[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Nem egy sz*rkupacot akarnak elfoglalni, hanem egy félig-meddig működőképes államot. Visszaküldhetnék Ukrajnát a középkorba is, ha nagyon akarnák, de ők nem erre játszanak. Nekik nem olyan háború kell, mint amit az USA csinált mondjuk Szíriában, hogy csak az olajkút kell és semmi több. Nekik Ukrajna, mint működő, használható alap kell.
Szerintem továbbra sem kell nekik az egész ország. A katonai infrastruktúrát ki akarják végezni, de egyébként kb a Fekete tengeri nagyvárosok és kelet kell nekik. Harkovot is megtartják, az ipar miatt. A többi részre szerintem ha be is mennek, akkor is csak korlátozottan.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
De neked vagy bárki másnak mért kéjes élvezet az ha Ukrajna Afganisztánná válik? Jelentsen ez bármit.

Amúgy nem lehet kizárni, hogy Ukrajna Afganisztánná válik. Volt már egy Afganisztánja Oroszoknak akkor most itt a második. Az Ukrán népnek mindig ment a partizánkodás. Végülis Stingerük is van Oroszoknak tiszta dejavu lesz.

Bár a háború rossz, de azért néha jól esik, amikor azok a soviniszta barmok kapnak egy pofont. A civileket sajnálom, meg a darálóba értelmetlenül küldött fiatalokat (akik sokszor nem is ukránok, ugye). De Az ukrán államért egy könnycsepp nem fog legördülni az arcomon. 30 év alatt amit lehetett azt megtettek azért, hogy saját magukkal se értenek egyet és itt tényleg csak azon kell csodálkozni, hogy 2022-ben léptek az oroszok és nem 2014-ben vagy még ennél is korábban...
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
@dudi egy ilyent, amit ma láttunk és az elkövetkező napokban látni fogunk, beleértve a sok sok mi lesz ha résszel, mégis mennyi idő kidolgozni? Mert ez nem kedden reggel szarás közbe jutott eszükbe és mondták, hogy na akkor előre és löjjetek mindenre mai nem tetszik.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 881
113
Csupa önálló államról beszélsz, amit Oroszország az érdekszférájához tartozónak tekint, de ez elég egyoldalú nézőpont.
A médiahadjátatban - szemmel láthatóan, sőt itt is megtapasztalhatóan - ők is nagyon otthon vannak.
Egy dolgot nem mutattak fel; olyan alternatívát ami miatt mindenki befelé igyekezne a FÁK-szerű szövetségi rendszerbe.
Ettől még értem, hogy Ukrajna belengetett NATO-tagsága veszélyérzettel töltötte el az oroszokat, de ha elfoglalják, ugyanúgy egy rakás NATO-taggal lesznek határosak.
Egyszerűen nézve nincs gazdasági erejük az ütközőzóna fenntartásához, Ukrajnát megvette a nyugat, ezért döntöttek a katonai megoldás mellett. De ez - szerintem - több problémát fog okozni, mint amennyit megold.
Mert abba az erdekszferaba, kulturaba tartoznak. Mi sem vagyunk onalloak, mi is tartuzunk egy masik erdekszferaba. Sot nekunk is van erdekszferank, a Karpat medence es a Balkan eszaki resze.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 600
77 496
113
@dudi egy ilyent, amit ma láttunk és az elkövetkező napokban látni fogunk, beleértve a sok sok mi lesz ha résszel, mégis mennyi idő kidolgozni? Mert ez nem kedden reggel szarás közbe jutott eszükbe és mondták, hogy na akkor előre és löjjetek mindenre mai nem tetszik.
Készen volt. Oroszországnak és minden országnak kész tervei vannak arra, hogy hogyan vívjon meg egy háborút azokkal szemben akikkel szemben realitása van egy háborúnak. Tehát pl a Bahamák ellen nincs terve az oroszoknak vagy a németeknek, viszont egymás ellen van tervük mindkettejüknek. Amikor Putyin azt mondta, hogy támadunk akkor csak aktualizálni kellett nem pedig a nulláról előállni valamivel.
 
W

Wilson

Guest

Az ukrán erők visszafoglalják a Hostomel repülőteret​

Az ukrán erők visszafoglalták a Hostomel repülőteret – közölte az ukrán elnöki hivatal tanácsadója.

Al dzsazira

Ukrajna pozíciókért küzd Gostomelben: harc folyik​

MAZURENKO ALENA – 2022. FEBRUÁR 24., CSÜTÖRTÖK, 22:07

Ukrajna védelmezői orosz ejtőernyősök ellen harcolnak állásokért az "Antonov" Állami Vállalat nemzetközi repülőterén Gosztomelben, amely kevesebb mint 10 km-re található Kijevtől.

Forrás: Ukrainska Pravda beszélgetőpartnerei a csatatér közelében

Részletek: A helyiek azt mondják, hogy Antonov közelében 3-4 percenként többször hallatszik robbanás.

A szemtanúk a város feletti izzásról beszélnek.

Az emberek a biztonság kedvéért a pincékben bújnak el.

Az Alkotmánybíróság elnöki képviselője, Fjodor Veniszlavszkij az Ukrajna 24 adásában azt mondta, hogy az ukrán védők kiszorították az ellenséget és előnyösebb pozíciókat foglaltak el, de a kiélezett harc még mindig tart.

Venislavsky hírszerzési adatokra hivatkozott.

Anna Malyar védelmi miniszter-helyettes elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők nem engedték meg Oroszországnak, hogy csapatokat partra szálljon Gostomelben.

Jelenleg csata folyik az ellenség előretolt csoportjával.

Háttér:

  • Február 24-én 19:00 órától az orosz megszállók átvették az irányítást a Kijevtől kevesebb mint 10 km-re található gosztomeli Antonov nemzetközi repülőtér felett.

  • Kijevi idő szerint 18 óra körül az oknyomozó újságírók nemzetközi csoportjának vezetője, Kristo Grozev közölte, hogy 18 orosz Il-76-os katonai szállító repülőgép repül Pszkovból Kijev irányába .

  • Február 24-én a nap eleje óta a megszállók helikopterekről lőnek . Két orosz helikopter lelőtte a fegyveres erők egységeit. Amerikai újságírók később arról számoltak be , hogy az orosz megszállók elfoglalták a repülőtér kifutóját.

  • Az orosz hadsereg átvette az irányítást a csernobili atomerőmű felett. Egy nukleáris hulladéktároló létesítmény veszélyben van.