J-20 (Chengdu, Kína)

A fúvócsövet nézd. Új hajtóműnek néz ki.
Vagy csak egy WS-10-es TVC fúvócsővel.
Egyelőre még inkább ez a biztos.
Itt van egy J-10B-n, 2018-ból:

68ce43047fc2.png

Miért ütközhet nehézségekbe, hogy az oroszok is "F-22" kabintetőt rakjanak a Szu-57-re? Vagy csak nem akarnak, nem látják lényegét?
Mi van abba a két tartályban, hogy a J-20-ra is kellett?
Úgy tudom, hogy sokkal nehezebb egy darab plexiből megcsinálni az egész kabintetőt, mint külön-külön több darabból.

• Tetszik
Reactions: enzo
Úgy tudom, hogy sokkal nehezebb egy darab plexiből megcsinálni az egész kabintetőt, mint külön-külön több darabból.
Az lehet, de a Szu-27/30/35 kabinteteje is elég nagy darab, már nem kellene sokkal megtoldani ahoz, hogy egyben legyen az egész. Valahogy nem tűnik olyan nagy lépésnek.

Az lehet, de a Szu-27/30/35 kabinteteje is elég nagy darab, már nem kellene sokkal megtoldani ahoz, hogy egyben legyen az egész. Valahogy nem tűnik olyan nagy lépésnek.

Nem gyártottak sose ilyen egyben deklit az oroszok, lehet hogy nem tudnak.

Állítólag nem épp olyan egyszerű. A kínaiak a protónál még merevítéseket sem tettek bele. Egy üveg volt az egész.
De aztán olyasmit olvastam, hogy a pilóták szeretik azt a merevítést, megt valamilyen referenciát ad neki repülés közben és visszapillantót is lehet rá szerelni.
Nos, fogalmam sincs, mi ennek az igazságalapja és azt sem értem mire egy 5 gen gépnek visszapillantó?

• Tetszik
Reactions: Szittya and enzo
Másfelől!
Ha hihetünk a videónak és így néz ki a WS-15 hajtómű, akkor a lamellák végén lévő csücskök száma 12.
Egy nagyon türelmes 13 olyan lamellás csücsköt vélt felvedezni azok a képen.
Lehet, hogy ws-15?
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Állítólag nem épp olyan egyszerű. A kínaiak a protónál még merevítéseket sem tettek bele. Egy üveg volt az egész.
De aztán olyasmit olvastam, hogy a pilóták szeretik azt a merevítést, megt valamilyen referenciát ad neki repülés közben és visszapillantót is lehet rá szerelni.
Nos, fogalmam sincs, mi ennek az igazságalapja és azt sem értem mire egy 5 gen gépnek visszapillantó?
Lehet, hogy csak megszokás. Amennyire filléres, sok vizet nem zavar. Az F-35-re is visszakerült egy belső keret, pedig technikailag az is egyetlen üvegbuborék.

• Tetszik
Reactions: rappali_ and fip7
Lehet, hogy csak megszokás. Amennyire filléres, sok vizet nem zavar. Az F-35-re is visszakerült egy belső keret, pedig technikailag az is egyetlen üvegbuborék.
.
.
Rep.hordozorol felszallo F-18 videokon latszik, hogy a kabintetö keretre kapaszkodo is fel van szerelve, es a katapultos inditas pillanataban több pilota abba kapaszkodik jobb kezzel. Peldaul:
.
.