Az kuka. De minimum 1 időre felfüggesztve.Féltem az új záhonyi logisztikai beruházást
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az kuka. De minimum 1 időre felfüggesztve.Féltem az új záhonyi logisztikai beruházást
És szerinted egy Németország, az ide települt hadiiparral, autógyárakkal..., vagy egy baráti Lengyelország ölbe tett kézzel néznék, hogy Magyarországot is beáldozzák?Az utolsó mondattal valahogy többen nem értenének egyett itt a fórumon. Egy kicsi feládozható balti il kke országért nem fognak szakadni. De egy lengyelnyi országért már talán.
Az orosznak bőven elég ha a Balti országokat il Romániát velünk együtt destabilizálják. Ezekért az országokért még nem fognak mindent feláldozni nyugaton.
Távol kelet sokkal fontosabb lesz katonailag mind gazdaságilag. Techno társadalomban élünk. Már ez a gazdasag egyik alappillére. Ha a nagy chipgyártók il félvezető gyártók taiwanon leállnak az globálisan mennyire fájna gazdaságilag. Amikor minden szarba már chipet raknak.
Ha Tajvannal történne valami, már nem lenne szükség a befektetésre, addig biztosan nem míg Kínával ki nem egyeznek. Az autógyártást egy időre kiütné.És szerinted egy Németország, az ide települt hadiiparral, autógyárakkal..., vagy egy baráti Lengyelország ölbe tett kézzel néznék, hogy Magyarországot is beáldozzák?
Mert a destabilizálás már azzal megtörtént, hogy a határunktól 150km-re is támadtak célpontokat!
És azt se felejtsük el, hogy a Balti államoknak és Romániának fejlett haditechnikájuk is van, amit nem szeretnének orosz kézre juttatni!
A francia-román barátságról, USA-román bizniszekről nem is beszélve!
Részben, de részben azért mert Putyin totalis háborút hirdetet Ukrajna ellen. Ha kitartanak az ukránok a NATO határára is átterjedhetnek a harcok. Akkor pedig a magyar hadsereg kevés lehet. Realis rizikó van, hogy Putyin nem áll meg Ukrajna határainál. A Moldovai szakadárokhoz is átnézhet, de alapvetően mindenre készülni kell.na ennyit Viktorunk kimaradási kísérletéről. Ennek az égvilágon semmi értelme nincsen.szankcionálgassuk magunkat meg veszítsünk szuverenitásunkból még egy kicsit, fasza lesz. Mindezt egy magyarokat baszogató, saját országukat kizsákmányoló ***** felbérelt politikai elitt miatt.
Szerintem Viktor megint egyensúlyozik. Azt a 200 amerikait is nagy nehezen szenvedték ki magukból, ez meg aztán végképp nem hiányzik nekik se. Putyinnal nincs gondjuk egymással úgy tűnik, zelenszkij már kevésbé barátságos és lehet számítani pár dologra ha megmaradna a székében.Részben, de részben azért mert Putyin totalis háborút hirdetet Ukrajna ellen. Ha kitartanak az ukránok a NATO határára is átterjedhetnek a harcok. Akkor pedig a magyar hadsereg kevés lehet. Realis rizikó van, hogy Putyin nem áll meg Ukrajna határainál. A Moldovai szakadárokhoz is átnézhet, de alapvetően mindenre készülni kell.
Ennek ellenére nem örülnék ha NATO csapatok jonnének tartósan hozzánk, de a biztonságpolitikai rizikó jelentősen megnőtt csütörtök óta.
Részben, de részben azért mert Putyin totalis háborút hirdetet Ukrajna ellen. Ha kitartanak az ukránok a NATO határára is átterjedhetnek a harcok. Akkor pedig a magyar hadsereg kevés lehet. Realis rizikó van, hogy Putyin nem áll meg Ukrajna határainál. A Moldovai szakadárokhoz is átnézhet, de alapvetően mindenre készülni kell.
Ennek ellenére nem örülnék ha NATO csapatok jonnének tartósan hozzánk, de a biztonságpolitikai rizikó jelentősen megnőtt csütörtök óta.
Sztem Kadirov csecseneit sem kell féltenie. Gyakorlatilag egy maffiaállamot működtet Csecsenföldön, ahol korlátozottan működik még az orosz jogrend is. Cserében elismeri Oroszo. fennhatóságát és hűséges Putyinhoz.Jaj, felejtsd már el ezt a butaságot. Ezek azok a csecsenek akikkel együtt harcoltak a fejlevágósok ellen. Putin akkor sem támogatta a radikális muzulmánokat, amikor azzal borsot törhetett volna a nato orra alá (Afganisztán).
56. Sokan meghalnak a hazájukért.Meg a koporsók az amatőr civileknek...
Azt kellene megérteni, hogy minden vita ellenére, Mo. csak nyugati, német szövetségben lehet sikeres. Oroszország nem tud adni nekünk pár nyersanyagon kívül semmit. Már a KGSTben kipróbáltuk, jól gallyra ment az ország.Most épül Kecskemét, ahová az amikat várjuk tartós bérletre. Engem inkább ez zavar, (ahogy Putint is, és nem a nato tagságunk).
A 200 amcsi évenkénti rendszeres, már januar elején közzétett hadgyakorlatra jött. Nincs közé Ukrajnához.Szerintem Viktor megint egyensúlyozik. Azt a 200 amerikait is nagy nehezen szenvedték ki magukból, ez meg aztán végképp nem hiányzik nekik se. Putyinnal nincs gondjuk egymással úgy tűnik, zelenszkij már kevésbé barátságos és lehet számítani pár dologra ha megmaradna a székében.
Szerintem Viktor megint egyensúlyozik. Azt a 200 amerikait is nagy nehezen szenvedték ki magukból, ez meg aztán végképp nem hiányzik nekik se. Putyinnal nincs gondjuk egymással úgy tűnik, zelenszkij már kevésbé barátságos és lehet számítani pár dologra ha megmaradna a székében.
Ezért is írtam Moldovát. Ők nem NATO tagok, de további eszkalációt jelenthet. És itt nehéz a kovetkezményeket előre számolni.Putyin nem hülye.Ukrajnát visszahelyezi az érdekszférájába és pufferként áll majd a NATO és Oroszország között, mint Belarusz. NATO-tagot megtámadni egészen más, mint egy nem NATO-tagot. Ukrajnáért senki nem vonul hadba. Simán megáll a NATO határainál, mert nem akar elhúzódó háborút, főleg nem világháborút. Máskülönben már ledarálta volna Ukrajnát is civilestül, mindenestül. Láthattuk, hogy mire képesek Szíriában, ugyanazt tudnák csinálni Ukrajnában is.
Én értem, hogy készüljünk a legrosszabbra, ezzel nincs is gond.De azért nem muszáj rontani az esélyeket hülye döntésekkel.
A Baltikum lesz az. Hogy meglegyen nekik a fizikai kapcsolat a Kalinyingrádi területtel.Ezért is írtam Moldovát. Ők nem NATO tagok, de további eszkalációt jelenthet. És itt nehéz a kovetkezményeket előre számolni.
Legyen igaz az utolsó mondatod.
A háború ezt az üzenetet elvitte. A meglevő orosz függés is csökkentve lesz. Amint lehet az orosz gázról leválunk. Azeri jön a délin, meg katari lng a MOL horvat termináljából.OV hatalmának egyik alapja a rezsicsökkentés és reménykedik hátha valahogy az még menthető, megszavazza amit kell, de semmi több. Ha jönnének a NATO katonák akkor valszeg buknánk a gázmennyiség emelését, nem véletlen hogy arra áprilisra ígért választ neki Putyin.
Ők NATO tagok, az atomhamáboru. Putyin nem lehet ennyire hülye. Bár a háborús beszéde elég rákosi nyelven íródott. Nacik mindenhol...A Baltikum lesz az. Hogy meglegyen nekik a fizikai kapcsolat a Kalinyingrádi területtel.
Igen, az! DE, gondolkodj az ő fejükkel!Ők NATO tagok, az atomhamáboru. Putyin nem lehet ennyire hülye. Bár a háborús beszéde elég rákosi nyelven íródott. Nacik mindenhol...
A háború ezt az üzenetet elvitte. A meglevő orosz függés is csökkentve lesz. Amint lehet az orosz gázról leválunk. Azeri jön a délin, meg katari lng a MOL horvat termináljából.
Mentőorvos meg kórházi orvos véleménye annak számít?Na ki az a "hozzáértő"? 20 éve látott már mentőautót, vagy mi?
Kedvellek, de komolyan, ha nem vagy képben egy témával (és nem is vagy hajlandó lecsekkolni őket) minek szólod le amit berak az ember?
Ez egy magyar és közép-európai téren éles taktikai körökben ismert és elismert csapat.
Nem. Amúgy leírtam kik ők mik ők. A főember PMC is volt.Mentőorvos meg kórházi orvos véleménye annak számít?
Nem válunk le, mert 250 dollárt fizetünk az orosz gázért és 2000 körül lesz a világpiaci gázár tartósan. Namost Orbán nem fog tudni egy nyolcszoros gázáremelést eladni a lakosságnak, ugyanis jelenleg a magyar lakosság rezsicsökkentése, a jelenlegi gázár a fix áras orosz gázból származik, míg a magyar ipar azért szopik, mert nekik már nem jut orosz gáz, hanem nemzetközi áron kell vásárolniuk.A háború ezt az üzenetet elvitte. A meglevő orosz függés is csökkentve lesz. Amint lehet az orosz gázról leválunk. Azeri jön a délin, meg katari lng a MOL horvat termináljából.