[HUN] Pzh 2000 HU

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 861
4 693
113
PZH-k Tatán lesznek. A közeli szomódi lőtér elég nagy ahhoz hogy PZH-val lehessen ott gyakorolni?
Tudod mekkora a lőtér? Nem biztos, hogy a maximális távolságra kell tüzelni. A D-20 is elég messzire hord, nem volt vala gond. A védterület biztosítja a gyakorlás lehetőségét.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 855
44 826
113
Tudod mekkora a lőtér? Nem biztos, hogy a maximális távolságra kell tüzelni. A D-20 is elég messzire hord, nem volt vala gond. A védterület biztosítja a gyakorlás lehetőségét.
nem tudom mekkora, pont ezért kérdeztem. :)
Harckocsikat láttam rajta videón gyakorolni: az ő "pályájuk" nem tűnt nagynak (max. 5-6km "mélységű" lehetett ránázásre), de valószínű hogy az csak egy része...

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 844
134 240
113
nem tudom mekkora, pont ezért kérdeztem. :)
Harckocsikat láttam rajta videón gyakorolni: az ő "pályájuk" nem tűnt nagynak (max. 5-6km "mélységű" lehetett ránázásre), de valószínű hogy az csak egy része...
A tüzérek is ott szoktak lőni csak távolabbról, de amúgy csak korlátozottan alkalmas tüzérségi lőtérnek mert kicsi.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 894
6 165
113
Azt tudja valaki mi az a "zsalugáter szerű" panel a PZH tornyának elején?

Van egy zsalugáter ott oldalt is, nem tudom teljesen elolvasni, de valami lőszeradagoló "motort" írnak oda

292e25d4723ac5ccd1bd3595d2e83914.jpg

T

Törölt tag

Guest
Valóban a a héten érkeznek az első PZH-k, vagy ez csak egy fals infó?

Balázsék, Vadon Jani a beszélgetés legvégén mondja: (a téma címe megtévesztő. a végén pár mondatot erről beszélgetnek)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: SilvioD

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 964
99 238
113

Balázsék, Vadon Jani a beszélgetés legvégén mondja: (a téma címe megtévesztő. a végén pár mondatot erről beszélgetnek)

Hát Jani 2 mondat alapján nincs vakon, februárra ígérték az első darabokat, szal akár a héten ideérhetnek. Fasza lenne!!!

beat

Well-Known Member
2012. január 25.
1 094
2 658
113

Hm, érdekes találat. Bármikor is érkeznek, ha azt sajtónyilvános eseménnyé akarját tenni, akkor pár nappal előtte, vagy akár egy héttel előtte már kiküldhetik a meghívót nekik. Csak legfeljebb kérik, hogy addig ne szóljanak róla. Szóval lehet, hogy valóban megjönnek. Vagy legalább az első darab. :D

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 964
99 238
113
A BW oldala is februári érkezésről tud.

A 131-es tüzérzászlóalj képezi ki az első nyolc magyart a weideni Panzerhaubitze 2000-en. Ebből a modern önjáró tarackból 24 darabot rendelt a magyar fegyveres erők a német fegyverkezési ipartól. 2022 februárjában átveszik az első szállított tarackokat, majd haza kiképezik bajtársaikat

W

Wilson

Guest
A BW oldala is februári érkezésről tud.

A 131-es tüzérzászlóalj képezi ki az első nyolc magyart a weideni Panzerhaubitze 2000-en. Ebből a modern önjáró tarackból 24 darabot rendelt a magyar fegyveres erők a német fegyverkezési ipartól. 2022 februárjában átveszik az első szállított tarackokat, majd haza kiképezik bajtársaikat

Ez egy egy évvel ezelőtti cikk, nekem úgy rémlik, hogy most (februárban) nem valami "prototípust" kapunk?

• Tetszik
Reactions: honved

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 855
44 826
113
Ez egy egy évvel ezelőtti cikk, nekem úgy rémlik, hogy most (februárban) nem valami "prototípust" kapunk?
"Németországban megkezdték a Panzerhaubitze gyártását, 2021-ben a PZH 2000-es toronyillesztési próbája és az előzetes minőségbiztosítási ellenőrzés is megtörtént a gyárban. Ez azt jelenti, hogy 2022 elején az első referencia PZH-jármű elkészül és leszállításra, valamint átadásra is kerül a Magyar Honvédség részére, ez alapján kezdődik meg a gyártás."

Szerintem szinte mind kész van, szóval ha leokézzák a mintapéldány hónapokon belül jöhet a többi is.

W

Wilson

Guest
"Németországban megkezdték a Panzerhaubitze gyártását, 2021-ben a PZH 2000-es toronyillesztési próbája és az előzetes minőségbiztosítási ellenőrzés is megtörtént a gyárban. Ez azt jelenti, hogy 2022 elején az első referencia PZH-jármű elkészül és leszállításra, valamint átadásra is kerül a Magyar Honvédség részére, ez alapján kezdődik meg a gyártás."

Szerintem szinte mind kész van, szóval ha leokézzák a mintapéldány hónapokon belül jöhet a többi is.
Az idézőjelbe tett prototípus alatt a mintapéldányt értettem te jobban megfogalmaztad...:).
Amúgy kíváncsi lennék,hogy lesz-e egyáltalán valami eltérés a magyar és a német PZH2000-ek között.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Venom85

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 844
134 240
113
Az idézőjelbe tett prototípus alatt a mintapéldányt értettem te jobban megfogalmaztad...:).
Amúgy kíváncsi lennék,hogy lesz-e egyáltalán valami eltérés a magyar és a német PZH2000-ek között.
Lesz mert a németeknél most indul majd az upgrade program ami arra a szintre hozza a meglévő gépeiket amilyen a miénk lesz.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
22 855
44 826
113
A kommunikációs rendszer és BMS más lesz, nyilván NATO kompatibilis, szóval szót értünk a Friccekkel, de más típusú lesz...

• Tetszik
Reactions: Pogány