Nagyon kevés...Végül is van. Az más kérdés, hogy ráhatásuk nincsen a történésekre.
..
Emlékszel mit írtam neked, hogy legutóbb amikor Mars a Bakban volt melyik állami vezető helyzete rendült meg, mi volt a neve?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nagyon kevés...Végül is van. Az más kérdés, hogy ráhatásuk nincsen a történésekre.
Miert is? Hany ev mulva? Meg azt a sajat udvaruknak tekintett Ukrajnat se vittek el, lehet el se viszik amilyen xarkupac. Miert kell a jenki meg az ukran banderista miatt haboruba keverednunk azzal akivel amugy semmi bajunk? Aggodjon a roman meg a lengyel emiatt.
Nem hiszem, hogy lesz bármilyen háború, az viszont benne van a pakliban, hogy valamilyen szinten elindul a hidegháborús feeling.
Nagyon kevés...
..
Emlékszel mit írtam neked, hogy legutóbb amikor Mars a Bakban volt melyik állami vezető helyzete rendült meg, mi volt a neve?
Még én se hiszek benne, de nagyon erősen nyomják arra a helyzetet.Nem hiszem, hogy lesz bármilyen háború, az viszont benne van a pakliban, hogy valamilyen szinten elindul a hidegháborús feeling.
Nem tudom... De ha történik valami ilyesmi, akkor kiütne a libabőr pár percre, az tuti!A románok Orbánjáé? Úgy gondolod, hogy a mi Orbánunké is megfog?
Ez aztán komoly érv...Miért ne tennék? Amint lehet? A "VSZ" pedig pillanatokon belül "saját udvar".
De egyoldalú volt, most ha az oroszok meglépik, hogy növelik a katonai jelenlétüket Latin-Amerikában, az már igencsak a Fehér Ház zöld gyepének a közelében lesz....Az már jó pár éve elindult...
aztak.rva! Nem ertem, de nagyon hatasos! Annyit leszurtem azert, hogy mindennek tobbfele felosztasa is van, igy aztan, mindig talalni valamit, ami epp abban a hazban van valamelyik tipusu felosztas szerint, ahol epp szeretnenk De azert respect, ilyen komolyan irni ilyesmirol.Egyébként mióta van önálló Ukrajna, azóta gyakorlatilag arról szól a saját öndefiníciójuk, hogy ők nem oroszok, még akkor sem ha valójában a nép tömegével oroszul beszél csak, ukránul nem is. Tehát látványosan a Szűz oroszokkal szemben határozzák meg az identitásukat, méghozzá érzelmi alapon, s nem a ráció talaján maradva! A Szűzzel szemközt pedig a Halak van.
..
S lám, a fő állami jelképük Neptunus (Poseidon) tengeristen szigonya a trident, náluk tryzub. Neptunus otthona pedig a modern felosztásban a Halak jegye.
..Trident - Wikipedia
en.wikipedia.org
Na meg ott vannak ők is a Fekete-tengernél, amelynek nagy része ún. brakkvíz, amely miatt a rosszul szellőzött víztömeg tipikus megtestesítője, ezért itt az életlehetőségek kvázi halott állapotban vannak sok élőlény számára (magyar "hal" szó és a "meghal" kapcsoalatán érdemes elfilozofálni), akár csak analóg a Halak havában közvetlenül a tavaszi ébredés előtt, tél végén. Jóval fajszegényebb is az élővilága, mint pl. a Földközi-tengeré.
..
Ezt csak azért írtam le, mivel Jupiter (a szerencsebolygó) a Halakban tartózkodik jelenleg, mint azt láthatod az efemeridákból. Ergó arra következtethetünk, hogy a Halak analógiát megtestesítő dolgok a földi síkon most szerencsés periódusukban vannak, s nem pedig egy kifejezett pechszériában. Aztán, hogy egy esetleges elsöprő erejű orosz offenzíva esetén mi számít majd szerencsének az ő szempontjukból, az egy jó kérdés. Ha nem lesz támadás akkor ez egyértelműen az nekik, mert megúszták, viszont ha lesz mégis, de kevés áldozattal jár, akkor az is az lesz. De ha nem szűnik meg végérvényesen az ukrán államiság egy ilyen szcenáriót követően sem, akkor ez még inkább elmondható lesz.
..
Én sem tudom mi fog történni, de ha megálmodom megírom!
(Továbbra is erős megrendezettséget és színpadiasságot érzek az események ilyen irányú felkorbácsolásán, de ezt már fentebb leírtam. Olyan mintha nem ez lenne a következő időszak fő attrakciója, csak "belépő", figyelemelterelés valami másról.)
Nincs hozza erejuk hogy egy ekkora nyiltan ellenseges teruletet ujbol megszalljanak. Meg egyszer nem kovetik el azt a hibat. Nalunk meg az sem jatszik be hogy egy veluk ellenseges kormanyt baratira csereljenek, mert nincs velunk semmi bajuk. At nem vonulnak rajtunk mert utanunk a semleges Ausztria jon. Ha valakivel haboruzni fognak errefele azok nem mi leszunk. Azt a leroggyant Ukrajnat ha akarjak magukeva tehetik de mire ott rendet raknak meg kivakarjak azt a koszbol addig evtizedek tellnek el, de azt is ketlem hogy elviszik. Mondjuk tolem aztan mehetnek nyugat fele, nem tartoztatom fel oket, erezzek az oroszt Brusszelben is ha mar 45-ben nem ment el addig Zsukov. Csak itt ne maradjon egy sem, de mas nacioju sem mert arra harapunk sokan ebben az orszagban.Miért ne tennék? Amint lehet? A "VSZ" pedig pillanatokon belül "saját udvar".
Más a világpolitikai helyzet, az USA szerintem nem olyan erős már, hogy egyszerre szigetelje el, Oroszországot és Kínát,ezzel a mostani akciójával csak még jobban megerősítik Oroszország és Kína kapcsolatát.Szívesen megnézném, pl az amerikai elit arcát, ha a nagy Oroszországban szembeni keménykedés következtében Latin-Amerikában hirtelen kéz a kézben orosz és kínai katonai bázisok és fegyverek jelennének meg......Még én se hiszek benne, de nagyon erősen nyomják arra a helyzetet.
Kérdés, meddig lehet elmenni, mert végső esetben bedobhatnak egy, "NATO ellenőrök/katonák ellenőrizzék az Orosz Haderőt", vagy szereljenek le 300k katonát, mert másként pif-puf, na akkor mi van? Putyin belemenne? Szerintem nem.
Igy is iszonyú arcvesztés bármelyik félnek meghátrálni, már most.
USA-nak párszor már bejött ez a szankciózzunk háborúig + áldozati póz.
Virág elvtárs, ez az ítélet!Véletlenül a 2022 májusi térképet vették elő.........
Én arra gondolok, hogy itt a "vasfüggöny orosz oldalán" csinálnak egy nagy Vietnám 2.0-t, ezzel legyengítve az oroszokat, egy anyagháborúra kényszerítve őket, Putyin otthon megbukik és tesznek a helyére egy "megfelelő" embert, kihitelezik az egészet, és majd betagozódik alájuk a teljes orosz szféra, Kína ellen.Más a világpolitikai helyzet, az USA szerintem nem olyan erős már, hogy egyszerre szigetelje el, Oroszországot és Kínát,ezzel a mostani akciójával csak még jobban megerősítik Oroszország és Kína kapcsolatát.Szívesen megnézném, pl az amerikai elit arcát, ha a nagy Oroszországban szembeni keménykedés következtében Latin-Amerikában hirtelen kéz a kézben orosz és kínai katonai bázisok és fegyverek jelennének meg......
Mindennek van. Olyan Windows-t csinálnak, hogy Bill GeXtszi sem ismeri meg.nincs kínai alternatívája?
Szerintem Oroszország egyáltalán nem akarja a nyakába venni az ukrán gondokat.Azt a leroggyant Ukrajnat ha akarjak magukeva tehetik de mire ott rendet raknak meg kivakarjak azt a koszbol addig evtizedek tellnek el, de azt is ketlem hogy elviszik.
Szerintem Putyin nem hülye nem fogja Ukrajnát megtámadni, nem tesz ekkora szíveséget az USA-k.Én arra gondolok, hogy itt a "vasfüggöny orosz oldalán" csinálnak egy nagy Vietnám 2.0-t, ezzel legyengítve az oroszokat, egy anyagháborúra kényszerítve őket, Putyin otthon megbukik és tesznek a helyére egy "megfelelő" embert, kihitelezik az egészet, és majd betagozódik alájuk a teljes orosz szféra, Kína ellen.
(Ha kell, akkor megint egymásra uszítják az itteni népeket, nekik ez nem okozott gondot soha. Bele tudnak még nyomni a háborús zónába országokat.)
Totális háború, Orosz vs. Usa nem lesz szerintem, 99%, persze amilyen idióta politikusok vannak mostanában, talán fel sem fogják, hogy mindenki elég, ha elkezdenek egymásra lőni.