[HUN] Honvédségi rakétakomplexumok / rakétatüzérség beszerzése

Magyarország nem kap támogatást a jenkiktől. Szerintem nincs értelme a drágább Himars-t venni, ha léteznek egyenértékű koreai/török/izraeli rendszerek, amelyek képesek ugyanarra a feladatra.
Ez (a HIMARS) politikai jóindulat vásárlás elsősorban (mint a Lynx, a PZH2000 és a Leo2), egyébként igazad van.

Valaki itt a CAS és Gripenek kapcsán valami műhódról meg rakétatüzérségről hadovált néhány napja.
@Vogon, @molnibalage persze akkor az volt, hogy ilyen nekünk nincs...
Nekem ez jobban teccik, de mindegy...

Szeretném, ha meghallgatnád LM véleményét.

Ha valóban a saját érdek az elsődleges, akkor saját rakéta-gyártással vesszük, mert anélkül az első ellőtt szalvó után a "hagyományos" letolt gatya van ismét!!!

Azzal teljesen egyetértek, hogy a raktár készletek hamarabb ki fognak fogyni rakétából, minthogy azt mondanánk, hogy fapapucs. És továbbra is fenntartom, hogy csövesből kell nagyobb mennyiség. A rakétás osztagok szerepe -sokak vágyálmival szemben- nem a percenkénti tűz a frontvonalra, hanem néhány mélységi -stratégiai- csapás.
Továbbra is tartom a véleményemet, hogy CAS feladatra a műhold+PrSM rakéta kombó teljesen alkalmatlan és teljesen keverik a vitában a különböző feladatköröket is, nem csak a fegyvernemeket.

Azt továbbra sem szereted idézni, hogy a Beszélgetőben leírtam neked többször is, hogy a rakétások hasznosak lesznek. Ez nem változott. És nem az egységeinktől 100 méterre, ahogy a vitatott feladatkör igényli.

A többit nem ismétlem meg, mert már eddig is teljesen felesleges volt.