[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 539
5 050
113
A Magyar szálat itt jó lenne hanyagolni, mi MEGSZÁLT ország voltunk, a Németek is. Tudjátok volt előtte egy világháború ahol rossz oldalon voltunk, és az akkori megszálló nem csinált Trianon 2 - tót pedig némelyik szomszéd szerette volna. Gondolatban köszönjük meg .
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Most már tényleg fel kell rá készülni, hogy nem épülhet meg Paks II. (attól még fizethetünk), atomerőmű viszont kellene. Első körben Paks I. élettartamát kell kitolni, amennyire lehet. De sajna a zöld hülyeség miatt az is lehet, hogy marad a fotoszintetizálás majd. Végül is egy dezindusztrializált Európába, amit szeretnének, nem kell sok energia.
Vagy épp arra kell készülni, hogy csak orosz atomerőmű épülhet nemsokára... legalábbis azt követelik Washingtontól meg a NATO-tól, hogy adják vissza a SZU érdekszféráját... de hogy ezt hogyan gondolják komolyan, nos még nem terítették a lapokat...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Hát..őőő.. keveebbet vett el mint az oroszok...!
Ezt tényleg így gondolod?
A nyugat által levezényelt rablóprivatizációval csak egy világháborús veszteséggel felérő vagyonvesztést kaptunk. Csak, hogy legyen piaca a jólelkű nyugatnak, pluszba még nekünk azt, hogy ne legyünk képesek soha centripetális erő kifejtésére a Kárpát medencében. És ebben benne volt az egész Atlantista bagázs.
 
W

Wilson

Guest
Milyen közös érdekszféra? FÁK.


Mandzsúria és Szibéria.
Az Isztánok a közös érdekszféra.....Nem gondolod komolyan,hogy két egymással határos atomhatalom esetén bármelyiknek is reálisan esélye lenne bármilyen területi követelés érvényesítésére különösen Szibéria és Mandzsúria esetében......
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő
W

Wilson

Guest
Vagy épp arra kell készülni, hogy csak orosz atomerőmű épülhet nemsokára... legalábbis azt követelik Washingtontól meg a NATO-tól, hogy adják vissza a SZU érdekszféráját... de hogy ezt hogyan gondolják komolyan, nos még nem terítették a lapokat...
Nem éppen,de szerintem a NATO 1997 előtti határainak visszaállítását Putyin sem gondolja komolyan....
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Nem éppen,de szerintem a NATO 1997 előtti határainak visszaállítását Putyin sem gondolja komolyan....
De szerintem igen. Nézd 69 éves. Szerintem lehet, hogy már elindult nála egy öregségi folyamat és elkezdett a valósággal enyhén párhuzamos világban élni. Nekem pillanatnyilag úgy tűnik hülyeséget csinál és rosszul méri fel a dolgokat, ahogy te is utalsz rá, de az is lehet, hogy valamit mi még nem tudunk, amit ő igen. Érdeklődéssel várom, hogy egy Trumpnál is veszélyesebbé vált ember ül az atomkapcsolónál egy tekintélyelvű állam vezetői székében (kb egy Trump-Biden keresztezés csak fékek és ellensúlyok nélkül), vagy vannak még kártyái amiket nem terített.... vagy egyszerűen csak elszakadt a cérna és 69 évesen ez így megy, és nincs fék és ellensúly az orosz elnökön...
Akárhogy is, a világ benne van nyakig a trutyiban... mert szerintem komolyan gondolja. Már december óta ugyanezt követelik, és most február végén is. Volt határidő, és meglépték amit ígértek (ld.Zsirnovszkij) és haladnak a dolgok láthatóan a bejelentett mederben... sokan mégsem veszik komolyan ... nem értem miért...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU and enzo

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2022/02/22/lembergbol-is-kivonult-az-ausztral-kulkepviselet/
"LEMBERGBŐL IS KIVONULT AZ AUSZTRÁL KÜLKÉPVISELET
Ausztrália sem ismeri el a donecki és luhanszki szakadár területek függetlenségét, viszont beszünteti a nem rég Kijevből Lembergbe települt külképviselete munkáját, írja a novyny.live.
Ausztrália felszólította diplomatáit és a nagykövetség munkatársait, hogy mihamarabb hagyják el Ukrajnát. Az ausztrál diplomaták ugyanakkor Lengyelországba és Romániába távoztak, hogy onnan segítsék honfitársaik Ukrajnából történő evakuálását... "
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Az Isztánok a közös érdekszféra.....Nem gondolod komolyan,hogy két egymással határos atomhatalom esetén bármelyiknek is reálisan esélye lenne bármilyen területi követelés érvényesítésére különösen Szibéria és Mandzsúria esetében......
Ne haragudj, de néha úgy érzem, hogy úgygondolod Oroszország beletörődött a másodrendű hatalom státuszba, annak ellenére, hogy per pill abban ami a világrajzolgatáshoz kell még erősebb mint Kína.