W
Wilson
Guest
Ugyanez közelről...Állítólag Harkovban kiégett Tigr. (Úgy látszik nem a nagymacskáknak kedvez az a vidék.)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ugyanez közelről...Állítólag Harkovban kiégett Tigr. (Úgy látszik nem a nagymacskáknak kedvez az a vidék.)
Kár, pedig elég lenne egyet bogarásznod a másiknál csak arra reagálnod ha valaki jelenti neked hogy problémás egy poszt vagy eldurvult a vita, de ha te szívesebben bogarászol napi százötven oldalt ebből hát egészségedre.Ehh, két topikot kéne bogarászni állandóan. A gyíkemberek nem fizetnek érte pluszba.
A Swiftet biztos ki lehet játszani, de nem hiszem hogy bármikor. Az USA érdekeivel kapcsolatban nincsennek illúzióim, de az én - nem teljeskörű - tudásom alapján pont az USA volt tegnap még aki ellenezte a SWIFT-ről való levágást. (gondolom az USA érdekeltségek miatt). De, mint mondtam, nem minden infó van ezzel kapcsolatban meg nekem.Szerinted mi a cél a szankciókkal, hogy európa ne vegyen olcsó orosz nyersanyagot, de az usa kereskedik vele bőszen. A második legnagyobb orosz olaj vásárló! A swift -t bármikor ki lehet játszani ki is fogjuk, de a lényeg hogy az usa európát akarja tönkre tenni!
(Azért szerencse, hogy van elég üres üveg... Látszik, praktikus nép; nálunk mihez kezdenénk a sok pillepalackos kannásborral, pillepalackos sörrel.)Meg koktélozásra:
Azért ez már nem siker, hanem vérengzés. Előbb-utóbb ha katonailag győznek is, a békét már nem tudják elhozni. Aki eddig nem gyűlölte őket Ukrajnában, az most már igen. Ők ott már agresszor maradnak, bármit is tesznek. A II. világháborús sebeket sem sikerült még teljesen betapasztaniuk, pedig az már 77 éve véget ért. Siker szerintem akkor lett volna, ha gyorsan lezavarják és megpuccsolják a bohócot.Nem sikeres?
Zelenszki 2 nap után tárgyalni akart.
Ennek hatására az oroszok nemcsak megálltak Kijevben, de kivonultak a már addig elfoglalat városrészekből.
A jelenlegi tempóban 2 héten belül be tudják húzni a Dnyepertől keletre és délre a Krím felé eső területeket. És sanszos, hogy addigra bedarálják Kijevet is.
Szerintem a masodik hullam megy be lekotni az ukranokat hogy a konvolyok vonulhassanak nyugodtan az elkerulon.A nagyvárosok elleni támadás most kezdődik lásd most mentek be az oroszok Harkovba....És eddig egy nagyon furcsa háborút vívott az orosz hadsereg az ukránokkal...
Csodálatos Cseh demokrácia ! Méghogy nálunk van cenzúra !Egyre kevésbé lesz ez a kijelentés igaz. Csehországban 3 év börtön jár azért, ha valaki oroszpárti kommentet ír, innét el lehetne vinni a fél fórumközönséget. De korábban is több ún. demokráciából lehetett hallani, hogy netes kommentekért eljárások indultak emberek ellen.
Lassan elmondható, hogy addig vagy szabad nyugaton, amíg az a véleményed, amíg helyes. Oroszoknál is, csak ott legalább nyíltan megy a dolog. Nem magáncégek, szervezetek és önszorgalmú "jóemberek" tesznek tönkre, ha rosszat mondasz, hanem az állam szervei.
A nyugat előnye lassan tényleg csak a jobb fizetések, fejlettebb infrastruktúra stb. lesznek, vagyis hogy többet fogyaszthatsz ott, mint egy átlag orosz. Na jó, persze, ha "LGBTQ ember" vagy, akkor is nyugaton maximálisan kiélheted az exhibicionizmusodat is akár, juttathatsz börtönbe bárkit, akit megvádolsz, hogy gyűlöletbeszédet, diszkriminációt követett el ellened stb. Oroszoknál meg meg kell húznod magad, ha meglátják rajtad a gopnikok esetleg megvernek stb.
Totalitarizmus Oo-ban sincs már, csak a jogállam minden intézményét kiüresítette, hogy a főnök emberei ülnek bennük. Ez mondjuk Mo-ra is igaz részben, bár messze vagyunk az orosz állapotoktól. Nyugaton meg elméletben szabad sajtó van és demokratikus választás, csak a gyakorlatban a német média semmivel sem diverzebb egy Kesma-nál (a német médiában, beleértve közmédia, a fiatal munkatársaik felmérés szerint ha jól emlékszem 90%-nál többen szavaznak a zöldekre vagy a Baloldalra (Linke), 0%-uk az AfD-re, idősebbeknél is 0% az AfD-re csak ott van talán 10% akik az ún. kereszténydemokratákra, meg 20%, aki a szocdemekre, 5% a neolibekre (FDP), és csak a többiek Zöldek vagy Linkések). A bíróságokat, ügyészségeket nyugaton sorra elfoglalják az újmarxista woke-ok (Sorosozhatnék is ennek kapcsán, mert az USA-ban az ő pénze is szerepet játszik ebben). Akkor még nem említettem ugye Kanadát, a tüntetők számláinak befagyasztását, az USA-ban a Capitoliumban kirándulást tevők fogvatartásának körülményeit, a koviddiktatúrát Ausztráliában stb.
…nade légvédelmi rakétákkal??Máshol is van, valószínüleg igaz sajnos.
Azt nem értem, hogy milyen barom az, aki a fővárosában gyüjti az atomhulladékot.
Ez az Ukrajna...tragikus.
Háború a vízért....Az Orosz Föderáció fegyveres erői védelem alá vették az Észak-Krími-csatorna hidraulikus mérnöki egységét a Kherson régióban
Attól tartok én is.Elképzelhető hogy Tajvan a következő áldozat. Felkészül Dél Korea.