[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Csodálatos Cseh demokrácia ! Méghogy nálunk van cenzúra !
Van, a HVG-ről 1 hozzászólás után kitiltottak a nem libsi véleményem miatt. Semmi extra nem volt csak ellenpontoztam, érveltem.
Új regisztráció, ismét kilőttek. Majd harmadszor is. Nyilván olvassák a kommenteket is darabra és kidobálják a nem maguk közül valókat.
A véleménybuborék ugye.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Szerinted mi a cél a szankciókkal, hogy európa ne vegyen olcsó orosz nyersanyagot, de az usa kereskedik vele bőszen. A második legnagyobb orosz olaj vásárló! A swift -t bármikor ki lehet játszani ki is fogjuk, de a lényeg hogy az usa európát akarja tönkre tenni!
valamikor meg kell allni a nyereseghajhaszasban.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Akkor csak végszóként, mert nem akarok belerondítani az itteni "színvonalba".
Tökéletesen tisztában vagyok a helyzet komolyságával.
Amin röhögünk az a "Ctrl C, Ctrl W"- vel iderakott propaganda, meg az a végtelenül nagy korlátoltság és sötétség.
Igazából haragudni sem lehet rátok, az a csoda hogy tudtok írni...

Saját magatokat hazudtoljátok meg 3-4-naponta. Mókás volt olvasni, hogy még egy nappal a háború előtt is itt "leckéztettétek" atyáskodva a "hülye aggodalmaskodókat", hogy nem lesz itt háború, putyin nagymester kézben tartja a szitut, nem kell bedőlni a "nyugati propagandának", á la Bencsik Tyutyu...XD

Az első nap aztán csak órákik hetyetyéztetek, hogy "há' nem gondótam vóna"...XD

De szerencsére hamar megérkezett az iránymutatás, hogy hogyan is került a nagy vezér a nyugat ármánya folytán olyan helyzetbe, hogy nem tehetett mást...XD

Epikus ami itt megy. XD
De nyugi tényleg nem írok többet.
Majd max. ennek a végén, mert szorgalmasan mentem a hozzászólásokat, hogy közületek mikor melyik kurva nagy karosszékszakértő csinált segget a szájából és hányszor.
Meg élvezkedni a sírásorokon amikor majd szembejön a valóság...XD
Hát nézd.... Lehet, hogy számodra hihetetlen, de Putyin valószínűleg nem maga a Sátán, nem gonosz és legfőképpen nem hülye. Nem vállalta volna ezt be Oroszország, ha lett volna más opciója. Ha ezt most elengedik és Ukrajna valamilyen formában NATO partnerré válik, akkor ugye elég valószínű, hogy bukják Szevasztopolt, ezzel pedig a Fekete-tenger feletti kontrollt. Ezen felül az is biztosra vehető, hogy Ukrajnában (mint Romániában és Lengyelországban is) olyan NATO bázisok létesültek volna, melyek közvetlen fenyegetést jelentettek volna Oroszországra. Érdemes fejben tartani azt hogy bár az USA épp úgymond lemaradt kicsit a hiperszonikus fegyverek fejlesztése terén, de gőzerővel dolgoznak (épp nemrég mentettek ki Kínából egy ezzel foglalkozó tudóst, aki cserébe ellopta és magával vitte az AVIC ezzel kapcsolatos fejlesztéseit) a hátrány ledolgozásán. Márpedig egy 7200 Km/órával (igen kerek szám, hogy könnyű legyen számolni ) haladó fegyver Ukrajnából indítva 5 perc alatt éri el Moszkvát. Évek óta annyit kértek Ukrajnával kapcsolatban hogy deklarálják a semlegességüket , írják le szerződésekben hogy nem lesznek NATO tagok, a képükbe röhögtek és ezen felül folyamatosan basztatták a szakadár tartományokat is. Bármilyen furcsa is ez neked vagy nektek, de sajnos igaz az, hogy az ukránok (leginkább azok, akiknek köze nincs Kárpátaljához) gyűlölik mind az oroszokat, mind a magyarokat. Ezt bármelyik kárpátaljai magyar elmondja neked, hogy már a SzU idején is így volt. Tudod ez tipikusan az, mint amikor a tolvaj haragszik jobban az áldozatra és nem fordítva... Hasonló a helyzet a románoknál is. Szóval igen, az orosz kisebbség valójában csak ürügy, ugyanakkor a másik oldalon az USA részéről meg Ukrajna van eszközként használva, hogy ezáltal az orosz-EU kapcsolatot manipulálják. Igazából az USA volt az Akik elindították ezt a lavinát, ugyanis azzal, hogy keresztbe tettek az ÉÁ2-nek elérték azt, hogy az oroszoknak már ne legyen igazán vesztenivalójuk.
nyugodtan olvasgass utána ezeknek, és gondolkozz el rajta ki nyer ezen az egészen...
A fórummal kapcsolatban pedig : Hát igen vannak itt elvakult fanok mind2 oldalról és vannak műkedvelők, azt viszont nem tagadhatod, hogy rengeteg helyről gereblyézünk ide információkat, képeket, videókat és ez egy érdeklődő számára hasznos. És ami még ennél is jobb dolog, hogy már csak a több szem, többet lát elv alapján is elég sok kamut, elég sok médiahacket fedeznek itt fel a fórumtársak. Ráadásul kvázi elsőként a magyar nyelvű digitális források tekintetében.
Őszintén szólva nekem nem nagyon van meg mi a jó ebben a "csak nézni szeretem csinálni nem" hozzáállásban, de Te tudod, szerintem nyugodtan leírhatod a véleményed, nagyjából mindenki azt teszi itt.
Sírni meg senki sem fog (illetve ha szarul jön ki a dolog, akkor akár mindenki), inkább jó lenne ebből az egészből kimaradni, és jó lenne ha érvényben maradnának a ruszkikkal megkötött üzletek, mert ha bukjuk, abból nagy szopás lesz az egész országnak.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Lennèl szives elárulni nekünk, mièrt lâtod igy?
Persze, Donbass ukrán kivonulási hírek, keletről Kijevbe tartó konvojok, Harkov védelem összeomlása, Mikolajevi harcok, Dnyeperi előretörés, Mariupol bekerítése.
Mind arra utalnak, hogy éjjel nagyot kaptak az ukik és az első komolyabb visszavonulást látjuk ma.
Igy van térpép, tessék, de szerintem értelmetlen.
 
W

Wilson

Guest
A Harkovba bevonuló ukrán katonák és az orosz erők között felerősödtek az összecsapások....

Az ukrán fegyveres erők sürgősen elhagyják Donbászt​

Az előzetes adatok szerint az ukrán hadsereg egységei Volodimir Zelenszkij elnök utasítására elhagyják a Donbászt, és Kijevbe és Harkovba szállítják őket.

Andrej Rudenko, az Összoroszországi Állami Televízió- és Rádióműsorszolgáltató riportere számol be erről.

„Volt olyan információ, hogy Zelenszkij parancsot adott az Ukrán Fegyveres Erők egységeinek, hogy a DPR-vel és az LPR-rel együtt hagyják el az erődített területet, és induljanak el Kijevbe és Harkovba, hogy segítsenek megtartani ezeket a területeket.


Ennek a hírnek a fényében itt egy tweet....

 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Ez nagyon durva! Ezeket a képsorokat jól égesse be mindenki az agyába! Erről beszélek napok óta. A sarokba szorított, elkeseredett, dühös civileknél nincs keményebb ellenfél. A katona szabályok szerint él és harcol.
Na a civil az nem, az barbár módra gyilkol, ha nincs más választása! Az oroszok 3 napja még azt gondolták, hogy konfettieső fogja majd várni őket. Hát most megkapták. Ezek a kemények, nem a csecsenek!

Basszus, az szoljon hozza, aki olvassa a forumot pls! Itt a forumon mar 5x le volt irva, hogy regi felvetel. Erre szinte az osszes atlantista fan hozzaerton ujra belinkeli. Mi a celotok ezzel? A forum kozonsege (aki olvassa is a forumot), ezek szerint rajtatok kivul, mind tudja, hogy ez megint csak egy moral emeles probalkozas, a valosaghoz nincs koze...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Máshol is van, valószínüleg igaz sajnos.
Azt nem értem, hogy milyen barom az, aki a fővárosában gyüjti az atomhulladékot.
Ez az Ukrajna...tragikus.
Légvédelmi rakétával? Az ukránok olyan fejlett technológiával rendelkeznek, hogy a nukleáris hulladékot nagy magasságban lebegő tárolókban tartják, vagy hogy kéne ezt elképzelnem?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Basszus, az szoljon hozza, aki olvassa a forumot pls! Itt a forumon mar 5x le volt irva, hogy regi felvetel. Erre szinte az osszes atlantista fan hozzaerton ujra belinkeli. Mi a celotok ezzel? A forum kozonsege (aki olvassa is a forumot), ezek szerint rajtatok kivul, mind tudja, hogy ez megint csak egy moral emeles probalkozas, a valosaghoz nincs koze...
Már ne is haragudj, de tudhatnád hogy haladáréknál/ballibeknél az igazság az nagyon képlékeny dolog, amit a saját aktuális igényeik szerint lehet alakítani. Olyan mint például a rasszista tények, a rasszista matematika ésatöbbi....
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
a, azt mindennki csinalja. persze ha Zaharova Fb-n jelent be valamit, az nem nevetseges...
Dehogynem.
Főleg, hogy elvileg ő nagyon nem amerikai és pfúj, de azért a czukorhegyi oldalán üzenget.
Szánalom.
Ma már ez megy, valaki hülye politikus kiír valamit, az internet népe rácsap, majd kezdődik a virtuális fürdőzés.