[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Orosz poszt....

Z-tank a Szovjetunió zászlaja alatt ...​


3034869_900.jpg


Egy Z-páncélos a Szovjetunió zászlaja alatt az ukránok ellen indul harcba Herszon közelében. Az Antonivszkij hídnál lévő hídfőért folyó harcok területe.

Colonelcassad
Ez szerintem egy alapszintű "psy-ops" művelet - vajon hányan lehetnek Ukrajnában, ahol még mindig pozitívan gondolnak az egykori Szovjetunióra?
Ez csak egy kérdés/felvetés, nem kötekedés!
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 015
36 405
113
Ukrajna azért van szarban mert Oroszország a szomszédja és nem tartja tiszteletben a nemzetközi jogot. Én minden Oroszországgal szomszédos állam vezetőjének a helyében elgondolkodnék most. Ha az oroszok támadni akarnak akkor kitalálnak valami ürügyet. Vagy még csak ennyit se tesznek. A mostani támadásnak sincs valós oka. Ukrajna nem jelentett veszélyt Oroszországra. Még csak Ukrajna nato tagságának se volt reális esélye.
Továbbá a budapesti memorandum szerint azért mondott le Ukrajna az atom fegyvereiről. hogy csarébe Oroszország (ahová ezek a fegyverek kerültek) szavatolja Ukrajna biztonságát és területi épségét. Szóval ez putyini eszme futtatás, hogy Ukrajna nem is létezik meg nem szuverén állam egy baromság! Nemzetközi szerződésben ők maguk is elismerték Ukrajna szuverenitását.
Szuverén ország meg olyan szervezethez csatlakozik, amilyenhez akar! Más kérdés hogy évtizedes távlatban nem volt realitása Ukrajna NATO tagságának, szóval erre hivatkozni is alaptalan.
Putyin a szovejt-orosz bitodalmat akarja visszaépíteni valamilyen formában, ez a háború is erről szól.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 899
35 698
113
Erre gondoltál: Már egyszer megtámadták Finnországot a modern időkben, és meg akarják őrizni az esélyét annak, hogy ismét tét nélkül megtehessék.
Nagyon érdekes logika, nagyon szépen megvoltak a finnek eddíg az oroszokkal, kereskednek meg minden és az oroszoknak eszük ágában nem volt megtámadni őket a 2. világháború után, de amennyiben Finnország megpróbálna csatlakozni egy Oroszországot nyíltan ellenségnek tartó szövetséghez a katonailag megerősödött oroszok megelőző csapást fognak mérni a finnekre.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Hű, eszembe jutott valami: ha Oroszo. bekebelezi Ukrajnát, és az USA/EU szankciókat, kereskedelmi embargót vezet be Oroszo. ellen, akkor azokat vajon az oroszok által bekebelezett Ukrajna ellen is érvényesíteni fogják?
Ha IGEN, akkor az be fogja mutatni az ukrán népnek, hogy a Nyugatnak nem számít az ukrán nép.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 015
36 405
113
Hű, eszembe jutott valami: ha Oroszo. bekebelezi Ukrajnát, és az USA/EU szankciókat, kereskedelmi embargót vezet be Oroszo. ellen, akkor azokat vajon az oroszok által bekebelezett Ukrajna ellen is érvényesíteni fogják?
Ha IGEN, akkor az be fogja mutatni az ukrán népnek, hogy a Nyugatnak nem számít az ukrán nép.
Nem hiszem hogy le tudják nyelni Ukrajnát kompletten. Itt valamilyen felemás végkifejlet lesz...
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 844
7 401
113
Hű, eszembe jutott valami: ha Oroszo. bekebelezi Ukrajnát, és az USA/EU szankciókat, kereskedelmi embargót vezet be Oroszo. ellen, akkor azokat vajon az oroszok által bekebelezett Ukrajna ellen is érvényesíteni fogják?
Ha IGEN, akkor az be fogja mutatni az ukrán népnek, hogy a Nyugatnak nem számít az ukrán nép.
Azt már bemutatták.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 899
35 698
113
Az orosz hadsereg blokkolja Kijevet északnyugatról, miközben az ejtőernyősök leszállási akciót hajtanak végre a városon kívül
"Konashenkov elmagyarázta, hogy az ukrán fővárostól északnyugatra található gostomelben lévő csapatok leszállásával az orosz erők hatékonyan blokkolták Kijevet nyugatról."
 
W

Wilson

Guest

Ukrán katonai felszerelés érkezik Kijevbe - a Belügyminisztérium​

VALENTINA ROMANENKO – 2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 15:00

Ukrán katonai járművek vonulnak be Kijevbe, hogy megvédjék a várost.

Forrás: Belügyminisztérium

Vadim Denisenko, a belügyminisztérium vezetőjének tanácsadója közvetlen beszéde: "Az ukrán haditechnika most érkezik Kijevbe, hogy megfékezze a város védelmét".

Részletek: Arra kérte a kijevi lakosokat, hogy ne filmezzenek és ne tegyenek közzé a neten információkat a felszerelések mozgásáról.


Denyzenko emlékeztetett arra, hogy Kijevben már 18 ezer automata puskát osztottak ki azoknak az önkénteseknek, akik fegyverrel a kezükben akarják megvédeni a fővárost.

A belügyminisztérium szerint mostanáig a kijevi szabotázs- és felderítőcsoportokat megsemmisítették és eltakarították.

A kijevi helyzet többé-kevésbé stabilizálódott, bár a feszültségek továbbra is fennállnak.

 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 310
113
Nekem most esett le a nagy Z menekülése kapcsán, hogy vsz mit akarnak, miért ennyi, miért Kijev ...

Nem bizti, hogy igazam van, de ezt gondolom:

-A nagy Zt elkapják, elmenekül.
-Kijevet valahogy biztosítják, kell egy reptér.
-Ha Z nincs, fogják Janukovicsot, a megpuccsolt, utolsó ukrán elnököt, akit még a full Ukrajna, Donyeck és Luhanszk is megválasztott!!, aki odamegy, és felszólítja az ukránokat a harcok befejezesére. A nacionalisták nem adják meg magukat, nem is kell, a többit lefegyverzik. A maradekot szétverik az oroszok. Minimális áldozatok, megóvott ország, a nácikkal leszámoltak.

Még a Nyugat se tud belekötni.

Janukovics az ukránoknak=béke. Aztán ennél szarabb már nem lehet.

Konyec.

Ps:
A Krím orosz marad, a déli országrészben orosz csapatok békefenntartanak, mint Izrael szokott, uj választások, orosz parti győzelem, régi-uj oligarchák, és ezt mindenki elfogadja.