[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Attti

Active Member
2019. július 1.
40
222
33
Tajvan nem NATO ország, és az ő lerohanásuk nem jelentene közvetlen veszélyt a szövetségre. Persze USA érdekszférához tartozik, tele amerikai fegyverekkel, de értük nem fognak kivonulni Európából, és beállni egy Kína elleni háborúba! Annak már totális világháború lenne a vége, aminek sajnos belátható következményei lennének!
Még egyszer, ne keverjünk egy szóban, vagy fegyverekkel (üzlet) támogatott országot egy NATO tagországgal, mert az utóbbi cserbenhagyása a szövetség szakadásához vezetne!
Igen Tajvan az USA ölelésében fekszik, de a usnavy nem fog úgy hajókázni ahogy most. Kettő fronton ,ilyen ellenséggel nem bír. Sok EU hadseregnél meg idézőjelbe nagyobb feladat megtalálni ,mint leküzdeni. Az atom meg nem opció, csak lehetséges menekülő út a politikának ,német sem vetett be vegyi fegyvereket.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 949
91 693
113
Szíriában is hasonló volt a történet, aztán nézd meg mi lett belőle. Hiába volt a színes forradalom, a demokrácia export, csak miután bementek az oroszok végre lett az országnak egy élhető része, ahol nem kell félned, hogy elrabolnak vagy lefejeznek a szélsőséges elemek...
Most ez a része kifejezetten vicces, főleg, hogy Putyin a fejlevágós csecsenekkel operál a városi harcokban.
Kínosan nagy a kontraszt a nato által támogatott elemeket elnézve. Én inkább attól tartok, hogy az ukiknál is hasonló helyzet fog kialakulni, és lesz egy nyugati része, amit a turboukránok fognak uralni, természetesen nato támogatással... :(

Kijevben sikerült 20 ezer fegyvert kiosztaniuk a civileknek - egy 3 milliós városban. Azért ezt nem nevezném forradalmi hangulatnak.
Ez egy 90%-ban oroszul beszélő város volt, ma talán 80% lehet az orosz ajkúak aránya. Biztos nagyon boldogan élték meg az elmúlt 8 évet, ahogy rettegniük kellett, ha a szülővárosukban meg akartak szólalni az anyanyelvükön... Én azért olyan nagy civil ellenállásra ott nem számítanék.
Odessza. Keszülnek a Molotovok.


Sok tudósítást hallottam, még az orosz ajkúak is megvetik Putyinnak ezt a hadműveletét. Persze lehet torzító hatás.
Szvsz. nem véletlen, hogy első nap meg merték támadni.
Sokan elfelejtik, hogy a nyugati politikai helyzet is instabil. Egyre több embernek van elege a szarkavaró nyugati liberált politikából. Elég egy jó amerikai republikánus jelölt, vagy egy francia jobbos győzelem, esetleg egy kanadai fordulat, és borulnak a dominók egymás után... Szvsz. ez is csak kis idő kérdése.
Ez a sok ideologiai bullshitet most a háború szépen felülírja. Le Penre nem fogadnék még a második forduló is kérdéses. Vagy Macron vagy a mainstream jobb jelölt győz. Ha ez utóbbi nem lesz második, akkor sima Macron a második körben.

Ebben nem hiszek. Eddig sem a fájtak ugyanúgy a szankciók minden országnak, és ezután sem lesz igazságosabb a világ. Arra tippelek, hogy az erősebb államok csak egy jelképes összeggel fognak hozzájárulni, és a kisebb országokkal fogják kifizettetni a számlát. :rolleyes:

Ja, tudom átlépett egy határt. Valójában már elég sok határt átlépett (Grúzia, Szíria, Kazahsztán), csak ez most túl közel van hozzánk, és nem értékeled racionálisan a helyzetet. Nézd távolabbról a dolgokat! (Az ukránok nem magyarok.) Más ötletem nincs, de nekem ez szokott működni.
Nem tudom távolabbról nézni, mert kárpátaljai magyar katonák halnak meg, az ukrán menekültek a nyakunkon. A ruszkikat alig 30 éve küldtük haza és máris újra a határainkhoz közel.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Most ez a része kifejezetten vicces, főleg, hogy Putyin a fejlevágós csecsenekkel operál a városi harcokban.
Jaj, felejtsd már el ezt a butaságot. Ezek azok a csecsenek akikkel együtt harcoltak a fejlevágósok ellen. Putin akkor sem támogatta a radikális muzulmánokat, amikor azzal borsot törhetett volna a nato orra alá (Afganisztán).
Odessza. Keszülnek a Molotovok.
Meg a koporsók az amatőr civileknek...
A ruszkikat alig 30 éve küldtük haza és máris újra a határainkhoz közel.
Most épül Kecskemét, ahová az amikat várjuk tartós bérletre. Engem inkább ez zavar, (ahogy Putint is, és nem a nato tagságunk).
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 296
74 120
113
A brit nyugat-balkáni különmegbízottal tárgyalt a honvédelmi miniszter

A megbeszélés során Benkő Tibor és Sir Stuart Peach egyetértett abban, hogy az ukrajnai válság ellenére sem szabad megfeledkeznünk a Nyugat-Balkánról. Mivel a térség biztonsága, stabilitása továbbra is törékeny, arra a jelenlegi helyzetben még nagyobb figyelmet kell fordítani. A régió ugyanis több olyan kihívással is küzd, amelyek könnyen biztonsági válsággá súlyosbodhatnak...
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 392
10 119
113
Hozzáértő szerint ez vagy kamu (pl. semmi elérhetőség, csak az ovk honlap), vagy fontoskodás.
Na ki az a "hozzáértő"? 20 éve látott már mentőautót, vagy mi?
Kedvellek, de komolyan, ha nem vagy képben egy témával (és nem is vagy hajlandó lecsekkolni őket) minek szólod le amit berak az ember?

Ez egy magyar és közép-európai téren éles taktikai körökben ismert és elismert csapat.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Crusader

Well-Known Member
2018. november 27.
754
2 030
93
A vasuti árú forgalom Ukrajna felől leállt már? Mert ha leáll akkor az számunkra is gáz lesz. pl az utóbbi időkben lendült fel.
Továbbá ha "hónapokig évekig" szünetelni fog akkor sajnos idehaza is jó pár céget nagyon hátrányosan fog érinteni. Nem beszélve arról ha nem fog jönni keletről a vegyipari alapanyagok il egyéb nyersanyagok mert a jelentős része tranzitként jön be il megy nyugatra..... Pl gumigyáraknak, vegyipari gyáraknak...... Il nehéziparba......
Féltem az új záhonyi logisztikai beruházást :(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 338
113
Jaj, felejtsd már el ezt a butaságot. Ezek azok a csecsenek akikkel együtt harcoltak a fejlevágósok ellen. Putin akkor sem támogatta a radikális muzulmánokat, amikor azzal borsot törhetett volna a nato orra alá (Afganisztán).

Meg a koporsók az amatőr civileknek...

Most épül Kecskemét, ahová az amikat várjuk tartós bérletre. Engem inkább ez zavar, (ahogy Putint is, és nem a nato tagságunk).
De Silvio még Belgiumban van, nem?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 693
55 543
113
Na ki az a "hozzáértő"? 20 éve látott már mentőautót, vagy mi?
Kedvellek, de komolyan, ha nem vagy képben egy témával (és nem is vagy hajlandó lecsekkolni őket) minek szólod le amit berak az ember?

Ez egy magyar és közép-európai téren éles taktikai körökben ismert és elismert csapat.
Biztos igazad van. De tudod, hogy mi történik a kèpen? Laikusnak furcsa a sok szétfröccsent vèr. Gyakoroln
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 392
10 119
113
Biztos igazad van. De tudod, hogy mi történik a kèpen? Laikusnak furcsa a sok szétfröccsent vèr. Gyakoroln
Használnak egy csomó művért, élethű sérülés imitációkat, hogy a lehető legjobban hasonlítson minden a valódira.
Volt képzésük, ahol lánctalpas harcjárműves művelettel, vaklőszeres harccal tették stresszessé, ez a lényeg a medicina mellett.
A normál kb. 5 képzésük közül eddig egyetlen egyre lehetett jelentkezni civilként, a legkomolyabbat csak különleges műveleti eü. altiszteknek és az ezen a tudásszinten lévő hivatalos személyeknek/egyenruhásoknak hirdették meg. Ismerek is olyat aki volt rajta. De biztos kamu a csapat.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell and tonyo

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 110
13 536
113
Azon gondolkodott már valaki, hogy mit tesz Viktorunk akkor ha miután Ukrajnát lenyomják, a határátkelőnél felvonulnak az oroszok, és Putyin odatelefonál Viktornak, hogy jöttek a Pápai NATO reptér "csomagolását" ellenőrizni... csak ideiglenesen ... a csoda atomhatalom NATO tagok meg nem akarnak Budapestért atomháborút kockáztatni... még amikor létezett a SZU is sokak számára kérdéses volt, hogy Németország tényleg mire számíthatna éles helyzetben... "sterben für Hamburg"
Már tegnapóta mondja a szlovák vedelmi miniszter, hogy akár csak Szlovákia, Bulgária és Románia, Magyarország is kérelmet nyujtot be, hogy legyenek a teruletén hoszutávuan NATO csapatok az EFP azaz „megerősített előretolt jelenlét” keretében. Szlovákiaban egy 1500 tagú csoport lesz Patriotokkal és csehekbol, slovénokból, lengyelekbol, németekbol, hollandokból és szlovákokból oszerakot állományal. Gondolom nálatok is lennének úgy kb 1000-1500-an.

https://www.idnes.cz/zpravy/nato/na...ze-obrana-patriot.A220226_170639_zpr_nato_inc

Csatlakozunk Magyarországhoz, Bulgáriához és Romániához. Tegnap egy utolsó konzultációt követően megegyeztünk Christine Lambrecht német védelmi miniszterrel, hogy Németország határozottan részt vesz a szlovákiai eFP egységben, és kifinomult, modern és rendkívül hatékony Patriot légvédelmi rendszereket szállít területünk védelmére."
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 011
7 216
113
Már tegnapóta mondja a szlovák vedelmi miniszter, hogy akár csak Szlovákia, Bulgária és Románia, Magyarország is kérelmet nyujtot be, hogy legyenek a teruletén hoszutávuan NATO csapatok az EFP azaz „megerősített előretolt jelenlét” keretében. Szlovákiaban egy 1500 tagú csoport lesz Patriotokkal és csehekbol, slovénokból, lengyelekbol, németekbol, hollandokból és szlovákokból oszerakot állományal. Gondolom nálatok is lennének úgy kb 1000-1500-an.

https://www.idnes.cz/zpravy/nato/na...ze-obrana-patriot.A220226_170639_zpr_nato_inc

Csatlakozunk Magyarországhoz, Bulgáriához és Romániához. Tegnap egy utolsó konzultációt követően megegyeztünk Christine Lambrecht német védelmi miniszterrel, hogy Németország határozottan részt vesz a szlovákiai eFP egységben, és kifinomult, modern és rendkívül hatékony Patriot légvédelmi rendszereket szállít területünk védelmére."
na ennyit Viktorunk kimaradási kísérletéről. Ennek az égvilágon semmi értelme nincsen.szankcionálgassuk magunkat meg veszítsünk szuverenitásunkból még egy kicsit, fasza lesz. Mindezt egy magyarokat baszogató, saját országukat kizsákmányoló ***** felbérelt politikai elitt miatt.