[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
754
2 030
93
Az oroszok szerint Donbasszban eddig a legerőssebb és legszervezettebb az ellenállás,Krími fronton már minden szervezett ellenállás megszűnt,Harkov körbezárva.A ruszkik blokkolják az internetet szóval egyre nehezebb információhoz jutni.
Mely oldalon nyilatkoznak az oroszok?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 692
55 532
113
Ennek van előnye is. Ha az EU-ból kilépünk, vagy az kibax, akkor nem tudnak elszigetelni és éhenhalatni, hanem lesz kijáratunk a nem is olyan kicsi keleti piac felé! Erősebb pozícióból tudunk tárgyalni az EU-val, mint eddig, amikor is be voltunk kerítve Atlantisták által.
Hagyjuk egyenlőre azt a kilépést. Lehet, hogy sor kerül rá , de nem rövid távon. És az EU se fog örökkè fennállni...
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
BREXIT óta teljesen világos, hogy az EUnak nincs alternatívája. Ők is tolták a "Global Britan" féle prt, kijárhatnak akármilyen piac felé ráadásul commonwealth is nagy segítség. Ehez képest... hááát leseggeltek.

A tárgyalási pozicioról megy annyit, hogy UK nem picit erősebb, nagyobb gazdaság, nuki hatalom amit akarsz... Aztán milyen erősebb poziciója volt EUval szemben? Semmilyen?

Az a baj, hogy nem éltél az angolok között.Ha éltél volna, akkor kb értenéd, hogy miért nem működött úgy a Brexit, mint ahogyan kellett volna neki. Az angolok szokásukhoz híven elbalf*szkodták ezt is.Évekig húzták a lezárást, tologatták a dátumokat, találgatóztak, hogy épp hol, milyen vámhatárok és egyebek legyenek. Mindent az utolsó pillanatra hagytak és egyébként kormányválságból kormányválságba másztak (bár ez ott néphagyomány) és a kormány gyakorlatilag naponta változtatta a véleményét, amihez nem csak az EU nem tudott igazodni, de ők maguk se!

A Brexit példa arra, hogy vagy csináld jól vagy inkább ne kezdj hozzá.Az angoloknak minden adott volt ahhoz, hogy a Brexitből jól jöjjenek ki.

Meg ugye tegyük hozzá, hogy az angol kormányzat egészen addig nem is számolt a Brexittel (és így nem is készültek rá), ameddig ki nem jöttek a népszavazási eredmények.Ők abból indultak ki, hogy úgyse lesz Brexit. Azoknak kellett lezavarni a Brexitet, akik nem is akartak Brexitet.
 
W

Wilson

Guest
Amit nem értek, hogy mért gondoltad ezt az elmúlt 10év után? Krím... után?

Mégrosszabbat mondjak szerintem a jelenlegi helyzet (is) nagyon elő volt készítve és évek óta tervezték. Az Orosz gázszállítások elapadása nem véletlen. És meglehetősen rövidtávú tervekben bizony szerintem ott szerepelünk mi is. Most még tapsikol a forum de amikor MO lépte át a vörös vonalat és át fogja nem fog. Illetve pontosítok. Boki és a haveri kör akkor is tolni fogja a de megérdemeltüket. Elképzelhetetlen? Krím is az volt nekem. Ukrajna is neked.
Azért mert szerintem Oroszországnak nem áll érdekében ez a háború, mert ugyan lehet, hogy egy ideig el lesz a felhalmozott tartalékokkal, de mi van akkor ha a világ többi része komolyan elszigeteli Oroszországot( Kínát kivéve) , olyan geopolitikai folyamatok indulhatnak el amit még senki sem lát, ki fog ezután hinni az Oroszoknak,Putyinnak?Senki....hiszen ő állította, hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát, nem lesz invázió.....
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
1 004
1 581
113
41968578_2d4801c295b017fe879d9339ca91eafb_wm.png
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 100
12 112
113
Édes faszom, úgy feküdtem le tegnap hogy éreztem, tudtam, de reménykedtem hogy NEM ez lesz...


Erre bazzmeg felkelek, azt ilyen Mariupolos tömeges indításos jeleneteket kell nézzek :( !

Nagyon szomorú vagyok! Az isten megbassza ezt az egészet :( !!!
Ne káromold az Istent, főleg ne akkor, amikor jó irányba forgatja a történelem kerekét!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Krím is az volt nekem. Ukrajna is neked.

Nekem nem volt elképzelhetetlen, 14 évig jártam ki ukránba, egy utolsó maffiaállam aminél csak idő kérdése mikor omlik össze.
2015 után pedig még rosszabb lett, köcsög frissen kiképzett "rendőrök" basztatták a magyarokat jobbra balra, de ha kapott 10 eurót békén hagyott...
Nekem magyarországi magyarként volt 10 euróm...
Tavaly óta rendszeresen furikáztam szabadidőmben ukránokat munkásszállókra a közeli vasútállomásokról (mindig vasárnap jöttek amikor nincs taxi...), egyikük se akar visszamenni, mindegyik csak nyugatra, az elmúlt években teljesen élhetetlenné vált számukra az ország.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 197
26 917
113
"Utasítást adott a helyi vízügyi bizottságnak az északkrími csatorna felkészítésére a Dnyeper vizének fogadására csütörtökön Szergej Akszjonov, az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félsziget vezetője."
Egy hadicél teljesült is.
A kulcsfontosságú infrastrukturális elemek és lehetőségek, amik meghatározhatják az orosz érdekek érvényesítését:
Untitled-3.jpg
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
"Az ukrán fegyveres erők hivatalos Twitter-oldalán közölte, hogy hat repülőgépet és két helikoptert megsemmisítettek. A luhanszki Sasztia városában az ukrán hadsereg állítólag visszavert egy támadást, amelyben két tankot lőttek ki, továbbá mintegy 50 orosz „megszálló” meghalt."
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Ez egy érdekes videó. Azért vannak információ morzsák, az ilyen időseknél néha érdekesen működik az agy és elkotyognak olyan dolgok apró részleteit amit nem akarnak amúgy.

Húúú... tényleg van baj!

Hozzátette: "És aztán látjuk Lengyelországot, Romániát és az összes ilyen országot, ahol az orosz befolyás csak bimbózik."

Aztán kicsúszott a száján: "Szóval arról van szó -- miről is van szó? A magyar emberek öööööööö, sokan közülünk jártunk Ukrajnában, és láttuk, hogy szeretik a demokráciát".


Kérdem én: Mi lesz így a pásztor néppel? Még a végén kiderül ebben az évtizedben, hogy rezeg a léc és meg kell őket demokratizálni akár a demokráciát szerető magyarokkal is. :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 857
81 394
113
Az Ukrán Fegyveres Erők oszlopa különösebb ellenállás nélkül halad el az Orosz Föderáció fegyveres erőinek oszlopa felé.
ez_2ATgMZtg.jpg


A Z-csapatok most átkeltek az észak-krími csatornán, és átveszik az irányítást. Harckocsik, páncélozott szállítójárművek és egyéb felszerelések, összesen több mint 40 egység
I2Lha1KUblM.jpg

A9i1LfqTwIs.jpg

oxEuhLJK4oQ.jpg
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Azért mert szerintem Oroszországnak nem áll érdekében ez a háború, mert ugyan lehet, hogy egy ideig el lesz a felhalmozott tartalékokkal, de mi van akkor ha a világ többi része komolyan elszigeteli Oroszországot( Kínát kivéve) , olyan geopolitikai folyamatok indulhatnak el amit még senki sem lát, ki fog ezután hinni az Oroszoknak,Putyinnak?Senki....hiszen ő állította, hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát, nem lesz invázió.....
A topik orosz körei akkor is itt tapsikolnának ha Putyin bejelentené, hogy a magyarok Szvatopluktól lopták a Kárpát-medencét és lebombázza a kecskeméti repülőteret.

Lásd a reakciójukat arra, hogy Putyin az 56-os fasiszta forradalmat leverő dicsőséges szovjet hősök emlékművet koszorúzta Budapest közepén..."nem is úgy volt", "és akkor mi van", "lol", "ő dolga".

Minden országban van egy ilyen réteg.
 

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
Az Ukrán Fegyveres Erők oszlopa különösebb ellenállás nélkül halad el az Orosz Föderáció fegyveres erőinek oszlopa felé.
ez_2ATgMZtg.jpg


A Z-csapatok most átkeltek az észak-krími csatornán, és átveszik az irányítást. Harckocsik, páncélozott szállítójárművek és egyéb felszerelések, összesen több mint 40 egység
I2Lha1KUblM.jpg

A9i1LfqTwIs.jpg

oxEuhLJK4oQ.jpg
Kiváncsi vagyok a jelenlegi ukrán taktikai veszteségekre.A működképes tankok,apc-k,ifv,tüzérség vajon hány százaléka semmisült meg vagy esett fogságba?
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 981
14 070
113
Azért mert szerintem Oroszországnak nem áll érdekében ez a háború, mert ugyan lehet, hogy egy ideig el lesz a felhalmozott tartalékokkal, de mi van akkor ha a világ többi része komolyan elszigeteli Oroszországot( Kínát kivéve) , olyan geopolitikai folyamatok indulhatnak el amit még senki sem lát, ki fog ezután hinni az Oroszoknak,Putyinnak?Senki....hiszen ő állította, hogy nem fogja megtámadni Ukrajnát, nem lesz invázió.....

...majd USA-báb/Orosz-provokáló Zelenszkíj kiejtette a varázs-szót": ATOM !!!



...és az USA megcsinálta!!! :(:( :(:(:(


.