[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 809
47 053
113
Ez egy világháború': Biden azt mondja az amerikaiaknak, hogy hagyják el Ukrajnát, lelövi az evakuálási jelentéseket
Vén szenilis barom!
Azzal nem vitatkozva, hogy Bidennek milyen vezetői képességei vannak:
Szergej Lavrovról:
He also voiced concern over the actions of "the Anglo-Saxon countries" that evacuated its diplomatic staff from Ukraine, noting it can mean they are "up to something," and Moscow might have to evacuate its diplomats from Ukraine as well.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 045
23 895
113
W

Wilson

Guest

Putyin máris bevitt egy nagy ütést Ukrajnának​

https://privatbankar.hu/cikkek/szerzo/privatbankar-hu.html

Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint az ukrán gazdaságnak több mint 280 milliárd dollár kárt okozott a 2014-től 2020 végéig eltelt időszakban az Oroszországgal kialakult konfliktushelyzet.

Az egyik legtekintélyesebb londoni gazdasági-üzleti elemzőcég, a Centre for Economics and Business Research (CEBR) csütörtökön ismertetett tanulmányában közölte: modellszámításai arra vallanak, hogy a Krím-félsziget orosz annektálása utáni hét évben az ukrán gazdaság évente átlagosan 40 milliárd dollár veszteséget szenvedett. Ez azt jelenti, hogy Ukrajnát a konfliktus előtti ukrán hazai össztermék (GDP) 19,9 százalékával egyenlő kár érte a vizsgált időszak minden évében.

A mezőgazdaság is megsínylette a háborús feszültséget (fotó: depositphotos.com)
A mezőgazdaság is megsínylette a háborús feszültséget (fotó: depositphotos.com)

A CEBR számításai szerint a Krím 2014-ben végrehajtott orosz annektálása önmagában 58,1 milliárd - évente 8,3 milliárd - dollárnyi GDP-veszteséget okozott Ukrajnának 2020 végéig. A Donyec-medencében zajló konfliktus évente további 14,6 milliárd dollár - összesen 102,2 milliárd dollár - kárral járt az ukrán gazdaságban a vizsgált időszakban - áll a cég elemzésében.
Az ukrán gazdaság iránti befektetői bizalom gyengülése évente 10,3 milliárd, a tanulmány elkészítéséhez vizsgált hét évben összesen 72,1 milliárd dollár veszteséget okozott meg nem valósult beruházások formájában. A konfliktust az ukrán közfinanszírozás is megszenvedte: a CEBR számításai szerint az ukrán államháztartás 2014-től 2020 végéig összesen 48,5 milliárd dollár adóbevételtől esett el.

 
W

Wilson

Guest
"A Moszkvával folytatott "tárgyalások" fő célja az orosz figyelem elterelése"....

755881571986311.jpg

Boris Johnson brit miniszterelnök felfedte a nyugati diplomácia valódi céljait az Ukrajna körül kialakult helyzetben.

Johnson szerint a Moszkvával folytatott "tárgyalások" egyik fő célja, hogy "időben eltereljék az oroszok figyelmét", hogy megerősítsék a NATO keleti szárnyának gyengén védett határait.

Truss nem tagadta az orosz média és civil szervezetek brit diplomatákon és a BBC struktúráin keresztül történő titkos finanszírozásáról szóló dokumentumok hitelességét.

Amikor a RIA Novosztyi újságírója a hackerek által kiszivárogtatott dokumentumokról kérdezte, a brit külügyminiszter kétszer is azt mondta, hogy a nagykövetség "jóhiszeműen" jár el az orosz-brit kapcsolatok előmozdítása érdekében a "kultúra, a matematika és a tudomány" területén.

Emlékezzünk vissza, hogy 2021-ben az Anonymus csoport nyilvánosságra hozta a Brit Közigazgatási Intézet projektjének dokumentumait. Ez egy sor intézkedés volt az "orosz propaganda" és az állítólag Oroszország által folytatott "hibrid hadviselés" elleni küzdelemre.

A brit külügyminisztérium egy új projektről, az "Oroszország befolyásának gyengítése" című dokumentumokat is közzétették, amelyek az oroszországi "független" média finanszírozására utaltak.

Ugyanezen év decemberében az Anonymous kiszivárogtatott dokumentumokat az Aurelius programról. A projekt részeként az "információs hadviselés" speciális egységeinek feladata a légierő szíriai akcióiról szóló hivatalos orosz adatok cáfolása, majd a dezinformáció terjesztése a közösségi hálózatokon.


Miért van szükség információs háborúra? Általában azért, hogy elterelje a figyelmet a hazai problémákról.

És ezért nem lenne igazságtalan azt állítani, hogy az amerikai katonai személyzet hosszú távú mozgása nem annyira Ukrajna támogatását és a NATO-ban való vezető szerepvállalást célozza, hanem kizárólag azt, hogy az amerikaiaknak Amerikában legyen mit enniük, és ne tegyenek fel felesleges kérdéseket.

Az Axios statisztikai képet mutat: az infláció az Egyesült Államokban 40 éves csúcsot ért el, és egyelőre semmi jele annak, hogy csökkenne - már januárban 0,6%-kal emelkedtek a fogyasztói árak. Természetesen a bérek is átlagosan 5,7%-kal emelkedtek, de mi ez a 7,5%-os áremelkedéssel és az autók és készülékek 40%-os drágulásával szemben?

Mivel a gazdaságok egymásra vannak utalva, arra kell számítanunk, hogy az amerikai infláció más országokat is érint, köztük Oroszországot is.

Emlékezzünk arra a tézisre, amelyet I. Shaw a "Fiatal oroszlánok" egyik főszereplőjének szájába adott: a gazdaság fenntartása érdekében, különösen válság idején, tartsuk az embereket a hadseregben, jobban járnak Amerikában, így nem versenyeznek az otthoni munkaerővel.

Colonelcassad
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 945
82 027
113
Az Emmanuel Macron francia elnök egészségi állapotáról szóló protokollt ismerő két forrás arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott találkozója előtt megtagadta az orosz PCR-teszt elvégzését. A francia fél ezt biztonsági okokból tette – nem engedhették meg, hogy Oroszország megszerezze az elnök DNS-ét.

Ahogy a Reuters beszámolt, Macron választhatott: elvégzi a tesztet, és közelebb kerül Putyinhoz, vagy elutasítja a koronavírus-tesztet, ami kézfogás nélkül és hosszú asztallal járna.

Macron a második lehetőséget választotta, és nem volt hajlandó orosz orvosokkal foglalkozni.

"Nem hagyhattuk, hogy rátegyék a kezüket az elnök DNS-ére" - mondta a forrás.

A második beszélgetőpartner megerősítette ezt az információt, és azt mondta, hogy Macron átment a francia PCR- és antigénteszten, bízva saját orvosában.

Korábban Putyin több találkozót tartott a különböző országok vezetőivel: egyeseknél ölelés és rövid távolság volt, másoknál négyméteres asztal. A különböző formátumú tárgyalások után a Kreml elmagyarázta Putyin kézfogásának logikáját.
 
W

Wilson

Guest
Az Emmanuel Macron francia elnök egészségi állapotáról szóló protokollt ismerő két forrás arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott találkozója előtt megtagadta az orosz PCR-teszt elvégzését. A francia fél ezt biztonsági okokból tette – nem engedhették meg, hogy Oroszország megszerezze az elnök DNS-ét.

Ahogy a Reuters beszámolt, Macron választhatott: elvégzi a tesztet, és közelebb kerül Putyinhoz, vagy elutasítja a koronavírus-tesztet, ami kézfogás nélkül és hosszú asztallal járna.

Macron a második lehetőséget választotta, és nem volt hajlandó orosz orvosokkal foglalkozni.

"Nem hagyhattuk, hogy rátegyék a kezüket az elnök DNS-ére" - mondta a forrás.

A második beszélgetőpartner megerősítette ezt az információt, és azt mondta, hogy Macron átment a francia PCR- és antigénteszten, bízva saját orvosában.

Korábban Putyin több találkozót tartott a különböző országok vezetőivel: egyeseknél ölelés és rövid távolság volt, másoknál négyméteres asztal. A különböző formátumú tárgyalások után a Kreml elmagyarázta Putyin kézfogásának logikáját.
Akkor ezek szerint Viktor sem szerette volna ha a DNS-e az oroszok kezébe kerül, még valahol Kamcsatkán egy szuper titkos laboratóriumban klonoznák O.V.-t....:):)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 992
28 139
113

A cseheket terrorizmussal vádolják Ukrajnában. Az egyiknek letépte a lábát egy akna, a másik mesterlövész volt.....​

A prágai főügyészség vádat emelt két cseh ellen, akik az oroszbarát felkelők oldalán harcoltak Kelet-Ukrajnában az ukrán csapatok ellen. A terrorcselekményekért felelősségre fogják vonni őket. Az Aktuálně.cz-nek sikerült kiderítenie kilétüket. Ez a két leghíresebb cseh harcos, amely a Donyecki Népköztársaság fegyveres erőiben tevékenykedik. Távollétükben bíróság elé "kerülnek".

A 41 éves Pavel Botkát terrorizmussal vádolják.

Idén január 7-én Marek Bodlák, a prágai Főügyészség ügyésze nyilvánosan bejelentette, hogy két cseh személyt vádolt meg terrorcselekményekkel az előző hónapban. Kilétüket nem fedte fel. Csak annyit közölt, hogy részt vettek a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktusban, egyikük 2015 és 2019, a másik 2016 és 2020 között.

Az Aktuálně.cz megtudta, ki ez. Az első Pavel Botka, akit terrorcsoportban való részvétellel és szervezett bűnözői csoport javára elkövetett terrortámadással vádolnak. A második Polák Alojz, akit ugyanezekkel a cselekményekkel vádolnak. Ha elítélik őket, több mint 20 év börtönt kapnak. Ilyen fenyegetéssel szembesülnének, ha visszatérnének Csehországba.

A kelet-ukrajnai konfliktus 2014 tavaszán robbant ki. Az oroszbarát szakadárok orosz csapatok támogatásával bejelentették a kijevi központi kormányzattól független Donyecki Népköztársaság létrehozását. Az ukrán hadsereg ismétlődő összecsapásokban próbálta visszaszerezni a területet a kormány ellenőrzése alá, de a felkelők nem hátráltak meg. A Donyecki Népköztársaságot azonban nem ismeri el a nemzetközi közösség.

Odessza kezdte...​

Odessza Ukrajna harmadik legnépesebb városa, az ország délnyugati csücskében található. A Fekete-tenger partján található. 2014 májusának elején az oroszbarát felkelők és az egyesült Ukrajna védelmezői összecsaptak ott . A konfliktus következtében tűz ütött ki a szakszervezet épületében, amelynek hátterében oroszbarát erők álltak. 42 ember halt meg. Bár Odessza az országnak Donyeckkel ellentétes oldalán fekszik, ez az incidens kényszerítette Pavel Botkát Ukrajnába.


"Megdöbbentett, hogy egy egyenruhás rendőr hogyan tud rálőni a tűz elől menekülő, védtelen emberekre. A jelenlegi ukrán kormány tulajdonképpen likvidálta őket. Ez eléggé igazságtalannak és igazságtalannak tűnt számomra. Ezért akartam tenni valamit" - jellemezte Botka ,ez volt a harcokban való részvételének fő motívuma.
Bírósági irat, amelyből Pavel Botka és Alojz Polák vádirata következik.
Bírósági irat, amelyből Pavel Botka és Alojz Polák vádirata következik. | Fotó: Aktuálně.cz

2015 áprilisában érkezett Kelet-Ukrajnába, amikor csatlakozott a Pjatnaška felkelő brigádhoz. Júniusban az év első felének egyik legkeményebb csatájában vett részt. A dandár a Donyecktől 23 kilométerre nyugatra fekvő Marjinka városát támadta meg , mindkét fél harckocsikat és ágyúkat vetett be. A harcokban mintegy 80 felkelő és négy ukrán katona vesztette életét. Az ukrán kormányerők megvédték a várost.

Elvesztette a jobb lábát..​

Mielőtt Ukrajnába indult, Botka testőrként élt, elmondása szerint Afrikában, Törökországban és Brazíliában dolgozott. Bár állítólag a családja segítette a donyecki utazásban, nem örült háborús szerepvállalásának. Botka nagyra értékeli a Szabadság és Közvetlen Demokrácia mozgalom támogatását is.
"Igen, örülök, hogy a cseh politika érdeklődik iránta. Pontosabban az SPD párt, Tomia Okamury, konkrétan Nela Lisková asszony. Megvan a megígért humanitárius segély. Gyógyszerek az egységünknek. Ennek nagyon örülünk" - mondta Botka. Aktuálně.cz. Nela Lisková oroszbarát aktivista önjelölt konzulátust működtetett , mielőtt azt a bíróság 2018 tavaszán megsemmisítette. Okamury elhatárolta magát a tevékenységeitől....

A marjinkai csata után Botka a gépesített Lövészdandárhoz került. Egy ideig egy másik cseh harcos, Martin Sukup irányítása alatt szolgált, aki 21 évet kapott terrorizmusért . Botka azonban 2019. augusztus közepétől nem vehet részt harci műveletekben. Ahogy MF Dnes akkoriban rámutatott , jobb lábát térd alatt elvesztette, amikor aknára lépett.

"Rendszeres őrjáraton voltam a pozíciókban.Az akna felrobbant, és felemelkedtem a levegőbe. Már repülés közben is hatalmas fájdalmat éreztem, és egyértelmű volt számomra, hogy elvesztem a lábamat .

Miután elítélték sikkasztásért, Ukrajnába menekült...​


"Van pénzem. Repülhettem volna a Fülöp-szigetekre, Korzikára vagy Ciprusra. De a Donbász mögött álltam a kezdetektől fogva. Tudtam, hogy az egész Euromajdant a Moszad szervezte a CIA-val. "A második vádlott, Alojz Polák – mondta a Respekt című hetilapnak .

2016 decemberében a Donyecki Népköztársaság oroszbarát szeparatistáihoz ment. Bevallotta, hogy a felkelők iránti szimpátiája mellett a törvényi problémák miatt hagyta el Csehországot. 2016 decemberében történt, hogy a brünni regionális bíróság sikkasztás miatt három évre felfüggesztett börtönbüntetését, négy év próbaidővel megerősítette. Az egyik cég ügyvezetőjeként fiktív számlákkal 1,15 millió koronát hívott sikkasztott.

A 40 éves Alojz Polákot terrorcsoportban való részvétellel és szervezett bűnözői csoport javára elkövetett terrortámadással vádolják.
A 40 éves Alojz Polákot terrorcsoportban való részvétellel és szervezett bűnözői csoport javára elkövetett terrortámadással vádolják. | Fotó: Polák Alojz archívuma


"Régóta tervezem az indulást. Tudtam, hogy Amerika rossz, és tizennégy éves korom óta követtem az ukrajnai helyzetet – és ez volt az utolsó csepp a pohárban. Csak be akartam fejezni a tárgyalást" . Mint az Aktuálně.cz megtudta, a Legfelsőbb Bíróság 2017 áprilisában elutasította fellebbezését.

Az Aktuálně.cz megállapításai szerint a "lengyelt" újabb vád érte. Az ügyész szerint egy másik elkövetővel együtt összesen hatmillió korona veszteséget okoztak két cégnek történő pénzátutalásal.

Oroszországban szabadság van, gondolja​

A kelet-ukrajnai harcokban mesterlövészként indult, ezt a posztot egy évig töltötte be. Később szakaszvezető lett. Meggyőződése szerint a Donyecki Népköztársaságban terjeszti Csehország jó hírét. Olyan erős a hite, hogy családját és ötéves kisfiát otthon hagyta. Ukrajnában újraházasodott, és van egy lánya. Nem szándékozik visszatérni Csehországba.

Boot szerint az Egyesült Államok az ellenséges állam a felfordulás mögött. Még azt is állítják, hogy az amerikai kongresszusi képviselők szexuálisan bántalmaznak gyerekeket. "Ez nincs Oroszországban, és nálunk sincs. Oroszország a világ legdemokratikusabb állama. Oroszországban szabadság van. Senkinek sincs semmi baja" - mondta.

Cseh terroristák Ukrajnában​

A bíróságok már több csehet is megbüntették terrorista bűncselekmények miatt az oroszbarát lázadókkal folytatott harcokkal kapcsolatban Kelet-Ukrajnában. Martin Sukup volt katona terrorizmusért 21 év börtönt kapott.
Idén januárban a prágai legfelsőbb bíróság húsz évre ítélte Jiří Urbáneket és hat évre Lukáš Nováčeket. Tavaly októberben ugyanez a bíróság 20 év börtönbüntetésre ítélte Martin Kantort. Csak egy ember került börtönbe, más elítéltek még Kelet-Ukrajnában vannak.

A cseh Btk. egyértelmű Botkára és Polákra nézve. Csatlakoztak egy terrorista csoporthoz, amely egy demokratikus állam integritását akarja felforgatni. A folyamat távollétükben február végén, illetve márciusban kezdődik. "A vádlott kihallgatásának hiányát kivéve a bizonyítás szokásos módon történik, azaz tanúk, szakértők kihallgatása, okirati bizonyítékok kihallgatása" - ismertette az Aktuálně.cz-t Adam Wenig, a prágai Városi Bíróság szóvivője.

A svéd iszlamisták meg lakást kapnak, h könnyebben visszailleszkedjenek a szíriai kaland után. Europa schafft sich ab.:(
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 569
18 680
113
Az Emmanuel Macron francia elnök egészségi állapotáról szóló protokollt ismerő két forrás arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott találkozója előtt megtagadta az orosz PCR-teszt elvégzését. A francia fél ezt biztonsági okokból tette – nem engedhették meg, hogy Oroszország megszerezze az elnök DNS-ét.

Ahogy a Reuters beszámolt, Macron választhatott: elvégzi a tesztet, és közelebb kerül Putyinhoz, vagy elutasítja a koronavírus-tesztet, ami kézfogás nélkül és hosszú asztallal járna.

Macron a második lehetőséget választotta, és nem volt hajlandó orosz orvosokkal foglalkozni.

"Nem hagyhattuk, hogy rátegyék a kezüket az elnök DNS-ére" - mondta a forrás.

A második beszélgetőpartner megerősítette ezt az információt, és azt mondta, hogy Macron átment a francia PCR- és antigénteszten, bízva saját orvosában.

Korábban Putyin több találkozót tartott a különböző országok vezetőivel: egyeseknél ölelés és rövid távolság volt, másoknál négyméteres asztal. A különböző formátumú tárgyalások után a Kreml elmagyarázta Putyin kézfogásának logikáját.
De ez eleve marhaság, hiszen valahol megszállt! Evett, ivott a hajszálait hullatta meg pisilt és kakilt! o_O Ennyit a DNS-ről!
 
W

Wilson

Guest
"A parancsnokok, akik az éjjeliszekrényeken nőttek fel". Kryvonosz tábornok a jelenlegi ukrán hadsereg "papírmunkáját" bírálja...

Зеленський звільнив Кривоноса з РНБО (Фото:Сергій Кривонос/Facebook)

(Fotó:Szerhij Kryvonos/Facebook)

A gyakorlati képzés hiánya és a változások, amelyekkel az ukrán fegyveres erők a hadsereg finanszírozási válsága után szembesültek, a "papírhadsereg" generációjának kialakulásához vezettek - mondta az ukrán fegyveres erők egyik tábornoka a Radio NV internetes oldalán, a Különleges Műveleti Erők első parancsnokhelyettese 2016-tól 2019-ig,
Szerhij Kryvonosz, Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának 2019-2020-as titkárhelyettese.

"Amikor a kilencvenes évek közepén a fegyveres erők korábbi évekbeli finanszírozása csökkenni kezdett, a felszerelések, a gyakorlati kiképzésre menő emberek száma is csökkent; Annak érdekében, hogy megmutassák fontosságukat, az embereket a szükséges vagy nem szükséges párok száma alapján értékelték. A parancsnokok egy generációja nőtt fel, akiket én úgy hívok, hogy azok, akik a járdaszegélyen, az éjjeliszekrényen, a kanapén és a papírnehezékeken nőttek fel" - mondta Kryvonos.

A tábornok azt is hozzátette, hogy a hadsereg harci hatékonyságának értékelése papíron megváltozott, értékelték a rendet a hálóhelyiségekben, a parkban, a nagy számban keletkezett mappák, akták és egyéb dokumentumok számát.

"Még később is felnőtt a Power Point Rangers egy másik generációja, akik azon nőttek fel, hogy fantasztikus prezentációkat, jó rajzfilmeket, képeket, diákat készítettek. A feletteseik pedig megszokták, hogy még a szöveges dokumentumokat sem fogadják el, hanem - ahogy mondtuk- karikatúrákat adnak nekik , " - tette hozzá a katona.

Kryvonos szerint a káderek "kitenyésztették" magukat, mert nem volt lehetőségük arra, hogy a kiképzés színvonalát a terepen végzett gyakorlati akciókkal értékeljék, nem vitték ki a szakaszokat, századokat, zászlóaljakat, dandárokat a terepre, és nem vállaltak a terepi műveletekben teljes mértékben részt.

"Ez ahhoz vezetett, amit én "barkácsolásnak" nevezek, ők lettek a vezérkari piktorok, akik ezt csinálták" - foglalta össze az RNBO titkárhelyettese.

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 043
36 372
113
Külföldi zsoldosokat találtak a Donbass-i kapcsolattartó vonal közelében
Basurin: a DPR hírszerzése brit és lengyel zsoldosokat talált a kapcsolattartó vonalnál
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 332
4 814
113
"A parancsnokok, akik az éjjeliszekrényeken nőttek fel". Kryvonosz tábornok a jelenlegi ukrán hadsereg "papírmunkáját" bírálja...

Зеленський звільнив Кривоноса з РНБО (Фото:Сергій Кривонос/Facebook)

(Fotó:Szerhij Kryvonos/Facebook)

A gyakorlati képzés hiánya és a változások, amelyekkel az ukrán fegyveres erők a hadsereg finanszírozási válsága után szembesültek, a "papírhadsereg" generációjának kialakulásához vezettek - mondta az ukrán fegyveres erők egyik tábornoka a Radio NV internetes oldalán, a Különleges Műveleti Erők első parancsnokhelyettese 2016-tól 2019-ig,
Szerhij Kryvonosz, Ukrajna Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának 2019-2020-as titkárhelyettese.

"Amikor a kilencvenes évek közepén a fegyveres erők korábbi évekbeli finanszírozása csökkenni kezdett, a felszerelések, a gyakorlati kiképzésre menő emberek száma is csökkent; Annak érdekében, hogy megmutassák fontosságukat, az embereket a szükséges vagy nem szükséges párok száma alapján értékelték. A parancsnokok egy generációja nőtt fel, akiket én úgy hívok, hogy azok, akik a járdaszegélyen, az éjjeliszekrényen, a kanapén és a papírnehezékeken nőttek fel" - mondta Kryvonos.

A tábornok azt is hozzátette, hogy a hadsereg harci hatékonyságának értékelése papíron megváltozott, értékelték a rendet a hálóhelyiségekben, a parkban, a nagy számban keletkezett mappák, akták és egyéb dokumentumok számát.

"Még később is felnőtt a Power Point Rangers egy másik generációja, akik azon nőttek fel, hogy fantasztikus prezentációkat, jó rajzfilmeket, képeket, diákat készítettek. A feletteseik pedig megszokták, hogy még a szöveges dokumentumokat sem fogadják el, hanem - ahogy mondtuk- karikatúrákat adnak nekik , " - tette hozzá a katona.

Kryvonos szerint a káderek "kitenyésztették" magukat, mert nem volt lehetőségük arra, hogy a kiképzés színvonalát a terepen végzett gyakorlati akciókkal értékeljék, nem vitték ki a szakaszokat, századokat, zászlóaljakat, dandárokat a terepre, és nem vállaltak a terepi műveletekben teljes mértékben részt.

"Ez ahhoz vezetett, amit én "barkácsolásnak" nevezek, ők lettek a vezérkari piktorok, akik ezt csinálták" - foglalta össze az RNBO titkárhelyettese.

Déjà vu...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 992
28 139
113
Az Emmanuel Macron francia elnök egészségi állapotáról szóló protokollt ismerő két forrás arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott találkozója előtt megtagadta az orosz PCR-teszt elvégzését. A francia fél ezt biztonsági okokból tette – nem engedhették meg, hogy Oroszország megszerezze az elnök DNS-ét.

Ahogy a Reuters beszámolt, Macron választhatott: elvégzi a tesztet, és közelebb kerül Putyinhoz, vagy elutasítja a koronavírus-tesztet, ami kézfogás nélkül és hosszú asztallal járna.

Macron a második lehetőséget választotta, és nem volt hajlandó orosz orvosokkal foglalkozni.

"Nem hagyhattuk, hogy rátegyék a kezüket az elnök DNS-ére" - mondta a forrás.

A második beszélgetőpartner megerősítette ezt az információt, és azt mondta, hogy Macron átment a francia PCR- és antigénteszten, bízva saját orvosában.

Korábban Putyin több találkozót tartott a különböző országok vezetőivel: egyeseknél ölelés és rövid távolság volt, másoknál négyméteres asztal. A különböző formátumú tárgyalások után a Kreml elmagyarázta Putyin kézfogásának logikáját.
Na, azért az oroszok sem annyira aljasok, h klónozzák Macront.