[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 097
113
Tényleg ezeket kell támogatnunk???
Zelinszkij: “remélem Magyarország kénytelen lesz támogatni!”
Kénytelen????



A valóság:



Erre az ukrán parlament:



6a36bb23ec96fa58d32f39b6cd45f604.jpg
Büdös ukrán nácik. Dezinfós barom Tusk és sorosista hálózatuk.

Pont ez a bajom az ellenzékkel is. Hogy ez a szint, amellett, hogy korábban Putyin még Totot is simogatta, annyira jóban voltak vele.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113
Zenenszkij telefonon beszélt Erdogannal és utána elhagyta Kijevet.
Erdogan lezárta a Boszporuszt az oroszok elött.
Kezd nagyon komollyá válni a nemzetközi cirkusz, ha igy eszkalálódnak az események, könnyen baj lehet, a fórum egyes tagjaihoz hasonlóan, a politikusoknak is kellene egy nagy levegőt venniük.

Mert lehet, hogy a "Nyugat" most hajszolja egy olyan szituációba őket, ahol már azt gondolják hogy akkor inkább megreszkíroznak egy forrót!
Vagy te tényleg azt hiszed, hogy a jenkik megvívnának egy interkontinentális atomháborút a Baltikumért vagy Lengyelországért? Vagy az EU-ért? Csak mert van 5-ös cikkely? Tényleg ezt hiszed? Te ezt elhiszed?
Pláne még Törökországért, ha az oroszok összekülönböznének Erdogannal!
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 040
36 358
113
Zenenszkij telefonon beszélt Erdogannal és utána elhagyta Kijevet.
Erdogan lezárta a Boszporuszt az oroszok elött.
Kezd nagyon komollyá válni a nemzetközi cirkusz, ha igy eszkalálódnak az események, könnyen baj lehet, a fórum egyes tagjaihoz hasonlóan, a politikusoknak is kellene egy nagy levegőt venniük.
Nem zárta le a szorost az erdogeny.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 072
78 544
113
Nézem a videókat, az üzemanyag nélkül ácsorgó tankokat, az orosz hadoszlopok maradványát, a leszedett heliket stb.

Ezek simán elkerülhető veszteségek lennének ha összehangolva lenne a hadmozdulatok egésze.

De nem ezt látjuk. Nézd meg a videókat. Elhagyott orosz technika mindenhol meg katonák akik azt se tudják mit kell csinálniuk.
Aha...
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 725
8 919
113
8 évük volt, leülni tárgyalni a szakadár vezetőkkel, a minszki egyezmények értelmében. Zelenszkijnek ebből 3. Nem akkor kell próbálni telefonálgatni, amikor már lezárták az oroszok a légteret, ami az utolsó jel szokott lenni egy háború előtt.
Az orosz követelések Ukrajna megbénítását jelentették volna politikailag, nem csoda hogy nem mentek bele. Amúgy meg az oroszok hozták létre a szakadárokat is, ne csináljunk úgy mintha az orosz politika beavatkozása nélkül is polgárháború lett volna kelet Ukrajnában!
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 323
2 551
113
Nem akarod érteni mit ír Milagro ..
Nem nem akarom.
Mert elfogadhatatlan ebben a formában az orosz agresszió…(nem volt NATO népszavazás Ukrajnában, NATO csapatok se, és nem egy szakadárok elleni ukrán tamadás elleni válasz).
Egy patthelyzetet kívánt erőszakosan feloldani. Azt h miért most te magad idézted be.
Az egyéb orosz követelésekről nem is beszélve. Pl.: 97 előtti állapotokhoz visszatérés… stb.
Ukrajna NATO tagságának semmi reális alapja nem volt.
Javaslom tanulmányozására a csatlakozási tárgyalások 90 évekbeli dokumentációját és szakirodalmat.
Oroszország erőszakkal felrúgta a 30 éves Európa biztonsági rendszert, úgyhogy senki nem fenyegette háborúval….egy atom hatalmat kimert volna… de ő ez utóbbival fenyegetőzve riogat….
Na persze mintha ez az európai biztonsági rendszer jó lett volna…
de helyette most ugrás a sötétbe…
Pontosabban eredetiben valahogy úgy hangzott, h: egy háborút elkezdeni olyan mint benyitni egy sötét szobába…nem tudni mit rejt a sötét. Nem mondom kitől van mert az nagyon félre vinne.
Úgy velem a XX. Század tanulsága a legnagyobb ellenség maga a háború.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 097
113
Mert lehet, hogy a "Nyugat" most hajszolja egy olyan szituációba őket, ahol már azt gondolják hogy akkor inkább megreszkíroznak egy forrót!
Vagy te tényleg azt hiszed, hogy a jenkik megvívnának egy interkontinentális atomháborút a Baltikumért vagy Lengyelországért? Vagy az EU-ért? Csak mert van 5-ös cikkely? Tényleg ezt hiszed? Te ezt elhiszed?
Elhiszi.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 097
113
  • Tetszik
Reactions: jimkirk and Ramzana

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 445
7 172
113
De a nagykép az, hogy Putyin az 1997-es NATO-ra célzott, nem véletlenül. Ez minket érint, és nem jól.
nem, ez a románokat és a lengyeleket érinti
ott vannak usa támaszpontok oroszországot potencionálisan veszélyeztető technikával
minket annyiban érint, hogy holnap már nálunk is lehetnek ilyenek, és ezt már előre el is fogadtuk, ellenszavazat és tartózkodás nélkül:
a medve halállistája igen egyszerű, fel lehet iratkozni önként, és le is huzathatjuk magunkat
legyünk okos nyuszika, és huzassuk le magunkat
ki a fax gondolta volna hogy egy dedós nyuszikás viccben több az értelem mint a nagytudású európai politikai elitben
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 386
8 932
113
Kicsit gondolkozz kérlek! Szerinted megérte volna az ukránoknak donyecket lőni akkor amikor tudják hogy körbe vannak véve orosz katonákkal? Ebből nyilvánvaló hogy csak rosszul jöhettek volna ki, az oroszoknak meg jól jött volna a casus belli. Az is feltűnő hogy ezeknek a lövések alig találtak el valamit. Több logika van abban hogy ez egy orosz fals flag művelet volt, mint hogy az ukránok háborút akartak volna.

A feltételes mód a fals a leírásodban - nem az "orosz fals flag". Nyolc évig lőtték az ukránok Donyecket. Pont. Mellé a masszív népirtás. Az oroszoknak meg úgy hiányzott egy casus belli, mint a sántának még egy púp. De megkapták. Választásuk nem volt ...

A háborút meg nem az ukránok akarták, hanem a Z akit a nyakukra ültettek. Még pontosabban a "kesztyűbábozók". Most meg lehet örömködni, ha van gyomrod hozzá - sikerült nekik ...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Nem büntetni kell, csak a kirakodás után szétlőni a szállítmányokat, hogy az ukránok ne használhassák. Fölösleges mindenkinek nekiugrani. Viszont, ha rövidre akarják zárni, akkor ideje volna olyan technikákat bevetni, ami Szíriában is ment. Első vonalas cuccokat, AWACS-et, Kalibr-eket, Szu-34-eseket műholdas vezérlésű bombákkal, mindent ami van.
Eljön ennek is az ideje, csak most esélyt adnak az ukriknak, hátha megjön az eszük.
"Medvegyev szerint a szankciók a nyugati országok politikai tehetetlenségét tükrözik, és csak segítenek Oroszország egységének megteremtésében. A büntetőintézkedések miatt Moszkva teljesen felülvizsgálhatja viszonyát a Nyugattal - tette hozzá.
..
A volt elnök diplomáciai kapcsolatok felfüggesztését is kilátásba helyezte. "Nincs különösebb szükség a diplomáciai kapcsolatok fenntartására" - írta. "Távcsöveken és célkereszteken keresztül is nézhetjük egymást" - tette hozzá.
Hát érezze a nyugat is a törödést. Azt hiszik, hogy csak ők tudnak ütni?