Lengyelek, Lemberg-el?Ha már határosak kell legyenek velünk, akkor a Kárpátok hágóin. De jobb lenne egy ütközőállam közénk szerintem is.
Vagy ők sem akarnak közvetlen határt itt?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lengyelek, Lemberg-el?Ha már határosak kell legyenek velünk, akkor a Kárpátok hágóin. De jobb lenne egy ütközőállam közénk szerintem is.
A Kárpátaljai projektről jobb, ha most mindenki lemond, kicsi a valószínűsége...Ha már határosak kell legyenek velünk, akkor a Kárpátok hágóin. De jobb lenne egy ütközőállam közénk szerintem is.
R-73-assal akart lelőni egy helikoptert, de az épület útban volt a röppályának.Gondolom csak viccből lövöldözik! Vagy te látod mi van a ház mögött?
Gyakorlatozgattak a csernobili zónában városi harcászatot, meg valamennyi erőt vittek oda, de egyszerűen nincs elég erejük a keleten beásott szakadárok elrettentésére, a civil lakosság ágyúzására, Krím blokádjára, és még északon is komoly határzárra. Valami rögtönzött állásokról voltak képek, de azokon egy páncélos akadály nélkül hajt át, ahogy meg is tette.Köszi! Akkor adja magát a következő kérdés: Ukrajna a Fehérorosz terület irányából jövő támadásra miért nem volt felkészülve? Végül is Kiev nincs messze onnan....Persze ez egy laikus kérdés, lehet hogy készültek, de nyilván lehetetlen megálítani egy ilyen gőzhengert.
Mindig meg kell érteni mi miért történik, a másik fél szemszögéből is.Azért a mai totális orosz támadás utan ez így erős....
Igen, símaszkot.Nem tudjátok a fronton kell hordani maszkot?
Érdekes megfogalmazása annak, hogy miután annektálták egy független ország szerintük hozzájuk tartozó részét, két másik régióban meg folyamatosan tolták a szeparatistákat. Szó nem volt hátrálásról. Hová hátráltak? Honnan? Nem figyeltem, és kivonultak a Krímből? Lehet vitatkozni a történelmi hovatartozásán a területeknek, lehet érveket felhozni pro és kontra, hogy kié a terület, de hátrálásról beszélni az oroszok esetében elég furcsa. A 8 évig tűrése a szankcióknak meg benne volt a pakliban, amikor az annektálás mellett döntöttek.Biztos vagyok benn hogy ez a tamadas a legutolso volt amit Putyin akart, hiszen 8 eve turtek. De nem lehetett hova hatralni mar, es ezt tobbszor elmondta hogy vigyazat nincs hatrebb,
Putyinek pontosan azt a reakciot kapjak meg amit mindenkepp megkaptak volna akar tamadnak akar nem. Oroszok nelkuli vilagra pedig nincs szukseg szerinte.
Hallgatom a szakertoket a csatornakon, szerintuk Putyin bloffol.
Bloffol mikor arrol beszel hogy megbunteti a beavatkozo orszagokat.
Ez pedig ilyeszto, hogy kepzelik ezt?
Ez veszelyes, elszakadtak a valóságtól.
Biztos vagyok benn hogy ez a tamadas a legutolso volt amit Putyin akart, hiszen 8 eve turtek. De nem lehetett hova hatralni mar, es ezt tobbszor elmondta hogy vigyazat nincs hatrebb, de azt hittek bloffol es Oroszorszag olyan mint Sziria, Libia, Nicaragua.
Nem tudjátok a fronton kell hordani maszkot?
Ezt egy helyi viszonyokat nálam jobban ismerő tudná megválaszolni, de ha engem kérdezel, szerintem más irányból jövőkre sem voltak felkészülve. Csak riogatták vele a nemzetközi közvéleményt, hogy több támogatást csikarjanak ki, meg a tehetségtelen színész NATO csapatokról fantáziált, de legfeljebb Doneck irányából számítottak valamire, ami a legrosszabb esetben is megáll a közigazgatási határnál. Valódi teljes invázióra rémálmaikban sem gondoltak.Köszi! Akkor adja magát a következő kérdés: Ukrajna a Fehérorosz terület irányából jövő támadásra miért nem volt felkészülve? Végül is Kiev nincs messze onnan....Persze ez egy laikus kérdés, lehet hogy készültek, de nyilván lehetetlen megálítani egy ilyen gőzhengert.
Volodimir Zelenszkij elnök rendeletet írt alá a katonai közigazgatás regionális államigazgatási alapon történő létrehozásáról.
Зеленский подписал указ о создании во всех областях военных администраций
Президент Владимир Зеленский подписал указ о создании военных администраций на базе областных государственных администраций.www.pravda.com.ua
És bejött ...Mit nekik megtámadás! Megszállás!
Az amerikai hírszerzés szerint Putyin már kiadta az Ukrajna megszállására vonatkozó parancsot - PestiSrácok
Továbbra sem csillapodnak a kedélyek az orosz-ukrán konfliktus ügyében. Az amerikai hírszerzés szerint pedig Vlagyimir Putyin orosz elnök már ki is adta a parancsot a csapatainak, hogy indítsanak inváziót Ukrajna ellen – írja a blikk.hu. A hírszerzés azt állítja, hogy az orosz katonák most már...pestisracok.hu
Ezek azok a híres szakértők, akik tegnapig azt állították, hogy az oroszok nem fognak támadni? Aha.Putyinek pontosan azt a reakciot kapjak meg amit mindenkepp megkaptak volna akar tamadnak akar nem. Oroszok nelkuli vilagra pedig nincs szukseg szerinte.
Hallgatom a szakertoket a csatornakon, szerintuk Putyin bloffol.
Bloffol mikor arrol beszel hogy megbunteti a beavatkozo orszagokat.
Ez pedig ilyeszto, hogy kepzelik ezt?
Ez veszelyes, elszakadtak a valóságtól.
Biztos vagyok benn hogy ez a tamadas a legutolso volt amit Putyin akart, hiszen 8 eve turtek. De nem lehetett hova hatralni mar, es ezt tobbszor elmondta hogy vigyazat nincs hatrebb, de azt hittek bloffol es Oroszorszag olyan mint Sziria, Libia, Nicaragua.
Ez inkább egy felderítő járőr volt (raj erősségű) szerintem. De nyilván a szakasz a jobban hangzikKárpátHír • Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!
A kárpátaljai magyarság legkedveltebb híroldala! Hírek Kárpátaljáról, Ukrajnából Önnek!karpathir.com
Ha volt bocsi...
Ezek azok a híres szakértők, akik tegnapig azt állították, hogy az oroszok nem fognak támadni? Aha.
Én meg mást állítok.
Azt állítom, hogy három lehetőség van - van a rossz, a még rosszabb és a legrosszabb végeredmény:
1. Ukrajna elesik, az oroszok behúzzák, a Nyugat szankcióz, de cserben hagyja a "gyermekeit". Ez Európa számára rövid időn belül gazdasági válságot okoz, ami újabb balhékat generál majd a kontinensen, akár az eddig szövetségesnek mondott államok között is. 50%
2. Elhúzódó háború fenyeget, ebben az esetben mind az oroszoknak, mind az ukránoknak más-más okból, de lesz egy közös érdekük: eszkaláció. Lehetőleg több államot belehúzni a balhéba. Az ukránok maguk mellé szeretnének majd segítséget, ezzel is megosztva az orosz erőket, az oroszok pedig olyan eszkalációban lesznek érdekeltek, amely során az EU/NTO tagállamok között robbanhat a feszültség. Ez kontinentális háborút okozhat. 25%
3. Világméretűvé eszkalálódó fegyveres konfliktus, ami akár a 2. lehetőség következménye is lehet, de akár a 2. pont kihagyásával egyenesben is bekövetkezhet. 25%
+ Bónusz: Az oroszok taktikai atomcsapást mérnek egy másodrendű célpontra (szárazföldi vagy tengeri), hogy ezzel a maximumra emelt téttel kényszerítsék Európát és/vagy az USA-t tárgyalóasztalhoz. Erre főleg a 2. vagy 3. pont során kerülhet sor.
+ Majdnem mindenki álma: Putyin leáll, a Nyugat leül tárgyalni, mindenki kibékül és megegyezik egymással, majd boldogan hazamegy.
Hát ha nem hordják akkor Cecike haza zavari mind hacsak nincs meg a 3 veszettség elleniNem tudjátok a fronton kell hordani maszkot?