[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
H-31P rakéta maradványok Kijev egyik utcáján.

Itt nem értem, hogy mit támadtak
-BGJv053KlQ.jpg

cg5r54L3Soc.jpg

naF_jwBSE9k.jpg

3YgFo2Ni5-Y.jpg
A8Aht6KldhY.jpg

78Hki8DFUsQ.jpg

5fDJiIkYCUk.jpg

D3GMIj_2pyo.jpg

Ez egy M3.5 el repülő rakéta, hogy, mivel szedték ugyan le az ukránok?

Más; Gondolom itt is minimum párban indították, szóval nem biztos, hogy a kijelölt célt nem érték el.
-elsőt leszedték második betalált
 

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
.
.
Az oroszok a lehető legkeményebben leszámoltak a reklámtáblával! Valószinűleg az EU egy istenverte cégére mértek ezzel csapást szó szerint, aki ott hirdette magát!


Bárcsak az Usa is reklámtáblákat bombázott volna széjjel lakodalmi menetek meg kórházak helyett.


https://www.origo.hu/nagyvilag/20040520tagadja.html
https://www.origo.hu/itthon/2015100...rhazat-az-amerikai-gepek-kunduz-bombazas.html

A felsőbbrendű, nyugati technika ugye... amiről korábban írtál... vagy szándékosan tették vajon ?
 
W

Wilson

Guest
Ettől féltettem a kárpátaljai magyarokat.... :(

Hadiállapot: 18-60 év közötti ukrán férfiak nem hagyhatják el az országot​

VALENTINA ROMANENKO – 2022. FEBRUÁR 24., CSÜTÖRTÖK, 23:14

Az Állami Határszolgálat jelentése szerint Ukrajnában a hadiállapot bevezetése kapcsán ideiglenesen korlátozzák az állampolgárok külön kategóriája számára a kiutazást Ukrajnából.

Forrás: Állami Határőrség

Részletek : Különösen tilos Ukrajnát elhagyni 18 és 60 év közötti ukrán férfi állampolgárok számára.



Ez a norma a hadiállapot jogrendszere alatt lesz érvényben.

Kérjük a polgárokat, hogy vegyék figyelembe ezt az információt.

 

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
A mai napot elemezve pocsék volt az orosz hadmüvelet, Hanyagul volt elkészítve, magasak az emberi veszteségek, haditechnikai veszteségek. Hiányolom a stratégiai bombázók bevetését-illetve a H-101 vagy H-555SzM robotrepülők indítását. Drónok használata? felderítés majd támadás, Lancet-3 kamikaze drónok használata. Kevés volt a Kalibr-NK, R-500 robotrepülők száma is. Iszkander-M is alig volt indítva. Orosz vadászgépek a légifölény biztosítására hol voltak? Szu-30SzM vagy Szu-30SzM. Szu-34 bombázók?
Ez már nem a 2014-es ukrán hadsereg. Trehány tervezés, szervezés, kivitelezés!
Nem értek egyet.Ezek a fegyverek amiket felsoroltál,inkább stratégiai légi kampányhoz illenek.Az oroszoknak nincs idejük légikampányra.Irakot gyakorlatilag blokkolta minden szomszédja.Itt nem ez a helyzet.lengyelből simán jöhet katonai támogatás vagy megszállhatja a nyugati területeket,bebetonozva oda valami bábkormányt.Ezenkívül,időt ad még több tartalékos behívására.Az oroszok főfegyvere most nem a fegyvereik precizitása,vagy ereje.Mivel gyorsan szeretnék csinálni a dolgokat lesznek veszteségek.Hanem a sokkhatás és a mozgékonyságuk.Harkovban vannak veszteségek főleg és a DNR,LNR területén.De ennek célja van.Ott kell tartani az ukrán főerők zömét.Ez egy több mint 200000s hadsereg zöme modern fegyverekkel,tapasztalattal.Harkovnál az orosz erők nem jelentősek,de komoly uki erőket kötnek,és a ruszkiknak ott komoly tüzérségi támogatásuk van.Szerinted miért szólnak arról a hírek hogy 10000 embert próbálnak felfegyverzni?Mert egész Ukrajnát gatyára szedték mind emberre és technikára,és Donbasszba küldték,februárban.Ha ezek az erők elvesztik a kohéziójukat vagy elvágják őket, Ukrajna kapitulál.Már most,városok kapitulálnak.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 076
113
Azért az legyen világos itt mindenkinek, hogy ha az oroszok az önhibájukból lejáratják magukat és beég ez az egész Ukrajnát pacifikáló projekt, az magával rántja a konzervatív jobboldalt az egész világban.
Akkor viszont már semmi se állíthatja meg a baloldal rombolását, aminek most épp tanúi vagyunk Nyugaton és különösen az USA-ban.
A woke kultusz generációs távlatokra kiható destruktivitásához képest Putyin "rettegett" Kalibr robotrepülői, vagy buszmegálló-romboló H-31-esei sehol sincsenek.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 299
113
  • Tetszik
Reactions: theo

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
A mai napot elemezve pocsék volt az orosz hadmüvelet, Hanyagul volt elkészítve, magasak az emberi veszteségek, haditechnikai veszteségek. Hiányolom a stratégiai bombázók bevetését-illetve a H-101 vagy H-555SzM robotrepülők indítását. Drónok használata? felderítés majd támadás, Lancet-3 kamikaze drónok használata. Kevés volt a Kalibr-NK, R-500 robotrepülők száma is. Iszkander-M is alig volt indítva. Orosz vadászgépek a légifölény biztosítására hol voltak? Szu-30SzM vagy Szu-30SzM. Szu-34 bombázók?
Ez már nem a 2014-es ukrán hadsereg. Trehány tervezés, szervezés, kivitelezés!
Holnap reggelre, estére meg főleg, drámai dolgok fognak történni, úgy érzem.
Hajnalban indult a matek és a határmenti szűk keresztmetszeteken áthaladni, felfejlődni, stratégiai célpontokat kiiktatni, hasonlók, ez a nap szerintem erről szólt.
Ezen kívül több 1000km2 -et elfoglaltak és több száz települést, órák alatt.
Nem véletlen, hogy menekülnek az emberek és civileknek fegyvert osztanak.
Eleve, csak az országba, ellenállás nélkül bevonulni is, idő lenne, olyan nagyok a területek.

Ukránok arra készülnek, hogy lezárják 0:00-kor a határokat, élő ember nem hagyhatja el Ukrajnát és erőszakkal sorozzanak, ezek mind arra utalnak, hogy a sok hír között elveszik mekkora gáz van, vagy veszteségeik, már órák alatt.

Aki leszerepelt, azok a szaki entitások. Gondolom megvannak az okai.
Nem leszek meglepődve, ha hónapokon belül, kávét kevergetve szublimálnának ők is, mint Zaharcsenko. Természetesen ukrán náci álarcban.

Legalábbis én nekem ez jött le eddig.


A nagypolitika viszont, ma egy új dologgal bővült.
Ha, van elrettentő atomod és erőd hozzá, akkor erőszakosan hódíthatsz, nem kell proxy háború, meg szarakodás.
Nem számít a világ közvéleménye, már nem kell a többség hallgatólagos támogatása hozzá.
Ezt követni fogja más piacéhes atomhatalom is. Rohadt veszélyes kor kezdete, első napja volt a mai nap.
Innentől minden ország tudja mi az új egyesség és törekedni fog erre.
Visszatért az imperializmus kora, csak ezúttal atomokkal kiegészítve.
 
W

Wilson

Guest
Megeszik amit főztek.
Tetszettek volna nem bevonulni.
Előbb utóbb, ha az általad oly nagyon vágyott full kontakt módra váltanak, valószínűleg lenyomják az ukránokat, de addig is fizessék meg az árát a döntésüknek!
Sorry, de ez van.
Csak ezzel az a gond hogy az egyszerű orosz katona könnyen lehet, hogy nagyon nem akart háborúzni.....
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Az első. A második nem. Sztem Oroszok 2003at próbálják másolni akkor ~30nap alatt foglalták el irakot 172fő veszteséggel. Nem rossz. Oroszok sztem már az első nap több embert vesztettek pedig 500k+os nagyvárosokba még be se mentek. Ettől még végig fognak gyalogolni Ukrajnán nem ez a kérdés.

Ami picit meglep, hogy mind az Ukrán politikai, mind a katonai vezetés beleált. Amolyan Sztálin féle harc az utolsó emberig. Ez problémás lehet US gondjai is mindig a nagyobb városokkal kezdődtek. Ha be vannak tárazva élelmiszerrel akármilyen RPGvel, kalassal, stingerrel... ott nem segít a drón, helikopter, iskander. Be kell menni házról házra. Persze lehet csökkenteni a veszteségeket meg kiéheztetni és tüzérséggel fullba lőni de az jellemzően mégtöbb szabadságharcxost eredményez meg elhúzódik és amit sztem nem akar az Orosz vezetés az egy elhuzodó háború.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 394
113
Az ukrán belügyminisztérium közölte, hogy az ukrán védők visszaszerezték az ellenőrzést a gosztomeli repülőtér felett.

Forrás: Anton Gerascsenko belügyminiszter tanácsadója a Facebookon

Közvetlen beszéd: "Gostomel! Az első nagy győzelem!

Egy órával ezelőtt ejtőernyőseink helikopterekkel, a gosztomeli reptéren "dolgoztak"

Ezután leszálltak és megtisztították a repülőteret az ellenségtől!

A túlélő orosz ejtőernyősök szétszóródtak az erdőkben és mezőkön".

Részletek: A Parlament megerősítette az ukrán pozíciók visszatéréséről szóló információkat.


Ugyanakkor az UP szerint Gostomelben még mindig folyik az szétszóródott ellenség "összeszedése."

Háttér:

Február 24-én 19:00 órakor az orosz megszállók átvették az ellenőrzést a Kijevtől kevesebb mint 10 km-re fekvő Gosztomelben található SE Antonov nemzetközi repülőtér felett.

Kijevi idő szerint 18 óra körül az oknyomozó újságírók nemzetközi csoportjának vezetője, Christo Grozev arról számolt be, hogy 18 orosz Il-76-os katonai szállító repülőgép repül Pszkovból Kijev irányába.
A megszállók február 24-én a nap kezdete óta helikoptereket vesznek célba. Két orosz helikoptert lőttek le a fegyveres erők egységei. Amerikai újságírók később arról számoltak be, hogy az orosz megszállók elfoglalták a repülőtér kifutópályáját.

Az orosz hadsereg átvette az ellenőrzést a csernobili atomerőmű felett. A nukleáris hulladéktároló létesítményt veszély fenyegeti.

Ez jót fog tenni az ukrán morálnak.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 800
113
Holnap reggelre, estére meg főleg, drámai dolgok fognak történni, úgy érzem.
Hajnalban indult a matek és a határmenti szűk keresztmetszeteken áthaladni, felfejlődni, stratégiai célpontokat kiiktatni, hasonlók, ez a nap szerintem erről szólt.
Ezen kívül több 1000km2 -et elfoglaltak és több száz települést, órák alatt.
Nem véletlen, hogy menekülnek az emberek és civileknek fegyvert osztanak.
Eleve, csak az országba, ellenállás nélkül bevonulni is, idő lenne, olyan nagyok a területek.

Ukránok arra készülnek, hogy lezárják 0:00-kor a határokat, élő ember nem hagyhatja el Ukrajnát és erőszakkal sorozzanak, ezek mind arra utalnak, hogy a sok hír között elveszik mekkora gáz van, vagy veszteségeik, már órák alatt.

Aki leszerepelt, azok a szaki entitások. Gondolom megvannak az okai.
Nem leszek meglepődve, ha hónapokon belül, kávét kevergetve szublimálnának ők is, mint Zaharcsenko. Természetesen ukrán náci álarcban.

Legalábbis én nekem ez jött le eddig.


A nagypolitika viszont, ma egy új dologgal bővült.
Ha, van elrettentő atomod és erőd hozzá, akkor erőszakosan hódíthatsz, nem kell proxy háború, meg szarakodás.
Nem számít a világ közvéleménye, már nem kell a többség hallgatólagos támogatása hozzá.
Ezt követni fogja más piacéhes atomhatalom is. Rohadt veszélyes kor kezdete, első napja volt a mai nap.
Innentől minden ország tudja mi az új egyesség és törekedni fog erre.
Visszatért az imperializmus kora, csak ezúttal atomokkal kiegészítve.
Igen ebben van valami és ennek a háborúnak a kimenetele fogja eldönteni Tajvan sorsát is. Ha az oroszok "nyernek" akkor Kína biztos, hogy nekimegy a szigetnek.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 220
33 662
113
Bárcsak az Usa is reklámtáblákat bombázott volna széjjel lakodalmi menetek meg kórházak helyett.


https://www.origo.hu/nagyvilag/20040520tagadja.html
https://www.origo.hu/itthon/2015100...rhazat-az-amerikai-gepek-kunduz-bombazas.html

A felsőbbrendű, nyugati technika ugye... amiről korábban írtál... vagy szándékosan tették vajon ?
szerintem tuti szergej oda járhatott suliba még a szou alatt és nem tudta elviselni azt a hirdetőtáblát. gyszerűen akráhányszor arra sétált az a tábla mindig ott vólt... elhatározta hogy egyszer szét fogja lőni rakétával... most lehetősége adódott hát jól szétrakétázta a szemetet.. on
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 921
7 626
113
ahogy nézem a reakciókat ... kicsit ilyennek ...

HA

Oroszok elfoglalnak valamit : "vége ukrajna percek kérdése és elesik"

HA

Ukránok lelőnek egy orosz valamit : "Putyin elbukott , ez már egy vesztes háború"

és így ...
megy 1 napja a háború ...
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
Mert abba az erdekszferaba, kulturaba tartoznak. Mi sem vagyunk onalloak, mi is tartuzunk egy masik erdekszferaba. Sot nekunk is van erdekszferank, a Karpat medence es a Balkan eszaki resze.
Kazahsztán kulturálisan nehezen sorolható az orosz érdekszférába... Viszont önállóan tudnak gazdasági fejlődést felmutatni, amit a volt gyarmattartóik nem.
Ukrajna valóban az érdekszférájukban van - bár inkább biztonsági zónának nevezném - ezért írtam, hogy érthető a nagy nyugat-barátkozás miatti felzúdulásuk. De róka fogta csuka; ahogy elfoglalják, újra nincs ütközőzóna. Mi, és a lengyelek pedig, ahogy Te is írtad, egy másik érdekszférához tartozunk, és nem reális elvárás, hogy majd szépen visszavedlünk NATO-tagból körkörös védelemre berendezkedett ütközőállammá. Pedig Oroszország ezt követelte a Szovjetúnió széthullása utáni status quo visszaállításával.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 299
113
Azért az legyen világos itt mindenkinek, hogy ha az oroszok az önhibájukból lejáratják magukat és beég ez az egész Ukrjanát pacifikáló projekt, az magával rántja a konzervatív jobboldalt az egész világban.
Akkor viszont már semmi se állíthatja meg a baloldal rombolását, aminek most épp tanúi vagyunk Nyugaton és különösen az USA-ban.
A woke kultusz generációs távlatokra kiható destruktivitásához képest Putyin "rettegett" Kalibr robotrepülői, vagy buszmegálló-romboló H-31-esei sehol sincsenek.
Azért egy nap után korai az operàció kudarcáról beszélni.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 860
15 258
113
Az első. A második nem. Sztem Oroszok 2003at próbálják másolni akkor ~30nap alatt foglalták el irakot 172fő veszteséggel. Nem rossz. Oroszok sztem már az első nap több embert vesztettek pedig 500k+os nagyvárosokba még be se mentek. Ettől még végig fognak gyalogolni Ukrajnán nem ez a kérdés.

Ami picit meglep, hogy mind az Ukrán politikai, mind a katonai vezetés beleált. Amolyan Sztálin féle harc az utolsó emberig. Ez problémás lehet US gondjai is mindig a nagyobb városokkal kezdődtek. Ha be vannak tárazva élelmiszerrel akármilyen RPGvel, kalassal, stingerrel... ott nem segít a drón, helikopter, iskander. Be kell menni házról házra. Persze lehet csökkenteni a veszteségeket meg kiéheztetni és tüzérséggel fullba lőni de az jellemzően mégtöbb szabadságharcxost eredményez meg elhúzódik és amit sztem nem akar az Orosz vezetés az egy elhuzodó háború.

Szerintem eszük ágában sincsen katonailag mindenáron megszállni egy területet. Nem kell és a közvetlen katonai előnyén túl semmilyen értékkel nem bír az oroszoknak sem Kijev, sem Harkov, sem a többi város, azon túl, hogy az ukrán ellenállóképességet teljesen megsemmisítsék. A légierő szétveri az összes közművet, villanyt, gázt, katonai raktárat, és várnak hogy mikor jönnek elő az ukránok aláírni amit eléjük raknak. Abban pedig valszeg két dolog lesz - az orosz megyék és a Krím elszakad, Ukrajna pedig soha, soha nem megy a közelébe se a NATO-nak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 962
82 804
113
Holnap reggelre, estére meg főleg, drámai dolgok fognak történni, úgy érzem.
Hajnalban indult a matek és a határmenti szűk keresztmetszeteken áthaladni, felfejlődni, stratégiai célpontokat kiiktatni, hasonlók, ez a nap szerintem erről szólt.
Ezen kívül több 1000km2 -et elfoglaltak és több száz települést, órák alatt.
Nem véletlen, hogy menekülnek az emberek és civileknek fegyvert osztanak.
Eleve, csak az országba, ellenállás nélkül bevonulni is, idő lenne, olyan nagyok a területek.

Ukránok arra készülnek, hogy lezárják 0:00-kor a határokat, élő ember nem hagyhatja el Ukrajnát és erőszakkal sorozzanak, ezek mind arra utalnak, hogy a sok hír között elveszik mekkora gáz van, vagy veszteségeik, már órák alatt.

Aki leszerepelt, azok a szaki entitások. Gondolom megvannak az okai.
Nem leszek meglepődve, ha hónapokon belül, kávét kevergetve szublimálnának ők is, mint Zaharcsenko. Természetesen ukrán náci álarcban.

Legalábbis én nekem ez jött le eddig.


A nagypolitika viszont, ma egy új dologgal bővült.
Ha, van elrettentő atomod és erőd hozzá, akkor erőszakosan hódíthatsz, nem kell proxy háború, meg szarakodás.
Nem számít a világ közvéleménye, már nem kell a többség hallgatólagos támogatása hozzá.
Ezt követni fogja más piacéhes atomhatalom is. Rohadt veszélyes kor kezdete, első napja volt a mai nap.
Innentől minden ország tudja mi az új egyesség és törekedni fog erre.
Visszatért az imperializmus kora, csak ezúttal atomokkal kiegészítve.
Kizárt, hogy egy harkovi bombázást követően bárki is önszántából menjen az oldalukra harcolni.
 
  • Tetszik
Reactions: theo

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
Azért az legyen világos itt mindenkinek, hogy ha az oroszok az önhibájukból lejáratják magukat és beég ez az egész Ukrajnát pacifikáló projekt, az magával rántja a konzervatív jobboldalt az egész világban.
Akkor viszont már semmi se állíthatja meg a baloldal rombolását, aminek most épp tanúi vagyunk Nyugaton és különösen az USA-ban.
A woke kultusz generációs távlatokra kiható destruktivitásához képest Putyin "rettegett" Kalibr robotrepülői, vagy buszmegálló-romboló H-31-esei sehol sincsenek.
A háborúval való pacifikálás az ugyanaz mint régen a békeharc!?
Egyébként van élet a ballib és jobbkon kurzusokon kívül is. Csak gondoltam szólok!
Én például se ballib, se woke nem vagyok. És vagyunk még így néhányan.