[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Ezt csak azért írtam le, mivel Jupiter (a szerencsebolygó) a Halakban tartózkodik jelenleg,
S egyúttal ezáltal a legtávolabb a Szűztől, ahol az oroszok vannak! Nem véletlenül akarják hát a jenkik épp most, az oroszok szempontjából rossz ütemben lépésre kényszeríteni a Medvét! Remélem észnél lesz a világ! Mert a hadiszerencse is forgandó!
 
W

Wilson

Guest
Én nem voltam USA ellenes, sőt 90-es években, oda vágytam, rózsaszínű szemüvegen keresztül láttam őket, de mára odáig jutottam, hogy hányok tőlük.

És mi? Ők akarnak minket megvédeni az energiakimaradástól? Ez valami vicc.

BRICS országoknak lenne töke, akkor az ENSZ-ben legközelebb felvethetnék, ha amcsi csapatok vonulnak Denverből Santa Fe-be, hogy szankciózzák meg őket, meg vonuljanak be Mexikóba. Egyszerűen nevetséges.

Ezek megint úgy akarják birtokba venni Európát, hogy háborút robbantanak ki, ezúttal Oroszo-val együtt akarják az egészet.

Megörült ez az egész világ, nőnek öltözött elhízott bácsik járnak óvodákba, néger a fehér ember hulláján sikít hogy rasszista, férfiak akarnak menstruációhoz való jogot, a nők meg akarják ölni a 9 hónapos magzatot, Európa meg atom helyet barnaszénnel termel áramot, mert az atom szennyez, az Usa meg megvéd minket az energiakimaradástól. Téboly.

Ilyen konteós hülyeségnek gondoltam, még kicsit le is szóltam azokat, akik azt írták, hogy azért kell Biden, hogy kirobbanthassanak egy nagy háborút és bakker, még a végén igaz lesz. Őrület.
Nem hiszem, hogy lesz bármilyen háború, az viszont benne van a pakliban, hogy valamilyen szinten elindul a hidegháborús feeling.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Miert is? Hany ev mulva? Meg azt a sajat udvaruknak tekintett Ukrajnat se vittek el, lehet el se viszik amilyen xarkupac. Miert kell a jenki meg az ukran banderista miatt haboruba keverednunk azzal akivel amugy semmi bajunk? Aggodjon a roman meg a lengyel emiatt.

Miért ne tennék? Amint lehet? A "VSZ" pedig pillanatokon belül "saját udvar".
 
  • Vicces
Reactions: boki

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Nem hiszem, hogy lesz bármilyen háború, az viszont benne van a pakliban, hogy valamilyen szinten elindul a hidegháborús feeling.
Még én se hiszek benne, de nagyon erősen nyomják arra a helyzetet. :mad:
Kérdés, meddig lehet elmenni, mert végső esetben bedobhatnak egy, "NATO ellenőrök/katonák ellenőrizzék az Orosz Haderőt", vagy szereljenek le 300k katonát, mert másként pif-puf, na akkor mi van? Putyin belemenne? Szerintem nem.
Igy is iszonyú arcvesztés bármelyik félnek meghátrálni, már most.
USA-nak párszor már bejött ez a szankciózzunk háborúig + áldozati póz.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 904
11 381
113
Egyébként mióta van önálló Ukrajna, azóta gyakorlatilag arról szól a saját öndefiníciójuk, hogy ők nem oroszok, még akkor sem ha valójában a nép tömegével oroszul beszél csak, ukránul nem is. Tehát látványosan a Szűz oroszokkal szemben határozzák meg az identitásukat, méghozzá érzelmi alapon, s nem a ráció talaján maradva! A Szűzzel szemközt pedig a Halak van.
..
S lám, a fő állami jelképük Neptunus (Poseidon) tengeristen szigonya a trident, náluk tryzub. Neptunus otthona pedig a modern felosztásban a Halak jegye.
..
Na meg ott vannak ők is a Fekete-tengernél, amelynek nagy része ún. brakkvíz, amely miatt a rosszul szellőzött víztömeg tipikus megtestesítője, ezért itt az életlehetőségek kvázi halott állapotban vannak sok élőlény számára (magyar "hal" szó és a "meghal" kapcsoalatán érdemes elfilozofálni), akár csak analóg a Halak havában közvetlenül a tavaszi ébredés előtt, tél végén. Jóval fajszegényebb is az élővilága, mint pl. a Földközi-tengeré.
..
Ezt csak azért írtam le, mivel Jupiter (a szerencsebolygó) a Halakban tartózkodik jelenleg, mint azt láthatod az efemeridákból. Ergó arra következtethetünk, hogy a Halak analógiát megtestesítő dolgok a földi síkon most szerencsés periódusukban vannak, s nem pedig egy kifejezett pechszériában. Aztán, hogy egy esetleges elsöprő erejű orosz offenzíva esetén mi számít majd szerencsének az ő szempontjukból, az egy jó kérdés. Ha nem lesz támadás akkor ez egyértelműen az nekik, mert megúszták, viszont ha lesz mégis, de kevés áldozattal jár, akkor az is az lesz. De ha nem szűnik meg végérvényesen az ukrán államiság egy ilyen szcenáriót követően sem, akkor ez még inkább elmondható lesz.
..
Én sem tudom mi fog történni, de ha megálmodom megírom! :) ;) :cool:
(Továbbra is erős megrendezettséget és színpadiasságot érzek az események ilyen irányú felkorbácsolásán, de ezt már fentebb leírtam. Olyan mintha nem ez lenne a következő időszak fő attrakciója, csak "belépő", figyelemelterelés valami másról.)
aztak.rva! Nem ertem, de nagyon hatasos! Annyit leszurtem azert, hogy mindennek tobbfele felosztasa is van, igy aztan, mindig talalni valamit, ami epp abban a hazban van valamelyik tipusu felosztas szerint, ahol epp szeretnenk :D De azert respect, ilyen komolyan irni ilyesmirol.

Ezt meg mintha egyenesen Dr. Eugene Porter mondta volna, tisztara ugy hangzik. Gratula!

(Továbbra is erős megrendezettséget és színpadiasságot érzek az események ilyen irányú felkorbácsolásán, de ezt már fentebb leírtam. Olyan mintha nem ez lenne a következő időszak fő attrakciója, csak "belépő", figyelemelterelés valami másról.)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 986
66 242
113
Miért ne tennék? Amint lehet? A "VSZ" pedig pillanatokon belül "saját udvar".
Nincs hozza erejuk hogy egy ekkora nyiltan ellenseges teruletet ujbol megszalljanak. Meg egyszer nem kovetik el azt a hibat. Nalunk meg az sem jatszik be hogy egy veluk ellenseges kormanyt baratira csereljenek, mert nincs velunk semmi bajuk. At nem vonulnak rajtunk mert utanunk a semleges Ausztria jon. Ha valakivel haboruzni fognak errefele azok nem mi leszunk. Azt a leroggyant Ukrajnat ha akarjak magukeva tehetik de mire ott rendet raknak meg kivakarjak azt a koszbol addig evtizedek tellnek el, de azt is ketlem hogy elviszik. Mondjuk tolem aztan mehetnek nyugat fele, nem tartoztatom fel oket, erezzek az oroszt Brusszelben is ha mar 45-ben nem ment el addig Zsukov. Csak itt ne maradjon egy sem, de mas nacioju sem mert arra harapunk sokan ebben az orszagban.
 
W

Wilson

Guest
Még én se hiszek benne, de nagyon erősen nyomják arra a helyzetet. :mad:
Kérdés, meddig lehet elmenni, mert végső esetben bedobhatnak egy, "NATO ellenőrök/katonák ellenőrizzék az Orosz Haderőt", vagy szereljenek le 300k katonát, mert másként pif-puf, na akkor mi van? Putyin belemenne? Szerintem nem.
Igy is iszonyú arcvesztés bármelyik félnek meghátrálni, már most.
USA-nak párszor már bejött ez a szankciózzunk háborúig + áldozati póz.
Más a világpolitikai helyzet, az USA szerintem nem olyan erős már, hogy egyszerre szigetelje el, Oroszországot és Kínát,ezzel a mostani akciójával csak még jobban megerősítik Oroszország és Kína kapcsolatát.Szívesen megnézném, pl az amerikai elit arcát, ha a nagy Oroszországban szembeni keménykedés következtében Latin-Amerikában hirtelen kéz a kézben orosz és kínai katonai bázisok és fegyverek jelennének meg......
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Putyin minden további nélkül megteheti, hogy "csak" Donbasszba meg Krímbe vonul be.
Ott bevárja az érkező flottát (állítólag rendesen meg vannak rakva a partraszálló hajók!), mindeközben felépítenek némi jelenlétet Venezuelában/Kubában, meg ahol kell.

A pekingi olimpián eldördül a startpisztoly és Tajvant annektálja Kína, miközben a Dnyepertől Keletre eső ukrán országrészek már megszűnnek ukrán országrészeknek lenni. Amerika meg azt se tudja, hova kapja a fejét.
A NATOban teljes megosztottság alakul ki, a nem-hiszti országok megtagadják az együttműködést, lévén nem NATO tagállam lett megtámadva, mire a klasszik NATO-tagállamok nélkülük próbálnak meg vergődni - és eközben ott van Tajvan problémája...

Szerintem a svédasztalos vacsoránál épp Iván veri orrba a nagypofájú szláv unokatestvérét (aki váltig állítja, hogy a másik asztalnál ülő hangos amerikai majd jól móresre tanítja), aki az átmeneti szállásnak biztosított házát teljesen lelakta az utóbbi 30 évben.
A hangos amerikaival egy asztalnál ülők (a hangos amerikai parancsára) kicsit túlpakolták a tányérjukat és most próbálnak visszaegyensúlyozni az asztalhoz - miközben az amerikai még mindig az asztalnál ül és issza a sörét, néha átugatva más asztalokhoz.

Csak közben meg az amerikai szemrevaló kínai barátnőjét meg éppen Pangzai itatja mattrészegre, és már az öklözőzsír is előkerült.

Én ilyen esetben angolosan távoznék ebből a műintézményből.

Természetesen mindez csak esti agymenés. Jóccakát.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Más a világpolitikai helyzet, az USA szerintem nem olyan erős már, hogy egyszerre szigetelje el, Oroszországot és Kínát,ezzel a mostani akciójával csak még jobban megerősítik Oroszország és Kína kapcsolatát.Szívesen megnézném, pl az amerikai elit arcát, ha a nagy Oroszországban szembeni keménykedés következtében Latin-Amerikában hirtelen kéz a kézben orosz és kínai katonai bázisok és fegyverek jelennének meg......
Én arra gondolok, hogy itt a "vasfüggöny orosz oldalán" csinálnak egy nagy Vietnám 2.0-t, ezzel legyengítve az oroszokat, egy anyagháborúra kényszerítve őket, Putyin otthon megbukik és tesznek a helyére egy "megfelelő" embert, kihitelezik az egészet, és majd betagozódik alájuk a teljes orosz szféra, Kína ellen.
(Ha kell, akkor megint egymásra uszítják az itteni népeket, nekik ez nem okozott gondot soha. Bele tudnak még nyomni a háborús zónába országokat.)
Totális háború, Orosz vs. Usa nem lesz szerintem, 99%, persze amilyen idióta politikusok vannak mostanában, talán fel sem fogják, hogy mindenki elég, ha elkezdenek egymásra lőni.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Index hir

Az amerikai elnök korábban már kijelentette, hogy nem szándékozik amerikai katonákat küldeni Ukrajnába, helyette különböző gazdasági lépéseket tenne európai szövetségesei közreműködésével, amelyek Oroszország részére hátrányt jelentenének, és emellett Biden további politikai következményeket emlegetett:

- Technológiai szállítmányok megvonását Oroszországtól.
- Minden amerikai eredetű szoftver blokkolását Oroszországban.
- A fentebb soroltakkal gyengíteni kulcsfontosságú gazdasági ágazatokat, mint a mesterséges intelligencia alkalmazása, quantum-számítástechnika, repülőgépek működtetése stb.

kérdés a software megvonas ötlethez:
hogy lehet egy softwaret blokkolni orszországban...mármint OK meg lehet probalni, de mennyi időbe telik egy softwaret feltörni és utána ingyen használni? Továbbá melyik amerikai eredetű softwarenek nincs kínai alternatívája?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and vata

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
Ami a román sajtóban elhangzik jelenleg:
Németország 5000 sisakot ad Ukrajnának, majd jók lesznek bilinek ha összeszarnák magukat ha megindulnak az oroszok.

Az elmebeteg államelnökünk Oroszország által kreált krízisről beszélt, ami nem csak a Ukrajna, hanem az euroatlanti szövetség biztonságáról szól.

Az oroszok megkapták a választ

Az amerikaiak legkésőbb február közepére teszik az orosz támadás időpontját. Meg kell hagyni kurvajól sikerűlhetett a válaszlevél tartalma, ha szerintük két hétre rá lerohanják miatta ukrajnát.

A CNN szerint a jelenlegi világrend a a végéhez közeledik, mert Amerika elfárat Afganiszránban és az ellenfelei ezt kihasználják.

Megpróbálnak 1000-1000 NATO vagy inkább amerikai katonát küldeni a kelet-európai országokba, erről megy a tárgyalás.

Szíjjártó beszólt az ukránoknak, hogy Magyarország nem fogja őket támogatni egy konfliktusban, amiért az ukrajai magyarork jogai el vannak nyomva.