[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 041
93
Nem lesz itt semmi szerintem.. oroszok lefejezik az usa-csicska bábkormányt aztán mindenki megnyugszik.
Nem hiszem. Ezt a háborút az USA provokálta ki úgy, hogy nyilvánvalóan tudták, az oroszok megkérdőjelezhetetlen fölényben vannak az ukik ellen. Ezzel nekik kell hogy legyen valami magasabb céljuk. Vagy pedig totálisan hülyék (10%)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
Biden-nek olyan jó kedve van, hogy majd elrepül örömében. A kérdezők sokkal erősebb fellépést követeltek Biden-től, de ő ügyesen kitért a követeléseik elől. Érdekes. Szerintem paktum van.
Most őszintén mi okouk paktumot kötni egyik vagy másik félnek? Az egyik örűl, hogy a másikot szankcióztassa, a másik a sok paktum meg egyesség és annak felrúgásának végignézése miatt van ebben a helyzetben meg a félmunka matt, amit 2014-ben végzett.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
399
1 332
93
Nem hiszem. Ezt a háborút az USA provokálta ki úgy, hogy nyilvánvalóan tudták, az oroszok megkérdőjelezhetetlen fölényben vannak az ukik ellen. Ezzel nekik kell hogy legyen valami magasabb céljuk. Vagy pedig totálisan hülyék (10%)
Oroszország elvágása gazdaságilag európától, és az amerikai "védnökség", azaz gazdasági, katonai, kulturális, politikai befolyás kiteljesítése a kontinens felett elég jó cél?
Ja, elvagdosás, felkészül: Kína.

Persze a tánchoz ketten kellenek, az oroszok meg nem a barátaink és nem szentek.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Csütörtök estére az oroszok szinte körülzárták Harkovot és tűz alá vették Kijevet, támadás indult a szakadár területek és a Krím felől, illetve Szumi és Koroszten térségében. Most a biztosan orosz ellenőrzés alatt álló területek körülbelül így néznek ki:
"A szignifikánsabb célpontok közül, az oroszok elfoglalták:
  1. Herszon megye nagy részét, kivéve magát Herszont és térségét,
  2. a Kijevtől északra található településeket a Dnyeper keleti partján és a Hosztomel repteret,
  3. a csernobili atomerőművet,
  4. a Harkovtól északra fekvő térséget,
  5. Korosztenytól északra fekvő területeket.
Harkov és több donyeci település ellen is támadás indult, de az ukránok ezeket visszaverték. A konfliktusnak eddig néhány száz áldozata lehet, nagyobb részben katonák.
..
A támadás eddigi dinamikája több szempontból is furcsa.
  1. Nagyon úgy néz ki, hogy az oroszok eddig töredékét alkalmazták csak az Ukrajna köré felhalmozott, mintegy 200 ezer fős haderőnek. Eltérő becslések szerint az Ukrajna területén tartózkodó erő most alig tízezer főt számlálhat.
  2. A csütörtök hajnali rakétatámadások után eddig úgy tűnik, a megszálló erők csak nagyon limitáltan használtak nehéztüzérséget.
  3. Annak ellenére, hogy Harkov stratégiai fontosságú város, az ott bevetett támadóerők kifejezetten minimálisak voltak - eltérő híresztelések alig pár tucat páncélosról és néhányszáz katonáról szólnak.
Erre többféle magyarázat lehetséges:
  1. Az orosz stratégiai döntéshozók Kijevre összpontosítanak, remélve, hogy ha "lefejezik" Ukrajna politikai és katonai vezetését, elkerülhető az egész országot felölelő háború.
  2. Az orosz döntéshozók alulbecsülték az ukránok által tanúsított ellenállás mértékét, különösen a kelet-ukrajnai térségben, ahol alig sikerült érdemben területet hódítani.
  3. Az orosz haderő első körben minimális erőt indított útnak, remélve, hogy ez is elég lesz a győzelemhez, később viszont újabb hullámokban fognak támadni, ilyen stratégiával remélve, hogy meg tudják törni az ukrán ellenállást.
A tüzérség viszonylag visszafogott alkalmazására pedig jó eséllyel az a magyarázat, hogy el akarják kerülni a túl magas számú civil áldozatokat. Eddig az látszik, hogy a kifejezetten precíziós eszközök, rakétarendszerek alkalmazására került sor e cél kivitelezése végett, amely viszont kifejezetten drága megoldás. Eltérő híresztelések szerint már készül az orosz offenzíva következő hulláma: a következő fázisban várhatóan deszantosokat küld majd Moszkva Kijev ellen."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 147
83 740
113
Az a rész kimaradt, h az ukrán-orosz vámunió miatt az EU úgy gondolta, h a társulási szerződés után beviszi vámmentesen az áruját az ukránokhoz, ott átcsomagolja, és viszi az oroszokhoz vámmentesen, megkerülve az EU - orosz vámot. Már akkor sem nézték Putyint kreténnek, dehogy. Na, erre mondta, h nyet, akkor vámunió nincs. Janukovics meg nem német, h ne menjen neki a matek, és kiszámolta, mennyiért érné meg neki a művelet. Annyit meg az EU nem volt hajlandó fizetni. Viszont ekkorra már tengeren túli barátainknak megtetszett Szevasztopol, és úgy döntöttek, megoldják okosba.
Az összes többi csak a dominók potyogása és egyre nagyobb tétek. Köszönjük, jó ötlet volt.
"hans!akkormaganémet.mivettükkiazelsőtéglátaberlinifalból!köszönjük!"
 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 021
113

2022. február 24-e az ukrajnai hadművelet első napja. Veszteség​


3.

Kijevtől északra két Ka-52-es helikoptert lőttek le a földről. Az egyik víztározóba esett, a másik kényszerleszállást hajtott végre. A pilóták sorsa ismeretlen. Az NM LPR és a BMP-2 katonáit elfogták Stanitsa Luganskaya közelében.

0-52-1 0-52-2 0-52-3

0-2-1 0-1

Akhtyrka város közelében megsemmisült egy konvoj, és a videóból ítélve halálos áldozatok is vannak. A 74. gépesített lövészdandár és a 4. páncéloshadosztály 423. gépesített lövészezredének katonái kerültek fogságba.

Colonelcassad

Lehet,hogy tévedek, de a víztározós kép ismerős. Korábban volt egy videó is, erről a nagy füstoszlopról ami a víztározótól jön. A videón ott volt egy mentőernyőn lógó ember, aki alatt NAZ és mentőcsónak volt. Akkor megkérdeztem,hogy milyen helit szedtek le. Választ sajnos nem kaptam,ami a topic pörgése miatt érhető is. Most viszont a bal felső képkockát látva és, hogy a hírek szerint egy Kamov esett a víztározóba, így volna egy tippem. Szerintem a világon az első helikopterből végrehajtott, sikeres katapultálásnak lehettünk tanúi.