem volt vala gond. A védterület biztosítja a gyakorlás lehetőségét.
nem tudom mekkora, pont ezért kérdeztem. :)
Harckocsikat láttam rajta videón gyakorolni: az ő "pályájuk" nem tűnt nagynak (max. 5-6km "mélységű" lehetett ránázásre), de valószínű hogy az csak egy része...

nem tudom mekkora, pont ezért kérdeztem. :)
Harckocsikat láttam rajta videón gyakorolni: az ő "pályájuk" nem tűnt nagynak (max. 5-6km "mélységű" lehetett ránázásre), de valószínű hogy az csak egy része...
A tüzérek is ott szoktak lőni csak távolabbról, de amúgy csak korlátozottan alkalmas tüzérségi lőtérnek mert kicsi.

Azt tudja valaki mi az a "zsalugáter szerű" panel a PZH tornyának elején?

Van egy zsalugáter ott oldalt is, nem tudom teljesen elolvasni, de valami lőszeradagoló "motort" írnak oda

292e25d4723ac5ccd1bd3595d2e83914.jpg

Valóban a a héten érkeznek az első PZH-k, vagy ez csak egy fals infó?

Balázsék, Vadon Jani a beszélgetés legvégén mondja: (a téma címe megtévesztő. a végén pár mondatot erről beszélgetnek)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: SilvioD

Balázsék, Vadon Jani a beszélgetés legvégén mondja: (a téma címe megtévesztő. a végén pár mondatot erről beszélgetnek)

Hát Jani 2 mondat alapján nincs vakon, februárra ígérték az első darabokat, szal akár a héten ideérhetnek. Fasza lenne!!!

Hm, érdekes találat. Bármikor is érkeznek, ha azt sajtónyilvános eseménnyé akarját tenni, akkor pár nappal előtte, vagy akár egy héttel előtte már kiküldhetik a meghívót nekik. Csak legfeljebb kérik, hogy addig ne szóljanak róla. Szóval lehet, hogy valóban megjönnek. Vagy legalább az első darab. :D

A BW oldala is februári érkezésről tud.

A 131-es tüzérzászlóalj képezi ki az első nyolc magyart a weideni Panzerhaubitze 2000-en. Ebből a modern önjáró tarackból 24 darabot rendelt a magyar fegyveres erők a német fegyverkezési ipartól. 2022 februárjában átveszik az első szállított tarackokat, majd haza kiképezik bajtársaikat

A BW oldala is februári érkezésről tud.

A 131-es tüzérzászlóalj képezi ki az első nyolc magyart a weideni Panzerhaubitze 2000-en. Ebből a modern önjáró tarackból 24 darabot rendelt a magyar fegyveres erők a német fegyverkezési ipartól. 2022 februárjában átveszik az első szállított tarackokat, majd haza kiképezik bajtársaikat

Ez egy egy évvel ezelőtti cikk, nekem úgy rémlik, hogy most (februárban) nem valami "prototípust" kapunk?

• Tetszik
Reactions: honved
Ez egy egy évvel ezelőtti cikk, nekem úgy rémlik, hogy most (februárban) nem valami "prototípust" kapunk?
"Németországban megkezdték a Panzerhaubitze gyártását, 2021-ben a PZH 2000-es toronyillesztési próbája és az előzetes minőségbiztosítási ellenőrzés is megtörtént a gyárban. Ez azt jelenti, hogy 2022 elején az első referencia PZH-jármű elkészül és leszállításra, valamint átadásra is kerül a Magyar Honvédség részére, ez alapján kezdődik meg a gyártás."

Szerintem szinte mind kész van, szóval ha leokézzák a mintapéldány hónapokon belül jöhet a többi is.

"Németországban megkezdték a Panzerhaubitze gyártását, 2021-ben a PZH 2000-es toronyillesztési próbája és az előzetes minőségbiztosítási ellenőrzés is megtörtént a gyárban. Ez azt jelenti, hogy 2022 elején az első referencia PZH-jármű elkészül és leszállításra, valamint átadásra is kerül a Magyar Honvédség részére, ez alapján kezdődik meg a gyártás."

Szerintem szinte mind kész van, szóval ha leokézzák a mintapéldány hónapokon belül jöhet a többi is.
Az idézőjelbe tett prototípus alatt a mintapéldányt értettem te jobban megfogalmaztad...:-).
Amúgy kíváncsi lennék,hogy lesz-e egyáltalán valami eltérés a magyar és a német PZH2000-ek között.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Venom85
Az idézőjelbe tett prototípus alatt a mintapéldányt értettem te jobban megfogalmaztad...:).
Amúgy kíváncsi lennék,hogy lesz-e egyáltalán valami eltérés a magyar és a német PZH2000-ek között.
Lesz mert a németeknél most indul majd az upgrade program ami arra a szintre hozza a meglévő gépeiket amilyen a miénk lesz.

Az idézőjelbe tett prototípus alatt a mintapéldányt értettem te jobban megfogalmaztad...:).
A kommunikációs rendszer és BMS más lesz, nyilván NATO kompatibilis, szóval szót értünk a Friccekkel, de más típusú lesz...

• Tetszik
Reactions: Pogány