[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 141
12 101
113
Ezek azok a híres szakértők, akik tegnapig azt állították, hogy az oroszok nem fognak támadni? Aha.
Én meg mást állítok.

Azt állítom, hogy három lehetőség van - van a rossz, a még rosszabb és a legrosszabb végeredmény:

1. Ukrajna elesik, az oroszok behúzzák, a Nyugat szankcióz, de cserben hagyja a "gyermekeit". Ez Európa számára rövid időn belül gazdasági válságot okoz, ami újabb balhékat generál majd a kontinensen, akár az eddig szövetségesnek mondott államok között is. 50%

2. Elhúzódó háború fenyeget, ebben az esetben mind az oroszoknak, mind az ukránoknak más-más okból, de lesz egy közös érdekük: eszkaláció. Lehetőleg több államot belehúzni a balhéba. Az ukránok maguk mellé szeretnének majd segítséget, ezzel is megosztva az orosz erőket, az oroszok pedig olyan eszkalációban lesznek érdekeltek, amely során az EU/NTO tagállamok között robbanhat a feszültség. Ez kontinentális háborút okozhat. 25%

3. Világméretűvé eszkalálódó fegyveres konfliktus, ami akár a 2. lehetőség következménye is lehet, de akár a 2. pont kihagyásával egyenesben is bekövetkezhet. 25%

+ Bónusz: Az oroszok taktikai atomcsapást mérnek egy másodrendű célpontra (szárazföldi vagy tengeri), hogy ezzel a maximumra emelt téttel kényszerítsék Európát és/vagy az USA-t tárgyalóasztalhoz. Erre főleg a 2. vagy 3. pont során kerülhet sor.
Erről láttam egy orosz beszélgetést és Nevadai atom kisérleti telepet emlegetve mint előre bejelentett támadásihelyszint. !!!!Nem atom rakétával!!!! Ami ben bizonyíthatnak a védelmi és támadó képességeket. (1%)
+ Majdnem mindenki álma: Putyin leáll, a Nyugat leül tárgyalni, mindenki kibékül és megegyezik egymással, majd boldogan hazamegy. (Ez Az álom világ az előbbi 1% teljesülése esetén látok rá esélyt)
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 053
113
Zelenszkij tárgyalni akar Putyinnal, de az nem fogadja a hívásait. Macron próbált közvetíteni. Ebből nekem az jön le hogy az ukránok rosszul állnak. Volt még egy cikk arról hogy azon agyalt h már a semlegesség is opció lenne az ukránoknak de sehol se találom.

https://www.portfolio.hu/global/20220225/macron-oszinte-beszelgetest-folytatott-putyinnal-528951


.
...de ha a végén Viktor fog közvetíteni --Macron helyett :eek: --, akkor "lepetézek"!!! :oops: :cool:

.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 939
48 711
113
Legenda született


Mindenesetre annyi igaz lehet a sztoriból, hogy valószínűleg tényleg magasabb az ukrán vadászgépek légi harcok során szerzett találat/ veszteség aránya az oroszoknál, hiszen úgy tűnik, hogy az ukrán légierő nagy része megsemmisült még a szárazföldön az inváziót megnyitó rakétatámadások során.
Volt Kijev felett egyáltalán Szu-30/35??
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 145
113
Legenda született


Mindenesetre annyi igaz lehet a sztoriból, hogy valószínűleg tényleg magasabb az ukrán vadászgépek légi harcok során szerzett találat/ veszteség aránya az oroszoknál, hiszen úgy tűnik, hogy az ukrán légierő nagy része megsemmisült még a szárazföldön az inváziót megnyitó rakétatámadások során.
A légiharc győzelem, az az ukràn Mig29, de a lakóházat orosz Mig29 lőtte ugyanott? Jók ezek a párhuzamos világos Rambo történetek. :)
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
No ez a másik ami nem értek én se!

Eleve ahogy leírtam, én TÉBOLY-nak gondolom egyáltalán már azt is hogy átfogó támadást indítottak!

Viszont nagyon őszinte leszek(bár én sose indítottam volna támadást!) de ha én vagyok aki elrendelem az átfogó támadást, akkor biztos hogy a maximális tűzerővel nyitok. Nem buziva, félszívvel hogy azért nagyon ne utáljanak már meg, meg ha esetleg visszakerül hozzám(hisz mondjuk ki, ez a cél, a saját érdekszférába vonni megint!) az ország, akkor ne kelljen újraépíteni mindent!

Én úgy nyitottam volna be ha nem látok más lehetőséget, hogy szintén használva a meglepetés erejét(bár ugye ez Putyin szavát/tekintélyét kb. meg is mattolta innen, hisz minden nap kiállt a kamerák elé nevetgélve, hogy HAMIS állítás hogy támadni fog, nyugati propaganda) ahogy ŐK is tették, de ha bevállalom hogy a nemzetközi politikában innentől ezért pária leszek, hiteltelen a személyem erodálódik azért hogy sikeresebb legyen a támadásunk, akkor már ezt beáldozva tuti hogy maximum tűzerővel mentem volna nekik, hagy lássa az egész világ és pláne az Ukránok, hogy nem szarral gurítok, minden ellenállás TELJESEN felesleges! Kikúrtam volna mindent ami áramot termel, vizet ad/tisztít és tömegesen alkalmaztam volna a légierőt, tüzérséget, precíziós fegyvereket - Kalibr/Iszkander, morálisan is megtörve mindenkit, az se baj ha nem marad belőlük raktáron, ott van mögöttem az atom! Pusztán azért, hogy lássák az atomot SEM félek bevetni, mert annyira sarokba vagyok szorítva, s mint ilyet, jobb békénhagyni/komolyan venni!

Fél szívvel még baszni se lehet! Ez így hogy orvul támadunk, de pacsmagolósan, ez szerintem tragikomédia! Putyin innentől politikai hulla, viszont legalább ugyan úgy komolyan SE fogják venni nyugaton azt a hatalmat, aki egy ILYEN tervet "spórolósan" akar végrehajtani.

Tragikomédia!

Nevetséges ez a hiszti.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 145
113
Egyrészt valószínű, hogy Putyin jó ideig nem akart támadni és csak nemrég született meg a döntés, mondjuk a Putyin beszéd környékén. Így azt vetették be, ami épp kéznél volt.
Másrészt felvételek egy része a szakadár technikát mutatja, hiszen ők is részt vesznek. Az ukránok orosz technika megsemmisítéséről szóló jelentéseit érdemes erőteljes fenntartásokkal kezelni, mint ahogy az oroszokét is az elismert veszteségeikről, de az hogy egy két esetlegesen valós orosz veszteség nem szerepel az orosz jelentésekben azért is lehet, mert formálisan nem orosz, hanem szakadár.
Harmadrészt sok felvételen nem orosz technika látszik, hanem ukrán, csak orosznak van beállítva. Kötve hiszem, hogy maguk az oroszok használnának olyan technikát a támadásban, ami náluk már nem első vonalas, vagy csak mutatóban marat belőle első vonalasként és többségében korszerűbb, illetve korszerűsített technika helyettesítette, azaz a Gvozgyika, vagy a T-72 nem B3, vagy B3M változatai. Az azért nem valószínű, hogy az oroszok a tartalékban lévő készletet vették volna elő Ukrajna megtámadásához. Tehát érdemes fenntartással kezelni az olyan állításokat, hogy ha ilyen látható a képen, az orosz lenne.
Ukrán atom. Onnan indultak be az oroszok.
 
W

Wilson

Guest

Kijev közelében hidakat robbantottak fel, hogy megállítsák az ellenséget​

2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 08:20

Kijev északnyugati irányában három hidat robbantottak fel, hogy megállítsák az ellenséges csapatok áthaladását.

Forrás : az Ukrajinszkaja Pravda forrása a vezérkarban, az ukrán fegyveres erők szárazföldi erői

Részletek : Felrobbantották a Novoirpenskaya autópálya hidaját, a varsói autópálya mentén a gostomeli hidat, és Demidovban az Irpin feletti hidat.


Híd Novoirpenskaya autópálya
FOTÓ A TG IRPIN TYPICAL-TÓL
Az ukrán fegyveres erők szárazföldi erői arra figyelmeztetnek, hogy előfordulhat, hogy az ellenség behatol a Vorzel melletti településekre.


Az UP forrásai szerint az orosz csapatok már elhaladtak Dymer mellett.









 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 195
61 184
113
Ha Putyin bukik, Orbán is bukik, idehaza az atlantista erők kerülnek hatalomra a woke-baloldallal karöltve, ezt már írtam.
Hanem az atlantisták, felbátorodva az oroszok bukásán, bevonulnak Ukrajnába, mint 1941-ben a németek oldalán.
Viszont az oroszoknál a koncentrált Putyin-hatalom helyébe akár egy agresszívabb erőtér is kerülhet, aki már bátrabban nyúl a dolgokhoz.
Akár az atomhoz is.
Nem biztos ez a forgatókönyv, mert akár Navalnij is kijöhet a börtönből és visszahozhatja a Jelcin-korszakot.
Hanem, ha az orosz majd újra ellentámad, akkor (kis képzavarral élve) megint a Don-kanyartól fognak minket hazakergetni.

Röviden: a mi célunk, hogy több expedíciós háborúba ne keveredjenek a katonáink, de ha most az orosz nem győz, akkor ez újra bekövetkezhet.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 036
113
Semmit mem tudni mi a helyzet. N volt sajttàj, katonával, térképpel, semmi. Nem tudni hogyan áll az egyik ill. másik. Az egyik győzelmi jelentéseket harsog, pár száz halottal, a másik meg csöndben van, és teszi a dolgát.
Viszont a videók jönnek elfogott/halott orosz katonákról, egyértelműnek látszó jelentésekről mint a kezdeti orosz VDV sikerek után az őket az Antonov reptéren szétverő ukrán nemzeti gárdistákról, aktív az ukrán légierő, légvédelem, T-80BVM torony az úton, lelőtt Ka-52 itt, AN-26 ott...

Ebből aki azért kicsit is képben van, azt láthatja hogy elmérték magukat az oroszok, mert ennek a csínyből megindított támadásnak teljesen érthetően olyan nemzetközi visszhangja lesz és van, ami csak akkor érhetné meg, ha BRUTÁLIS elsöprő erővel tudnák prezentálni, pont azért, amit korábbi posztban leírtam:

OK, értjük, nem szerettek minket, nem akartok velünk kereskedni sem, lenéztek és leköptök, de ezt figyeljétek! Ha ez így is van, SZERETNETEK nem kell minket, de akkor is MI VAGYUNK A SZU örökösei, a hatalmas és erős OROSZ FÖDERÁCIÓ!

Csak ahhoz hogy ez sikerüljön, nem úgy kellett volna ezt csinálni, ahogy boki a magyar hangjuk leírta, sajnálják a prec fegyvereket, meg sehol az orosz légi fölény, eljátszák a "Bridge too far" modern verzióját, etc.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 758
113
Egyetlen öreg MiG-29-es a hat darab alig működő rakétájával ennyi gépet lőtt le.
Miközben a sokfelé meghivatkozott videón, amin állítólag egy orosz Szu-35-ös és egy ukrán MiG-29-es harca látható, csak két ukrán 29-es látszik.
Jajj mekkora kidobtuk oket... Delben tele lesz mar a media hogy a Mig 29 jobb mint a Gripen, meg a halacsillag egyutt.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Egyet látunk, teljesen!

Putyin úgy fog járni mint Merkel!

Egy stabil, nagy formátumú a népe által szeretett vezető volt mindkettő hosszú időn keresztül, és a karrierje végét úgy elbassza majd, hogy nem arról fognak szólni a történelem könyvek, hogy mit ért el, hanem az egyiknél a Wilkommenskulturnál - Németország elarabosítása című fejezetnél, a másikkal meg a bukott Ukrán támadás(nem katonailag - politikailag/érdekszférába hajtás ügyileg) fejezet alatt lehet majd találkozni!

Abban egyetértünk, hogy Putyin azt gondolja, hogy elbaszta a karrierje végét, mert rosszul fog mutatni a történelemkönyvekben, hogy elkezdte a (világ)háborút. Ezért is tökölt ennyit (8 évet) 2014 óta. Békés elnökként akart bevonulni a történelemkönyvekbe! Csakhát mi a fszért nem adta akkor át a hatalmat valakinek, akit lett volna ideje kinevelnie ennyi év alatt, míg hatalomban volt :( Ő bevonulhatott volna a történelemkönyvekbe mint az orosz elnök, aki felvirágoztatta Oroszországot, és hagyta volna az utódját bevonulni a történelemkönyvekbe mint háborús elnököt.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 036
113

Ukraine ready to discuss neutrality, Zelensky says​

The Ukrainian president says Kiev has been left to fend for itself as NATO is “afraid” to give it any guarantees

Zelenszkij szerint Ukrajna kész a semlegesség megvitatására
Az ukrán elnök szerint Kijev magára maradt, mivel a NATO „fél” bármiféle garanciát adni neki.

Ez a legjobb hír amit eddig olvastunk!

Az öldöklésnek véget kell vetni a két testvérnép közt, szépen egy semleges SOHA NATO-ba be nem lépő - etnikai alapon osztódó Ukrajnát létrehozni, és ennyi!

Ettől jobb dolog ott nem is történhetne!
 
W

Wilson

Guest

Az ukrán fegyveres erők megtartották a védelmet és visszaverték az ellenség áttörését Csernyihiv közelében​

2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 08:39

69d0246-chernigiv690.jpg


ELFOGOTT ELLENSÉGES JÁRMŰVEK. FOTÓ A FB-RÓL
Az ukrán hadsereg tartotta a vonalat, és visszaverte az orosz csapatok áttörését Csernyihiv közelében.
Forrás : az ukrán fegyveres erők főparancsnoka
Az ukrán fegyveres erők főparancsnokának közvetlen beszéde: "Csernigov irányban és közvetlenül Csernigov felé közeledve az ukrán hadseregnek sikerült megtartania a védelmet és visszaverni az orosz csapatok áttörését.
Az ellenséges felszerelések kénytelenek voltak visszavonulni Csernyigovból Szednyev irányába, Gorodnyából Szemenovkába.

Részletek : Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka hozzátette, hogy orosz hadfelszereléseket és az oroszok személyes adatait tartalmazó dokumentumokat zsákmányoltak...


 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Kijev kapcsán az a cél, hogy lekössék az erőket. Minőségben a legjobbakat küldték és ma a mennyiség se lesz màr kevés. Zavart akarnak kelteni. Ennyi a cél. De szombatig elindul minden ami bevetésre vár. Meg ne feledjétek! Sorosék már Szpvárott összerántották a népeket egy nagyobb tüncire, és Varsóban ill. nálunk is. Első nap! Pont emiatt kell korlátozottan lecsapni, és inkább trükközni, mint hatalmas áldozatokat hozni. De ha minden mindegy lesz Putyinnak, na akkor nem szeretnék az ukránok helyében lenni ...

Így van, csúnyán kifejezve, meg kell várni, míg előbújik a hazai ellenzék, hogy lássák kiket kell bebörtönözni még a nagy háború előtt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 892
65 758
113
No ez a másik ami nem értek én se!

Eleve ahogy leírtam, én TÉBOLY-nak gondolom egyáltalán már azt is hogy átfogó támadást indítottak!

Viszont nagyon őszinte leszek(bár én sose indítottam volna támadást!) de ha én vagyok aki elrendelem az átfogó támadást, akkor biztos hogy a maximális tűzerővel nyitok. Nem buziva, félszívvel hogy azért nagyon ne utáljanak már meg, meg ha esetleg visszakerül hozzám(hisz mondjuk ki, ez a cél, a saját érdekszférába vonni megint!) az ország, akkor ne kelljen újraépíteni mindent!

Én úgy nyitottam volna be ha nem látok más lehetőséget, hogy szintén használva a meglepetés erejét(bár ugye ez Putyin szavát/tekintélyét kb. meg is mattolta innen, hisz minden nap kiállt a kamerák elé nevetgélve, hogy HAMIS állítás hogy támadni fog, nyugati propaganda) ahogy ŐK is tették, de ha bevállalom hogy a nemzetközi politikában innentől ezért pária leszek, hiteltelen a személyem erodálódik azért hogy sikeresebb legyen a támadásunk, akkor már ezt beáldozva tuti hogy maximum tűzerővel mentem volna nekik, hagy lássa az egész világ és pláne az Ukránok, hogy nem szarral gurítok, minden ellenállás TELJESEN felesleges! Kikúrtam volna mindent ami áramot termel, vizet ad/tisztít és tömegesen alkalmaztam volna a légierőt, tüzérséget, precíziós fegyvereket - Kalibr/Iszkander, morálisan is megtörve mindenkit, az se baj ha nem marad belőlük raktáron, ott van mögöttem az atom! Pusztán azért, hogy lássák az atomot SEM félek bevetni, mert annyira sarokba vagyok szorítva, s mint ilyet, jobb békénhagyni/komolyan venni!

Fél szívvel még baszni se lehet! Ez így hogy orvul támadunk, de pacsmagolósan, ez szerintem tragikomédia! Putyin innentől politikai hulla, viszont legalább ugyan úgy komolyan SE fogják venni nyugaton azt a hatalmat, aki egy ILYEN tervet "spórolósan" akar végrehajtani.

Tragikomédia!
Teljesen egyetertek, meg annyit tennek hozza hogy egy elhuzodo pocsoles jobban szetveri az infrastruktorat es nagyobb kart okoz mint egy gyors nagy ereju kiutes.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 022
83 145
113
Viszont a videók jönnek elfogott/halott orosz katonákról, egyértelműnek látszó jelentésekről mint a kezdeti orosz VDV sikerek után az őket az Antonov reptéren szétverő ukrán nemzeti gárdistákról, aktív az ukrán légierő, légvédelem, T-80BVM torony az úton, lelőtt Ka-52 itt, AN-26 ott...

Ebből aki azért kicsit is képben van, azt láthatja hogy elmérték magukat az oroszok, mert ennek a csínyből megindított támadásnak teljesen érthetően olyan nemzetközi visszhangja lesz és van, ami csak akkor érhetné meg, ha BRUTÁLIS elsöprő erővel tudnák prezentálni, pont azért, amit korábbi posztban leírtam:

OK, értjük, nem szerettek minken, nem akartok velünk kereskedni sem, lenéztek és leköptök, de ezt figyeljétek! Ha ez így is van, SZERETNETEK nem kell minket, de akkor is MI VAGYUNK A SZU örökösei, a hatalmas és erős OROSZ FÖDERÁCIÓ!

Csak ahhoz hogy ez sikerüljön, nem úgy kellett volna ezt csinálni, ahogy boki a magyar hangjuk leírta, sajnálják a prec fegyvereket, meg sehol az orosz légi fölény, eljátszák a "Bridge too far" modern verzióját, etc.
Nem értek egyet. Ha nagyot győznének az ukránok, nem kellene eladni saját veszteségeket orosz néven. A reptérről semmi info, csak annyi, hogy visszafoglaltàk, de mennyit belőle!? Ha komolyabb haditechnikát visznek oda, azt szerintem szétlövik az oroszok. Minden más pedig a donyecki séma.

Olyan az a reptér, mintha valakit elkapni mentek volna oda.

Egyébként meg Cassinoban is szétqurták a kolostort, de a neheze utána jött ...